Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, mordred είπε

Προφανώς, πρέπει να υπάρχει υπομονή (έρχονται και οι AMD). Η δική μου ανησυχία είναι για το που πάει η κατάσταση όχι για τη συγκεκριμένη στιγμή.

Το θέμα είναι ότι μία 4060 δε θα έπρεπε να θεωρείται χαβιάρι ενώ πριν 5 χρόνια μία 1060 ήταν κοτόπουλο. Εκεί είναι το ζήτημα

Όχι , μία 4060 δεν θα είναι χαβιάρι πιστεύω, αλλά η 4090 είναι τι να κάνουμε. 

Το ζητούμενο είναι να σταθμίζεις τις ανάγκες σου και να μην απλώνεις τα πόδια σου έξω από το πάπλωμα . 

Προσωπικά με αφήνει παντελώς αδιάφορο αν πουλάνε σήμερα την 4090 2.600 ευρώ αφού με την 3090 καλύπτομαι για πολύ ακόμα. Εξάλλου για να ενδιαφερθώ για την 4090 πρέπει πρώτα να πάω σε 2Κ ανάλυση , δηλ καινούργιο μόνιτορ που προς το παρόν δεν σκοπεύω. 

Επεξ/σία από HALF EVIL
  • Απαντ. 209
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε

Να κάνουμε λίγο υπομονή λέω εγώ τώρα, αφού το 90% των gamers καλύπτονται με ότι ήδη έχει ή  κυκλοφορεί σε πολύ μεγάλη ποικιλία και να αφήσουμε να κάτσει η σκόνη για ένα προϊόν που κυκλοφόρησε μόλις μία εβδομάδα ; Το χόμπι μας μια χαρά ικανοποιείται και τώρα. 

Η όλη φάση μου μοιάζει σα να ουρλιάζει κάποιος γιατί το χαβιάρι ακρίβηνε ενώ μέχρι τώρα έτρωγε με τα βίας κοτόπουλο. 

Η όλη φάση θυμίζει τα smartphones πχ διαφορές iPhone 13-14. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

να στο θεσω λοιπον διαφορετικα το ερωτημα μια και δυσκολευεσαι να απαντησεις,

ποσο θεωρεις οτι θα επρεπε να κοστολογειται μια καρτα που παιζει ανετα τα παντα σε 1080p-2k ?
και στην ουσια αυτη η καρτα ηταν, ειναι, και θα ειναι entry-mid range level?

η 4060 που γραφεις ακομα δεν βγηκε ακομα κι αντι να την μελετας εχεις ηδη την 3060 αυτη ειναι προς το παρον το κοτοπουλο η 4060 ακομα ειναι ιδεα...

Δε δυσκολεύομαι να απαντήσω σου απάντησα και πριν ότι οι 3060 έπρεπε να έχουν τόσο καινούριες όχι μεταχειρισμένες. 280-300$ καινούρια

Επεξ/σία από mordred
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, mordred είπε

Δε δυσκολεύομαι να απαντήσω σου απάντησα και πριν ότι οι 3060 έπρεπε να έχουν τόσο καινούριες όχι μεταχειρισμένες. 280-300$ καινούρια

Aπο που προκύπτει αυτο το "επρεπε";
Ποιος οριζει τα "πρεπει" στην τιμολογιση μια εταιριας;
Εγω πχ μπορω να πω οτι "επρεπε" να μας τις δινουν δωρο με το Tide.
Aλλο "πρεπει να εχει τοσο" και αλλο "θα ηθελα να εχει τοσο".

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε

Όχι , μία 4060 δεν θα είναι χαβιάρι πιστεύω, αλλά η 4090 είναι τι να κάνουμε. 

Το ζητούμενο είναι να σταθμίζεις τις ανάγκες σου και να μην απλώνεις τα πόδια σου έξω από το πάπλωμα . 

Προσωπικά με αφήνει παντελώς αδιάφορο αν πουλάνε σήμερα την 4090 2.600 ευρώ αφού με την 3090 καλύπτομαι για πολύ ακόμα. Εξάλλου για να ενδιαφερθώ για την 4090 πρέπει πρώτα να πάω σε 2Κ ανάλυση , δηλ καινούργιο μόνιτορ που προς το παρόν δεν σκοπεύω. 

Θα δούμε πόσο θα βγει σε τιμή. Δε ξέρω τελευταία φορά που αγόρασα καινούρια κάρτα ήταν η gtx 960 από ελληνικό κατάστημα 220€.

Αν μου λες και η 3090 overkill ειναι για 1080p

15 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Aπο που προκύπτει αυτο το "επρεπε";
Ποιος οριζει τα "πρεπει" στην τιμολογιση μια εταιριας;
Εγω πχ μπορω να πω οτι "επρεπε" να μας τις δινουν δωρο με το Tide.

Δες την απάντηση που έδωσα πιο πάνω. Η nvidia μπορεί να κάνει ότι γουστάρει για να ανεβάσει τα κέρδη της. Kι εγώ μπορώ , σαν καταναλωτής, να την κρίνω γι αυτό. Στους καταναλωτές απευθύνεται και στηρίζει την ύπαρξη της.

Επεξ/σία από mordred
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, mordred είπε

Θα δούμε πόσο θα βγει σε τιμή. Δε ξέρω τελευταία φορά που αγόρασα καινούρια κάρτα ήταν η gtx 960 από ελληνικό κατάστημα 220€.

1440 wide είναι και πιστεύω ότι θα παίζει τα πάντα για δύο χρόνια ακόμα. 

Άρα για 1080p απορώ τι καθόμαστε και συζητάμε για Lov

Επεξ/σία από HALF EVIL
Δημοσ.
22 ώρες πριν, JOHN360GR είπε

Αν και δεν την πάω με όλα αυτά που κάνει τελευταία, προς τιμήν της που παραδέχεται το λάθος της. Αν και θα μπορούσε όντας κυρίαρχος της αγοράς να το τολμήσει, το παίρνει πίσω. Μακάρι να αναθεωρήσουν και στις τιμές!

Για ποια τιμή μιλάς; Τους πήρε χαμπάρι ο κόσμος και επειδή τους έκραξαν και δεν είχαν επιλογή από το να μην την πλασάρουν σαν 4080 είναι και τιμή τους; 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε

1440 wide είναι και πιστεύω ότι θα παίζει τα πάντα για δύο χρόνια ακόμα. 

Άρα εννοούσες ότι πρέπει να πας σε 4k γιατί είσαι ήδη σε 2k. Κι εγώ σε 2k είμαι wide κι εφόσον το μονιτορ είναι 100hz μια 6700xt που έχω μια χαρά πάει. Απλά αν δε παίζεις competitive εχει νόημα; Ακόμα και competitive να παίζεις να σκας λεφτά για hz και κάρτα και στο τέλος να σε τρώνε κονσολαδες με aim assist... ΥΓ ρώτησα σε τυχαίο Live stream έναν τύπο (expel νομίζω) που συνήθιζε να παίζει σε pc με m&k να το έχει γυρίσει σε κονσολα. Και τον ρώτησα στο chat γιατί το γύρισε. Και μου απαντάει όσες 3090 και όσα hz να εχεις ένας κονσολάς με aim assist θα σε κερδίσει γιατί είναι overpowered.

Επεξ/σία από mordred
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, mordred είπε

Άρα εννοούσες ότι πρέπει να πας σε 4k γιατί είσαι ήδη σε 2k. Κι εγώ σε 2k είμαι wide κι εφόσον το μονιτορ είναι 100hz μια 6700xt που έχω μια χαρά πάει. Απλά αν δε παίζεις competitive εχει νόημα; Ακόμα και competitive να παίζεις να σκας λεφτά για hz και κάρτα και στο τέλος να σε τρώνε κονσολαδες με aim assist... ΥΓ ρώτησα σε τυχαίο Live stream έναν τύπο (expel νομίζω) που συνήθιζε να παίζει σε pc με m&k να το έχει γυρίσει σε κονσολα. Και τον ρώτησα στο chat γιατί το γύρισε. Και μου απαντάει όσες 3090 και όσα hz να εχεις ένας κονσολάς με aim assist θα σε κερδίσει γιατί είναι overpowered.

Σωστά λάθος μου. 

Δεν ασχολούμαι καθόλου με competitive. 

Επεξ/σία από HALF EVIL
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, HALF EVIL είπε

Σωστά λάθος μου. 

Για την ανάλυση; Δε νομίζω να είναι τόσο απαγορευτικό το 4k σε 3090 πάντως. Σίγουρα θα σου κρατήσει αρκετό καιρό σε 2k.

1 ώρα πριν, pirmen56 είπε

Και στα CPU έχουμε πρωτοφανείς αυξήσεις στις mobo και κατηγορίες που πριν δεν υπήρχαν και ξεπερνούν πλέον τα 800€(i7 και R9 αντίστοιχα).

