Προς το περιεχόμενο

Αυτοκίνητο καινούργιο έως 18.000

aggelos87

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω και Corolla του 2021.

Mercedes και Toyota ήταν και είναι κορυφή σε αξιοπιστία και ποιότητα.Σε γενικές γραμμές.Εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν

Επεξ/σία από jmmys
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, eMike είπε

Το budget παραμένει 18? Δύσκολο το βλέπω...

Έχεις δίκιο, ξέχασα να το αναφέρω. Το budget είναι στα 21-23

24 λεπτά πριν, jmmys είπε

Όλα τα καινούρια αυτοκίνητα πλέον διαφέρουν από ελάχιστα έως καθόλου στο θέμα αξιοπιστίας.Δεν είμαστε δεκαετία 80,90,00.

Αυτοί που είναι κολλημένοι με Ασία,θα σου προτείνουν μόνο κορεάτικα/ιαπωνικά,έτσι γενικά και αόριστα,ότι τάχα μου είναι τα πιο αξιόπιστα.Υπάρχουν αφελείς που τα πιστεύουν αυτά.

Οι κολλημένοι με γερμανικά, θα πούνε τα ίδια.Υπάρχουν και εδώ αφελείς που τα πιστεύουν.

Και πάει λέγοντας,με γαλλικά,ιταλικά.4 χωρες είναι κυρίως.

Δες αυτό που αρέσει σε εσένα,και προσφέρει όσο περισσότερο εξοπλισμό στα χρήματα που διαθέτεις.Όσο πιο πολύ το προσεχεις το αμάξι,τόσο πιο αξιόπιστο θα είναι.

Δεν υπάρχει αμάξι του 2023 που δεν είναι αξιόπιστο.

Δεν έχεις απόλυτο άδικο αλλα΄για παράδειγμα χθες το βράδυ έριξα μια ματιά και για το clio lpg που είχε προταθεί στο θέμα παλιότερα. Βρήκα διάφορα σχόλια για προβληματάκια και για πρόβλημα διαθεσιμότητας ανταλλακτικών. Ε ειδικά το δεύτερο πρόβλημα με έκανε να το βγάλω απ την εξίσωση με συνοπτικές διαδικασίες.

Κατα τ άλλα χωρίς να έχω δει ακόμα απο κοντά τα υπόλοιπα, το i20 θα ήθελα αλλά δυστυχώς η παραλαβή πάει λίγο πιο μακριά απ τα υπόλοιπα.

Επεξ/σία από aggelos87

4 λεπτά πριν, aggelos87 είπε

Κατα τ άλλα χωρίς να έχω δει ακόμα απο κοντά τα υπόλοιπα, το i20 θα ήθελα αλλά δυστυχώς η παραλαβή πάει λίγο πιο μακριά απ τα υπόλοιπα.

Ποσο καιρό σου είπαν για το i20?

1 λεπτό πριν, Sonis4 είπε

Ποσο καιρό σου είπαν για το i20?

Πήρα απο περιέργεια τηλέφωνο σε πολλές αντιπροσωπείες και ο καθένας μου είπε κάτι διαφορετικό, απο 3 έως 6+ μήνες. Κάποιος μου είπε με επιφύλαξη και για τέλος Απριλίου αλλά δεν με παίρνει να πάρω το ρίσκο και να φάω μετά καθυστέρηση

• Like 1

1 λεπτό πριν, aggelos87 είπε

ΟΚ. Είναι ένα τίμιο budget για την ανάγκη που θες να καλύψεις.

Δες ποια αυτοκίνητα είναι στο budget αυτό και πάρε αυτό που σου αρέσει. Έτσι κι αλλιώς είναι πολύ συγκεκριμένα μοντέλα, και θα το βλέπεις και θα το οδηγείς καθημερινά.

Τα μοντέλα που μπορείς να αγοράσεις, στις εκδόσεις που μπορείς να αγοράσεις, δεν έχουν θέματα. Μόνο από ατυχία. Πάρε αυτό που σου αρέσει. Επιμένω σε αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, m3ltd0wn said:

μακριά από γαλλικά (κλασικά προβλήματα με τα ηλεκτρικά τους).

Αυτη η καραμελα με τα Γαλλικα, αμαν πια. Αναθεμα αν οι μαστορες που τα λενε, επιασαν ποτε Γαλλικο στα χερια τους…

Μπορει καποτε να ειχαν θεματα, πλεον με την τεχνολογια που κουβαλανε και χρησιμοποιωντας ιδιους προμηθευτες (Valeo, Siemens, Philips, Bosch, κτλ.) το ιδιο αξιοπιστα ή το ιδιο σκ@τα μπορει να ειναι με ολα τα υπολοιπα. Ο πατερας μου, στα 65 του πλεον και εχοντας περασει απο Ιταλους, Γερμανους, Ιαπωνες, το 2010 πηρε μεταχειρισμενο Laguna II 1.8 απο φιλο (1ο χερι, το ειχε παρει καινουργιο) και εφτασε τα 400k+ Km μονο με την προγραμματισμενη συντηρηση και μια φλατζα κεφαλης στα 270k γτ δακρυζε. Σχεδον εξαρχης με υγραεριο (BRC). Το μονο ηλεκτρικο προβλημα που εβγαλε ηταν μια αντλια βενζινης λογω του υγραεριου και αφου προσθεσε πλακετα με χρονοδιακοπτη ωστε να κλεινει οταν γυρνουσε σε υγραεριο, δεν εβγαλε τιποτα αλλο. Προσφατα αγορασαμε Megane IV Grandtour...

Και απο περπατημα - ανεση, οι Γαλλοι ειναι αλλου…

Και αν δεν κανω λαθος, οι Γαλλοι κατεχουν 2η (Stellantis) & 3η (Renault) θεση σε πωλησεις στην Ευρωπη…

Επεξ/σία από SaFiS
  • Like 3

36 λεπτά πριν, aggelos87 είπε

Δεν έχεις απόλυτο άδικο αλλα΄για παράδειγμα χθες το βράδυ έριξα μια ματιά και για το clio lpg που είχε προταθεί στο θέμα παλιότερα. Βρήκα διάφορα σχόλια για προβληματάκια και για πρόβλημα διαθεσιμότητας ανταλλακτικών. Ε ειδικά το δεύτερο πρόβλημα με έκανε να το βγάλω απ την εξίσωση με συνοπτικές διαδικασίες.

i20 ο γείτονας έκανε παραγγελία 15 γενάρη και παρέλαβε πριν μια εβδομάδα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε

i20 ο γείτονας έκανε παραγγελία 15 γενάρη και παρέλαβε πριν μια εβδομάδα.

what? κι εμείς ακόμα περιμένουμε εκείνο το i30 της γυναίκας και δώστου παντόφλα.:lol:

παραγγελία 4 Γενάρη και μας είπε τότε τέλη Απρίλη.

Επεξ/σία από dtk-386

Περιμένω fabia style με παραγγελία αρχές Σεπτεμβρίου. Τότε η αναμονή ταν 4 μήνες δηλαδή τέλη Δεκεμβρίου αρχές Ιανουαρίου. Σήμερα με πήραν να μου πουν ότι κλείδωσε η βδομάδα παραγωγής για μέσα Απριλίου και ότι αν δεν υπάρξει κανένα απρόοπτο θα παραλάβω μέσα με τέλη Μάιου. Τους είχα ενοχλήσει αρκετά για να μάθω τι γίνεται μέχρι που επικοινώνησα και με τα κεντρικά στην Τσεχία οι οποίοι μου είπαν ότι έχουν έλλειψη στο ασύρματο Smartlink. Από όσα μου είχε πει πριν δύο βδομάδες ο αντιπρόσωπος που έκανα την παραγγελία, δεν έχουν καθόλου απόθεμα από Fabia στην Ελλάδα και πως πλέον δίνουν ανοιχτή ημερομηνία παράδοσης.

32 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

what? κι εμείς ακόμα περιμένουμε εκείνο το i30 της γυναίκας και δώστου παντόφλα.:lol:

παραγγελία 4 Γενάρη και μας είπε τότε τέλη Απρίλη.

καλα και μενα το i30 εκανε 8 μηνες να έρθει. Χαλάλι, γλίτωσα 2κ :D. 26 έφτασε τώρα ο τιμοκατάλογος

Στις 15/10/2022 στις 10:17 ΠΜ, aggelos87 είπε

Γεια σας, έχω αρχίσει να ψάχνω κι εγώ για το επόμενο μου αυτοκίνητο και σαν ανενημέρωτος έχω χαθεί.

Ψάχνω καινούργιο, έως βαριά-βαριά 18 χιλιάδες, για κίνηση 70% πόλη - 30% εκτός, και με όσο το δυνατόν χαμηλά κόστη (κατανάλωση, ανταλλακτικά κλπ)

Η αναζήτηση έχει γίνει μέσω διαδικτύου για την ώρα και απ ότι έχω δει μου άρεσε το Hyundai i20. νομίζω πως αυτό είναι και το καλύτερο μέγεθος για εμένα

Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο σε αυτά (ή και σε λιγότερα) χρήματα;;

Εχει με διαφορα τους καλυτερους χωρους στην κατηγορια. Και εγω για αυτο ημουν, αλλα τελικα πηρα ενα λουλουδι renault clio tourer με 31.000χλμ εισαγωγη , σε κατασταση βιτρινας με 10.000€ και μου εμειναν και τα 8000...

• Like 3

16 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε

καλα και μενα το i30 εκανε 8 μηνες να έρθει. Χαλάλι, γλίτωσα 2κ :D. 26 έφτασε τώρα ο τιμοκατάλογος

πως σου φαίνεται? πόσα χλμ έχεις τώρα?

1 λεπτό πριν, dtk-386 είπε

πως σου φαίνεται? πόσα χλμ έχεις τώρα?

Ακόμα στο στρώσιμο, οπότε μέχρι 3κ στροφές και μόνο 550 χιλιόμετρα έχω λόγο φόρτου εργασίας.

Spoiler

Σαν εμπειρία μέχρι τώρα, πολύ θετική.  Και το πάτημα και η ανταπόκριση στο τιμόνι/turbo, η σύμπλεξη γίνεται χωρίς κοψίματα είτε σε χαμηλές είτε σε πιο ψηλές στροφές, πολύ θετικό και νομίζω το ανέφερα αλλού ότι δεν περίμενα τόσο καλό το μηχανικό κιβώτιο της hyundai (το td ήταν σε αυτόματο),το θεωρώ καλύτερο του Leon Fr 1.5 που δοκίμασα.

Τα 1500/160 για το σασί του fastback (κοντά 1400 κιλά) τα θεωρώ πολύ καλό συνδυασμό, ειδικά για τους επαρχιακούς δρόμους που κινούμαι (πολλές νταλίκες/αγροτικά που δεν είναι να ακολουθείς χωρίς φόβο). Για μέσα στην πόλη, λογικά ο 1,0t/120 θα είναι πιο οικονομικός. Επίσης δεν θα έπαιρνα την Nline με τον 1.0t

Είναι πάντα θέμα σύγκρισης πάντως. Ειδικά τώρα για το golf(που θεωρώ τον κύριο ανταγωνιστή) που για να πάρεις τον 1.5/150 πρέπει να πας στην R line με τα 35κ, έχουν ξεφύγει οι καταστάσεις.

Στα πολύ αρνητικά, δεν μπορείς να αποθηκεύσεις δικές σου ρυθμίσεις (η δεν βρήκα εγώ). Πχ κλειστό το start/stop, lane assist, αυτόματο defrost κτλ. Έχει κουμπιά στο τιμόνι ή δίπλα, αλλά να πρέπει να κάνω τον πιλότο κάθε φορά που μπαίνω μέσα 7 παρά το πρωί δεν μαρέσει.  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...