Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 24/11/2022 στις 6:19 ΜΜ, Flower30 είπε

Μπορείς να επιλέξεις τομέα εργασίας;

Ναι, αν και βλέπω ότι σε αντίθεση με τις θέσεις εργασίας που προσφέρει η Comsote, η Τeleperformance αναφέρει μόνο Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Αποκλείει αυτό κάπως κατοίκους άλλων πόλεων? Θα χρειαστεί η φυσική μου παρουσία στις προαναφερθείσες, και αν ναι, για πόσο καιρό?

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, SoliDeo είπε

Ναι, αν και βλέπω ότι σε αντίθεση με τις θέσεις εργασίας που προσφέρει η Comsote, η Τeleperformance αναφέρει μόνο Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Αποκλείει αυτό κάπως κατοίκους άλλων πόλεων? Θα χρειαστεί η φυσική μου παρουσία στις προαναφερθείσες, και αν ναι, για πόσο καιρό?

Απ αυτο δεν γνωρίζω γιατί θα κάνω αίτηση για remote. Αλλά δεν νομίζω πως εται ευκολα μπορούμε να αλλάξουμε κλαδο και να πάμε πχ απ οφειλές εξυπηρέτηση 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας, επαναφέρω το συγκεκριμένο θέμα καθώς με προβληματίζει και εμένα η αναζήτηση μιας εργασίας για να γίνεται παράλληλα με σπουδές.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Εδώ και περίπου δύο χρόνια εργάζομαι part-time σε σούπερ μάρκετ και παράλληλα τελείωσα ένα μεταπτυχιακό. Τώρα σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσω σε διδακτορικές σπουδές, αλλά θέλω να υπάρχει και μια δουλειά παράλληλα με αυτό (τουλάχιστον μέχρι να δω πόσο απαιτητικό θα είναι το διδακτορικό και πώς θα τα φέρω βόλτα όλα μαζί).

Η δουλειά στο σούπερ μάρκετ είναι αρκετά εξαντλητική (καθημερινή σωματική κόπωση, κουβάλημα, παρατεταμένη παραμονή σε θερμοκρασίες ψυγείου, πίεση να βγάλεις δουλειά 8ωρου σε 4 ώρες και όλα τα υπόλοιπα γνωστά) και αν βάλουμε και την αστική συγκοινωνία (+3 ώρες πάνε-έλα κάθε μέρα), σίγουρα δεν μιλάμε για ό,τι καλύτερο από πολλές απόψεις. Σκέφτηκα μήπως θα ήταν καλή ιδέα να πάω σε κάποια δουλειά τύπου Teleperformance που προσφέρουν και δυνατότητα εργασίας από το σπίτι. Προφανώς εκεί η κόπωση θα είναι «πνευματική», με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Σε call center έχω πάει παλιότερα σε τμήμα τηλεφωνικών πωλήσεων, όπου βέβαια στις 3 μέρες με έδιωξαν επειδή δεν έκανα ούτε μία πώληση και από τότε έμενα μακριά από τέτοιες δουλειές. Ωστόσο βλέπω ότι τώρα υπάρχουν και θέσεις εξυπηρέτησης πελατών, στις οποίες δεν σε βάζουν να πρήζεις κόσμο.

Πιστεύετε ότι θα ήταν καλή ιδέα να κάνω μια τέτοια κίνηση; Ή εκτιμάτε ότι θα είναι χειρότερα από εκεί που είμαι τώρα; Υπόψιν ότι στην περίπτωσή μου το ζητούμενο είναι μια part-time υποστηρικτική δουλειά που να αφήνει χρόνο/ενέργεια για την υπόλοιπη μέρα.

Επεξ/σία από SciManiac
Δημοσ.
11 ώρες πριν, SciManiac είπε

Τώρα σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσω σε διδακτορικές σπουδές, αλλά θέλω να υπάρχει και μια δουλειά παράλληλα με αυτό (τουλάχιστον μέχρι να δω πόσο απαιτητικό θα είναι το διδακτορικό και πώς θα τα φέρω βόλτα όλα μαζί).

Φιλε μου το διδακτορικο ειναι δυστυχως πληρης απασχοληση. Δεν ξερω σε τι τομεα εισαι βεβαια. Αν μιλαμε για θετικες επιστημεςθα χρειαζεται να περνας πολλες ωρες την ημερα στο εργαστηριο για τα πειραματα σου. Να βοηθας αλλους φοιτητες με τα δικα τους πειραματα. Συγγραφη paper, εργασιων για συνεδρια και επιτηρησεις. Οποτε αν θες να τελειωσεις σε 4-5 χρονια υπολογισε το απολυτως μινιμουμ των 30 ωρων την εβδομαδα. Ρεαλιστικα ισως μιλαμε για 40.

Θεωρω οτι απο τις επιλογες σου η δουλεια απο το σπιτι που αναφερεις ισως ειναι λιγο πιο ξεκουραστη. Δεν υπαρχει δυνατοτητα καποιας υποτροφιας η καποιου ερευνητικου προγραμματος?

Δημοσ.
12 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Φιλε μου το διδακτορικο ειναι δυστυχως πληρης απασχοληση. Δεν ξερω σε τι τομεα εισαι βεβαια. Αν μιλαμε για θετικες επιστημεςθα χρειαζεται να περνας πολλες ωρες την ημερα στο εργαστηριο για τα πειραματα σου. Να βοηθας αλλους φοιτητες με τα δικα τους πειραματα. Συγγραφη paper, εργασιων για συνεδρια και επιτηρησεις. Οποτε αν θες να τελειωσεις σε 4-5 χρονια υπολογισε το απολυτως μινιμουμ των 30 ωρων την εβδομαδα. Ρεαλιστικα ισως μιλαμε για 40.

Θεωρω οτι απο τις επιλογες σου η δουλεια απο το σπιτι που αναφερεις ισως ειναι λιγο πιο ξεκουραστη. Δεν υπαρχει δυνατοτητα καποιας υποτροφιας η καποιου ερευνητικου προγραμματος?

Κατάλαβα, δηλαδή ίσως εν τέλει να μην βολέψει παράλληλα με άλλη δουλειά. Από μια πρώτη συζήτηση που έκανα με τον καθηγητή δεν αναφέρθηκε τίποτα για υποτροφία ή ερευνητικό πρόγραμμα. Επομένως θα δω τι θα κάνω, πάντως ευχαριστώ για τις πληροφορίες σχετικά με το τι με περιμένει ενδεχομένως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...