O i7 2700k ηταν στα 330$ όταν βγήκε πριν 10 χρόνια. Ο 10700k στα 390$ όταν βγήκε. Και ο 12700 στα 410$. Μητρικές πέρυσι πηρα b550 στα 130€ όχι entry level. Δε νομίζω να έχουν ανέβει τόσο από παλιά. Τωρα δε μας τα λεει καλά η amd με αυτά που ζητάει. Και σε intel platform δε νομίζω να υπάρχουν φοβερές αυξήσεις μεταξύ μητρικών ανά γενιά... Πάντα ακριβές ήταν!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, mordred είπε

Για την ανάλυση; Δε νομίζω να είναι τόσο απαγορευτικό το 4k σε 3090 πάντως. Σίγουρα θα σου κρατήσει αρκετό καιρό σε 2k.

O i7 2700k ηταν στα 330$ όταν βγήκε πριν 10 χρόνια. Ο 10700k στα 390$ όταν βγήκε. Και ο 12700 στα 410$. Μητρικές πέρυσι πηρα b550 στα 130€ όχι entry level. Δε νομίζω να έχουν ανέβει τόσο από παλιά. Τωρα δε μας τα λεει καλά η amd με αυτά που ζητάει. Και σε intel platform δε νομίζω να υπάρχουν φοβερές αυξήσεις μεταξύ μητρικών ανά γενιά... Πάντα ακριβές ήταν!

Και εγω τα ιδια ειχα δωσει το 2012 και το 2022 για πληρες Build χωρις οθονη και GPU.
3770 ,Z77 ,Corsair 16gb, SSD,SSD, HDD,Psu Corsair ,case Corsair.
12700k,B660,Corsair 64gb, SSD ,SSD,SSD, HDD, Psu Corsair, case Lian Li και πανω απο 10 fans.

3 ώρες πριν, mordred είπε

Δες την απάντηση που έδωσα πιο πάνω. Η nvidia μπορεί να κάνει ότι γουστάρει για να ανεβάσει τα κέρδη της. Kι εγώ μπορώ , σαν καταναλωτής, να την κρίνω γι αυτό. Στους καταναλωτές απευθύνεται και στηρίζει την ύπαρξη της.

Εχει μεγαλη διαφορα να λες τη γνωμη σου για ενα προιον απο το να νομιζεις οτι μπορεις να ορισεις τη τιμη του καλυτερα απο την ιδια την εταιρια.
Το "επρεπε να εχει τοσο" ειναι το μεγαλυτερο λαθος, γιατι ειναι μια προσωπικη εκτιμηση με βαση το ποσο μας συμφερει να εχει χωρις να λαμβανουμε υποψην τους λογους που το εκανε η εταιρια.
Ο καταναλωτης αν ειναι δυνατον θα ηθελε να τον πληρωσουν κιολας για να το παρει η στη χειροτερη να το παρει σε ξεφτιλα τιμη.
Απο την αλλη η εταιρια εχει μια μεγαλη ομαδα ανθρωπων που η δουλεια τους ειναι να κοστολογουν τα προιοντα προς οφελος της εταιριας και οχι του καταναλωτη.
Οσο πιο γρηγορα το καταλαβουμε τοσο πιο ευκολα θα προσπερναμε προιοντα που κρινουμε οτι δεν ειναι για εμας για τον Α η Β λογο(επιδοσεις,τιμη,ογκος,συμβατοτητα,καταναλωση,ποιοτητα κατασκευης).

• Like 1
Δημοσ.

Έτσι θα έγινε και με την 4080 12gb , οι ειδικοί της εταιρείας κρίνανε ότι έπρεπε να βγει έτσι.... μάλλον στο έξτρα άρμεγμα πέσαν έξω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, primeragt είπε

Έτσι θα έγινε και με την 4080 12gb , οι ειδικοί της εταιρείας κρίνανε ότι έπρεπε να βγει έτσι.... μάλλον στο έξτρα άρμεγμα πέσαν έξω.

Εγω ειμαι σιγουρος οτι αν εβγαινε θα πουλαγε μια χαρα.
Ετσι ειναι η αγορα χρονια τωρα, το οτι επελεξαν να το παιξουν καλοι δεν αλλαζει και πολυ τη κατασταση, θα τα παρουν με τον εναν η τον αλλο τροπο.
Η αλλαγη δεν εγινε γιατι ξαφνικα ηταν ακριβη η "μικρη" 4080 αλλα γιατι οι καταναλωτες ηταν προετοιμασμενοι οτι με αυτα τα specs θα ειναι η 4070.
Κατι τετοια τα εχουν προβλεψει και εχουν βγει τα Plan B πριν μαθεις οτι θα βγουν RTX 4000.
Ριχνουν αδεια για να πιασουν γεματα με λιγα λογια,δοκιμασαν, δεν περασε θα τη βγαλουν σαν 4070 ti και θα κανουν τουμπες.
Aν η γνωμη των καταναλωτων ειχε αξια και αμφισβητουσαν τους "ειδικους" θα εβλεπες 20% πτωση τιμων σε ολες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...