Προς το περιεχόμενο

Η αγορά υπολογιστών γνωρίζει τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και μία 20ετία

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν θα σταματήσουν να πουλάνε υπολογιστές μ επεξεργαστες σκουπίδια (με ετικετα 202Χ) και τιμη 500 ευρω. Θα ξανά_ ανεβεί η ζήτηση.

Επεξ/σία από costantinos_4
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, toylis είπε

2012? εχεις τοσο νεο υπολογιστη ? ΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

Τούμπανο PC έχω (3700x με 5700 XT GPU) αλλά το παλιό μου (που είναι με 3570k και on board GPU) είναι ακόμα μια χαρά PC για οτιδήποτε εκτός από παιχνίδια και βαριά προγράμματα.

Επεξ/σία από MrRush
  • Like 8
  • Thanks 1

και κάπου εδώ καταλάβαμε το λόγο που η μικροσοφτ όρισε τόσο ψηλά το πήχη της συμβατότητας του λειτουργικού της w11!

διαβάζω διαβάζω αλλα κανεις δεν λεει οτι φταίει η nvidia με τις 30χχ και ειδικα 40χχ και το ρευμα α και η απλ μην την ξεχάσουμε ...

Λογικό. Τα περισσότερα σπίτια έχουν υπολογιστή (συν κινητά, τάμπλετ) και βλέπουν ότι μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν τα απλά πράγματα που κάνουν με τα παλιά τους μηχανήματα, άρα γιατί να πάρουν άλλα; 

Η πλειοψηφία κάνει πολύ απλή χρήση, το πολύ πολύ να χρειάζεται μια φτηνή αναβάθμιση πχ ram, ssd σε παλιά pc και είναι οκ για αρκετά χρόνια.

• Like 7

Αυτές είναι ειδήσεις...Επιτέλους κάτι που αν δεν μας το έλεγαν δεν θα το μαθαίναμε ποτέ... 

Είναι δυνατόν να πέσει η αγορά των υπολογιστών ενώ όλα τα άλλα είδη γνωρίζουν πρωτοφανή αύξηση του 100000%;;

Πώς γκένεν αφτό;

Όλα στο φώς....

48 λεπτά πριν, MrRush είπε

Τούμπανο PC έχω (3700x με 5700 XT GPU) αλλά το παλιό μου (που είναι με 3570k και on board GPU) είναι ακόμα μια χαρά PC για οτιδήποτε εκτός από παιχνίδια και βαριά προγράμματα.

Θα γίνεις συνέταιρος με την ΔΕΗ όμως. Αυτά καίνε τον απατο.

• Confused 2
  • Sad 1

Καθόλου περίεργο. Οι παράγοντες για αυτή την εξέλιξη πολλοί. Τηλεργασία λόγο κοροναϊού (άρα μαζεμένες πωλήσεις). Τηλεκπαίδευση λόγο κοροναϊού (άρα μαζεμένες πωλήσεις). Αν σε αυτά προσθέσει κανείς και τις δυνατότητες που έχουν πλέον τα κινητά και τα τάμπλετ (είτε φθηνότερα είτε ακριβότερα μοντέλα) τότε δεν είναι καθόλου περίεργο το ότι οι πωλήσεις έχουν μειωθεί και θα εξακολουθούν να μειώνονται για την επόμενη διετία, μέχρι να χρειαστεί κάποια σχετική αναβάθμιση. Σε γενικές γραμμές όμως η αγορά πάντα βρίσκει τρόπους και αυτορυθμίζεται. 

Γιατί οι καταναλωτές δε θέλουν να δώσουν 4000 ευρώ για ένα καλό υπολογιστή , ενω με 1000 ευρώ παίρνουν παρόμοιο με αυτό που είχαν πριν 4 χρόνια , αρα δε χρειάζεται να αλλάξουν .

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, zio10 είπε

Λογικό. Τα περισσότερα σπίτια έχουν υπολογιστή (συν κινητά, τάμπλετ) και βλέπουν ότι μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν τα απλά πράγματα που κάνουν με τα παλιά τους μηχανήματα, άρα γιατί να πάρουν άλλα; 

Η πλειοψηφία κάνει πολύ απλή χρήση, το πολύ πολύ να χρειάζεται μια φτηνή αναβάθμιση πχ ram, ssd σε παλιά pc και είναι οκ για αρκετά χρόνια.

Κάτι τέτοιο ετοιμαζόμουν να γράψω… Η τελευταία αγορά PC ήταν το 2015 και το μόνο που έχω αλλάξει είναι τα 8GB ram  μνήμη που πρόσθεσα Και μια RX580 μεταχειρισμένη σε πολύ καλή τιμή γιατί η παλιά μου 380 κάηκε.

Από κει και πέρα αποφάσισα να επενδύσω σε ένα iPad Pro M1, Και το PC το ανοίγω πλέον αραιά και που και κανένα παιχνιδάκι.

Επεξ/σία από kostasfalcon
  • Like 3

Ψάχνω λάπτοπ εδώ και κάνα μήνα. Premium κατηγορία. Στα 1500€ είναι καλά αλλά με χτυπητές αδυναμίες και όταν πας στα πιο ολοκληρωμένα βλέπεις κάτι τιμές ότι να ναι. Η κάθε εταιρία ζητάει ότι της κατέβει. 2500€, 3500€ και κάτι τέτοια ποσά για υπολογιστές με επεξεργαστές σειράς u και soldered 16gb ram. Στο 1000αρικο δεν έχουν καν κάλυψη 100% srgb.

• Like 3
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...