NEKTOYO Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 αυτες οι μμμμμμ αντε να μη πω με τους κλεφτο δημους πρεπει να σταματησουν ελεοσ πια.
Joshua21 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 8 λεπτά πριν, Insane84 είπε Να έχετε υπόψιν σας ότι ο δήμος δεν ενημερώνεται από πουθενά, ούτε από εφορία, ούτε από υποθηκοφυλακεία ούτε από την ΔΕΗ που θα βάλει ο επόμενος ιδιοκτήτης οπότε αν πουλήσετε κάτι φροντίστε να ενημερώσετε άμεσα τον Δήμο σχετικά ώστε να σταματήσει να σας χρεώνει ΤΑΠ. Κανονικά πρέπει να το κάνει ο επόμενος ιδιοκτήτης από ότι κατάλαβα για να ειδοποιήσει ο Δήμος την ΔΕΗ να χρεώνει ΤΑΠ στον λογαριασμό. Βασικά αν ο νέος ιδιοκτήτης κάνει επανασύνδεση ρεύματος, τότε το ΤΑΠ θα χρεώνεται κανονικά στον λογαριασμό χωρίς να κάνει τίποτα.
Insane84 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Βασικά αν ο νέος ιδιοκτήτης κάνει επανασύνδεση ρεύματος, τότε το ΤΑΠ θα χρεώνεται κανονικά στον λογαριασμό χωρίς να κάνει τίποτα. Στη δική μου περίπτωση ο Δήμος ισχυρίζεται ότι δεν πήρε σχετική ενημέρωση και ως εκ τούτου χρέωσε όλο το ΤΑΠ του 2022 σε μένα καθώς με έβλεπε ακόμα σαν τον ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου μη ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου. Σημειωτέον ότι λίγους μήνες μετά την πώληση που έγινε τον Ιούλιο του 2021 πέρασα τυχαία από έξω και το ακίνητο είχε ανοιχτά φώτα. Μη το αφήνετε στην τύχη του και να ενημερώνετε για να μην μπλέξετε. Αυτό λέω απλά...
Joshua21 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 28 λεπτά πριν, Insane84 είπε Στη δική μου περίπτωση ο Δήμος ισχυρίζεται ότι δεν πήρε σχετική ενημέρωση και ως εκ τούτου χρέωσε όλο το ΤΑΠ του 2022 σε μένα καθώς με έβλεπε ακόμα σαν τον ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου μη ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου. Σημειωτέον ότι λίγους μήνες μετά την πώληση που έγινε τον Ιούλιο του 2021 πέρασα τυχαία από έξω και το ακίνητο είχε ανοιχτά φώτα. Μη το αφήνετε στην τύχη του και να ενημερώνετε για να μην μπλέξετε. Αυτό λέω απλά... Μλκίες σου λένε από τον Δήμο, εφόσον ο νέος ιδιοκτήτης όντως έχει κάνει επανασύνδεση τότε ο πάροχος όχι μόνο τον ενημέρωσε για αυτό, αλλά του απέδωσε και τους σχετικούς φόρους κιόλας (ΤΑΠ, ΔΤ + ΔΦ). Τώρα αν δεν ενημερώνουν τα αρχεία τους, πρόβλημα τους. Επίσης δεν μπλέκεις με κανέναν τρόπο, η υποτιθέμενη οφειλή ΤΑΠ για το συγκεκριμένο ακίνητο δεν βεβαιώνεται, δεν πάει εφορία ώστε να σου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα, απλά μένει εκεί μέχρι τη στιγμή που θα ζητήσεις για οποιοδήποτε λόγο βεβαίωση για το συγκεκριμένο ακίνητο (δεν πρόκειται να κάνεις μια και δεν σου ανήκει). Εγώ στη θέση σου απλά θα πετούσα την ειδοποίηση στα σκουπίδια, και τους ισχυρισμούς τους θα τους έγραφα στα παλαιότερα των υποδημάτων μου. Εσύ πράξε όπως νομίζεις.
Insane84 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 31 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Μλκίες σου λένε από τον Δήμο, εφόσον ο νέος ιδιοκτήτης όντως έχει κάνει επανασύνδεση τότε ο πάροχος όχι μόνο τον ενημέρωσε για αυτό, αλλά του απέδωσε και τους σχετικούς φόρους κιόλας (ΤΑΠ, ΔΤ + ΔΦ). Τώρα αν δεν ενημερώνουν τα αρχεία τους, πρόβλημα τους. Επίσης δεν μπλέκεις με κανέναν τρόπο, η υποτιθέμενη οφειλή ΤΑΠ για το συγκεκριμένο ακίνητο δεν βεβαιώνεται, δεν πάει εφορία ώστε να σου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα, απλά μένει εκεί μέχρι τη στιγμή που θα ζητήσεις για οποιοδήποτε λόγο βεβαίωση για το συγκεκριμένο ακίνητο (δεν πρόκειται να κάνεις μια και δεν σου ανήκει). Εγώ στη θέση σου απλά θα πετούσα την ειδοποίηση στα σκουπίδια, και τους ισχυρισμούς τους θα τους έγραφα στα παλαιότερα των υποδημάτων μου. Εσύ πράξε όπως νομίζεις. Πολύ πιθανό να έχει γίνει αυτό που λες, άλλωστε σιγά μην παραδεχόντουσαν δική τους αμέλεια. Εγώ όμως σας τα λέω για να τα προλάβετε και αυτά, γιατί συμβαίνουν συχνά με τους δήμους. Εγώ φίλτατε προσωπικά δεν αμελώ τίποτα. Αν μου στείλουν μια ειδοποίηση πληρωμής δεν την πετάω και πάντα την ξεκαθαρίζω, για να μην βρεθώ αρκετά αργότερα προ εκπλήξεως. Επίσης το ότι δεν θα στείλει οφειλή ΤΑΠ ο εκάστοτε δήμος στην εφορία ακόμα και μετά από χρόνια, επίτρεψέ μου να το αμφισβητήσω έντονα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα συγγενή μου, που έτρωγε κλήσεις από δημοτική αστυνομία και τις πέταγε, γιατί κάποιοι φίλοι και συγγενείς του είπαν ότι δε πρόκειται να του δημιουργήσουν πρόβλημα. Αποτέλεσμα ήταν να μην μπορώ να του βγάλω φορολογική ενημερότητα ενώ βεβαιωμένες οφειλές δεν είχε μέσα στο taxis. Όταν ρώτησα στην εφορία μου είπαν ότι έχει δέσμευση λόγω ενημέρωσης οφειλών από Δήμο. Όταν μίλησα με τον σχετικό Δήμο μου έστειλαν ποσά από κλήσεις για παράνομες σταθμεύσεις προ 5ετίας 7ετίας και 8ετίας. Το ποσό ήταν 800 ευρώ το οποίο ήταν οι κλήσεις επί δύο λόγω εκπροθέσμου. Κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό. Ευτυχώς εκμεταλλευτήκαμε μία ρύθμιση και πλήρωσε 500 ευρώ σε 24 δόσεις. Επίσης σε άλλο γνωστό που του διηγήθηκα αυτή την εμπειρία και μου είπε ότι και αυτός έχει φάει αρκετές κλήσεις από δημοτική ατυνομία και τις αγνοεί ρώτησε εκ των υστέρων και είχε χρέος σε δήμους σύνολο 1.500 ευρώ. Από εκεί και πέρα μεγάλοι άνθρωποι είμαστε και ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.
Joshua21 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 58 λεπτά πριν, Insane84 είπε Επίσης το ότι δεν θα στείλει οφειλή ΤΑΠ ο εκάστοτε δήμος στην εφορία ακόμα και μετά από χρόνια, επίτρεψέ μου να το αμφισβητήσω έντονα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα συγγενή μου, που έτρωγε κλήσεις από δημοτική αστυνομία και τις πέταγε, γιατί κάποιοι φίλοι και συγγενείς του είπαν ότι δε πρόκειται να του δημιουργήσουν πρόβλημα. Αποτέλεσμα ήταν να μην μπορώ να του βγάλω φορολογική ενημερότητα ενώ βεβαιωμένες οφειλές δεν είχε μέσα στο taxis. Αυτό που περιγράφεις είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, τα απλήρωτα χρέη από δημοτικές κλήσεις όντως πηγαίνουν εφορία γιατί έτσι προβλέπεται, ξέρω και εγώ πολλές τέτοιες περιπτώσεις, κάτι τέτοιο όμως δεν έχει γίνει ποτέ με χρέη από ΤΑΠ (δεν είμαι σίγουρος αν προβλέπεται κάτι τέτοιο). Και επίσης η μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε εσένα και τον συγγενή σου είναι ότι εσύ κακώς χρεώθηκες και αν χρειαστεί θα μπορέσεις να το αποδείξεις. 1 ώρα πριν, Insane84 είπε Από εκεί και πέρα μεγάλοι άνθρωποι είμαστε και ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό. ΥΓ: Ο δικός μου Δήμος πάντως λειτουργεί εντελώς διαφορετικά, οι υπάλληλοι στο γραφείο ΤΑΠ ανά πάσα στιγμή βλέπουν στον υπολογιστή τους για κάθε ακίνητο αν έχει δηλωθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ διακοπή ηλεκτροδότησης και από πότε, καθώς επίσης αν χρωστάει ΤΑΠ και για ποιο ακριβώς διάστημα. Φέτος τον Φλεβάρη έβγαλα βεβαίωση ΤΑΠ για ακίνητο που είχε γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης στο παρελθόν, ε τα είδαν στο σύστημα όλα, και πότε έγινε διακοπή, και πότε έγινε επανασύνδεση, και έτσι με χρέωσαν με ΤΑΠ για το διάστημα που έπρεπε μια και για τα 2 τελευταία χρόνια πληρωνόταν μέσα από τον λογαριασμό ρεύματος. Στον δικό σου Δήμο δεν ξέρω τι κάνουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα