Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Εχω βάλει ατομικό λέβητα συμπύκνωσης με τον αισθητήρα εξωτερικά και την σχετική αντιστάθμιση (θερμοστάτης με λειτουργία αντιστάθμισης). Ο μηχανολόγος που έκανε την εγκατάσταση και την έναυση μου είπε οτι ο οικονομικότερος τρόπος λειτουργίας είναι να το έχω μόνιμα σε μια θερμοκρασία
όταν είμαστε σοτ διαμέρισμα περίπου 21oC και όταν απουσιάζουμε πάλι να είναι μόνιμα ανοικτό 2oC πιο χαμηλα, στους 19oC, καθώς λέει οτι έτσι γίνεται σωστή χρήση της αντιστάθμισης και κατά συνέπεια οικονομία στο αέριο.
Εχετε να προτείνετε κάποια άλλη πιο οικονομική ρύθμιση? Το βράδυ στον ύπνο που πρέπει να το κατεβάζω?
Ως τώρα που είχα κεντρική θέρμανση πετρελαίου με θερμιδομέτρηση το είχα ανοικτό στους 21oC μερικές ώρες απόγευμα-βράδυ όταν είμασταν δηλαδή στο σπίτι. Οταν απουσιάζαμε το έκλεινα εντελώς. Μου είπε οτι έστι κατανάλωνα πολύ για να πιάσει θερμοκρασία ο χώρος.
Ευχαριστώ!

Δημοσ.

θα ρυθμισεις θερμοκρασια ανεσης και setback θερμοκρασια (βραδυ). Αν ο λεβητας ειναι σωστα διαστασιολογημενος θα λειτουργει χαμηλα και αποδοτικα απλα για να αναπληρωσει οτι απωλειες εχεις.

Το ανοιξε κλεισε κοστιζει, γιατι ο λεβητας δουλευει φουλ, και με χαμηλοτερη αποδοση. ΟΚ αν φυγεις για μια βδομαδα, κατεβασε τις θερμοκρασιες, αλλα αν το σπιτι χρησιμοποιειται δε σε συμφερει να εχει μεγαλες μεταβολες θερμοκρασιας.

Απλα βρες την καμπυλη αντισταθμισης που δουλευει στο δικο σου σπιτι. Πρεπει να στα εχει δειξει ο μηχανολογος

Δημοσ.

Κατεβαζε το μεχρι εκει που νιωθεις ανετα.

Πηγαινε το και 18. Παρακατω θα αρχισει να δουλευει αρκετα ο καυστηρας οταν θα θες να διατηρησεις το 21.

Τωρα για πιο τεκμηριωμενη απαντηση θελουμε και δεδομενα σπιτιου περιοχης κτλ. Δε νομιζω πως εχει νοημα.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Dantε είπε

Κατεβαζε το μεχρι εκει που νιωθεις ανετα.

Πηγαινε το και 18. Παρακατω θα αρχισει να δουλευει αρκετα ο καυστηρας οταν θα θες να διατηρησεις το 21.

Τωρα για πιο τεκμηριωμενη απαντηση θελουμε και δεδομενα σπιτιου περιοχης κτλ. Δε νομιζω πως εχει νοημα.

καλησπέρα και ευχαριστώ! το διαμέρισμα είναι σε οικοδομής κατασκευής 2008 στην Περαία Θεσ/νίκης. τελευταίος όροφος (3ος), απο πάνω έχει σκεπή με μόνωση πολυουρεθάνης. το σπίτι έχει τις 3 πλευρές ανοικτές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...