Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, chrisgav είπε

Τα αλουμινια εινια 2.20. Αρα το κουρτινοξυλο μπορει να μπει σε υψος 2.25 - 2.30, γιατι να ακουμπανε στο ταβανι? 

στο ενδιαμεσο ενδεχομένως να σου περνανε ηλεκτρολογικά... αλλο ενα τεραστιο προβλημα στα χαμηλοταβανα...

Απο διαβασμα που εχω κανει και μονο (θελω να πω δεν το εχω δει στην πραξη), αν η γυψοσανιδα του εσωτερικου τοιχου μπει σωστα με τα γαλβανιζε του και τα ολα του, δεν εχει φοβο να τρυπησει. Ναι οκ, αν ριξεις μια μπουνια με ολη σου τη δυναμη θα τρυπησει, αλλα για αυτο το λογο μπορεις να αλλαξεις κομματι μονο της γυψοσανιδας και οχι ολο τον τοιχο.

εαν μιλαμε για μονη σαφως και τρυπαει για πλακα... οι ορθοστατες βασει προδιαγραφων μπαινουν ανα 50-60 εκατοστά, το κενο που προκυπτει ειναι υπερευαισθητο

Υπαρχουν ειδικα ουπα για τετοιες γυψοσανιδες. 

σαφως (και εγω αυτα χρησιμοποιω και μαλιστα μονο μεταλλικα) αλλα δεν υπαρχει καμια συγκριση στο να κρεμασεις κατι σε γυψοσανιδα ή τοιχο απο τουβλο (ακομα κ το πορομπετο πασχει σε αυτο το θεμα σκεψου). Η μονη ρεαλιστική λύση εαν θες να εισαι υποτυπωδως σιγουρος, ειναι να πας και να πετύχεις ορθοστατες για να βιδωσεις βαρος.

Τελος, μπορει να κανω λαθος. Προσπαθω να ειμαι οσο το δυνατον λιγοτερο biased γινεται, αλλα πιστευω οτι σιγα σιγα ολοι προς τα κει θα πηγαινουν.

κακως για εμενα

δε προσπαθω να σε πεισω οτι ειναι κακη η ξηρα δόμηση και εγω εαν αυτα που εφτιαξα τα ξαναεφτιαχνα μαλλον με ξηρα δόμηση θα τα εκανα παλι, σου εξηγω ομως οτι ειναι κατα τη γνώμη μου η μεγαλυτερη μπουρδα που μπορεις να κανεις σε κυρια κατοικία και θα τη μετανιωσεις στη πορεια...

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, paylidis είπε

οταν θα πας να βαλεις κουρτινοξυλα και θα ακουμπανε στο ταβανι θα αλλαξεις γνωμη

Μπορεί να το κρεμάσει απ'εθείας στο ταβάνι!

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Maurikycli είπε

Μπορεί να το κρεμάσει απ'εθείας στο ταβάνι!

Πες το στη γυναίκα σου αυτό 😃

Επειδή κι εγώ έχω ζήσει σε σπίτι με γυψοσανίδες, δε θα το συνιστούσα. Μπορεί να γλυτώνεις το θόρυβο απο γειτονικά διαμερίσματα (την οποία εγώ δεν είδα) αλλά κάθε φορά που θα κοπανάς καμιά πόρτα θα τρέμεις μην πέσει ο τοίχος! Ειδικά αν κάποια στιγμή έρθουν και παιδιά... εκεί θα σε αναθεματίζει η μητέρα τους 😆 έχουν να φύγουν παιχνίδια στους τοίχους 🤣

Επίσης, όπως λέει κι ο παυλίδης δε θα μπορείς να κρεμάς βαριά πράγματα χωρίς φόβο πχ τηλεόραση, έπιπλο μπάνιου, γραφείο, βιβλιοθήκη κλπ. Επιπλέον, αν θες να κλείσεις καμιά τρύπα θα πρέπει να κάνεις πατέντες όπως

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Mpiftekis είπε

Πες το στη γυναίκα σου αυτό 😃

Κουμάντο στο σπίτι κάνω εγώ!

Τις κουρτίνες τις κατεβάζω και τις κρεμάω εγώ! 😕

Για τα φορτία προβλέπεις και βάζεις ανάλογες ενισχύσεις κατά την κατασκευή της γυψοσανίδας.

Επίσης προβλέπεις να πάρεις βιομηχανοποιημένες πόρτες με ισχυρό πλαίσιο και όχι χειροποίητες από μαραγκούς που θεωρούν δεδομένο ότι θα στηριχτούν σε συμβατικό τοίχο.

Δημοσ.

+1 στο ότι είναι αρκετά χαμηλό. Αυτό βέβαια είναι ξεκάθαρη προσωπική επιλογή. 

Το να μην γινόμαστε απόλυτοι, ξέρεις ότι δεν γίνεται. Ή θα λέμε ότι είναι χαμηλό, ή όχι. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Το να μην γινόμαστε απόλυτοι, ξέρεις ότι δεν γίνεται. Ή θα λέμε ότι είναι χαμηλό, ή όχι. 

Οχι καθε αλλο, το να πεις τη γνωμη σου ειναι μια χαρα.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, chrisgav είπε

Οχι καθε αλλο, το να πεις τη γνωμη σου ειναι μια χαρα.

Τί περιμένεις να ακούσεις από τα μέλη του ινσόμνια που το πιθανότερο είναι ότι ζούνε σε πύργους των 4-5 μέτρων ο όροφος! 😈

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Maurikycli είπε

Τί περιμένεις να ακούσεις από τα μέλη του ινσόμνια που το πιθανότερο είναι ότι ζούνε σε πύργους των 4-5 μέτρων ο όροφος! 😈

Καλά, προσωπικά μένω σε μονοκατοικία τώρα η οποία με την γυψοσανιδα είναι στο 2.80. Ακόμα και το σπίτι που νοικιαζα, είχε ταβάνι 3 μέτρα 🤷

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

Καλά, προσωπικά μένω σε μονοκατοικία τώρα η οποία με την γυψοσανιδα είναι στο 2.80. Ακόμα και το σπίτι που νοικιαζα, είχε ταβάνι 3 μέτρα 🤷

Είναι αρχοντικά σπίτια τα ψηλοτάβανα!

Δημοσ.

Στο παρελθόν έχω ζήσει σε σπίτι του '30-'40 όπως και αρκετά χρόνια σε σπίτι του 1967 (μονοκατοικία). Το πρώτο πανήψυλο το δεύτερο χαμηλότερο από το πρώτο, αλλά κοντά στα 3μ

Εδώ και καμιά 15ριά+ χρόνια ζω σε "σύγχρονο" διαμέρισμα με 2,55μ ελεύθερο. Δεν συνηθίζεται το ρημάδι. Απ' όπου και να το δεις είναι χαμηλό. Είμαι 1,75 κι αισθάνομαι ότι μπορώ να βάψω ταβάνι απλά σηκώνοντας το χέρι. Μόνο κάτι αμερικάνικες ταινίες με οικογένειες που ζουν σε κάτι "σπίτια", λίγο πιο ψηλά από container, με κάνουν να αισθάνομαι ότι ο χώρος μου είναι αποδεκτός :)

• Like 1
Δημοσ.

οσο παει ολο και πιο "ψευτικα" τα κανουν...απο παντου τρωνε...ακους εκει γυψοσανιδα λες και κανεις προκατ στην εξοχη...καλα, το 2.50 δε το σχολιαζω καν. εισαι σιγουρος οτι θες να αγορασεις αυτο το πραγμα?

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, duende είπε

οσο παει ολο και πιο "ψευτικα" τα κανουν...απο παντου τρωνε...ακους εκει γυψοσανιδα λες και κανεις προκατ στην εξοχη...καλα, το 2.50 δε το σχολιαζω καν. εισαι σιγουρος οτι θες να αγορασεις αυτο το πραγμα?

άσχετο με το νήμα αλλά τι σόϊ φάση είναι αυτή με το μονό τούβλο σε εξωτερική τοιχοποιϊα που βλέπω σε κάτι νέες κατασκευές πολυκατοικιών τελευταία; Επειδή δηλαδή βάζουν θερμοπρόσοψη πρέπει να αφαιρέσουμε κάτι άλλο;

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Επειδή δηλαδή βάζουν θερμοπρόσοψη πρέπει να αφαιρέσουμε κάτι άλλο;

Είμαι σίγουρος ότι από την τιμή δεν αφαιρείται τπτ πάντως 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, duende είπε

Το 2.5 έχει το πλεονέκτημα ότι το χειμώνα θερμενεται ο χώρος με λιγότερο κόστος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...