bobbyray21 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Είμαι ένα βήμα πριν σκάσω 3κ για καλοφτιαγμενο κορσακι ή 2κ για φαμπια. Και τα δυο σε άριστη κατάσταση. Έχω γνώμες από μηχανικό, και θέλω και από κοινό. Λοιπόν, αύριο παίρνω την απόφαση. Για να δω παίδες τι προτείνετε σε θέμα αξιοπιστίας..!!!
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Οτι και να παρεις με τοσα λιγα φοβαμαι οτι θα τα πληρωσεις σε μαστορους μετα 1
bobbyray21 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε Οτι και να παρεις με τοσα λιγα φοβαμαι οτι θα τα πληρωσεις σε μαστορους μετα Τα αυτοκίνητα είναι οκ!! Θέλω απόψεις για σύγκριση των δύο μοντέλων, ευχαριστώ!!!
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Μεταχειρισμένα τόσων ετών τι να σου πει κάποιος για αξιοπιστία;Αυτό ισχύει σε καινούργιο αμάξι. Αν ο ιδιοκτήτης άλλαζε λάδια κάθε δίσεκτο έτος θα φταίει η μάρκα αν κολλήσει η μηχανή;
Fordakias7 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Εάν το fabia είναι έκδοση με 75 άλογα πάρε καλύτερα το κορσα.. Οποίο είναι πιο καλοσυντηρημενο είναι το κυριότερο
tutuyo Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Τι αξιοπιστια να ψαχνεις να βρεις σε αμαξια 20ετιας? το βασικο ειναι να μην σκορπανε, να μην επιβαρυνουν την τσεπη σου. Αν ειναι με τα 75αλογατα και τα δυο, απλα παιρνεις αυτο που σου αρεσει περισσοτερο και κανεις το σταυρο σου να εχουν επιζησει τουλαχιστον 50-60 ατια για να υπερνικουν την αδρανεια και να τσουλαει το αμαξακι
meletis_m Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, bobbyray21 είπε Είμαι ένα βήμα πριν σκάσω 3κ για καλοφτιαγμενο κορσακι ή 2κ για φαμπια. Και τα δυο σε άριστη κατάσταση. Έχω γνώμες από μηχανικό, και θέλω και από κοινό. Λοιπόν, αύριο παίρνω την απόφαση. Για να δω παίδες τι προτείνετε σε θέμα αξιοπιστίας..!!! Σε αυτά τα λεφτά και λόγω ηλικίας όσο είναι πιο καθαρό και θέλει τα λιγότερα μαζέματα . Δεν θα το πας σε συνεργείο για μια μέτρηση συμπίεσης του μοτέρ και να το δείτε και στη ράμπα ; Επειδή έχω Corsa c του 2003 με 265,000 έχει αγοραστεί μεταχειρισμένο. Συχνά θέματα που βγάζουν είναι : παλαντζο ταχυτήτων κσοτος από 30-90€ το είχαν βελτιώσει. Μετά από τις 150,000 χιλιόμετρα ίσως βγάλει φλάντζα καθρέφτη και μπερδεύει λάδια με νερό οπότε εάν το ανοίξεις αλλάζεις και καδένα . Συχνό θέμα εάν δε αντιληφθείς νωρίς έχει διαρροή η βαλβίδα πίεσης λαδιού και προχωράει το λάδι σε πελξουδα εγκέφαλο . Εάν είναι το μοτέρ twinport δες και τα κλαπε στη εισαγωγή Κατά τα άλλα δε έχω ακούσει να βγάζει κάτι άλλο πέρα από αναλώσιμα. Από κατανάλωση το corsa 1,2 να υπολογίζεις 6,0-6,5 λτ/100 σε ανοικτό δρόμο και με νορμάλ ταχύτητες Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2022 από meletis_m 2
Dinos1973 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, bobbyray21 είπε Τα αυτοκίνητα είναι οκ!! Θέλω απόψεις για σύγκριση των δύο μοντέλων, ευχαριστώ!!! εαν ηταν οκ δεν θα τα πουλαγαν τόσο φθηνα!
bobbyray21 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 23 λεπτά πριν, meletis_m είπε Σε αυτά τα λεφτά και λόγω ηλικίας όσο είναι πιο καθαρό και θέλει τα λιγότερα μαζέματα . Δεν θα το πας σε συνεργείο για μια μέτρηση συμπίεσης του μοτέρ και να το δείτε και στη ράμπα ; Επειδή έχω Corsa c του 2003 με 265,000 έχει αγοραστεί μεταχειρισμένο. Συχνά θέματα που βγάζουν είναι : παλαντζο ταχυτήτων κσοτος από 30-90€ το είχαν βελτιώσει. Μετά από τις 150,000 χιλιόμετρα ίσως βγάλει φλάντζα καθρέφτη και μπερδεύει λάδια με νερό οπότε εάν το ανοίξεις αλλάζεις και καδένα . Συχνό θέμα εάν δε αντιληφθείς νωρίς έχει διαρροή η βαλβίδα πίεσης λαδιού και προχωράει το λάδι σε πελξουδα εγκέφαλο . Εάν είναι το μοτέρ twinport δες και τα κλαπε στη εισαγωγή Κατά τα άλλα δε έχω ακούσει να βγάζει κάτι άλλο πέρα από αναλώσιμα. Από κατανάλωση το corsa 1,2 να υπολογίζεις 6,0-6,5 λτ/100 σε ανοικτό δρόμο και με νορμάλ ταχύτητες Φίλε μου το κορσάκι έχει αλλάξει φλάντζα καθρέφτη, η οποία έφερε και την αλλαγή στην καδένα. Αύριο θα δω και τα δύο αμάξια. Ο μηχανικός επιμένει πως, αν το φαμπια βγει οκ, πάω σε αυτό 100%. Θα γίνει αναλυτικός έλεγχος. Το φαμπια το θεωρώ καλή ευκαιρία για τα λεφτά που ζητάει, αλλά το κορσάκι είναι πιο πολύ του στυλ μου (είχα γιαράκι 5 χρόνια). 3 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε εαν ηταν οκ δεν θα τα πουλαγαν τόσο φθηνα! Τι να σου πω φίλε, σηκώνω τα χέρια ψηλά!!!! 1 ώρα πριν, Fordakias7 είπε Εάν το fabia είναι έκδοση με 75 άλογα πάρε καλύτερα το κορσα.. Οποίο είναι πιο καλοσυντηρημενο είναι το κυριότερο Νομίζω πως είναι 80αρι το φαμπια, αν δεν κάνω λάθος. Και τα δυο συντηρημενα, το κόρσα συντηρημένο και εξωτερικά!
vagos789 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Ρε παιδια προφανως αν καποιος παρει ενα αυτοκινητο σε τετοια τιμη αναλαμβανει ενα Χ ρισκο και πιθανως θα χρειαστει επισκευες σε βαθος χρονου Πλην ομως ακομα και αν χρειαστει να δωσει αλλα τοσα,και παλι ειναι πολυ λιγοτερα απο το να παρει καινουριο Γι αυτο συμφερουν τα μεταχειρισμενα στο 90% των περιπτωσεων 1 1
bobbyray21 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Μεταχειρισμένα τόσων ετών τι να σου πει κάποιος για αξιοπιστία;Αυτό ισχύει σε καινούργιο αμάξι. Αν ο ιδιοκτήτης άλλαζε λάδια κάθε δίσεκτο έτος θα φταίει η μάρκα αν κολλήσει η μηχανή; Υποθετικά, λέμε πως είναι καλοσυντηρημενα. Με τα σέρβις στην ώρα τους, ποιο θα έπαιρνες; Αυτή είναι η ερώτηση του φόρουμ, ευχαριστώ!!
basilis_k6 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 το φαμπια ειναι το 16βαλβιδο? εχω το 8βαλβιδο, μακρια απο αυτο το αμαξι. για το 16 εχω ακουσει καλυτερα λογια. 2
Klausx Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Το Fabia να πάρεις αρκεί να είναι το 16βάλβιδο. Με τα 1000 ευρώ που θα "περισσέψουν" θα αλλάξεις λάστιχα, δίσκους-τακάκια, υγρά φρένων, φούσκες που πιθανόν να έχουν θέμα, αλλαγή στα αντιψυκτικά να έχει μέσα την σωστή αναλογία/προδιαγραφές, συνήθως αν αυτά που αναφέρω δεν έχουν αλλαχτεί είναι ένα σχετικά κακό σημάδι προς την συντήρηση του αυτοκίνητου αλλά γιαυτό το παίρνεις και 2κ... αρκεί ο κινητήρας να είχε συχνές αλλαγές λαδιών και να μην καίει λάδια / νερά. 1
bobbyray21 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 17 λεπτά πριν, Klausx είπε Το Fabia να πάρεις αρκεί να είναι το 16βάλβιδο. Με τα 1000 ευρώ που θα "περισσέψουν" θα αλλάξεις λάστιχα, δίσκους-τακάκια, υγρά φρένων, φούσκες που πιθανόν να έχουν θέμα, αλλαγή στα αντιψυκτικά να έχει μέσα την σωστή αναλογία/προδιαγραφές, συνήθως αν αυτά που αναφέρω δεν έχουν αλλαχτεί είναι ένα σχετικά κακό σημάδι προς την συντήρηση του αυτοκίνητου αλλά γιαυτό το παίρνεις και 2κ... αρκεί ο κινητήρας να είχε συχνές αλλαγές λαδιών και να μην καίει λάδια / νερά. Ωραίος!!! Για απαντήσεις σαν αυτή φτιάχτηκε το φόρουμ. Για 8βάλβιδο ούτε συζήτηση, σωστά; Μόλις τώρα, bobbyray21 είπε Ωραίος!!! Για απαντήσεις σαν αυτή φτιάχτηκε το φόρουμ. Για 8βάλβιδο ούτε συζήτηση, σωστά; By the way, το δίνει για να το ξεφορτωθεί, δεν το χρειάζεται, εξ'ου και η τιμή. Τώρα είναι στο χέρι του μηχανικού μου να ελέγξουμε κατά πόσο αξίζει να το πάρω. Από τα λεγόμενα του το συντηρεί καλά.
geodimis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αν και δε μας γράφεις χιλιόμετρα η τιμή για το Corsa φαίνεται οκ εφόσον είναι καλοσυντηρημένο. Από προσωπική εμπειρία αν είναι το twinport το έχω (του 05) με 210000χλμ και το μόνο έκτακτο πέρα από φούσκες ημιαξονιων που έχω χρειαστεί είναι μια βαλβίδα λαδιού λόγω της οποίας έχανα ελεγχόμενα πάντα λάδια. Το ίδιο θέμα είχαν βγάλει και τα αλλά 2 Corsa C (1.0 και 1.2) που πέρασαν από τα χέρια μου. Καδένα και φλάντζα καθρέπτη άλλαξα πριν 6 μηνες αν και κανονικά θελει μετά τα 150 νομίζω. προσεξε μόνο και αυτό που είπε ο φιλος παραπάνω για τα κλαπετα του twinport. Οσο για τα καινούργια Corsa που έχουν περάσει από τα χέρια μου (E 1.2 του 2019 και F 1.2 του 2021) το C το ευχαριστιέμαι πολύ περισσότερο δε καθημερινή χρήση πέρα από τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις. Ειδικά το Ε δεν τραβάει μια ενώ το F αν και τρικύλινδρο και δυνατό δε μου γεμίζει ποιοτικά το μάτι από πλευράς συναρμολόγησης υλικών. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2022 από geodimis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα