Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Σε μια νεα οικοδομη, εχω μιλησει με τον μηχανικο και μου εχει πει οτι το καθαρο υψος του ταβανιου (απο πλακακι μεχρι γυψοσανιδα οροφης) θα ειναι 2.50.

Μπορειτε να πειτε καμια γνωμη? 

Παρακληση
Μην γινεστε απολυτοι. Επειδη το ψαχνω αυτες τις μερες, εχω διαβασει στο ιντερνετ πολλες γνωμες, απλως μαζευω καποιες ακομη. Εχω  μετρησει απο το τωρινο μου σπιτι το υψος (2.70) και εχω δει ποσο ειναι το 2.50. Περισσοτερο θα ηθελα γνωμη απο ανθρωπους που μενουν/εχουν μεινει σε δωματια με μικροτερο υψος.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, spooker είπε

2.50 είναι λίγο. Θα περπατάει ο από πάνω και θα τον ακούς στο αυτί σου σχεδόν.

Σε ευχαριστω για το σχολιο σου!

Δεν νομιζω οτι ισχυει κατι τετοιο για 2 λογους. Πρωτον διοτι γινεται χαμηλοτερο λογω γυψοσανιδας (αρα υπαρχει κι αλλος χωρος). Δευτερον με αυτη τη λογικη ενας κοντος και ενας ψηλος (π.χ. 1.60 και 2 μετρα), ακουν "διαφορετικα" το περπατημα του απο πανω, το οποιο δεν νομιζω να ισχυει.

Οπως και να χει, ρωταω τελειως για το αισθητικο κομματι.

Δημοσ.

ειχα μεινει για λιγοτερο απο μηνα, στην Αμερικη. 8 ποδια που ειναι ελαφρα λιγοτερο απο 2.5 μετρα. Εφυγα σε λιγοτερο απο μηνα, το ενοιωθα κλειστοφοβικο σα να ζω σε σπηλια. Ειμαι 1.95, οριακα κουτουλαγα σε κρεμαστα φωτιστικα

• Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, chrisgav είπε

(π.χ. 1.60 και 2 μετρα), ακουν "διαφορετικα" το περπατημα του απο πανω, το οποιο δεν νομιζω να ισχυει.

φυσικά και ισχύει αλλά ας μην κολλήσουμε σε αυτό αφού δεν σε απασχολεί.
Χαμηλότερο γίνεται για να βγουν περισσότερα διαμερίσματα. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες μάλλον.
Στα θετικά είναι πως θα θερμαίνεται πιο γρήγορα ο χώρος αλλά τον χειμώνα θα γεμίζει πιο γρήγορα διοξείδιο του άνθρακα οπότε θα χρειάζεται συχνότερα αερισμός του χώρου.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμείς έχουμε ύψος ταβανιού 2.60μ. Είναι τόσο-όσο πιστεύω. Δεν το λες κοντό αλλά ούτε και ψηλό. Είμαι 1.83μ και δεν κουτουλάω σε φωτιστικά όπως ο φρέντ0 από πάνω. Είναι αρκετά χαμηλό για να ζεσταθεί επαρκώς και να μην έχουμε απώλειες, ειδικά με καινούρια αλουμίνια.

Και αφού θα βάλεις γυψοσανίδα (γιατί;;) κάνε μια καλή ηχομονώση πάνω αλλά και στο πάτωμα γιατί δε θες να ακούς τους γείτονες να ουρλιάζουν ;)

Edit:

Κάναμε τα μπάνια προ ημερών στο 2.40μ, ώστε να είναι στο ύψος των πλακακίων... δεν ξέρω αν θα έμενα σε τέτοιο σπίτι... μόνο στα μπάνια είναι ανεκτό αλλά σε όλο το σπίτι θα είναι κλειστοφοβικά.

Δυστυχώς δεν έχω κάτι σε 2.50 :D

Επεξ/σία από Mpiftekis
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν τα δωμάτια είναι μεγάλα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν είναι μικρά, είναι περισσότερο αισθητό. Επίσης ανάλογα με τον φωτισμό και τα σχέδια της γυψοσανίδας, μπορεί κ να μην γίνεται αισθητό. 

Τέλος, έχει κ ένα θετικό. Θα έχει λιγότερο κρύο το χειμώνα, γιατί θα είναι μικρότερος ο ογκος του δωματίου που πρέπει να ζεσταθεί. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, chrisgav είπε

Καλησπερα,

Σε μια νεα οικοδομη, εχω μιλησει με τον μηχανικο και μου εχει πει οτι το καθαρο υψος του ταβανιου (απο πλακακι μεχρι γυψοσανιδα οροφης) θα ειναι 2.50.

Μπορειτε να πειτε καμια γνωμη? 

Παρακληση
Μην γινεστε απολυτοι. Επειδη το ψαχνω αυτες τις μερες, εχω διαβασει στο ιντερνετ πολλες γνωμες, απλως μαζευω καποιες ακομη. Εχω  μετρησει απο το τωρινο μου σπιτι το υψος (2.70) και εχω δει ποσο ειναι το 2.50. Περισσοτερο θα ηθελα γνωμη απο ανθρωπους που μενουν/εχουν μεινει σε δωματια με μικροτερο υψος.

Αυτό εξαρτάται απο το ποιος θα μένει μέσα. 

Φίλος νοικιαζε διαμέρισμα σε ημιόροφο και το ύψος οροφής ήταν στο 2.10 .

Εγω 1.93 εσκυβα κεφάλι συνέχεια σε φωτιστικά.

Αυτός 1.70 και ενα 1.65 η κοπέλα του , ήταν άνετοι και δεν τους πείραζε τόσο.

Υπολόγισε επίσης και πόσο θα πέσουν οι πάνω μεριές απο τις κάσες απο τις πόρτες.

Επίσης, αν θέλεις να βάλεις κανέναν ανεμιστήρα οροφής όπου συνήθως είναι 40+ cm απο το ταβάνι, οριακά θα περνάνε τα κεφάλια απο κάτω. Αν σηκώσει χέρι κάποιος, θα το φάει σίγουρα.

Στα θετικά είναι η ταχύτητα θέρμανσης του χώρου. Ζεσταίνεται πιο γρήγορα.

@chrisgav για ποιο λόγο σου είπε να μπει γυψοσανίδα στο ταβάνι σε νέα οικοδομή; Δεν το καταλαβαίνω αυτό. 

Επεξ/σία από SilentVoice
  • Thanks 1
Δημοσ.

Την εχουν αρχισει αυτη τη φαμπρικα τα λαμογια κατασκευαστες -οχι ολοι- για να βγαλουν εναν οροφο ακομα Η αδεια λεει συνολικο υψος οικοδομης Αν κλεψει 40-50 ποντους σε καθε οροφο βγηκε ενας οροφος ακομα

• Like 2
Δημοσ.

Μένω σε σπίτι με ύψος 2.62 και θα έλεγα πως είναι οριακό...  Με 2.50  πιστεύω Θα πρέπει να κάνεις καλή μελέτη για τα φωτιστικά,κλιματιστικά.. Το καλό είναι στο θέμα ψυχής - θέρμανσης.. 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Tommygre είπε

Γυψοσανιδα; Καναλατα fancoil υποθετω συνδεδεμενα με αντλια θερμοτητας? 

Ναι. Βεβαια εγω αναφερομουν γυψοσανιδα για το ταβανι, αλλα ναι και οι εσωτερικοι χωροι θα ειναι απο γυψοσανιδα.

13 ώρες πριν, st@kas είπε

Με 2.50  πιστεύω Θα πρέπει να κάνεις καλή μελέτη για τα φωτιστικά,κλιματιστικά

Θα μπουν σποτακια στο ταβανι οχι φωτιστικα. Κλιματιστικα δεν χρειαζονται για θα υπαρχουν φαν κοιλ με αντλια.

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, chrisgav είπε

Ναι. Βεβαια εγω αναφερομουν γυψοσανιδα για το ταβανι, αλλα ναι και οι εσωτερικοι χωροι θα ειναι απο γυψοσανιδα.

Κατάλαβα καλά;;; Οι τοίχοι των δωματίων θα είναι από γυψοσανίδα;;

Δημοσ.

Πολυ κακη περιπτωση, τα 2.5 δεν ειναι οκ ουτε για αποθηκη. Μενω τωρα σε σπιτι 2,7 και μου φαινεται υπερβολικά χαμηλό. Εχτισα σπιτι με 3.05 υψος ανα όροφο και μπαίνεις μεσα και χαιρεσαι (παρόλο που σα τετραγωνικα ειναι λιγα). Ενας αποδεκτος μεσος όρος ειναι τα 2.90

οπότε για εμενα οχι... είτε απεφυγε τη γυψοσανιδα ειτε απεφυγε αυτο το σπιτι

13 λεπτά πριν, chrisgav είπε

απεφυγε το σπιτι... εκτος εαν ειναι φαση εξοχικο κλπ... δεν ειναι πραγματα αυτα...

(και εχω φτιαξει κ 2 σπιτια εξοχικά όλο γυψοσανίδα μεσα οποτε σου λεω οτι δεν)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...