Daemonos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Πρόσφατα, πριν ενα μήνα δηλαδή, ξεκίνησα μαθήματα στο Ηράκλειο Κρήτης Αργεντίνικου Τάνγκο. Ομολογώ οτι είμαι πολύ ενθουσιασμένος και μου αρέσει πολύ! Θα συνεχίσω εννοείται καθώς θέλω να μάθω αρκετά πράγματα! Αν υπάρχουν άλλα μέλη του φόρουμ που ασχολούνται ας κάνουμε μια κουβέντα εδω με σκοπό να ανταλλάξουμε πληροφορίες για events κτλ! Καθώς εννοείται και όποιος κατέβει Ηράκλειο να με ενημερώσει να βρεθούμε και απο κοντά. Νομίζω κανένα 6μηνο θα μου πάρει για να μάθω αρκετά έτσι ώστε να μπορώ να πάω σε κάποια Milonga. Ανυπομονώ! 2
Th3Beh0ldeR Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα, να σε ενημερώσω ότι διάλεξες έναν από τους ωραιότερους κατά την γνώμη μου χορούς που υπάρχουν. Ταυτόχρονα είναι από τους πιο απαιτητικούς ζευγαρωτούς αλλά το αποτέλεσμα με τον καιρό σε αποζημιώνει ειδικά αν είσαι άνθρωπος που του αρέσουν τα "δύσκολα". Προσωπικά ασχολούμαι 3-4 χρόνια, με ένα μικρό διάλλειμα μέσα στην καραντίνα που μας τα χάλασε λίγο και έχω περάσει από αρκετούς δασκάλους μέχρι να βρω το στυλ που μου άρεσε γιατί ο κάθε ένας έχει το δικό του. Βέβαια στο Ηράκλειο δεν ξέρω κατά πόσο έχεις τρελές επιλογές αλλά στην Αθήνα γίνεται χαμός από σχολές. Αρχικά. θα σε συμβούλευα να μην περιμένεις τόσο καιρό για να πας στις πρώτες σου μιλόνγκες και πράκτικες αλλά να πάρεις κάποια παιδιά από το τμήμα σου (σε περίπτωση που κάνεις ομαδικό) και να πηγαίνετε μαζί για εξάσκηση, θα σε βοηθήσει πολύ. Επίσης επειδή φαντάζομαι ότι είσαι άντρας, αν θες να φτάσεις ακόμα γρηγορότερα σε καλό επίπεδο να μαθαίνεις όποτε έχεις ευκαιρία και τα βήματα της ντάμας γιατί έτσι θα μάθεις και εσύ να οδηγάς πιο εύκολα αφού θα ξέρεις πως βγαίνει μια κίνηση. Βέβαια το ίδιο ισχύει σε μικρότερο βαθμό και για τις ντάμες. Αυτά από εμένα αν θέλεις να ρωτήσεις κάτι ελεύθερα. 2
Daemonos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Καλημέρα και καλή βδομάδα!! Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές! Σε πρακτικές πηγαίνω αλλά είμαι ακόμα σε αρχάριο στάδιο. Πραγματικά μου αρέσει πάρα πολύ τόσο σαν χορός όσο και σαν μουσική, με την οποία θέλω ακόμα εξοικείωση με το τέμπο και να χορεύω πάνω σε αυτό. Στο Ηράκλειο δεν υπάρχουν επιλογές όντως αλλα νομίζω οτι αυτό δεν είναι εμπόδιο για να εξελιχθείς και με τον καιρό αποκτάς το δικό σου στυλ θεωρώ. Ανυπομονώ όμως να μάθω έτσι ώστε να μπορώ να πηγαίνω σε μιλόνγκες σε Αθήνα κτλ. Πόσο καιρό σου πήρε εσένα να μάθεις τόσο ώστε να χορεύεις άνετα με ρυθμό και να κρατάς αποστάσεις απο άλλα ζευγάρια?
Th3Beh0ldeR Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Το θέμα είναι να βρεις έναν δάσκαλο που να σου ταιριάζει. Μόλις γίνει αυτό τα υπόλοιπα είναι θέμα ασχολίας και χρόνου. Εμένα μου πήρε γύρω στα 2 χρόνια, αλλά πήγαινα σε μιλονγκες σχεδόν από την αρχή. Βέβαια και αυτές έχουν τα επίπεδα τους, κάποιες μαζεύουν χορευτές πιο υψηλου επιπέδου από άλλες τις οποίες απέφευγα μέχρι να μπορώ να σταθώ. Μεγάλη υπόθεση είναι επίσης να μάθεις να χορεύεις στον ρυθμό και ας μην ξέρεις πολλές φιγούρες. Γενικά για μένα δώσε έμφαση σε τεχνική και μουσική και τέλος στις φιγούρες.
Daemonos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Στόχος ειναι να μάθω να χορεύω καπως έτσι, όχι απλά αλλα όχι και πολύ σύνθετα: Το συγκεκριμένο ζευγάρι είναι εξαιρετικό, όπως και το κομμάτι στο οποίο χορεύουν!
Aristomaxos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Έβαλες και video του πρωταθλητή ! Είναι απ' τους καλύτερους χορευτές αυτός. Εγώ άρχισα τα μαθήματα απ' το φθινόπωρο του 2019. Περίπου 2 χρόνια ασχολούμαι με πολλά όμως νεκρά ενδιάμεσα διαστήματα λόγω πανδημίας, ασθένειας του δασκάλου τα οποία σε πάνε πολύ πίσω. Πήγα σε 2 πράκτικα τη περσινή περίοδο καθώς και συμμετείχα σε 1 μιλόνγκα. Αποτέλεσμα τραγικό, μου έρχοταν στο μυαλό τα ίδια και τα ίδια. Με το πήγα στις 2 πράκτικα το καλοκαίρι (μετά τη μιλόνγκα) είδα τη διαφορά και πως αρχίζεις να κάνεις κίνησεις που τις έχεις μάθει μεν, αλλά επειδή δε τις εξασκείς δε σου έρχονται στο μυαλό για να τις προτείνεις στο χορό. Φέτος θα έχει πράκτικα κάθε βδομάδα, οπότε πιστεύω θα υπάρχει αισθητή βελτίωση. Πήγαινε (δεν έχει μα μου, δε μπορώ η ντρέπομαι) σε πράκτικα κάθε βδομάδα σε πρώτη φάση και έστω περπάτα και δίνε μερικά ochos. Συμβουλή απ' τη δική μου εμπειρία. Κι όταν νιώθεις άνετος μετά από 1 μήνα πας και σε μιλόνγκα. Επίσης υπάρχει πολύ υλικό στο Youtube που εμένα τουλάχιστον με βοήθησαν να καταλάβω π.χ τα boleos κ.α . Ωραίος χορός σε πιο γρήγορο tempo είναι κι αυτός και η μουσική είναι τέλεια. Μπορείς να μάθεις κινήσεις απ' αυτούς τους χορούς ανάλογα βέβαια και με το επίπεδο του καθενός. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2022 από Aristomaxos 1
Daemonos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Κανω ενα μήνα και έχω πάει σει τρία PRACTICA ήδη. Δεν ξέρω αν έχει σχέση αλλα επειδή ασχολούμαι με πολεμικές τέχνες πάρα πολλά χρόνια και είμαι και εκπαιδευτής αυτοάμυνας, στο Τάνγκο οι φιγούρες και οι τεχνικές μου βγαίνουν με ευκολία! Τόσο ώστε στο πράκτικα να μπορώ να συνδυάζω κινήσεις και φιγούρες, όσα έχω μάθει δηλαδή. Με βοήθησε πάρα πολύ όταν χόρευα με έμπειρη ντάμα, καθώς δεν την οδηγούσα και δεν ήξερε τι να κάνει, και μου έλεγε "ναι αλλα δεν με οδήγησες με το σώμα, βελτίωσέ το!". Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2022 από Daemonos 1
Aristomaxos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Έτσι μπράβο ! Οι έμπειρες έτσι κάνουν, σε τεστάρουν, περιμένουν να τους δώσεις τη κίνηση ! Οι αρχάριες σε τραβάνε από εδώ κι από κει και κάνουν πράγματα μόνες τους. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα