noms Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα στο φορουμ. είμαι στο ψάξιμο για την επιλογή των χειμερινών ελαστικών ,στο τίμιο χιλιαρακι polo μου , και θα ήθελα την γνώμη σας πάνω σε αυτό. Συγκεκριμένα έχω ρωτήσει σε έναν λαστιχά για τιμές , και μου πρότεινε 2 επιλογές · sumitomo wt200 (280€) ·Hankook w462 (310€) το αυτοκίνητο κινείτε βόρεια Ελλάδα , σε παγωμένους και πολλές φορές χιονισμένους δρόμους , καθώς επισκέπτομαι και 4-5 φορές τον χρόνο τα χιονοδρομικά. Οι ερωτήσεις μου είναι , αξίζει η τοποθέτηση 4 αδας και αν ναι , τι γνώμη έχετε για τις παραπάνω εταιρίες ή αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο. καθε απάντηση θα εκτιμηθεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spooker Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 εγώ ούτε που τις ξέρω τι εταιρίες. Τα λάστιχα πλέον κάνουν από 400+ αλλά όταν μιλάμε για ασφάλεια καλύτερα να τα δώσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noms Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Ξέχασα να αναφέρω ότι η διάσταση των ελαστικών που προτείνει ο κατασκευαστής είναι 175/70/14 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wesker Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Αν έχεις να επιλέξεις μεταξύ των 2 Θα σου προτεινα Hankook. Tα εχω σε Polo GTI (τα Ventus S1 Evo) και είναι τίμια λάστιχα και σε τίμια τιμή, αν και εμένα μου βγήκαν αρκετά ακριβά λόγω περίεργης διάστασης σε 17άρα ζάντα. Όταν λές 4άδα τι ακριβώς εννοείς; Πάντα 4αδα αλλάζουμε - εγώ τουλάχιστον δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να αλλάξω μόνο τα 2. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noms Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Ευχαριστώ για την απάντηση , εννοείται ότι αλλάζουμε μόνο 4αδα απλά το επεσήμανα κυρίως για να αναφερθώ ότι η τιμή που αναφέρω είναι για 4αδα 😛 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wesker Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 42 λεπτά πριν, spooker είπε εγώ ούτε που τις ξέρω τι εταιρίες. Τα λάστιχα πλέον κάνουν από 400+ αλλά όταν μιλάμε για ασφάλεια καλύτερα να τα δώσεις. Όχι απαραιτητα. Ο TS ενα χιλιαράκι έχει, δεν τον ενδιαφέρουν Ultra High Performance λάστιχα για να τα σκάσει, μπορείς να βρείς απλά αξιοπρεπή λάστιχα σε νορμαλ διάσταση σε τιμές κάτω απο 400€. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick#18 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Τη sumitomo δεν την ξεραμε στην Ελλαδα αλλα ειναι κατασκευαστης καουτσουκ που δινει και σε αλλους κατασκευαστες. Αν δεις λαστιχο Falken στην εσωτερικη πλευρα καπου γραφει οτι ειναι κατασκευασμενο με γομα της sumitomo. Χωρις να τα εχω δοκιμασει και ακουγοντας καλα λογια για τα Falken, λογικα θα ειναι τιμια επιλογη! Τα Hankook τα βρισκεις και ως 1ης τοποθετισης απο πολλους κατασκευαστες αυτοκινητων. Ρωτα και για αλλες μαρκες σε αλλα βουλκανιζατερ να δεις τι παιζει στη διασταση σου! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noms Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 14 λεπτά πριν, nick#18 είπε Τη sumitomo δεν την ξεραμε στην Ελλαδα αλλα ειναι κατασκευαστης καουτσουκ που δινει και σε αλλους κατασκευαστες. Αν δεις λαστιχο Falken στην εσωτερικη πλευρα καπου γραφει οτι ειναι κατασκευασμενο με γομα της sumitomo. Χωρις να τα εχω δοκιμασει και ακουγοντας καλα λογια για τα Falken, λογικα θα ειναι τιμια επιλογη! Τα Hankook τα βρισκεις και ως 1ης τοποθετισης απο πολλους κατασκευαστες αυτοκινητων. Ρωτα και για αλλες μαρκες σε αλλα βουλκανιζατερ να δεις τι παιζει στη διασταση σου! Προσωπικά την sumitomo την γνωρίζω γιατί τα θερινά μου είναι falken και γνώριζα για την σχέση των δυο εταιριών !