Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαπητοί/ες, καλημέρα. 

Κατάφερα πρόσφατα να πάρω μια τηλεόραση που είχα από το 2021 στο «μάτι» (Sony XR65X90J) και δέχομαι... εισηγήσεις από τον περίγυρο να πάρω αυτή τη φορά μια προστασία. Το μόνο που έχω σε αυτή τη φάση είναι surge protection (προστασία μόνο από υπερφόρτωση/κεραυνό). 

Άλλοι μου λένε για AVR (σταθεροποιητή τάσης), άλλοι για UPS, άλλοι για AVR με surge protection, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που λένε «στην Αθήνα δεν χρειάζεσαι σταθεροποιητή τάσης, είσαι εντάξει με το surge protection». 

Το αποτέλεσμα, προφανώς, ήταν να μπλεχτώ. Μπορείτε να ρίξετε καμία πρόταση; Χρειάζεται να πάρω κάτι (οικονομικό σχετικά και όχι "μπαμπάτσικο") ή όχι;

Ευχαριστώ σας

Επεξ/σία από Rebirth
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Rebirth είπε

Αγαπητοί/ες, καλημέρα. 

Κατάφερα πρόσφατα να πάρω μια τηλεόραση που είχα από το 2021 στο «μάτι» (Sony XR65X90J) και δέχομαι... εισηγήσεις από τον περίγυρο να πάρω αυτή τη φορά μια προστασία. Το μόνο που έχω σε αυτή τη φάση είναι surge protection (προστασία μόνο από υπερφόρτωση/κεραυνό). 

Άλλοι μου λένε για AVR (σταθεροποιητή τάσης), άλλοι για UPS, άλλοι για AVR με surge protection, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που λένε «στην Αθήνα δεν χρειάζεσαι σταθεροποιητή τάσης, είσαι εντάξει με το surge protection». 

Το αποτέλεσμα, προφανώς, ήταν να μπλεχτώ. Μπορείτε να ρίξετε καμία πρόταση; Χρειάζεται να πάρω κάτι (οικονομικό σχετικά και όχι "μπαμπάτσικο") ή όχι;

Ευχαριστώ σας

Εδώ είσαι:

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Rebirth είπε

Αγαπητοί/ες, καλημέρα. 

Ευχαριστώ σας

Προφανως το καλυτερο ειναι ενα UPS με σωστες προστασιες. Μετα ενα AVR και τελος το surge protection (που προσωπικα πιστευω οτι λιγα κανει, αλλα απο το τιποτα).

Εκανα ερευνα επειδη εξοπλισα προσφατα ολες τις μεγαλες συσκευες με πριζακια αλλα και πηρα UPS για τηλεοραση.

Για UPS πηρα αυτο

https://www.skroutz.gr/s/16393954/CyberPower-UT650EG-UPS-Line-Interactive-650VA-360W-με-3-Schuko-Πρίζες.html?from=catspan

Απο προστασιες ειναι το πιο πληρες απο τις μπατζετ επιλογες ενω ειναι και αθορυβο. Πολυ μικρο σε μεγεθος επισης.

Για AVR δεν εχω δοκιμασει κατι.Φανταζομαι πας στα δοκιμασμενα ΑPC

Για πριζες πας σε αυτο

https://www.skroutz.gr/s/21209356/Well-Intelligent-Voltage-Protector-Μονή-Εξωτερική-Πρίζα-Ρεύματος-Ασφαλείας-Λευκή-ELAD-SH-PROT-VS-WL.html

Είναι το μοναδικό με μικρο επεξεργαστη που κόβει παροχή και σε υποταση αλλα εχει και χρονο καθυστερηση. Απειρως ανωτερο απο τα APC του 10αρικου που παιρνει ο λαος, αφου αν η ταση κατεβει χαμηλα δε κανουν τιποτα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και στους δύο. Αρχικά @dpolalωραίος αυτός στο βίντεο, ωστοσο δεν καταλαβαίνω γιατί θέλει απαραίτητα UPS η τηλεόραση. Θα το κοιτάξω φυσικά. Παρεμπιπτόντως κοιτάζω και μια ελληνική εταιρεία που έχει και AVR (με αντικεραυνικό) αλλά και επιτηρητές τάσης όπως η πρίζα που προτείνεις @Dantε. Έχουν αυτό στα 13 ευρώ που έχει και χρονοκαθυστέρηση:

02.03.0003_VP-I-173_VOLTAGE_PROTECTOR_DELAY_3M_PALS_PR_1.jpg

Επεξ/σία από Rebirth
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, Rebirth είπε

Καλησπέρα και στους δύο. Αρχικά @dpolalωραίος αυτός στο βίντεο, ωστοσο δεν καταλαβαίνω γιατί θέλει απαραίτητα UPS η τηλεόραση. Θα το κοιτάξω φυσικά.

Γιατί το UPS προσφέρει πολύ ποιο ολοκληρωμένη προστασία και η αμέσως επόμενη καλύτερη πρόταση είναι ο σταθεροποιητής τάσης.
Για την καλύτερη υγεία της συσκευής σου είναι προτιμότερη η τροφοδοσία της με ρεύμα σταθερής τάσης.
Αυτό που παρέθεσες είναι απλά επιτηρητής τάσης, προστατεύει δηλαδή μόνο αν το ρεύμα ξεφύγει προς τα πάνω ή κάτω από συγκεκριμένα όρια, αλλά όσο είναι εντός των ορίων αλλά έχει διακυμάνσεις τότε δεν κάνει τίποτα.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dpolal είπε

Γιατί το UPS προσφέρει πολύ ποιο ολοκληρωμένη προστασία και η αμέσως επόμενη καλύτερη πρόταση είναι ο σταθεροποιητής τάσης.
Για την καλύτερη υγεία της συσκευής σου είναι προτιμότερη η τροφοδοσία της με ρεύμα σταθερής τάσης.
Αυτό που παρέθεσες είναι απλά επιτηρητής τάσης, προστατεύει δηλαδή μόνο αν το ρεύμα ξεφύγει προς τα πάνω ή κάτω από συγκεκριμένα όρια, αλλά όσο είναι εντός των ορίων αλλά έχει διακυμάνσεις τότε δεν κάνει τίποτα.

Καλα αναλογα το UPS. Γιατι συνηθως και σε αυτα αν ειναι η ταση μεσα σε range ,περναει αυτουσιο το ρευμα στη συσκευη.

Παντως δε βλεπω λογο για σταθεροποιητη τασης,τουλαχιστον με τη τιμη που εχει ο κλασσικος APC.

Το UPS που εβαλα λινκ πανω, εχει AVR με boost και buck και κανει και λιγοτερα!

Γενικα επειδη πουλαει πολυ της APC ,εχει ανεβασει πολυ τιμη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...