manoc28 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα θέλω να αναβαθμίσω την αγία τριάδα μετά από καιρό. CPU MOTHERBOARD RAM Ποσό που διαθέτουμε : Γύρω στα 400 € Χρήση υπολογιστή : GAMING Αγορά: Από οπουδήποτε Ελλάδα και amazon Συναρμολόγηση: Από εμένα Το υπόλοιπο PC: Οθόνη: 27" 72hz Κουτί: NZXT Nemesis Τροφοδοτικό: Corsair 550w bronze GPU: AMD RX580 4GB (ενδέχομενη αναβάθμιση μελλοντικά σε κάτι νεότερο) SSD: 2 sata, δεν με ενδιαφέρει στην παρούσα φάση η αγορά M2 Μετά από ψάξιμο προσανατολίζομαι σε CPU ryzen 5 5600 Μητρική κάποια MSI ή ASUS B550 ίσως για να είναι compatible το cpu out of the box. Εκτός αν και κάποιο Β450 με καλύπτει χωρίς ιδιαίτερη φασαρία. Ψύχτρα θα κρατήσω του επεξεργαστή, δε νομίζω να κάνω overclock. Ram 16GB 3600cl16 ή 3200cl16, έχουν κανά 50ρικό διαφορά στην τιμή οι 3600 δεν ξέρω αν αξίζει όμως.
nickol-us Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, manoc28 είπε Καλησπέρα θέλω να αναβαθμίσω την αγία τριάδα μετά από καιρό. CPU MOTHERBOARD RAM Ποσό που διαθέτουμε : Γύρω στα 400 € Χρήση υπολογιστή : GAMING Αγορά: Από οπουδήποτε Ελλάδα και amazon Συναρμολόγηση: Από εμένα Το υπόλοιπο PC: Οθόνη: 27" 72hz Κουτί: NZXT Nemesis Τροφοδοτικό: Corsair 550w bronze GPU: AMD RX580 4GB (ενδέχομενη αναβάθμιση μελλοντικά σε κάτι νεότερο) SSD: 2 sata, δεν με ενδιαφέρει στην παρούσα φάση η αγορά M2 Μετά από ψάξιμο προσανατολίζομαι σε CPU ryzen 5 5600 Μητρική κάποια MSI ή ASUS B550 ίσως για να είναι compatible το cpu out of the box. Εκτός αν και κάποιο Β450 με καλύπτει χωρίς ιδιαίτερη φασαρία. Ψύχτρα θα κρατήσω του επεξεργαστή, δε νομίζω να κάνω overclock. Ram 16GB 3600cl16 ή 3200cl16, έχουν κανά 50ρικό διαφορά στην τιμή οι 3600 δεν ξέρω αν αξίζει όμως. Τρομερό vfm o 5600, δε νομίζω οτ υπάρχει εφάμιλλων επιδόσεων cpu σε καλύτερη τιμή, ταμάμ για το budget σου Μητρική για τον 5600 και out of the box μην ορκίζεσαι οτι θα πετύχεις. Ο 5600 είναι σχετικά πρόσφατος cpu (Launch Date 4/4/2022) και θα πρέπει να έρθει με πολύ πρόσφατο bios η μητρική για να παίξει. Better safe than sorry, ρώτα αν έρχεται με το κατάλληλο bios ή πάρε μητρική με usb flash (χωρίς συμβατό επεξεργαστή). Απέφυγε b450 μητρικές. Ο 5600 υποστηρίζει pcie4 και είναι κρίμα να μη το έχεις για λίγα σχετικά ευρώ όταν ήδη το εκμεταλλεύονται κάποιες κάρτες Ψύκτρα μπορείς να μείνεις και με τη στοκ, ιδανικά για καλύτερες θερμοκρασίες αλλά και λιγότερο θόρυβο, παίζουν οικονομικές coolermaster μέχρι τα 20€ Μεγάλη η διαφορά τιμής της ραμ, θεωρώ οτι δεν καλύπτεται από τη διαφορά επιδόσεων που θα δεις (με τη παρούσα κάρτα μάλλον τίποτα δε θα δεις), καλύτερα πάρε την ψύκτρα Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2022 από nickol-us 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα