ParafronGR Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Παίδες, τα φωτα σας. Ταξιδεύω μεθαύριο για επαγγελματικό ταξίδι και μου έκλεισαν με Ryanair την οικονομική θέση. Θα πάρω μαζί μου ένα Miltec σακίδιο που χρησιμοποιώ free έως τώρα σε όλες τις αεροπορικές (πχ Aegean πέρσι τον Οκτώβρη πέρασε κομπλέ), αλλά στη σελιδα τους βλέπω ότι δίνουν μια δωρεάν ΜΙΚΡΗ αποσκευή και έξτρα 20€ μια βαλίτσα έως 10kg. Θα έχω θέμα με το σακίδιο αν ειναι πχ 8kg? Περνάει ή θα πρέπει να πληρωσω 20€?? Πρώτη φορά με Raynair και δεν βρίσκω τίποτα στο σαιτ τους
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 3 λεπτά πριν, ParafronGR είπε Παίδες, τα φωτα σας. Ταξιδεύω μεθαύριο για επαγγελματικό ταξίδι και μου έκλεισαν με Ryanair την οικονομική θέση. Θα πάρω μαζί μου ένα Miltec σακίδιο που χρησιμοποιώ free έως τώρα σε όλες τις αεροπορικές (πχ Aegean πέρσι τον Οκτώβρη πέρασε κομπλέ), αλλά στη σελιδα τους βλέπω ότι δίνουν μια δωρεάν ΜΙΚΡΗ αποσκευή και έξτρα 20€ μια βαλίτσα έως 10kg. Θα έχω θέμα με το σακίδιο αν ειναι πχ 8kg? Περνάει ή θα πρέπει να πληρωσω 20€?? Πρώτη φορά με Raynair και δεν βρίσκω τίποτα στο σαιτ τους Διαστάσεις κοιτά η ryanair στην free carry onboard βαλίτσα.Δεν ζυγίζουν,και πρέπει να είσαι πολύ άτυχος για να σε πάνε στο καλάθι να δουν αν ξεπερνάς τις διαστασεις.
ParafronGR Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 22 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Διαστάσεις κοιτά η ryanair στην free carry onboard βαλίτσα.Δεν ζυγίζουν,και πρέπει να είσαι πολύ άτυχος για να σε πάνε στο καλάθι να δουν αν ξεπερνάς τις διαστασεις. Ξεπερνάει λίγο σε διαστάσεις η αλήθεια είναι , αλλά δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Δηλαδή, με βάση την εικόνα που έχουν στο site σαν τσάντα πλάτης πρέπει να έχει μία τύπου herschel . στη σελίδα τους έχει 40 χ 25 χ20 και η miltec ειναι 51x29x28 cm Λες να δωσω το 20αρι ή θα μαι κομπλέ??
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, ParafronGR είπε Ξεπερνάει λίγο σε διαστάσεις η αλήθεια είναι , αλλά δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Δηλαδή, με βάση την εικόνα που έχουν στο site σαν τσάντα πλάτης πρέπει να έχει μία τύπου herschel . στη σελίδα τους έχει 40 χ 25 χ20 και η miltec ειναι 51x29x28 cm Λες να δωσω το 20αρι ή θα μαι κομπλέ?? Περνάει κατά πολύ τις διαστάσεις.Εγώ δεν ξέρω αν θα το ρίσκαρα,αν σε πιάσουν και το πληρώσεις στην πύλη θα πληρώσεις 29€.Στα 4 τελευταία ταξίδια που έχω κάνει ,Αγγλία Ελλάδα Αγγλία επί 2, με τα 2 ryanair και τα άλλα δύο με easyJet ,δεν έλεγξαν ποτέ αποσκευές για διαστάσεις . Αν σου έχουν πληρώσει το εισιτήριο τότε πληρωσε εσύ το 20€ να είσαι ήσυχος. 1
alxandros_gr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Ταξιδεύω συχνά με Ryanair και δεν μου έχουν ελέγξει ποτέ διαστάσεις/βάρος σε διάφορα αεροδρόμια εσωτερικού/εξωτερικού. Το σακίδιο που έχω έχει διαστάσεις 48 x 29 x 26 cm. 99% δεν θα έχεις κάποιο θέμα. 1
ParafronGR Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 16 ώρες πριν, alxandros_gr είπε Ταξιδεύω συχνά με Ryanair και δεν μου έχουν ελέγξει ποτέ διαστάσεις/βάρος σε διάφορα αεροδρόμια εσωτερικού/εξωτερικού. Το σακίδιο που έχω έχει διαστάσεις 48 x 29 x 26 cm. 99% δεν θα έχεις κάποιο θέμα. Μ ενδιαφέρει στο Βενιζελος μην γίνει τίποτα γιατί μετά γυρνάω με ITA και είδα ότι δίνουν δωρέαν 8 kg χειραποσκευή σε economy θεση.
gravix Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Ταξίδεψα πολλές φορές φέτος με την ryan......ποτέ δεν είχα θέμα με το σακίδιο (που είναι λίγο μεγαλύτερο από τις επιτρεπόμενες διαστάσεις)...θα πρέπει να είσαι πραγματικά πολύ γκαντέμης ώστε να κάτσουν να στο μετρήσουν 1
ParafronGR Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας. Για όσους ενδιαφέρονται, έχω αυτή τη Miltec Mil-Tec US Laser Cut Assault Large Στρατιωτικό Σακίδιο Πλάτης σε Μαύρο χρώμα 36lt 14002702 | Skroutz.gr . Ελπίζω όλα να πάνε καλά, σας ευχαριστώ πολύ!!!
MariaMariaMaria Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 20€ κοστίζει αν πληρώσεις νωρίτερα, στην πύλη είναι πολύ πιο ακριβή. Οι αποσκευές που ξεπερνούν τις επιτρεπόμενες διαστάσεις θα αποκλείονται στην πύλη επιβίβασης ή, αν υπάρχει δυνατότητα, θα γίνονται δεκτές ως χειραποσκευές έναντι τέλους €/£ 69.99 (τέλη που υπόκεινται στον ΦΠΑ στις εγχώριες πτήσεις σύμφωνα με τα ισχύοντα κρατικά τέλη). Όταν ταξίδεψα πέρυσι θυμάμαι να ζητάνε γύρω στα 60€.
iml Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Οι διαστάσεις για "χειραποσκευή" είναι συγκεκριμένες για κάθε εταιρία. Εσύ τις ξεπερνας και στις 3 πλευρές. Παρόλα αυτά αναρωτιέσαι αν θα είσαι εντάξει. Θα είσαι εντάξει εκτός και αν τη μετρήσουν στο checkin. Και επειδή το ξέρεις από πριν ότι είσαι off πληρώνεις είτε από πριν είτε επι τόπου και συνεχίζεις χωρίς γκρίνιες και αφορισμούς για την κοινωνία την άδικη. Μου έχει τύχει να τσεκάρουν τις βαλίτσες του κόσμου στην ουρά με ένα τροχήλατο διαστασιολογημένο κουτί που έχουν (οι πιο πολλές είχαν πρόβλημα στο πάχος) να χρεώνουν και να φεύγουν για άλλη ουρά. Εμείς που καθόμασταν περιμένοντας να κόψει η ουρά για να μπούμε μπορεί να είχαμε αντίστοιχες ή μεγαλύτερες χειραποσκευές. Έχω τύχει και κανίβαλο (δεν θυμάμαι εταιρία) να προσπαθεί να χωρέσει "χειραποσκευή" στα ντουλάπια του αεροπλάνου τεραστίων (σχετικά) διαστάσεων και να μην κλείνει το καπάκι παρά τα χτυπήματα που έφαγε. Τελικά την πήρε η αεροσυνοδός, αν και ξεκάθαρα ήταν για κάτω. Είναι και θέμα τύχης Καλό ταξίδι Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2022 από iml
Elenaroup Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Καλησπέρα σας, ταξιδευω σε δυο βδομάδες με την Ryanair και έχω πληρώσει για 10κιλη βαλίτσα που θεωρείται όμως χειραποσκευή γιατί την παίρνεις μαζί σου στο αεροσκάφος… το θέμα μου είναι ότι το φάρδος της βαλίτσας αντί για 20cm είναι 26cm.. οι άλλες διαστάσεις είναι ακριβώς όπως τις ζητάνε!! Πιστεύετε ότι θα έχω θέμα;;
MauroPaltoudias Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Elenaroup είπε αεροσκάφος… το θέμα μου είναι ότι το φάρδος της βαλίτσας αντί για 20cm είναι 26cm.. οι άλλες διαστάσεις είναι ακριβώς όπως τις ζητάνε!! Πιστεύετε ότι θα έχω θέμα;; Πολύ πιθανόν, κρίνοντας και από αυτό το μετρητικό μαραφέτι που χρησιμοποιούν (απλά δεν θα μπαίνει). Δοκιμάστε απλά (εάν είναι εύκαμπτη η αποσκευή) να μην τη γεμίσετε. Εναλλακτικά, δανειστείτε μια, τύπου σακου (duffle bag). Επεξ/σία 9 Απριλίου 2023 από MauroPaltoudias
Moderators stormrain Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Moderators Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 9 λεπτά πριν, Elenaroup είπε Καλησπέρα σας, ταξιδευω σε δυο βδομάδες με την Ryanair και έχω πληρώσει για 10κιλη βαλίτσα που θεωρείται όμως χειραποσκευή γιατί την παίρνεις μαζί σου στο αεροσκάφος… το θέμα μου είναι ότι το φάρδος της βαλίτσας αντί για 20cm είναι 26cm.. οι άλλες διαστάσεις είναι ακριβώς όπως τις ζητάνε!! Πιστεύετε ότι θα έχω θέμα;; Πολυ πιθανον να εχεις θεμα. Η διαφορα στους 6 ποντους σημαινει πως δεν προκειται να χωρεσει στο μαραφετι που σου ποσταρε ο φιλος απο πανω, οποτε θα εχεις προβλημα. Το ειδα να συμβαινει στην επιστροφη μου τον προηγουμενο μηνα απο Ιταλια, ενος η βαλιτσα (παρολο που φαινομενικα ηταν μικρη), δεν χωρουσε, χτυπησε στο ματι του τυπου που εκανε τον ελεγχο και μετα απο κανα τεταρτο καυγαδων, πληρωσε 50 ευρω.
Elenaroup Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 1 λεπτό πριν, stormrain είπε Πολυ πιθανον να εχεις θεμα. Η διαφορα στους 6 ποντους σημαινει πως δεν προκειται να χωρεσει στο μαραφετι που σου ποσταρε ο φιλος απο πανω, οποτε θα εχεις προβλημα. Το ειδα να συμβαινει στην επιστροφη μου τον προηγουμενο μηνα απο Ιταλια, ενος η βαλιτσα (παρολο που φαινομενικα ηταν μικρη), δεν χωρουσε, χτυπησε στο ματι του τυπου που εκανε τον ελεγχο και μετα απο κανα τεταρτο καυγαδων, πληρωσε 50 ευρω. Παίζει ρόλο το ότι έχω priority ?
Moderators stormrain Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Moderators Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Oχι, δεν νομιζω. Η λογικη ειναι if it fits, it flies και οι διαστασεις ειναι συγκεκριμενες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα