Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Elenaroup είπε

Παίζει ρόλο το ότι έχω priority ?

Επειδή θα βάλουν αυτοκόλλητο επάνω θα δουν/καταλάβουν/ελέγξουν στο καλάθι ότι ξεπερνάει τις διαστάσεις και θα πληρώσεις.Δεν μπορείς να κρυφτείς.

Αγορασε μια βαλίτσα στις διαστάσεις που πρέπει ,πιο φτηνά θα σου βγει.Ή δανείσου μία.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δεν εχω δει ποτε ουτε σε Ελλάδα ουτε σε εξωτερικο να πει υπαλληλος της  ρυαν να δουμε αν μπαινει /χωραει η βαλιτσα  .επισσης εχω δει πολλούς για απλη χειραποσκευη να κρατανε αυτα τα τεράστια σακιδια ανω των 45λιτρων για την δωρεάν χειραποσκευη. 

Σε αντίθεση με aegean που το χω πετυχει πολλες φορές 

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, aGka8l είπε

Δεν εχω δει ποτε ουτε σε Ελλάδα ουτε σε εξωτερικο να πει υπαλληλος της  ρυαν να δουμε αν μπαινει /χωραει η βαλιτσα  .επισσης εχω δει πολλούς για απλη χειραποσκευη να κρατανε αυτα τα τεράστια σακιδια ανω των 45λιτρων για την δωρεάν χειραποσκευη. 

Σε εξωτερικό έχω δει πάνω από μια φορά να τους βάζουν να περάσουν την βαλίτσα για να δουν εάν χωράει. Στην Αθήνα πολλές φορές τσεκάρουν το priority (γιατί πάνε πολλοί έξυπνοι να μπούνε πρώτοι) και τους τσιμπάνε και με τις βαλίτσες.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, aGka8l είπε

Προφανως οι εμπειριες θα διαφερουν, μιας και aegean ποτε δεν μου εχουν ζητησει να τα μετρησουν, σε αντιθεση απο φιλους που τους ζητησαν σε ryanair. Οπως και να εχει, οι διαστασεις ειναι διαθεσιμες στο κοινο. Ακομα και να μην την μετρησουν, πολυ πιθανων να μην χωρεσει στο ντουλαπι, μιας και δεν μιλαμε για 1-2 εκατοστα. Αλλα στην πυλη βλεπουν τις βαλιτσες, και οι διαφορες μεταξυ των διαστασεων της aegean και της ryanair ειναι εμφανης. 

Δημοσ.

Η δική μου εμπειρία με Ryanair (απο Καλαμάτα) μέτραγαν κανονικά τις βαλίτσες και τα κιλά. Και όλους τους έστελναν να πάρουν έξτρα αποσκευή και να πληρώσουν. Κάποιοι έκαναν αναδιανομή των πραγμάτων τους και έτσι <<πέρναγαν>> τον έλεγχο και αμέσως μετά (εν τω μεταξύ το εκαναν και μπροστα τους και έγινε μανούρα) ξαναέβαλαν τα πράγματα όπως αρχικά τα είχαν. Και σε Aegean πάντα με έχουν ελέγξει.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Προφανως οι εμπειριες θα διαφερουν, μιας και aegean ποτε δεν μου εχουν ζητησει να τα μετρησουν, σε αντιθεση απο φιλους που τους ζητησαν σε ryanair. Οπως και να εχει, οι διαστασεις ειναι διαθεσιμες στο κοινο. Ακομα και να μην την μετρησουν, πολυ πιθανων να μην χωρεσει στο ντουλαπι, μιας και δεν μιλαμε για 1-2 εκατοστα. Αλλα στην πυλη βλεπουν τις βαλιτσες, και οι διαφορες μεταξυ των διαστασεων της aegean και της ryanair ειναι εμφανης. 

Επειδή την βαλίτσα την αγόρασα από τζάμπο βρήκα άλλη μια βαλίτσα που στο φάρδος είναι 22cm και όχι 20cm.. πιστεύετε ότι πάλι θα έχω θέμα; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Elenaroup είπε

Επειδή την βαλίτσα την αγόρασα από τζάμπο βρήκα άλλη μια βαλίτσα που στο φάρδος είναι 22cm και όχι 20cm.. πιστεύετε ότι πάλι θα έχω θέμα; 

Αν σε βαλουν να την μετρησεις στην πυλη, πιθανων μιας και εκει επιτηδες δεν αφηνουν περιθωρια. Αν οχι, στα ντουλαπια υπαρχει ενας μικρος αερας. 

Βλεπω η ryanair χρεωνει πχ 25 ευρω εξτρα προς καθε διαδρομη την χειραποσκευη, και 36κατι την βαλιτσα. Δεν υπαρχει δυνατοτητα να πληρωσεις την διαφορα και να παρεις απλα μια μεγαλη βαλιτσα να εισαι ανετη?

Σε μαγαζι με βαλιτσες παντως θα βρει σιγουρα διαστασεις για την καθε εταιρεια

μια μικρή προσωπική χειραποσκευή (40x20x25 εκ) και μια αποσκευή 10 κιλών με ροδάκια (55x40x20 εκ.)

Εσυ φανταζομαι ρωτας για την 2η αποσκευη? Αρα βρισκεις 55χ40χ22?

Δημοσ.
5 ώρες πριν, aGka8l είπε

Eγω έχω δει και μάλιστα μου έχουν μετρήσει και εμένα μια φορά,δεν θυμάμαι αν ήταν με ryanair  ή wizz. Πάντως σε αποσκευές πέραν την χειραποσκευής βάζουν ένα αυτοκόλλητο επάνω οπότε βλεπουν το μέγεθος.Οχι ότι δεν συμβαίνει να περάσουν χύμα όλοι και ολα.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Αν σε βαλουν να την μετρησεις στην πυλη, πιθανων μιας και εκει επιτηδες δεν αφηνουν περιθωρια. Αν οχι, στα ντουλαπια υπαρχει ενας μικρος αερας. 

Βλεπω η ryanair χρεωνει πχ 25 ευρω εξτρα προς καθε διαδρομη την χειραποσκευη, και 36κατι την βαλιτσα. Δεν υπαρχει δυνατοτητα να πληρωσεις την διαφορα και να παρεις απλα μια μεγαλη βαλιτσα να εισαι ανετη?

Σε μαγαζι με βαλιτσες παντως θα βρει σιγουρα διαστασεις για την καθε εταιρεια

μια μικρή προσωπική χειραποσκευή (40x20x25 εκ) και μια αποσκευή 10 κιλών με ροδάκια (55x40x20 εκ.)

Εσυ φανταζομαι ρωτας για την 2η αποσκευη? Αρα βρισκεις 55χ40χ22?

Ναι για την 10 κιλη ρωτάω μόνο στο φάρδος έχω θέμα.. το τζάμπο θα μπορεί να μου κάνει επιστροφή χρημάτων όμως ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

14 ώρες πριν, aGka8l είπε

^^^

Αυτό ακριβώς. Έχω αγοράσει βαλιτσάκι στις κατάλληλες διαστάσεις για να είμαι τυπικός και σίγουρος οτι δε θα έχω θέμα και βλέπω κάτι τυπάδες να προσπαθούν να χωρέσουν πάνω το λουκάνικο του στρατού. Κάπου έλεος!!

Επεξ/σία από Vlad27
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Elenaroup είπε

Ναι για την 10 κιλη ρωτάω μόνο στο φάρδος έχω θέμα.. το τζάμπο θα μπορεί να μου κάνει επιστροφή χρημάτων όμως ; 

Δεν ξέρω άμα δέχονται επιστροφές για αγορές από φυσικά καταστήματα. Στο σκρουτζ πάντως που είδα για βαλίτσες καμπίνας, έχει και φίλτρο με τις εταιρείες που όντως βγάζει βαλίτσες με πλάτος μέχρι 20εκ για Ryanair. 

Δημοσ.

Αν έχεις priority δικαιούσαι μια αποσκευή μέχρι 10 κιλά και ένα προσωπικό αντικείμενο (γυναικεία τσάντα, τσάντα λαπτοπ, σακίδιο πλάτης). Τώρα όσον αφορά το μέγεθος της βαλίτσας που ρωτάς όπως έχεις ίσως ήδη καταλάβει δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση. Αν η βαλίτσα σου είναι πλαστική /σκληρή και δεν συμπιέζεται και σου ζητήσουν να την βάλεις στο ειδικό καλάθι τότε θα πληρώσεις. Εμπειρικά τώρα θα σου πω ότι εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες όπως : από ποιό αεροδρόμιο πετάς, αν έχει καθυστέρηση το αεροπλάνο, σε ποιόν θα πέσεις και πόσο έχει όρεξη να ασχοληθεί. Η Ryanair τα περισσότερα κουτιά που έχει δεν μετράνε βάρος. Αντιθέτως η Aegean έχει γίνει πολύ αυστηρή και έχει βάλει κουτιά με ενσωματωμένη ζυγαριά πλέον στην Αθήνα στις πύλες. Εγώ θα πρότεινα να πάρεις φτηνή εντός των προβλεπόμενων διαστάσεων ειδικά αν ταξιδεύεις συχνά. Το βασικότερο είναι ότι γλυτώνεις αυτό το μόνιμο άγχος 

Δημοσ.

Η χειραποσκευή που έχω έχει διαστάσεις 54x38x25 και χωρούσε κανονικότατα στο καλάθι που έχει η Ryan για έλεγχο.Χωρίς καν  να την πιέσω.Έχουν δηλαδή λίγο αέρα.Εκτός αν αυτά τα καλάθια διαφέρουν από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο.

Επίσης με Aegean είδα μπροστά μου άτομο να πληρώνει επειδή ήταν 10 κιλά η χειραποσκευή.Όριο ήταν τα 8.

Δημοσ.

Της ιδιας εταιριας οχι. Ειναι κοινες οι προδιαγραφες. Δεν ειναι ομως ακριβως ιδιο το μεγεθος για ολες τις εταιριες δυστυχως. Και ναι οσον αφορα την Aegean ναι εχει ξεφυγει τοσο πολυ η κατασταση και το κυνηγανε πολυ πλεον για να εχουν εξτρα εσοδα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...