Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θέλω να αναβαθμίσω την RAM μου (από DDR3 8GB σε DDR3 16GB) και εχω μερικές απορρίες:

1) Σε περίπτωση αλλαγής της RAM χρειάζονται αλλαγές στο BIOS?

2) Αν πάρω RAM με περισσότερα ΜHz από αυτά που έχουν οι τωρινές θα υπάρξει καποιο πρόβλημα? Και αν ναι πως μπορώ να δω μέχρι πόσα MHz μπορώ να πάρω ?

Για motherboard: Dell Inc. 0CRH6C και BIOS: Dell Inc. A05

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, spirosavg είπε

Για motherboard: Dell Inc. 0CRH6C και BIOS: Dell Inc. A05

Μητρική για Dell Precision T5500. Server με Xeon 1ης γενιάς.

5 λεπτά πριν, spirosavg είπε

Σε περίπτωση αλλαγής της RAM χρειάζονται αλλαγές στο BIOS?

Γενικά μιλώντας, συνήθως (99%) όχι. Στη δικιά σου περίπτωση σίγουρα όχι.

6 λεπτά πριν, spirosavg είπε

Αν πάρω RAM με περισσότερα ΜHz από αυτά που έχουν οι τωρινές θα υπάρξει καποιο πρόβλημα? Και αν ναι πως μπορώ να δω μέχρι πόσα MHz μπορώ να πάρω ?

Ναι θα έχεις πρόβλημα δε θα ξεικινάει με πιο γρήγγορη ραμ το μηχάνημά σου. Από εδώ. Μόνο 1066ΜHz ddr3 παίρνει. Μέχρι 48GB.

Αν τελικά αναβαθμίσεις, έλεγξε αν αυτές που έχει επάνω είναι ΕCC ή non-ECC. Η μητρική πέρνει και ECC και non-ECC, αλλά πρέπει να είναι μεταξύ τους όλες ίδιες, αλλιώς θα σου μείνουν οι μισές στο ράφι.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Μητρική για Dell Precision T5500. Server με Xeon 1ης γενιάς.

Γενικά μιλώντας, συνήθως (99%) όχι. Στη δικιά σου περίπτωση σίγουρα όχι.

Ναι θα έχεις πρόβλημα δε θα ξεικινάει με πιο γρήγγορη ραμ το μηχάνημά σου. Από εδώ. Μόνο 1066ΜHz ddr3 παίρνει. Μέχρι 48GB.

Αν τελικά αναβαθμίσεις, έλεγξε αν αυτές που έχει επάνω είναι ΕCC ή non-ECC. Η μητρική πέρνει και ECC και non-ECC, αλλά πρέπει να είναι μεταξύ τους όλες ίδιες, αλλιώς θα σου μείνουν οι μισές στο ράφι.

Η Corsair 16GB DDR3 RAM με 2 Modules (2x8GB) και Συχνότητα 1333MHz είναι συμβατή ? 'Η αναγκαστικά πρεπει να βρω ddr3 μέχρι 1066MHz ?

Επεξ/σία από spirosavg
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, spirosavg είπε

'Αρα αναγκαστικά πρεπει να βρω ddr3 μέχρι 1066MHz ?

Όχι μέχρι, ακριβώς 1066MHz θες. Κάτω από 1066MHz δε βγήκε ddr3, τις παραπάνω δεν τις υποστηρίζει.

Εγκατέστησε το CPU-Z, και πάτα στην καρτέλα {memory} για να δεις αν αυτές που έχει το μηχάνημα είναι τώρα είναι ECC ή αν είναι Non-ECC και θα σου προτείνω εγώ ή κάποιος άλλος από εδώ μέσα ποιες μνήμες μπορείς να βάλεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Όχι μέχρι, ακριβώς 1066MHz θες. Κάτω από 1066MHz δε βγήκε ddr3, τις παραπάνω δεν τις υποστηρίζει.

Εγκατέστησε το CPU-Z, και πάτα στην καρτέλα {memory} για να δεις αν αυτές που έχει το μηχάνημα είναι τώρα είναι ECC ή αν είναι Non-ECC και θα σου προτείνω εγώ ή κάποιος άλλος από εδώ μέσα ποιες μνήμες μπορείς να βάλεις.

Η μόνη RAM 1066ΜΗz που έχω βρει μέχρι τώρα στα 16GB ειναι η Mushkin Edge 16GB (1X16GB) DDR3 1066MHz

Αυτά είναι τα δεδομένα που μου δίνει δεν ξέρω τώρα πως βλέπω αν είναι ECC ή Non-ECC

image.png.1a05cf5495d9e730a89edfe3381b8d4f.png

Επεξ/σία από spirosavg
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, spirosavg είπε

Αυτά είναι τα δεδομένα που μου δίνει δεν ξέρω τώρα πως βλέπω αν είναι ECC ή Non-ECC

Λάθος μου. Πήγαινε στην ακριβώς δίπλα καρτέλα που γράφει SPD. Εκεί θα δεις δεξιά να γράφει correction. Θα γράφει είτε none, είτε yes. Δες ένα ένα όλα τα slot πάνω αριστερά) και γράψε εδώ  τι σου έβγαλε στο πεδίο correction.

Μετά, αν θες ανεβάζεις και από ένα screenshot τις καρτέλες mainboard και cpu. Μπορεί να βοηθήσουν σε κάτι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Λάθος μου. Πήγαινε στην ακριβώς δίπλα καρτέλα που γράφει SPD. Εκεί θα δεις δεξιά να γράφει correction. Θα γράφει είτε none, είτε yes. Δες ένα ένα όλα τα slot πάνω αριστερά) και γράψε εδώ  τι σου έβγαλε στο πεδίο correction.

Μετά, αν θες ανεβάζεις και από ένα screenshot τις καρτέλες mainboard και cpu. Μπορεί να βοηθήσουν σε κάτι.

Είδα όλα τα slots ένα ένα και δεν μου δίχνει τίποτα σε κανένα 

image.png.368fc5a57e29bc03568cd8e83c6f19bc.png

Επεξ/σία από spirosavg
Δημοσ.

Λοιπόν, κατ' αρχάς παίρνει και 1333MHz μνήμες η μητρική σου. Δε διάβασα προσεκτικά τις προαδιαγραφές και ζητάω συγγνώμη.

28 λεπτά πριν, spirosavg είπε

Είδα όλα τα slots ένα ένα και δεν μου δίχνει τίποτα σε κανένα 

Θα μπορούσες να το δεις ίσως με το hwinfo ή aida64 trial. Αλλά μπορεί απλώς να μην προσφαίρει αυτή την πληροφορία η μητρική σου και να βάλεις και άλλα προγράμματα τζάμπα.

Νομίζω είναι καλύτερα να ανοίξεις το πλαινό καπάκι και να βγάλεις μερικές φωτογραφίες από το εσωτερικό του κουτιού να φαίνονται λίγο οι ραμ, χωρίς να πειράξεις τίποτα και να ξανακλείσεις το πλαινό καπάκι. Ανέβασε μας μία δυο φωτο που να μην είναι πολύ κουνημένες. Κάνουν κρα οι ecc vs non-ecc μνήμες και θα μπορέσουμε εύκολα να καταλάβουμε τι μνήμες έχεις τώρα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βγάλε φώτο τις Ram που φοράς για να δούμε τι είναι. Ξέρεις το χαρτάκι με τους κωδικούς που αναγράφετε σε κάθε RAM.

Το δικό σου δέχετε και Registered ECC και Unbuferred βλέπω.

Non Ecc δεν μπαίνουν.

Σε δικό μου Dell T110ii πάντως δέχετε μόνο DDR3 ECC Unbuferred και όχι Registered.

Επεξ/σία από kouross
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, kouross είπε

Βγάλε φώτο τις Ram που φοράς για να δούμε τι είναι. Ξέρεις το χαρτάκι με τους κωδικούς που αναγράφετε σε κάθε RAM.

Το δικό σου δέχετε και Registered ECC και Unbuferred βλέπω.

Non Ecc δεν μπαίνουν.

Σε δικό μου Dell T110ii πάντως δέχετε μόνο DDR3 ECC Unbuferred και όχι Registered.

Αυτή είναι η καλύτερη φωτογραφία που μπορούσα να βγάλω γιατί οι μητρικές είναι κάτω από τους σκληρούς και γ' αυτό είναι και τόσο σκονισμένες

image.jpeg.5172faaee412dd210b8d3e24903249f2.jpeg

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, spirosavg είπε

Αυτή είναι η καλύτερη φωτογραφία που μπορούσα να βγάλω γιατί οι μητρικές είναι κάτω από τους σκληρούς και γ' αυτό είναι και τόσο σκονισμένες

Πολύ καλή φωτογραφία φαίνεται και ο κωδικός των μνημών πεντακάθαρα. Οι μνήμες σου είναι 2Rx4 PC3-10600R. To R μετά το 10600 σημαίνει registered, μια από τις υποκατηγορίες αυτών που αποκαλούμε ecc μνήμες, δηλαδή μνήμες για servers.

Σε καινούργιες το ξεχνάς, καθότι πολύ ακριβές. Θα σου πάνε ~100 ευρώ τα 8gb, ~200 ευρώ τα 16GB. 200 ευρώ δεν κάνει όλο σου το μηχάνημα.

Μπαίνεις ebay και παρατηρείς ότι πάνε περίπου στο ένα δέκατο της τιμής οι μεταχειρισμένες:

https://www.ebay.ie/sch/i.html?_dmd=1&_fosrp=1&_ftrt=901&LH_BIN=1&LH_SALE_CURRENCY=0&_sop=15&_ftrv=1&_ipg=240&_sadis=10&_from=R40&_sacat=0&_nkw=PC3-10600R+2rx4+4gb&LH_PrefLoc=5&_blrs=spell_auto_correct|recall_filtering

500 αποτελέσματα μόνο από ευρωπαϊκή ένωση. Στη θέση σου εγώ θα έβαζα άλλα 16GB επιπλέον των 8 που έχεις, να πάω στα 24GB, πολύ οικονομικά με 24 ευρώ:

https://www.ebay.ie/itm/164088238896?hash=item26346bd330:g:~okAAOSwq-dfkpoW

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Πολύ καλή φωτογραφία φαίνεται και ο κωδικός των μνημών πεντακάθαρα. Οι μνήμες σου είναι 2Rx4 PC3-10600R. To R μετά το 10600 σημαίνει registered, μια από τις υποκατηγορίες αυτών που αποκαλούμε ecc μνήμες, δηλαδή μνήμες για servers.

Σε καινούργιες το ξεχνάς, καθότι πολύ ακριβές. Θα σου πάνε ~100 ευρώ τα 8gb, ~200 ευρώ τα 16GB. 200 ευρώ δεν κάνει όλο σου το μηχάνημα.

Μπαίνεις ebay και παρατηρείς ότι πάνε περίπου στο ένα δέκατο της τιμής οι μεταχειρισμένες:

https://www.ebay.ie/sch/i.html?_dmd=1&_fosrp=1&_ftrt=901&LH_BIN=1&LH_SALE_CURRENCY=0&_sop=15&_ftrv=1&_ipg=240&_sadis=10&_from=R40&_sacat=0&_nkw=PC3-10600R+2rx4+4gb&LH_PrefLoc=5&_blrs=spell_auto_correct|recall_filtering

500 αποτελέσματα μόνο από ευρωπαϊκή ένωση. Στη θέση σου εγώ θα έβαζα άλλα 16GB επιπλέον των 8 που έχεις, να πάω στα 24GB, πολύ οικονομικά με 24 ευρώ:

https://www.ebay.ie/itm/164088238896?hash=item26346bd330:g:~okAAOSwq-dfkpoW

Αυτές που είναι στο τελευταίο link θα τεριάζουν που είναι 1333MHz ?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, spirosavg είπε

Αυτές που είναι στο τελευταίο link θα τεριάζουν που είναι 1333MHz ?

Όχι μόνο ταιριάζουν είναι σχεδόν ολόιδιες με αυτές που έχει τώρα το μηχάνημα και οι οποίες είναι τελικά 1333MHz. Φαίνεται στο πρώτο screenshot που έχεις ανεβάσει:

image.png.1a05cf5495d9e730a89edfe3381b8d

Λέει 664.9MHz. Αν το κάνεις επί δύο (όπως και πρέπει), δίνει 1329.8ΜHz ~= 1333ΜHz.

Αυτές του προηγούμενου link θα παίξουν. Τις βάζεις παραγγελία άφοβα. Αν θες να πας σε τελείως ίδιες τις έχει και αυτές το ebay, είναι λίγο ακριβότερες:

https://www.ebay.ie/itm/114010146082?hash=item1a8b88c522:g:L~cAAOSw2Vdd8LMi

Ίδιο χρώμα, ίδιος κωδικός, όλα ίδια.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Όχι μόνο ταιριάζουν είναι σχεδόν ολόιδιες με αυτές που έχει τώρα το μηχάνημα και οι οποίες είναι τελικά 1333MHz. Φαίνεται στο πρώτο screenshot που έχεις ανεβάσει:

image.png.1a05cf5495d9e730a89edfe3381b8d

Λέει 664.9MHz. Αν το κάνεις επί δύο (όπως και πρέπει), δίνει 1329.8ΜHz ~= 1333ΜHz.

Αυτές του προηγούμενου link θα παίξουν. Τις βάζεις παραγγελία άφοβα. Αν θες να πας σε τελείως ίδιες τις έχει και αυτές το ebay, είναι λίγο ακριβότερες:

https://www.ebay.ie/itm/114010146082?hash=item1a8b88c522:g:L~cAAOSw2Vdd8LMi

Ίδιο χρώμα, ίδιος κωδικός, όλα ίδια.

Ωραία αν είναι θα πάρω τις ίδιες για σίγουρα και κάτι τελευταίο, 1)στην εγκατάσταση πρέπει να μπούνε με συγκεκριμένη σειρά? 2) Μπορώ να τις βάλω και τις 4 μαζί με τις 2 που έχω ήδη και να τρέξουν κατευθείαν χωρίς να πειράξω τίποτα στο λειτουργικό ?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, spirosavg είπε

και κάτι τελευταίο, 1)στην εγκατάσταση πρέπει να μπούνε με συγκεκριμένη σειρά? 2) Μπορώ να τις βάλω και τις 4 μαζί με τις 2 που έχω ήδη και να τρέξουν κατευθείαν χωρίς να πειράξω τίποτα στο λειτουργικό ?

1.) Όχι. 4+2=6 ίδιες μνήμες θα είναι, τις βάζεις στην τύχη στα 6 slots της μητρικής.

2.) Ναι, δεν πειράζεις τπτ ούτε στο λειτουργικό, ούτε στο BIOS.

Αν συναντήσεις δυσκολία γράφεις εδώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...