Προς το περιεχόμενο

Αυτοκίνητο καινούργιο έως 18.000

aggelos87

Προτεινόμενες αναρτήσεις

45 λεπτά πριν, Haldol είπε

Τελείως πεταμένα λεφτά τα 48V. Αν θες υβριδικό, πάρε υβριδικό κατ' ουσίαν, όχι υβριδικό κατ' όνομα. 

βοηθάνε μέσα στην πόλη στο ξεκίνημα. Μέχρι εκεί όμως. Δεν θα έπρεπε να έχουν την λέξη υβριδικό. Ένα απλό 48v/24v 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

sandero πολύ "φτωχό" για τα λεφτά που ζητάει. επίσης πολλά θέματα στα συγκεκριμένα με lpg. swift πολύ καλό αλλά τώρα θα βγει το καινούριο μοντέλο. i20 τίμιο. ι10 επίσης τίμιο. δες και την έκδοση nline του i10. βγαίνει στα λεφτά σου και έχει ωραία εξτραδάκια. το fabia που αναφέρθηκε σίγουρα πολύ στιβαρό, άλλη ποιότητα και πολύ ευρύχωρο. αλλά.....η βασική έκδοση είναι πολύ βασική. ένα ξερό κουτί με ρόδες. αν αρχίσεις να προσθέτεις εξοπλισμό που τα άλλα που αναφέρθηκαν έχουν στις βασικές εκδόσεις ξεφεύγεις τις 20-21000

12 ώρες πριν, aggelos87 είπε

Σε πετρέλαιο-lpg υπάρχει κάποιο άλλος εκτός από c3, 208, Sandero, clio; Ξεφεύγουν βέβαια απ το budget μου αλλά ίσως να αξίζει η υπέρβαση

Σε πετρέλαιο δεν ξέρω αν αξίζει να κοιτάξεις έτσι όπως έγιναν τα πράγματα. Lpg εργοστασιακό κοιτάς μόνο renault-dacia. Εγώ στη θέση σου θα κοίταζα το sandero, μου άρεσε πολύ, αλλά με κούρασε η αναμονή. Βέβαια δεν το μετάνιωσα με το kamiq, κάθε εμπόδιο για καλό που λέμε. Επειδή και εγώ έψαχνα εδώ και ένα εξάμηνο για αυτοκίνητο με κριτήριο την οικονομία, αλλά ήθελα και λίγο μεγαλύτερους χώρους. Οι επιλογές μέχρι 25000 είναι περιορισμένες πλέον, θα πας η σε lpg της renault ή dacia, ή υβριδικό Yaris ή Yaris X ή φυσικό αέριο. Εγώ ήθελα το sandero, επειδή έβγαινε πιο φθηνό από όλα τα υπόλοιπα και είχα και τη σιγουριά της τιμής του lpg, αλλά βιαζόμουν, το Yaris δεν μου άρεσε τόσο αλλά θα το έκανα στην άκρη αυτό, όταν το έψαξα οι χρόνοι αναμονής ήταν απαγορευτικοί (παραλαβή αρχές του 2024), πήρα το kamiq cng που το βρήκα σχεδόν ετοιμοπαράδοτο, φυσικά με το ρίσκο των τιμών του φυσικού αερίου. Καλύτερο αυτοκίνητο εννοείται από τα dacia κλπ, αλλά είμαι +4000 παραπάνω χρεωμένος και δεν ξέρω και τι θα γίνει με τις τιμές του φυσικού αερίου. Γενικώς η όλη φάση είναι ρίσκο και θέλει και μεγάλη υπομονή...

14 ώρες πριν, aggelos87 είπε

Πέρασα και είδα χθες τα i20 και το Swift

Το swift τίμιο αλλά o μικρός χώρος αποθήκευσης, Τα 17000€ της GL Plus και οι 8-10 μήνες αναμονή με κάνουν να το απορρίπτω

Το i20 μου άρεσε πάρα πολύ, αν προχωρήσω με αυτό δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω περίπου +1000 για τον 48V hybrid. Αναμονή μου είπαν περίπου στο 6μηνο

Επίσης είδα και στα πεταχτά όταν έφευγα και το i10 και μου φάνηκε μεγαλύτερο απ ότι περίμενα. Ίσως ρίξω και σε αυτό μια ματιά

Θα περάσω οπωσδήποτε να δω με την πρώτη ευκαιρία το Fabia και το Dacia που έχει και lpg

Τα Kia για την τιμή που έχουν τώρα δεν ξέρω, δεν με τραβάν ούτε να πάω να τα δω :P

Σε πετρέλαιο-lpg υπάρχει κάποιο άλλος εκτός από c3, 208, Sandero, clio; Ξεφεύγουν βέβαια απ το budget μου αλλά ίσως να αξίζει η υπέρβαση

To εχω εδω και ενα χρονο το i20, παρα πολυ τιμιο και με πολυ τεχνολογια πανω. Δεν αξιζει το 48V, γυρω στο 5% ειναι το κερδος στην καταναλωση και σου τρωει και απο τον χωρο των αποσκευων.  Ημουν μεταξυ του i20 και του clio. Επισης πολυ καλο και δελεαρ το lpg αλλα εχανε πολυ σε χωρους. Στο i20 ταξιδευουμε 4 ατομα ανετα.

3 ώρες πριν, lalalaxi είπε

Εγω προτιμώ να αγοράσω ενα μεταχειρισμένο ποιοτικό αμάξι παρά ενα φτηνό καινούριο και ποιο φτηνά βγαίνει και έχω καλύτερο αμάξι...

Αυτό ίσχυε όταν και τα μεταχειρισμένα είχαν λογικές τιμές.
Καλή τύχη τώρα να βρεις "ποιοτικό μεταχειρισμένο" σε τιμή που δεν συμφέρει να αγοράσεις απλά παρόμοιο καινούργιο.

2 λεπτά πριν, LongTom είπε

Καλή τύχη τώρα να βρεις "ποιοτικό μεταχειρισμένο" σε τιμή που δεν συμφέρει να αγοράσεις απλά παρόμοιο καινούργιο.

εκτός αν εννοεί τίποτα bmw/mercedes 20ετίας που εδώ απλά πάμε παραπέρα.

52 λεπτά πριν, LongTom είπε

49 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε

εκτός αν εννοεί τίποτα bmw/mercedes 20ετίας που εδώ απλά πάμε παραπέρα.

Π.χ. Ένα Polo του 2017 με 10.000 θεωρώ ότι είναι καλύτερο από ένα καινούριο ι20..... και τα skoda καλά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, lalalaxi είπε

Π.χ. Ένα Polo του 2017 με 10.000 θεωρώ ότι είναι καλύτερο από ένα καινούριο ι20..... 

Οχι βέβαια. Το καινούριο είναι καινούριο . και -

Και στη συγκεκριμένη περίπτωση το 2022 i20 είναι καλύτερο ούτως ή άλλως του Polo.

Επεξ/σία από dtk-386
  • Like 3

17 λεπτά πριν, lalalaxi είπε

Π.χ. Ένα Polo του 2017 με 10.000 θεωρώ ότι είναι καλύτερο από ένα καινούριο ι20..... και τα skoda καλά

Εντάξει, βλέπω ότι έχουμε άλλες ιδέες του τι εστί "καλύτερο".
Ας το αφήσουμε εδώ.

• Like 2

1 ώρα πριν, lalalaxi είπε

Βρες της προκοπής polo του 2017 με 10.000 και τα ξαναλέμε...

22 ώρες πριν, aggelos87 είπε

Πέρασα και είδα χθες τα i20 και το Swift

Το swift τίμιο αλλά o μικρός χώρος αποθήκευσης, Τα 17000€ της GL Plus και οι 8-10 μήνες αναμονή με κάνουν να το απορρίπτω

Το i20 μου άρεσε πάρα πολύ, αν προχωρήσω με αυτό δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω περίπου +1000 για τον 48V hybrid. Αναμονή μου είπαν περίπου στο 6μηνο

Επίσης είδα και στα πεταχτά όταν έφευγα και το i10 και μου φάνηκε μεγαλύτερο απ ότι περίμενα. Ίσως ρίξω και σε αυτό μια ματιά

Θα περάσω οπωσδήποτε να δω με την πρώτη ευκαιρία το Fabia και το Dacia που έχει και lpg

Τα Kia για την τιμή που έχουν τώρα δεν ξέρω, δεν με τραβάν ούτε να πάω να τα δω :P

Επειδή παρακολουθώ την αγορά καιρό και μέσα στο έτος έκανα μια αγορά και δύο πωλήσεις και τώρα ψάχνω για την επόμενη αγορά μου θα σου πω τα εξής:

1) Δεν αξίζει το χιλιάρικο για τα 48v. Η διαφορά στην κατανάλωση είναι αμελητέα. Συνήθως οι ίδιες οι εταιρείες δίνουν κατανάλωση μειωμένη κατά 0,2 λιτρα/100 χλμ. σε μικτές συνθήκες. Σε πολλές περιπτώσεις βέβαια κερδίζεις και τα μηδενικά τέλη. Αλλα να έχεις πόψη σου πως η μπαταρία κοστίζει και ένα διχίλιαρο. Δεν γωρίζω για τα συγκεκριμένα τα hyundai εάν μπορουν να κινηθουν δίχως πρόβλημα με την μπαταρία off.

2) Το υγραέριο είναι μία εξαιρετική επιλογή. Αλλά παίζεις μόνο σε Renault και Dacia. Και τα πρώτα είναι εκτός μπάτζετ σου. Άρα μονόδρομος το sandero. Πριν κάνα 20ήμερο πάντως υπήρχε ετοιμοπαράδοτο κομμάτι στην Αθήνα. Αλλιώς πας για Μάρτη και να υπολογίζεις πώς θα παραλάβεις το facelift μοντέλο που σημαίνει αύξηση τιμής. Δες την ιστοσελίδα της Dacia τις τιμές για το facelift.

3) Το φυσικό αέριο που λέει ο φίλος προσωπικά δεν θα το κοίταγα με τίποτα. Όλα τα αυτοκίνητα του group vag που είναι με φυσικό αέριο θεωρούνται μονού καυσίμου, διότι το ρεζερβουάρ βενζίνης είναι μόνο 9 λίτρα. Άρα εκτελει χρέη καβαντζας και τίποτα άλλο, σε αντίθεση με το renault και τα Dacia που το ρεζερβουάρ της βενζίνης είναι 40 λίτρα (αν θυμάμαι καλά). Και επίσης να έχεις υπόψη σου πως οι τιμές στο φυσικό αέριο είναι αυτές που είναι σήμερα με μία τεράστια επιδότηση. Τι θα γίνει αν κοπεί η επιδότηση; Δεν υπάρχει μεγάλο πολιτικό κόστος σε κάτι τέτοιο, διότι είναι λίγα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν με τέτοιο καύσιμο. Δεν είναι τυχαίο ότι αν μπεις στη γνωστή ιστοσελίδα πωλησης αυτοκινήτων θα βρεις πολλά seat και skoda που πωλούνται τα οποία είναι ηλικιακά καινούρια και κινούνται με φυσικό αέριο.

4) Δες και το Fabia. Στην έκδοση Ambition ουσιαστικά η μόνη έλλειψη του είναι ο αυτόματος κλιματισμός. Και είσαι εντός μπάτζετ.

5) Σε Kia κοιτάς το Rio. Αυτοκίνητο με κοινά μηχανικά μέρη με το i20. Ακριβότερο όμως. Βέβαια, η Kia δίνει 7 χρόνια εγγύηση (μεταβιβάσιμη μάλιστα σε περίπτωση πώλησης) και 5 χρόνια δωρεάν service. Νομίζω πως είναι δέλεαρ.

6) Λογικά βρίσκεις ετοιμοπαράδοτα και Seat Ibiza. Καθόλου κακή επιλογή.

7) Όσον αφορά την επιλογή μεταχειρισμένο ή καινούργιο, στην παρούσα φάση (δυστυχώς) τα πράγματα είναι απλά... Είτε πας σε μεταχειρισμένο δεκαετίας, που θα έχει και τα χιλιόμετρα του είτε παίξε σε καινούριο. Τα μεταχειρισμενα κάτω των 5 ετών και με λίγα χιλιόμετρα είναι οικονομικά ασυμφορα. Πλέον είναι μικρή η ψαλίδα με τα καινούρια που μόνο ο μεγάλος χρόνος παράδοσης των καινούριων θα μπορούσε να είναι αντικίνητρο για την αγορά τους.

Αυτα!

• Like 2
  • Thanks 1

Στις 15/10/2022 στις 11:13 ΠΜ, achilles_g_ είπε

Skoda fabia!

Το σκέφτομαι κι εγώ τώρα τελευταία το fabia το καινούργιο!Μου αρέσει πολύ αλλά έχω μία ερώτηση. Είναι αξιόπιστο απο θέμα κινητήρα? Επίσης ξέρει κάποιος που κατασκευάζεται?

Οτι κ να παρεις σημερα εκτος οτι εχουν ακριβυνει 10-20% σαν καινούριο πληρωνεις φουλ υπεραξία,θαναι ενας πλαστικός κουβας που μεχρι προπερσι ειχε 13-14Κ κ θαχει εκτιμωμενη παραδοση 9 μηνες εύκολα.

Παρε ενα 5-6ετιας με κανα 10ρικο η κ παλιοτερο με λιγότερα κ τα ρεστα βενζινες.Ακομα κ σαπιο ναναι την άλλη μερα εχει φυγει στην ιδια τιμη.

• Like 2

1 ώρα πριν, dtk-386 είπε

Οχι βέβαια. Το καινούριο είναι καινούριο . και -

Και στη συγκεκριμένη περίπτωση το 2022 i20 είναι καλύτερο ούτως ή άλλως του Polo.

Όταν το καινούριο ειναι τενεκές με ροδες δεν είναι καλύτερο απο ενα μεταχειρισμένο ποιο ακριβό μοντέλο ...

1 λεπτό πριν, lalalaxi είπε

Όταν το καινούριο ειναι τενεκές με ροδες δεν είναι καλύτερο απο ενα μεταχειρισμένο ποιο ακριβό μοντέλο ...

για Polo μιλάμε.:lol:

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...