Λύση archer100 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Λύση Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 26 λεπτά πριν, Donacgreece είπε ποιο πάνω while True: user = input("Διάλεξε (Π)έτρα, (Ψ)αλίδι, (Χ)αρτί: ") .upper() while user not in ["π", "Π", "ψ", "Ψ", "χ", "Χ"]: print("Έδωσες λάθος επιλογή, δώσε κάτι από (π,Π,ψ,Ψ,χ,Χ)") user = input("Διάλεξε (Π)έτρα, (Ψ)αλίδι, (Χ)αρτί: ") # Επιλογή του υπολογιστή rnd = 'ΠΨΧΧΠΨΠΧΨΧΠΨΨΧΠ' computer = rnd[0] if computer == len(rnd): computer = rnd[0] έτσι είμαι για την ώρα αλλα δεν έχω καταφέρει να διαλέξει ο υπολογιστης το επόμενο γράμμα της γραμματοσειράς Η λογικη του κωδικα σου στην επιλογη του υπολογιστη ειναι λαθος. Προσπαθησε το παρακατω: rnd = 'ΠΨΧΧΠΨΠΧΨΧΠΨΨΧΠ' x=0 while True: user = input("Διάλεξε (Π)έτρα, (Ψ)αλίδι, (Χ)αρτί: ") .upper() while user not in ["π", "Π", "ψ", "Ψ", "χ", "Χ"]: print("Έδωσες λάθος επιλογή, δώσε κάτι από (π,Π,ψ,Ψ,χ,Χ)") user = input("Διάλεξε (Π)έτρα, (Ψ)αλίδι, (Χ)αρτί: ") # Επιλογή του υπολογιστή computer = rnd[x] if x == len(rnd) -1: x = 0 else: x = x + 1
Donacgreece Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, archer100 είπε Η λογικη του κωδικα σου στην επιλογη του υπολογιστη ειναι λαθος. Προσπαθησε το παρακατω: rnd = 'ΠΨΧΧΠΨΠΧΨΧΠΨΨΧΠ' x=0 while True: user = input("Διάλεξε (Π)έτρα, (Ψ)αλίδι, (Χ)αρτί: ") .upper() while user not in ["π", "Π", "ψ", "Ψ", "χ", "Χ"]: print("Έδωσες λάθος επιλογή, δώσε κάτι από (π,Π,ψ,Ψ,χ,Χ)") user = input("Διάλεξε (Π)έτρα, (Ψ)αλίδι, (Χ)αρτί: ") # Επιλογή του υπολογιστή computer = rnd[x] if x == len(rnd) -1: x = 0 else: x = x + 1 Είσαι ωραίος, δούλέψε Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2022 από Donacgreece 1
k33theod Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Εγώ νομίζω ότι εννοεί κάτι τέτοιο import random seq = ['Π','Ψ','Χ'] computerplays = ''; for i in range(25): computerplays += random.choice(seq) print(computerplays) αυτό κάνει ένα random str 25 γραμμάτων για να πέζει μετά ο υπολογιστής
Donacgreece Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, k33theod είπε Εγώ νομίζω ότι εννοεί κάτι τέτοιο import random seq = ['Π','Ψ','Χ'] computerplays = ''; for i in range(25): computerplays += random.choice(seq) print(computerplays) αυτό κάνει ένα random str 25 γραμμάτων για να πέζει μετά ο υπολογιστής όχι, όχι το ξεκαθάρισε, χωρίς είδοσο random
karatzes Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Στις 16/10/2022 στις 7:15 ΜΜ, archer100 είπε Η λογικη του κωδικα σου στην επιλογη του υπολογιστη ειναι λαθος. Προσπαθησε το παρακατω: rnd = 'ΠΨΧΧΠΨΠΧΨΧΠΨΨΧΠ' x=0 while True: user = input("Διάλεξε (Π)έτρα, (Ψ)αλίδι, (Χ)αρτί: ") .upper() while user not in ["π", "Π", "ψ", "Ψ", "χ", "Χ"]: print("Έδωσες λάθος επιλογή, δώσε κάτι από (π,Π,ψ,Ψ,χ,Χ)") user = input("Διάλεξε (Π)έτρα, (Ψ)αλίδι, (Χ)αρτί: ") # Επιλογή του υπολογιστή computer = rnd[x] if x == len(rnd) -1: x = 0 else: x = x + 1 Και για λίγο πιο μαζεμένο κώδικα, το κομμάτι κάτω από το "# Επιλογή του υπολογιστή" μπορείς να το αντικαταστήσεις με: x = x + 1 computer = rnd[x % len(rnd)]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα