meletis_m Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, geodimis είπε Αν και δε μας γράφεις χιλιόμετρα η τιμή για το Corsa φαίνεται οκ εφόσον είναι καλοσυντηρημένο. Από προσωπική εμπειρία αν είναι το twinport το έχω (του 05) με 210000χλμ και το μόνο έκτακτο πέρα από φούσκες ημιαξονιων που έχω χρειαστεί είναι μια βαλβίδα λαδιού λόγω της οποίας έχανα ελεγχόμενα πάντα λάδια. Το ίδιο θέμα είχαν βγάλει και τα αλλά 2 Corsa C (1.0 και 1.2) που πέρασαν από τα χέρια μου. Καδένα και φλάντζα καθρέπτη άλλαξα πριν 6 μηνες αν και κανονικά θελει μετά τα 150 νομίζω. προσεξε μόνο και αυτό που είπε ο φιλος παραπάνω για τα κλαπετα του twinport. Οσο για τα καινούργια Corsa που έχουν περάσει από τα χέρια μου (E 1.2 του 2019 και F 1.2 του 2021) το C το ευχαριστιέμαι πολύ περισσότερο δε καθημερινή χρήση πέρα από τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις. Ειδικά το Ε δεν τραβάει μια ενώ το F αν και τρικύλινδρο και δυνατό δε μου γεμίζει ποιοτικά το μάτι από πλευράς συναρμολόγησης υλικών. Από ανταλλακτικά σε τιμές και από αξιοπιστία μοτέρ τι λένε ; Εάν δε κάνω λάθος έχουν συνεργασία στα μοτέρ με psa group Όσο για το Corsa C είχε και αυτό τα θέματα ( έχω το 1,2 όχι twinport ) δηλαδή φλάντζες καθρέφτη και παλαντζο ταχυτήτων. Πάντως η ποιότητα πλαστικών για εμένα μέσα χάλασε από το corsa d
Hk2004gr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Έχουν περάσει και τα 2 αυτοκίνητα από τα χέρια μου. Θα σου πω ότι θα προτιμούσα το fabia διότι ήταν πιο άνετο στο δρόμο, είχε περισσότερους χώρους, κατασκευαστικά πιο στιβαρό & ποιοτικά επίσης. Σαν 1.4 θα καίει κάτι παραπάνω, αλλά σε ένα ταξιδάκι είναι σημαντικά πιο άνετο παρά το ότι ο κινητηρας δεν ειναι τόσο ζωντανός ή ζωηρός για να το θέσω σωστότερα σε σχέση με τον twin port του opel. Το corsa είναι κι αυτό ένα καλό αυτοκίνητο και σίγουρα έχει πιο ζωντανό κινητήρα σε σχέση με το fabia. Πέρα από όσα ήδη έχουν αναφερθεί για την αξιοπιστία. Σε γενικές γραμμές αν έχουν σωστή & τακτική συντήρηση και τα 2 θα έλεγα ότι είναι αποδεκτά, αλλά σίγουρα είχαν κάποιες παιδικές ασθένειες στα ηλεκτρικά χωρίς κάτι πραγματικά σοβαρό. Απλά καθημερινά κουραστικά χαζά όπως το κεντρικό κλείδωμα στο fabia ή τα ηλεκτρικά παράθυρα στο corsa. Τα περισσότερα corsa σ αυτές τις ηλικίες, έχουν θέμα με τα διακοσμητικά μαύρα πλαστικά στα φτερά (ξεκουμπώνουν, σπάνε), με το χρώμα και με τα λάστιχα στα παράθυρα. Τα fabia επίσης έχουν θέμα με το χρώμα αν δεν είναι σε γκαράζ, σίγουρα θα θέλουν αμορτισέρ και θα λείπουν τα τάσια (έφευγαν για πλάκα). Tέλος για όσους σχολιάζουν ότι τα λεφτά έιναι λίγα, καινούργια έκαναν γύρω στα 12.000ε. Μετά από 20 χρόνια πόσο θα έπρεπε να τα δίνουν; Η τιμή είναι καλή ΑΝ τα αυτοκίνητα είναι σε σωστή κατάσταση & συντήρηση. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2022 από Hk2004gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα