Crash24 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Σε συνέντευξή του στους Financial Times την περασμένη εβδομάδα, ο Elon Musk αποκάλυψε ότι στελέχη της κινεζικής κυβέρνησης του ζήτησαν να μην επιτρέψει την πρόσβαση της Starlink στην Κίνα. Ο Musk δήλωσε στους FT ότι «το Πεκίνο κατέστησε σαφές ότι δεν συμφωνεί με την πρόσφατη ανάπτυξη της Starlink... στην Ουκρανία και ζήτησε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα προωθήσουμε την υπηρεσία στην Κίνα». Δεν είναι σαφές από την περιγραφή αν ο Musk συμφώνησε με το αίτημα του Πεκίνου, αλλά ο χάρτης των υπηρεσιών της Starlink δεν δείχνει σχέδια ανάπτυξης στην Κίνα. Παρακείμενες χώρες όπως η Ταϊβάν, η Μογγολία και το Βιετνάμ αναφέρονται ως "εν αναμονή ρυθμιστικής έγκρισης". Προσφέροντας μια σύνδεση στο διαδίκτυο που παρακάμπτει τους συμβατικούς παρόχους, η Starlink αποτελεί μια δημοφιλή πρόταση για την παράκαμψη της λογοκρισίας. Πιο πρόσφατα, η Starlink επέτρεψε την πρόσβαση στο Ιράν ως απάντηση στις εκτεταμένες διαδηλώσεις και τη λογοκρισία που τις συνόδευε. Η λογοκρισία στο Διαδίκτυο στην Κίνα, ωστόσο, είναι πολύ πιο οργανωμένη και αυστηρή και οποιαδήποτε συνεχιζόμενη προσπάθεια παράκαμψής της μέσω του Starlink θα επέφερε πιθανότατα αντίποινα από την κεντρική κυβέρνηση. Η όλη κατάσταση είναι μια υπενθύμιση του πόσο εκτεθειμένος είναι ο Musk στις διεθνείς πιέσεις, ακόμη και όταν υπερασπίζεται τις αρχές της ελευθερίας του λόγου στις δημόσιες δηλώσεις του. Όπως επισημαίνουν οι FT, η Tesla διατηρεί εργοστάσιο στη Σαγκάη και η εταιρεία φέρεται να έχει πουλήσει περισσότερα από 80.000 αυτοκίνητα στην Κίνα. Ως αποτέλεσμα, ο Musk ευθυγραμμίζεται με την κινεζική κυβέρνηση, έχοντας αποτελέσει μάλιστα και τον αρθρογράφο περιοδικού που διαχειρίζεται η “υπηρεσία λογοκρισίας στο διαδίκτυο” της χώρας. Παράλληλα, ο Musk είναι πιο πιθανό από ποτέ να αναλάβει την ιδιοκτησία του Twitter. Έπειτα από μήνες διαφωνιών, ο Musk επανέλαβε την περασμένη εβδομάδα την πρόθεσή του να αγοράσει το κοινωνικό δίκτυο στην αρχικά συμφωνηθείσα τιμή, με τη συμφωνία να κλείνει πιθανότατα μέσα στο μήνα. Υπενθυμίζουμε ότι το Twitter παραμένει επισήμως αποκλεισμένο στην Κίνα. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
kaliakman Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Πως θα έχεις Great Firewall με δορυφόρους... Ελατε να μου πείτε για καταπάτηση δικαιωμάτων μετά επειδή το twitter έκανε ban τον Χ, Ψ. 4
cpc464 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Οι δορυφόροι του Musk είναι ιδιωτικοί,αυτό σημαίνει πως ένα κράτος μπορεί να τους πλήξει χωρίς διπλωματικό επεισόδιο,δεν νομίζω πως έχει και επιλογή. 2
odi83 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Στο insomnia πρεπει να σκεφτειτε σοβαρα μετα την «δαιμονοποιηση» του Musk , την «αγιοποιηση».
oldnew Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 4 λεπτά πριν, cpc464 είπε Οι δορυφόροι του Musk είναι ιδιωτικοί,αυτό σημαίνει πως ένα κράτος μπορεί να τους πλήξει χωρίς διπλωματικό επεισόδιο,δεν νομίζω πως έχει και επιλογή. Επειδή κάτι είναι ιδιωτικό δε σημαίνει οτι μπορείς να το ρίξεις.. Αν ήταν έτσι θα ριχνανε το 95% των δορυφόρων.. 1
geoluc Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Ελευθερία ε? Για να δούμε και στο twitter πόσο θα γίνει αυτό. Συνήθως όταν μιλάει κάποιος για ελευθερία του λόγου, έχω συνηθίσει απλά να βαφτίζει δικαίωμα ό,τι τον συμφέρει να λέγεται και να κάνει μπλοκ λόγω απρέπειας ό,τι δε συμφέρει το λόμπυ που εξυπηρετεί. 3
SilverMachine Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 2 λεπτά πριν, oldnew είπε Επειδή κάτι είναι ιδιωτικό δε σημαίνει οτι μπορείς να το ρίξεις.. Αν ήταν έτσι θα ριχνανε το 95% των δορυφόρων.. Αυτο συμβαινει οταν μια εταιρεια το παιζει "υπερανω" εκει που δεν την παιρνει. Με τα κινεζακια ο Μασκ θα κανει οτι του λενε αλλοιως εχει ντα-ντα, ιδιως εν καιρω πολεμου κ με τα δοντια βγαλμενα απ ολες τις πλευρες εν οψη συγκρουσης στην Ταιβαν, απ ωρα σ ωρα. Εσυ λες να ξεκινησει Ουκρανια 2.0 στον Ειρηνικο κ οι Αμερικανοι να εχουν το ελευθερο να βομβαρδιζουν προπαγανδα τους Κινεζους?? Αυτη την στιγμη που μιλαμε η Κινα ειναι ισως η σοβαροτερη χωρα για αντιπαλος της Δυσης. Οι Κινεζοι το γνωριζουν καλα κ "λεπτομεριες" οπως αυτη δεν θα περασουν, για να εχουν μελλοντικα το κεφαλι τους ησυχο. Ηδη εδω κ χρονια εχουν ξεκινησει κοντρα-προπαγανδα εσωτερικα (π.χ. πολεμος κατα του θυληπρεπισμου των αντρων, εναντιωση κατα των εκτρωσεων, τονισμος τοπικων πολιτιστικων στοιχειων εις βαρος δυτικων κλπ) κ εξωτερικα (π.χ. παγκοσμια εκστρατια διαφημισης μεγαλων εργων της Κινας, πολλαπλα καναλια νεων κινεζικων συμφεροντων κ.α). Αυτο ειναι ενα μικρο κεφαλαιο δλδ. Αν κ να σου πω την αληθεια, εγω βλεπω τον Ελονα να προσπαθει να κατσει καπου στην μεση ψιλο-ουδετερος. Δεν τον βλεπω να ειναι μονοπλευρος υπερ της Δυσης (κανενας ισχυρος δεν ειναι οπαδος ποτε- αυτοι περιμενουν να δουν προς τα που γερνει η πλαστιγγα κ τοτε εκφραζονται υπερ του νικητη, για να εχουν παντα κερδος). Εχει ηδη παρε-δωσε μαζι τους. Γιατι να χαλασει σχεσεις? Οτι του πουν θα κανει, ελπιζοντας καποια στιγμη να του ανοιξουν την πορτα μελλοντικα κ για το Τουιττερ, οπου τοτε θα hestei στο μαρουλι. 5
Shinji ikari Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 22 λεπτά πριν, cpc464 είπε Οι δορυφόροι του Musk είναι ιδιωτικοί,αυτό σημαίνει πως ένα κράτος μπορεί να τους πλήξει χωρίς διπλωματικό επεισόδιο,δεν νομίζω πως έχει και επιλογή. Ουτε καν, υπαρχουν χιλιοι λογοι να μην το κανουν αυτο και χιλιες καλυτερες επιλογες. Απλα θα ερχονταν σπιτι σου να σου παρουν το πιατο. 1
Hope39 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 22 λεπτά πριν, cpc464 είπε Οι δορυφόροι του Musk είναι ιδιωτικοί,αυτό σημαίνει πως ένα κράτος μπορεί να τους πλήξει χωρίς διπλωματικό επεισόδιο,δεν νομίζω πως έχει και επιλογή. Χωρίς να είμαι σίγουρος για αυτό που σου λέω, αλλά πιστεύω πως το διάστημα δεν ανοίκει σε κανέναν και καμία χώρα. Το να ρίξει δορυφόρο παίζει να θεωρείται βανδαλισμός και καταστροφή ξένης περιουσίας. Θεωρητικά αν του κάνουν ζημιά τους δορυφόρους θα μπορέσει να τους κάνει καταγγελίες. Φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να του δώσουν σημασία 😕 Νομίζω πως η μόνη νόμιμη κίνηση που θα μπορούσε να κάνει η Κίνα είναι να αρνηθεί την πώληση των πιάτων της Starlink και να επιβάλλει νόμο στους πολίτες της κάνοντας τα παράνομα. Υ.Γ. Ότι έχω γράψει είναι από ότι έχω ακούσει, χωρίς να έχω κάνει κάποια μελέτη στο συγκεκριμένο θέμα. Take it with a pinch of salt 1
gjp1000 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 44 λεπτά πριν, oldnew είπε Επειδή κάτι είναι ιδιωτικό δε σημαίνει οτι μπορείς να το ρίξεις.. Αν ήταν έτσι θα ριχνανε το 95% των δορυφόρων.. εριξε μερικους ο Πουτιν
iml Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το θέμα εδώ είναι ότι οι δήθεν υπέρμαχοι της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης, κάνουν κυβίστηση όταν εμπλέκονται -τα πολλά- χρήματα. Η Κίνα, ο ορισμός του δημοκρατικού κράτους με την ελευθερία του λόγου και της ενημέρωσης 🤐 τους ξεμπροστιάζει κάθε φορά, αλλά οι οπαδοί είναι κοντόφθαλμοι. Θα περιμένω το επόμενο άρθρο σε κανένα μήνα με το πόσο κόπτεται για την ελευθερία της έκφρασης στο twiter Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2022 από iml
mader Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 καλα εκανε. την εχετε δει ολοι "μέτοχοι" με αυτον τον ψυχάκια. ελεος. 2 1
CODEC Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Μια μικρή διευκρίνιση γιατί γράφονται πολλά γραφικά και μαργαριτάρια...... Δεν πρόκειται για τους δορυφόρους αλλά για το πακέτο εξοπλισμού του τελικού χρήστη που αυτό ..ΝΑΙ μπορεί να το απαγορεύσει - μποϊκοτάρει το εκάστοτε κράτος επικαλούμενο θέμα εθνικής ασφάλειας ή ό ,τι άλλο πρόσχημα θέλετε. Τώρα ο , τι θα του ρίξουν τους δορυφόρους και άλλα τέτοια γραφικά ούτε οι ΄΄ειδικοί που παίζουν τάβλι στο καφενείο ΄΄δεν τα λένε.... γιατί πολύ απλά εκτός από τις διεθνείς συμφωνίες που υπάρχουν , ο εκάστοτε δορυφόρος μπορεί να εξυπηρετεί γειτονική χώρα που δεν έχει καμία '' ένσταση'' . 2 4
Ok-jeronimo441 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, kaliakman είπε Πως θα έχεις Great Firewall με δορυφόρους... Ελατε να μου πείτε για καταπάτηση δικαιωμάτων μετά επειδή το twitter έκανε ban τον Χ, Ψ. ακριβως, όπως στη κούβα αλλα διαφορετικά. Δε θέλουν ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τα αυταρχικά καθεστώτα. Όταν το κάνουν μεγάλα κράτη και είναι επίσημη γραμμή τους είναι εγκληματικό τουλάχιστον... Εγκλωβίζουν τον λαό 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα