SilentVoice Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 33 λεπτά πριν, chrisgav είπε Θα μπουν σποτακια στο ταβανι οχι φωτιστικα. Προσοχή με τα σποτάκια, να είναι led και να τα βρίσκεις οικονομικά και ευκολα. Επίσης να είναι και ευκολο να αλλάξεις το ντουι αν χρειαστεί. Μην γκρεμίζεις ταβάνια για μια λάμπα.
chrisgav Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 38 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε Κατάλαβα καλά;;; Οι τοίχοι των δωματίων θα είναι από γυψοσανίδα;; Ναι 38 λεπτά πριν, paylidis είπε απεφυγε το σπιτι... εκτος εαν ειναι φαση εξοχικο κλπ... δεν ειναι πραγματα αυτα... Λεγεται ξηρα δομηση. Εχει και τα συν και τα πλην του.
paylidis Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 3 λεπτά πριν, chrisgav είπε Λεγεται ξηρα δομηση. Εχει και τα συν και τα πλην του. ξερω πως λεγεται, επισης ξερω να φτιαχνω ξηρα δόμηση... τα 2 σπιτια που ανεφερα μοναχός μου τα εφτιαξα... και εκ του αποτελεσματος ξερω οτι περισσοτερα ειναι τα πλην εν τελει...
chrisgav Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, paylidis είπε ξερω πως λεγεται, επισης ξερω να φτιαχνω ξηρα δόμηση... τα 2 σπιτια που ανεφερα μοναχός μου τα εφτιαξα... και εκ του αποτελεσματος ξερω οτι περισσοτερα ειναι τα πλην εν τελει... Δεν εχω εμπειρια (περα των οσων διαβαζω) οποτε θα ηθελες να μου πεις μερικα πραγματα? Τι σου αρεσει/δεν σου αρεσει σε σχεση με τα τουβλα?
paylidis Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 10 λεπτά πριν, chrisgav είπε Δεν εχω εμπειρια (περα των οσων διαβαζω) οποτε θα ηθελες να μου πεις μερικα πραγματα? Τι σου αρεσει/δεν σου αρεσει σε σχεση με τα τουβλα? Πολυ επιγραμματικά τα -: ηχομονωση (όσο πετροβαμβακα κι αν βαλεις δε συγκρινεται με το τουβλο) θερμομόνωση (ναι μεν ειναι μονωτικο αλλα δε κραταει θερμοκρασία όπως το τουβλο-σοβας) ευαλωτη στη φθορά λογω καθημερινότητας ευαλωτη στην υγρασία (πχ το πιο απλό, δε μπορεις να πλυνεις με σφουγγαρι ενα τοιχο που σου λερωθηκε) δυσκολια στο να κρεμασεις αντικείμενα θορυβώδης σε κοπανηματα πορτών και λοιπους συντονισμούς (πολυ συχνο οι συντονισμοι λόγω υδραυλικών σωληνώσεων) πιθανα προβληματα στις αρμολογήσεις λόγω συστολής διαστολής με τα χρονια συχνα εμφανίζονται προβληματα στην υφη κ εμφανιση στα σημεια των ενωσεων (εαν εισαι ψειρας θα σε ενοχλει) στα + μονο η ταχυτητα κατασκευης (αρα πολυ πολυ λιγότερα μεροκαματα) και η ευελιξια που προσφέρουν σε σχεδια κλπ (ίσως και στο κοστος εαν μιλαμε μια μονη σανίδα ανα πλευρά) Για εμενα ειναι ενα εξαιρετικό υλικό, πανευκολο στη χρήση αλλα οχι για κυρια κατοικία... (ακομα και για εξοχική διατηρω τις επιφυλάξεις μου) Για εμενα πιο πολυ απο ολα πλεον αξιζει το YTONG 1
Pokemon640 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, chrisgav είπε Ναι. Βεβαια εγω αναφερομουν γυψοσανιδα για το ταβανι, αλλα ναι και οι εσωτερικοι χωροι θα ειναι απο γυψοσανιδα. Το διαμέρισμά μου είναι στα 3 μέτρα ύψος, άνετο και για να βάλω ψευδοροφή, σε μικρότερο ύψος, θα κουτούλαγα στη ψευδοροφή σίγουρα. Όσο για τη γυψοσανίδα, μόνη της δεν κάνει κάτι, αν έχει μέσα στο τοίχο και επένδυση πετροβάμβακα κάτι γίνεται.
Maurikycli Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, paylidis είπε Πολυ επιγραμματικά τα -: ηχομονωση (όσο πετροβαμβακα κι αν βαλεις δε συγκρινεται με το τουβλο) θερμομόνωση (ναι μεν ειναι μονωτικο αλλα δε κραταει θερμοκρασία όπως το τουβλο-σοβας) ευαλωτη στη φθορά λογω καθημερινότητας ευαλωτη στην υγρασία (πχ το πιο απλό, δε μπορεις να πλυνεις με σφουγγαρι ενα τοιχο που σου λερωθηκε) δυσκολια στο να κρεμασεις αντικείμενα θορυβώδης σε κοπανηματα πορτών και λοιπους συντονισμούς (πολυ συχνο οι συντονισμοι λόγω υδραυλικών σωληνώσεων) πιθανα προβληματα στις αρμολογήσεις λόγω συστολής διαστολής με τα χρονια συχνα εμφανίζονται προβληματα στην υφη κ εμφανιση στα σημεια των ενωσεων (εαν εισαι ψειρας θα σε ενοχλει) στα + μονο η ταχυτητα κατασκευης (αρα πολυ πολυ λιγότερα μεροκαματα) και η ευελιξια που προσφέρουν σε σχεδια κλπ (ίσως και στο κοστος εαν μιλαμε μια μονη σανίδα ανα πλευρά) Για εμενα ειναι ενα εξαιρετικό υλικό, πανευκολο στη χρήση αλλα οχι για κυρια κατοικία... (ακομα και για εξοχική διατηρω τις επιφυλάξεις μου) Για εμενα πιο πολυ απο ολα πλεον αξιζει το YTONG Επειδή ακριβώς τα έκανες μόνος σου έγιναν αυτά που περιγράφεις. Ως επισκέπτης σε ξενώνα αναθεώρησα πλήρως τις προκαταλήψεις για τις γυψοσανίδες. Οι δίπλα είχαν βάλει σκυλάδικα σε ενοχλητικό βαθμό και όταν έκλεισε η πόρτα έπαθα πλάκα με την ησυχία. Το μονό τούβλο είναι πολύ χειρότερο από άποψη ηχομόνωσης από εναν τυπικό τοίχο από γυψοσανίδες λόγω των τρυπών που έχει. Το δε πορομπετόν που αναφέρεις , αυτό κι αν είναι "αέρας" και είναι ό,τι χειρότερο για ηχομόνωση. Ως προς τον αρχικό προβληματισμό του νηματοθέτη το νόμιμο καθαρό ύψος για σπίτι σύμφωνα με την πολεοδομία είναι από 2,4 έως 3 μέτρα. Τις δεκαετίες 50, 60 και 70 , σχεδόν όλες οι εργολαβικές και αντιπαροχικές πολυκατοικίες χτίστηκαν με ωφέλιμο ύψος 2,4. Είναι τα κλασικά λεγόμενα κλουβιά. Δεν είναι τραγικά αλλά δεν είναι και ελκυστικά. Δεν έχω ζήσει αλλά έχω υπάρξει επισκέπτης σε πολλά διαμερίσματα με 2,4 και νομίζω ότι είναι κάτι που συνηθίζεται. Αν προβληματίζεσαι τόσο φτιάξε περιμετρικά στο ταβάνι κρυφό φωτισμό με γυψοσανίδα. Το κτίριο έχει χτιστεί ή είναι στα σχέδια; Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2022 από Maurikycli
chrisgav Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 7 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Το κτίριο έχει χτιστεί ή είναι στα σχέδια; Στα μπετα ειναι. Απλως με προβληματιζει το υψος. Προσωπικα και μονο, πιστευω οτι ειναι κατι που μπαινεις το βλεπεις, το σκεφτεσαι για μια εβδομαδα και μετα το ξεχνας τελειως. Αν εισαι 2 μετρα σιγουρα αλλαζει το πραγμα αλλα εγω δεν ειμαι. 1
Amaretos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Με βαση το τοπικ σου εκατσα και μετρησα και εγω το δικο μου ταβανι, ειναι 2.82, ενταξει δεν νομιζω οτι θα ειναι και τραγικο το 2.5 μαλλον θεμα συνηθειας ειναι.
paylidis Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 10 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Επειδή ακριβώς τα έκανες μόνος σου έγιναν αυτά που περιγράφεις. Ως επισκέπτης σε ξενώνα αναθεώρησα πλήρως τις προκαταλήψεις για τις γυψοσανίδες. Οι δίπλα είχαν βάλει σκυλάδικα σε ενοχλητικό βαθμό και όταν έκλεισε η πόρτα έπαθα πλάκα με την ησυχία. Το μονό τούβλο είναι πολύ χειρότερο από άποψη ηχομόνωσης από εναν τυπικό τοίχο από γυψοσανίδες λόγω των τρυπών που έχει. Το δε πορομπετόν που αναφέρεις , αυτό κι αν είναι "αέρας" και είναι ό,τι χειρότερο για ηχομόνωση. Ως προς τον αρχικό προβληματισμό του νηματοθέτη το νόμιμο καθαρό ύψος για σπίτι σύμφωνα με την πολεοδομία είναι από 2,4 έως 3 μέτρα. Τις δεκαετίες 50, 60 και 70 , σχεδόν όλες οι εργολαβικές και αντιπαροχικές πολυκατοικίες χτίστηκαν με ωφέλιμο ύψος 2,4. Είναι τα κλασικά λεγόμενα κλουβιά. Δεν είναι τραγικά αλλά δεν είναι και ελκυστικά. Δεν έχω ζήσει αλλά έχω υπάρξει επισκέπτης σε πολλά διαμερίσματα με 2,4 και νομίζω ότι είναι κάτι που συνηθίζεται. Αν προβληματίζεσαι τόσο φτιάξε περιμετρικά στο ταβάνι κρυφό φωτισμό με γυψοσανίδα. Το κτίριο έχει χτιστεί ή είναι στα σχέδια; Πιστεψε με εγιναν πολυ πιο τυπικα και βασει προδιαγραφών σε σχέση με τεχνικό, και ολα υπο την καθοδηγηση και ελεγχο φιλου τεχνικού - ο οποιος απλα κ ομορφα μου ειπε δε παιρνω λεφτα απο εσενα, ξεκινα κ εαν ζοριστεις εδω ειμαι. Η δουλεια ηταν 9.5/10 κατα κοινη ομολογια και αυτου κ των εργατών του γιατι πολυ απλα δεν υπηρχε βιασυνη και δεν υπηρχε κ λογος για φθηνοκατασκευη μιας κ πληρωνα μονο τα υλικά. Η γυψοσανιδα πασχει σε οτι ειπα, τον καλυτερο μαστορα να φερετε θα τα εχετε ολα οσα ανεφερα (μονη εξαιρεση ΙΣΩΣ τα θεματα υφής που ειναι θεμα μπογιατζη ομως). Το πορομπετον για εμενα ειναι με διαφορά ανωτερο ετσι οπως το εχω ζήσει σε σπιτι που εχτισα προσφατα... 5 λεπτά πριν, chrisgav είπε Στα μπετα ειναι. Απλως με προβληματιζει το υψος. Προσωπικα και μονο, πιστευω οτι ειναι κατι που μπαινεις το βλεπεις, το σκεφτεσαι για μια εβδομαδα και μετα το ξεχνας τελειως. Αν εισαι 2 μετρα σιγουρα αλλαζει το πραγμα αλλα εγω δεν ειμαι. οταν θα πας να βαλεις κουρτινοξυλα και θα ακουμπανε στο ταβανι θα αλλαξεις γνωμη ομοιως αν ηθελες να βαλεις a/c (ok θα εχεις καναλατο αλλα σου λεω γενικα τι παιζει με τα 2.5 μ)
Maurikycli Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, paylidis είπε Πιστεψε με εγιναν πολυ πιο τυπικα και βασει προδιαγραφών σε σχέση με τεχνικό, και ολα υπο την καθοδηγηση και ελεγχο φιλου τεχνικού - ο οποιος απλα κ ομορφα μου ειπε δε παιρνω λεφτα απο εσενα, ξεκινα κ εαν ζοριστεις εδω ειμαι. Η δουλεια ηταν 9.5/10 κατα κοινη ομολογια και αυτου κ των εργατών του γιατι πολυ απλα δεν υπηρχε βιασυνη και δεν υπηρχε κ λογος για φθηνοκατασκευη μιας κ πληρωνα μονο τα υλικά. Η γυψοσανιδα πασχει σε οτι ειπα, τον καλυτερο μαστορα να φερετε θα τα εχετε ολα οσα ανεφερα (μονη εξαιρεση ΙΣΩΣ τα θεματα υφής που ειναι θεμα μπογιατζη ομως). Το πορομπετον για εμενα ειναι με διαφορά ανωτερο ετσι οπως το εχω ζήσει σε σπιτι που εχτισα προσφατα... Έχω την εντελώς αντίθετη εικόνα από κατασκευή που μετράει 15 χρόνια. Τόσο που αν ποτέ φτιάξω κάτι δικό μου , τα εσωτερικά χωρίσματα θα είναι με γυψοσανίδα.
paylidis Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Έχω την εντελώς αντίθετη εικόνα από κατασκευή που μετράει 15 χρόνια. Τόσο που αν ποτέ φτιάξω κάτι δικό μου , τα εσωτερικά χωρίσματα θα είναι με γυψοσανίδα. θελεις να μου πεις οτι αν κοπανησει το κρεβατι σου στη γυψοσανιδα δε θα τρυπησει...; ή οτι μπορεις να τη βρεχεις/πλενεις επειδη το πιτσιρικι σου ζωγραφισε τη φροζεν...; ή οτι στερεωσες οτι βαρυ ήθελες ανετα χωρις φοβο οτι θα πεσει στο πατωμα...; αυτα ειναι ανεξάρτητα του συνεργειου/μαστορα...
geo555 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 εξαρταται απο το ποσο φωτεινο ειναι, αν εισαι ρετιρε πχ δε θα πειραζει τοσο, αν εισαι μονοκατοικια ή 1ος δεν ξερω
chrisgav Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, paylidis είπε οταν θα πας να βαλεις κουρτινοξυλα και θα ακουμπανε στο ταβανι θα αλλαξεις γνωμη Τα αλουμινια εινια 2.20. Αρα το κουρτινοξυλο μπορει να μπει σε υψος 2.25 - 2.30, γιατι να ακουμπανε στο ταβανι? 3 λεπτά πριν, paylidis είπε θελεις να μου πεις οτι αν κοπανησει το κρεβατι σου στη γυψοσανιδα δε θα τρυπησει...; Απο διαβασμα που εχω κανει και μονο (θελω να πω δεν το εχω δει στην πραξη), αν η γυψοσανιδα του εσωτερικου τοιχου μπει σωστα με τα γαλβανιζε του και τα ολα του, δεν εχει φοβο να τρυπησει. Ναι οκ, αν ριξεις μια μπουνια με ολη σου τη δυναμη θα τρυπησει, αλλα για αυτο το λογο μπορεις να αλλαξεις κομματι μονο της γυψοσανιδας και οχι ολο τον τοιχο. 3 λεπτά πριν, paylidis είπε ή οτι στερεωσες οτι βαρυ ήθελες ανετα χωρις φοβο οτι θα πεσει στο πατωμα...; Υπαρχουν ειδικα ουπα για τετοιες γυψοσανιδες. Τελος, μπορει να κανω λαθος. Προσπαθω να ειμαι οσο το δυνατον λιγοτερο biased γινεται, αλλα πιστευω οτι σιγα σιγα ολοι προς τα κει θα πηγαινουν. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2022 από chrisgav 1
Maurikycli Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Θέλω να πω ότι εκεί που έχει εφαρμοστεί , δεν έχει και τα καλύτερα παιδιά και ότι γίνεται βαριά χρήση. Δεν ήμουν μπροστά στην κατασκευή γιατί μπορεί να έχουν βάλει διπλή γυψοσανίδα δηλαδή συνολικά 4 για έναν τοίχο. Έχει γίνει πλημμύρα από διαρροή , κολύμπησαν η κάτω άκρες των γυψοσανίδων , αλλά παραδόξως όλα καλά. Γενικά δεν είναι καλό να στερεώνουμε βαριά πράγματα σε τοίχους, αλλά άν έχεις πρόγραμμα και σχέδιο μια χαρά μπορείς να προβλέψεις θέσεις για ανάρτηση φορτίων. Ας πούμε ότι είμαι διατεθειμένος να θυσιάσω κάποια πλεονεκτήματα του τούβλου προς χάριν της ηχομόνωσης που για μένα είναι πρόβλημα εδώ που μένω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα