Προς το περιεχόμενο

Τι οθόνη θα χρειαστώ για video editing ;;;;; 2k η 4k και πόσες ίντσες ;;

giantzeron

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εν τελη μετα το upgrade που εκανα απο μια rx480 σε μια 3060 ti διαπιστωνω οτι η οθονη που εχω πλεον - μια dell FHD 27'' μου φαινεται μικρη και με κουραζει. Η αποσταση που εχω αυτη τη στιγμη οταν δουλευω ειναι ενα μετρο περιπου και σαφως αναζητω κατι μεγαλυτερο.

Σκεφτομουν την μεταβαση σε καποιο 2k monitor περισσοτερων ιντσων. Γενικα εργαζομαι στην επεργασια βιντεο αλλα σε 1080p αναλυση και οχι σε 4k.

Πιστευετε οτι ενα μονιτορ στις 31 - 32 ιντσες 2κ θα ηταν καλυτερο και πιο ξεκουραστο απο αυτο που εχω τωρα ; Επισης ips η va ? Και ποια θα ηταν η ιδανικη αποσταση αν δν ειναι η ιδια με αυτη που εχω τωρα ;

Σας ευχαριστω

Επεξ/σία από giantzeron
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για ένα μέτρο μακριά όντως θες 32αρα, και με ανάλυση 2K για καλό pixel density.

Επίσης η κάρτα είναι πολύ καλή για 1080p.

Θα πρότεινα IPS καθώς γενικά έχουν πιο σωστή απεικόνιση χρωμάτων και καλύτερες γωνίες θέασης που βοηθάνε για επαγγελματική δουλειά.

Στις 17/10/2022 στις 9:23 ΜΜ, bebius είπε

Για ένα μέτρο μακριά όντως θες 32αρα, και με ανάλυση 2K για καλό pixel density.

Επίσης η κάρτα είναι πολύ καλή για 1080p.

Θα πρότεινα IPS καθώς γενικά έχουν πιο σωστή απεικόνιση χρωμάτων και καλύτερες γωνίες θέασης που βοηθάνε για επαγγελματική δουλειά.

Ευχαριστω. Εχω βρει μια dell ultra wide 34 ips αλλα με προβληματιζουν τα μονο 60hz που εχει.

6 λεπτά πριν, bebius είπε

Ενδιαφέρεσαι και για gaming;

Μπορει να παιξω κανα παιχνιδι αν μιλαμε για κανενα κραυγαλεο τιτλο τυπου το νεο hitman πχ .... αλλα σπανιως.
Αναλογικα ισως παιξω 2-3 παιχνιδια το χρονο....

Εντάξει για τέτοια παιχνίδια ατμοσφαιρικά που δεν έχουν σκοποβολή εμένα με καλύπτουν και τα 60Hz, ειδικά αν είναι καλή η ανάλυση και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά. Πιο πολύ κοίτα να σε καλύψει για την επαγγελματική χρήση που θα κάνεις.

Γράψε το μοντέλο να το δούμε.

11 λεπτά πριν, bebius είπε

Εντάξει για τέτοια παιχνίδια ατμοσφαιρικά που δεν έχουν σκοποβολή εμένα με καλύπτουν και τα 60Hz, ειδικά αν είναι καλή η ανάλυση και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά. Πιο πολύ κοίτα να σε καλύψει για την επαγγελματική χρήση που θα κάνεις.

Γράψε το μοντέλο να το δούμε.

το μοντελο ειναι το Dell P3421W 34″ Curved

Ωραιό κλασσικό IPS φαίνεται στα χαρακτηριστικά. Σε τόσο μεγάλη ανάλυση η gpu σου δε θα βγάζει και τόσα πολλά fps οπότε είναι κομπλέ τα 60Hz. Για το gaming το μόνο που με χαλάει είναι η απουσία freesync/gsync, όμως δε γίνεται να τα έχεις όλα και σε χαμηλή τιμή.

Το βρωμοσκρούτζ εντωμεταξύ το γάμησε το interface με τα sponsored. Είχα κολλήσει και δεν καταλάβαινα γιατι υπάρχουν 2 καταχωρήσεις ίδιες. Η sponsored βγάζει μόνο ένα μαγαζί, τον sponsor.

image.png.c2be4259c03618acbfb6d7b3adadcd59.png

Thanks και παλι. Aπλα με προβληματιζει το γεγονος οτι το αντιστοιχο va της dell S3422DWG εχει εξαιρετικο black and grey Uniformity σε σχεση με το αντιστοιχο ips που προανεφερα.

Ειναι απαγορευτικο πιστευεις ενα va πανελ εφοσον η θεση εργασιας μου θα ειναι παντα στο κεντρο της οθονης ωστε να μην εχω προβλημα θεασης υπο γωνια ;

Καλημέρα φίλε. Κι εγώ ανάμεσα σαυτες τις δύο είμαι και την χρειάζομαι περισσότερο για εργασία. Σπάνια να παίξω κάποιο παιχνίδι. Πήγα και στην ντελλ στη Θεσσαλονίκη, είχε στην έκθεση μόνο την s3422 οπότε δεν μπόρεσα να συγκρίνω με την p σειρά. Ο υπάλληλος μου πρότεινε την ips για εργασία. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. 

• Like 1

16 λεπτά πριν, mrvaggos είπε

Καλημέρα φίλε. Κι εγώ ανάμεσα σαυτες τις δύο είμαι και την χρειάζομαι περισσότερο για εργασία. Σπάνια να παίξω κάποιο παιχνίδι. Πήγα και στην ντελλ στη Θεσσαλονίκη, είχε στην έκθεση μόνο την s3422 οπότε δεν μπόρεσα να συγκρίνω με την p σειρά. Ο υπάλληλος μου πρότεινε την ips για εργασία. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. 

καλημερα ! χαιρομαι που εχουμε τον ιδιο προβληματισμο. Σε γενικες γραμμες με βαση το rtings η gaming οθονη δειχνει καλυτερη παντως ... δε ξερω τι να πω ...

• Like 1

Ναι έτσι είναι.. την ips δεν την είχα καθόλου στα υπόψιν αλλά μου την είπε ο υπάλληλος και μπήκα στην σκέψη.. ίσως επειδή έχει καλύτερα χρώματα λόγω ips και της γωνίας θέασης όπως ανεφερες; Δεν ξέρω. Πάντως σε Hz και απόκριση είναι καλύτερη η s σειρά. Χθες βρήκα μια benq ex3415r αν θυμάμαι καλά γτ δεν είμαι στον υπολογιστή, στα 690 στο αμαζον Γερμανίας αλλά δεν στέλνει Ελλάδα. Βέβαια ξεφεύγουμε σε χρήματα. Και εδώ η τιμή στο Σκρουτζ ξεκινάει στα 1100 και δεν είναι διαθέσιμη

2 λεπτά πριν, mrvaggos είπε

Ναι έτσι είναι.. την ips δεν την είχα καθόλου στα υπόψιν αλλά μου την είπε ο υπάλληλος και μπήκα στην σκέψη.. ίσως επειδή έχει καλύτερα χρώματα λόγω ips και της γωνίας θέασης όπως ανεφερες; Δεν ξέρω. Πάντως σε Hz και απόκριση είναι καλύτερη η s σειρά. Χθες βρήκα μια benq ex3415r αν θυμάμαι καλά γτ δεν είμαι στον υπολογιστή, στα 690 στο αμαζον Γερμανίας αλλά δεν στέλνει Ελλάδα. Βέβαια ξεφεύγουμε σε χρήματα. Και εδώ η τιμή στο Σκρουτζ ξεκινάει στα 1100 και δεν είναι διαθέσιμη

υπαρχει μια περιπτωση να τις δω κ τις 2 διπλα διπλα η σημερα η αυριο.... και θα επανελθω με σχολιασμο :)

• Like 1
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, giantzeron είπε

Thanks και παλι. Aπλα με προβληματιζει το γεγονος οτι το αντιστοιχο va της dell S3422DWG εχει εξαιρετικο black and grey Uniformity σε σχεση με το αντιστοιχο ips που προανεφερα.

Ειναι απαγορευτικο πιστευεις ενα va πανελ εφοσον η θεση εργασιας μου θα ειναι παντα στο κεντρο της οθονης ωστε να μην εχω προβλημα θεασης υπο γωνια ;

Καλημέρα.

Σε καμιά περίπτωση δεν είναι απαγορευτικό, ειδικά αν κάθεσαι πάντα σταθερά στο σωστό σημείο. Και η VA φαίνεται πολύ δυνατή για τα λεφτά της, δεν έχει καλά χρώματα πριν το calibration όπως βλέπω στο rtings αλλά αυτό διορθώνεται. Και θα έχεις και 144hz για όταν θα χρειαστεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...