μπορώ να επιβεβαιώσω και εγώ ότι για το δικό μου στυλ οδήγησης και για τις ανάγκες του αυτοκινήτου είναι εξαιρετικά λάστιχα ειδικά σε βρεγμένο σε βγάζουν αυτοπρόσωπο. Τώρα όσο αφορά τα χειμερινά μου πρότεινε και uniroyal στα 370 € και 400€ Goodyear , απλά το budget είναι βαριά-βαριά έως 320 € ευχαριστώ για την απάντηση 😃 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 4 λεπτά πριν, noms είπε , απλά το budget είναι βαριά-βαριά έως 320 € ευχαριστώ για την απάντηση 😃 Βλέπω και Uniroyal, fallen Και πολλές άλλες άγνωστες (σε εμένα) μάρκες σε αυτό το μπάτζετ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lalalaxi Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Εννοείται η καλύτερη λύση είναι μια 4αδα ζαντολάστιχα, εννοείται να βάλεις χειμερινά και πολύ καλά θα κάνεις και ειναι Must εκει που ζεις. Οτι και να βάλεις καλά είναι και έχουν καλή πρόσφυση στο χιόνι. Εγω είχα δοκιμάσει μεχρι και lassa παλιά και δουλεύαν μια χαρά στο χιόνι. Βάλε οτι αντέχει η τσέπη σου και μην κολλάς στις μάρκες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Μετά την περσινη εμπειρια μου με χειμερινα λαστιχα, θα πω οτι ... Οποιοδηποτε χειμερινο λαστιχο και να βαλεις θα ειναι ετη φωτος καλυτερο σε κρυο, παγο, χιονι απο το καλυτερο καλοκαιρινο. Προσεχε! μιλαω και μονο για κρυο. Τα καλοκαιρινα γινονται μπετό κάτω απο τους 6-7c. Τα χειμερινα δουλευουν αριστα. Μετα την εμπειρια που ειχα, πια εγινε δεδομενο. Εχω 2η τετραδα στον λαστιχα μου και τα αλλαζω Οκτώβριο και Απρίλιο. Σε λίγες μέρες , πάω να βάλω τα χειμερινά μου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
definitio Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Σκεφτόμουν κι εγώ φέτος να βάλω χειμερινά λάστιχα, κυρίως για ξεγνοιασιά σε καμιά εκδρομή γύρω από Θεσσαλονίκη, κι ας αποφεύγω τα χιονοδρομικά....αλλά επειδή ακριβώς Θεσσαλονίκη μας κάνει ήπιους χειμώνες τελευταία, με ενδιαφέρει να είναι πολύ καλά και στο βρεγμένο κ στεγνό δρόμο (σε θερμοκρασίας κάτω από 10C). Κοιτώντας το tyrereviews, γι αυτή τη μικτή χρήση (κ να μας καλύπτει σε περίπτωση κακοκαιριάς πρακτικά κ νομικά) σταθερά καλά (παρά τη διακύμανση από δοκιμή σε δοκιμή) είναι - Continental WinterContact 870 - Bridgestone Blizzak LM005 - Hankook Winter I*cept RS3 - Pirelli Cinturado Winter 2 - Michelin Alpin 6 https://www.tyrereviews.com/Article/2022-Tyre-Reviews-Winter-Tyre-Test.htm https://www.tyrereviews.com/Article/2022-Winter-Tyre-Market-Overview.htm https://www.tyrereviews.com/Article/2022-ADAC-Winter-Tyre-Test-185-65-R15.htm https://www.tyrereviews.com/Article/2022-ADAC-SUV-Winter-Tyre-Test-215-60-R16.htm https://www.tyrereviews.com/Article/2022-Auto-Zeitung--Winter-Tyre-Test.htm To Continental συγκεντρώνει τα περισσότερο σταθερά θετικά αποτελέσματα κ στις περισσότερες κατηγορίες, αλλά ειναι πολύ ακριβό αυτή τη στιγμή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lary7 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Για οικονομικά ψάξε και τα Sava Eskimo S3+, εξαιρετικά τίμιο για τα λεφτά του, ότι καλύτερο στο χιόνι αλλά δεν είναι για πολλά πολλά στο στεγνό. Τα έχω από το 2017 και αλυσίδες δεν ξανάβαλα από τότε, στο χιονοδρομικό πάω και παρκάρω στο ακαθάριστο πάρκινγκ που είναι μόνο για 4Χ4... 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cpavlidi Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Είναι πως το βλέπει ο καθένας. Εγώ το βλέπω ως εξής:το λάστιχο το χρειάζομαι το πολύ για 4-5 λάθος τιμονιές που θα κάνω ή λάθος στροφές που θα πάρω και πρέπει να κρατηθώ ενώ το χρειάζομαι για καμιά 4-5-6 πολύ δυνατά φρεναρίσματα. Δηλαδή εκεί θα κριθεί αν θα έχω ατύχημα ή όχι στα 3-4 χρόνια που θα το έχω. Εκεί είναι η διαφορά ενός πολύ καλού ελαστικού από ένα φτηνό. Κατά την κρίση μου δεν θα αγόραζα τίποτα λιγότερο από Michelin, Goodyear ή Continental και προτίμηση ένα εκ των δύο πρώτων. Ειδικά για οδήγημα εντός πόλης είναι μονόδρομος το καλό λάστιχο 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Sava Eskimo S3+ και τέλος. Δέκα χρόνια τα φοράω σε τρία αυτοκίνητα (στα 5 χρόνια έκανα αλλαγή τετράδας) στην Δυτική Μακεδονία. Στο χιόνι άριστο (συγκρίνεται με τα κορυφαία), σε στεγνό οι κριτικές λένε μέτριο και σε βρεγμένο θέλει προσοχή. Εγώ που οδηγώ με προσοχή και χαμηλές ταχύτητες (ειδικά σε δύσκολες συνθήκες) δεν διαπίστωσα αυτές τις αδυναμίες. Για τον πάγο έχω πάντα αλυσίδες στο πορτμπαγκάζ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα