sinikos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Θέλω να ξεκινήσω μια ιντερνετική δραστηριότητα και θέλω να ξέρω αν μπορούν με κάποιο τρόπο να με βρουν. Να πω οτι στην δραστηριότητα αυτή δεν υπάρχει το παραμικρό σημείο να είναι κάτι παράνομο. Στην ουσία θέλω να φτιάξω μια σελίδα/προφίλ (wordpress?, σελίδα facebook?, twitter?, δεν έχω αποφασίσει ακόμα) που θα κάνω καλοπροαίρετη αλλά αυστηρή κριτική, χωρίς να λέω ονόματα, αλλά που θα μπορεί σίγουρα να καταλάβει κάποιος για ποιον λέω.Απλά δεν θέλω να ταυτοποιηθώ για τους δικούς μου λόγους. Κυρίως επαγγελματικούς.
SilentVoice Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 18 λεπτά πριν, sinikos είπε Θέλω να ξεκινήσω μια ιντερνετική δραστηριότητα και θέλω να ξέρω αν μπορούν με κάποιο τρόπο να με βρουν. Να πω οτι στην δραστηριότητα αυτή δεν υπάρχει το παραμικρό σημείο να είναι κάτι παράνομο. Στην ουσία θέλω να φτιάξω μια σελίδα/προφίλ (wordpress?, σελίδα facebook?, twitter?, δεν έχω αποφασίσει ακόμα) που θα κάνω καλοπροαίρετη αλλά αυστηρή κριτική, χωρίς να λέω ονόματα, αλλά που θα μπορεί σίγουρα να καταλάβει κάποιος για ποιον λέω.Απλά δεν θέλω να ταυτοποιηθώ για τους δικούς μου λόγους. Κυρίως επαγγελματικούς. Με backtrack απο public network ,μακριά απο κάμερες, mac address modified, vpn , proxies & tor browser. Μετά πρέπει να κάψεις τον δίσκο και κάρτες δικτύου. Καλή επιτυχία στους επαγγελματικούς σου λόγους. 1
filip123go Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 42 λεπτά πριν, sinikos είπε Θέλω να ξεκινήσω μια ιντερνετική δραστηριότητα και θέλω να ξέρω αν μπορούν με κάποιο τρόπο να με βρουν. Να πω οτι στην δραστηριότητα αυτή δεν υπάρχει το παραμικρό σημείο να είναι κάτι παράνομο. Στην ουσία θέλω να φτιάξω μια σελίδα/προφίλ (wordpress?, σελίδα facebook?, twitter?, δεν έχω αποφασίσει ακόμα) που θα κάνω καλοπροαίρετη αλλά αυστηρή κριτική, χωρίς να λέω ονόματα, αλλά που θα μπορεί σίγουρα να καταλάβει κάποιος για ποιον λέω.Απλά δεν θέλω να ταυτοποιηθώ για τους δικούς μου λόγους. Κυρίως επαγγελματικούς. Δεν είναι τόσο εύκολο, αλλά δεν είναι και αδύνατο. Δλδ εαν δεν κάνεις εσύ κάποιο λάθος και είσαι και πολύ καλά διαβασμενος, τότε δεν θα σε βρουν. Εννοείται ξεχνάς Windows η MacOs. Δουλεύεις Qubes η Tails και με φουλ παραμετροποίημενους browsers. Εάν είσαι άπειρα προσεκτικός , υπάρχει περίπτωση να μην σε βρούν. Αυτο συμπεριλαμβάνει να αγοράσεις και pc με μετρητά και να μην υπάρχει πουθενά η συναλλαγή κλπ κλπ κλπ. Ανάλογα πόσο παρανοϊκός θέλεις να γίνεις... Anyway, αν είσαι γνώστης και δεν κάνεις ποτέ κανένα λάθος, μπορεί να μην σε βρούν. Αλλά όλοι αργά η γρήγορα κάνουν ένα λάθος.
sinikos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Να τονισω οτι προκειται για κατι μη σοβαρο και οχι παρανομο, ωστε να ασχοληθει πχ εισαγγελεας. Απλα θελω να κοινοποιω καποια πραγματα που με χαλανε και θεωρω οτι τα κανουν κακοπροαιρετα. Δηλαδη μου την δινει ενα πολυ γνωστο μαγαζι (πιταδικο), παντα, μα ΠΑΝΤΑ θα ξεχασει κατι μικρο, που το εχουμε πληρωσει ομως (κοκα κολα, σως κλπ). Και οταν του παιρνεις τηλεφωνο σου λενε ναι συγνωμη αλλα θα στο φερουμε σε μια ωρα, οποτε λες αστο δεν πειραζει. Το εχουν κανει συστημα ομως. Αυτο με εκνευριζει. Αυτο θελω να ξεμπροστιασω.. Αλλος ιδιοκτητης προπο, παρκαρει παντα, επανω σε ραμπα αμεα, και επειδη εχει ακρες, δεν του κανουν τιποτα. Εννοειται οτι δεν θα αναφερω ονοματα επιχειρησεων αλλα θα τα αναφερω με τροπο που δεν θα μπορουν να γινουν παρανοησεις. πχ αν θελω να πω για pizzafan θα ελεγα, αλυσιδα πιτσαριας με πολλους «θαυμαστες» (fan). Το συγκεκριμενο το λεω για παραδειγμα. Δεν εχω κατι με την πιτσαρια 😂
SilentVoice Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 4 λεπτά πριν, sinikos είπε Δηλαδη μου την δινει ενα πολυ γνωστο μαγαζι (πιταδικο), παντα, μα ΠΑΝΤΑ θα ξεχασει κατι μικρο, που το εχουμε πληρωσει ομως (κοκα κολα, σως κλπ). Και οταν του παιρνεις τηλεφωνο σου λενε ναι συγνωμη αλλα θα στο φερουμε σε μια ωρα, οποτε λες αστο δεν πειραζει. Απλά δεν ξαναπαραγγέλνεις και κάνεις μια απλή αρνητική κριτική. Αν διαβάσεις και αλλων, υπάρχουν και χειρότερες σε κάποια καταστήματα. 5 λεπτά πριν, sinikos είπε Αλλος ιδιοκτητης προπο, παρκαρει παντα, επανω σε ραμπα αμεα, και επειδη εχει ακρες, δεν του κανουν τιποτα. Αν δεν θέλεις ο ίδιος να κάνεις καρφωτή σε αστυνομία-δήμο, επικοινώνησε εδώ https://www.esamea.gr/ και ανέφερε το. Να σημειώσω πως κάποιες επιχειρήσεις, προαιρετικά βάζουν στον ιδιωτικό τους χώρο θέσεις για ΑΜΕΑ. (οκ ίσως συμμετέχουν σε κάποιο πρόγραμμα επιδότησης ή θέλουν κάποιο ISO) 1
lector Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Μια τακτικη που εχω σκεφτει (αλλα δεν εφαρμοσα ποτε γιατι δε χρειαστηκε) ειναι η εξης: Παιρνεις ενα νεο "παρθενο" laptop, εστω και μεταχειρισμενο/refurbished, δεν το συνδεεις ποτε σε δικο σου wifi, κανεις τις προετοιμασιες κειμενα κλπ offline και μετα απλα πας με το λαπτοπ σε ενα δημοσιο μερος οπως μια καφετερια με wifi συνδεεσαι και ανεβαζεις. Την επομενη φορα σε αλλο μερος κλπ. 1
sinikos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 12 ώρες πριν, lector είπε Μια τακτικη που εχω σκεφτει (αλλα δεν εφαρμοσα ποτε γιατι δε χρειαστηκε) ειναι η εξης: Παιρνεις ενα νεο "παρθενο" laptop, εστω και μεταχειρισμενο/refurbished, δεν το συνδεεις ποτε σε δικο σου wifi, κανεις τις προετοιμασιες κειμενα κλπ offline και μετα απλα πας με το λαπτοπ σε ενα δημοσιο μερος οπως μια καφετερια με wifi συνδεεσαι και ανεβαζεις. Την επομενη φορα σε αλλο μερος κλπ. Καλή ιδέα αλλά δεν θα χαραμίσω ένα λαπτοπ/tablet και να μπω σε αυτή την διαδικασία, απλά για να ανοίξω τα μάτια σε κάποια μαγαζιά μπας και διορθωθούν. 14 ώρες πριν, SilentVoice είπε Απλά δεν ξαναπαραγγέλνεις και κάνεις μια απλή αρνητική κριτική. Αν διαβάσεις και αλλων, υπάρχουν και χειρότερες σε κάποια καταστήματα. Εννοείται πως θα έκανα κάτι τέτοιο, όμως το φαγητό τους είναι εξαιρετικό και θέλω να συνεχίσω να παραγγέλνω. Με την "πονηριά" αυτή, διαφωνώ. Και όταν λέω οτι δεν θέλω να "ταυτοποιηθώ", δεν εννοώ οτι φοβάμαι μην μου την στήσουν. Απλά όσο να ναι, επεξεργάζονται το φαγητό σου/καφέ, μπορεί να φύγει κανα σαλάκι μέσα 😄 14 ώρες πριν, SilentVoice είπε Αν δεν θέλεις ο ίδιος να κάνεις καρφωτή σε αστυνομία-δήμο, επικοινώνησε εδώ https://www.esamea.gr/ και ανέφερε το. Να σημειώσω πως κάποιες επιχειρήσεις, προαιρετικά βάζουν στον ιδιωτικό τους χώρο θέσεις για ΑΜΕΑ. (οκ ίσως συμμετέχουν σε κάποιο πρόγραμμα επιδότησης ή θέλουν κάποιο ISO) Μα δεν θέλω να του κοπεί πρόστιμο. Θέλω να δημοσιεύσω το πόσο καραγκιώζης είναι. Δεν εννοώ ιδιωτική ράμπα. Εννοώ αυτό το σημείο το κεκλιμένο στα πεζοδρόμια.
micos000 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Βασικά, πέρα από όλα τα εξτρίμ μέτρα που αναφέρθηκαν θα πρέπει να αναλογιστείς το εξής. Για να φτιάξεις μια σελίδα που θα μπορούν να την βρουν άλλοι θα πρέπει ή να την κάνεις σε κάποια έτοιμη πλατφόρμα (fb, wordpress κτλ) ή να την αποθηκεύσεις σε κάποιον server ή να την κάνεις σε δικό σου υπολογιστή. Όπως και να 'χει θα πρέπει να έχει κάποιο url η σελίδα σου που να είναι σχετικά εύκολο να βρεθεί. Το πρόβλημα σε όλα αυτά είναι ότι αν το κάνεις στο fb θα πρέπει να γίνει σε ψεύτικο λογαριασμό και μετά να την διαφημίσεις οπότε κάπως θα πρέπει να φανείς και αν γίνουν καταγγελίες το fb θα σε κλείσει. Αν την κάνεις σε σέρβερ θα πρέπει να αγοράσεις και ένα όνομα (μάλλον .gr γιατί τα άλλα είναι ακριβά), συν την τιμή για τον χώρο στον σέρβερ και αυτό για να γίνει θέλει ταυτοποίηση. Για δικό σου υπολογιστή, πάλι θα πρέπει να αγοράσεις όνομα (=ταυτοποίηση) και θα πρέπει να είναι το pc 27/7 ανοιχτό για να είναι προσβάσιμο (=κόστος ρεύματος). Το καλύτερο είναι να ποστάρεις στα φόρουμ τις ανησυχίες σου και να αφήνεις αρνητικά σχόλια στο google μέσω πλαστού λογαριασμού.
Bitbit Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 εγώ δε θα έμπαινα στη διαδικασία να κάνω ολόκληρο site γι αυτό. Θα άφηνα κάποια κριτική ή σχόλια σε forum, κάτι τέτοιο τελοσπάντων. Όσο για το κατάστημα που αναφέρεις, πολύ απλά μην αγοράζεις ξανά. Αυτό είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Έχει γεμίσει ο τόπος φαγάδικα. Όσο καλό φαγητό και να έχει αποκλείεται να μην υπάρχει κάποιο αντίστοιχο κοντά σου. Εμένα όταν δε μου αρέσει κάτι απλά δε ξαναπατάω. Μπορεί να δώσω 2η ή και 3η ευκαιρία (το έχω κάνει με κρεπερί πρόσφατα) αλλά μετά τέλος. Όσο για το ερώτημα σου, τα πάντα εξαρτώνονται με το αν έχει λόγο σοβαρό ο άλλος να σε βρει. Αν υπάρχει σοβαρός λόγος θα σε βρουνε. Σκέψου το αλλιώς. Αν ρωτήσεις κάποιον αν θα έτρωγε έναν ποντικό θα σου έλεγε αποκλείεται. Αν έπεφτε λιμός όμως, ο ποντικός ίσως ήταν λιχουδιά. Έτσι κι εδώ.
SilentVoice Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2022 Στις 13/10/2022 στις 9:40 ΠΜ, micos000 είπε 27/7 ανοιχτό 24/7 και θα χρειαστεί και static ip ή κάποιο DNS service.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα