Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Σε laptop HP που βάζω win 8.1 pro, στην ασύρματη κάρτα δικτύου, μόνο μέσα από τα windows update παίρνω τους σωστούς drivers (με σήμα καμπάνα δηλαδή).

Είτε από την HP, είτε με driver booster, το σήμα της κάρτας είναι πολύ ασθενές με τους drivers τους.

Μου κάνει εντύπωση αυτό.

Ήθελα να ρωτήσω, αν γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να πάρω αυτούς τους drivers για μελλοντική εγκατάσταση αφού σε λίγο καιρό θα σταματήσει η υποστήριξη των 8.1.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Δηλαδή κάνοντας νέα εγκατάσταση λειτουργικό το οποίο δεν θα το υποστηρίζει η Microsoft, θα κάνω δεξί κλικ στο device manager και θα κατεβάζει τους drivers για κάθε συσκευή ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, manos04 είπε

Δηλαδή κάνοντας νέα εγκατάσταση λειτουργικό το οποίο δεν θα το υποστηρίζει η Microsoft

Τι εννοείς με αυτό; Θέλεις να βάλεις άλλο λειτουργικό, πέρα από windows και να σου κατεβάσει τους drivers που έχεις στα windows;!

Ποιο είναι το ακριβές μοντέλο του laptop; (πρέπει να έχει ταμπλεκάκι από κάτω με το ακριβές μοντέλο)

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι φίλε μου. Τώρα με φρέσκια εγκατάσταση 8.1μου βρήκαν τα Windows σωστούς drivers.

Αν κάποια άλλη στιγμή ξανακάνω φρέσκια εγκατάσταση πάλι τα 8.1,επειδη πχ άλλαξα σκληρό, για παράδειγμα, θα μπορώ να ξαναπάρω τους ίδιους drivers επειδή θα σταματήσουν τέλος χρονιάς να τα υποστηρίζουν;

Το θέμα μου είναι ότι με βολεύουν πιο πολύ τα 8 από τα 10.

Το laptop είναι Ηp 250 G4.

Επεξ/σία από manos04
Δημοσ.

Α, οκ τότε. Να ξέρεις όμως ότι μπορείς να βάλεις άνετα και τα 10άρια και να ενεργοποιηθούν αυτόματα (μόλις συνδεθείς στον ίντερνετ) με το κλειδί των 8. Αρκεί να βάλεις την ίδια έκδοση που έχεις στα 8.1, φαντάζομαι την Home premium θα έχεις, οπότε πας στα 10 home. Δεν παίζει ρόλο η γλώσσα ή η αρχιτεκτονική 32/64bit (να βάλεις την 64bit όπως και να 'χει). Αν δεν έχεις ssd σου προτείνω με τα χίλια να πάρεις έναν 120 ή 250 που είναι πλέον ξεφτίλα οι τιμές τους και θα δεις τρελή διαφορά στη χρήση και αν η μνήμη του λάπτοπ είναι κάτω από 4gb να την αναβαθμίσεις (από αγγελίες στο isnomnia).

Τώρα για τους drivers, κάνε το παρακάτω για να πάρεις ένα backup από όλους τους drivers που έχεις τώρα ώστε να μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις ξανά στο μέλλον. Θα δουλέψουν και στα 10άρια.

1. Άνοιξε γραμμή εντολών σαν διαχειριστής.

2. Δώσε τις παρακάτω δύο εντολές μία, μία.

md c:\_DRIVERS
dism /online /export-driver /destination:"C:\_DRIVERS"

3. Περίμενε να τελειώσει η 2η εντολή και θα δεις κάτι σαν το παρακάτω.

spacer.png

4. Κλείσε το command prompt και αντέγραψε τον φάκελο _DRIVERS από τον δίσκο C σε ένα στικάκι.

Μετά θα μπορείς να επαναφέρεις τους drivers στα windows χειροκίνητα αν δεν σου βρουν τους σωστούς που θέλεις.

Snap202-1-1.png

Snap203-1-1.png

Snap204-1-1.png

Στο τελευταίο βήμα θα επιλέξεις τον φάκελο με τους drivers από το στικάκι σου.

• Like 2
Δημοσ.

Μ αυτή τη κάρτα wifi που έχει αυτό το λαπτοπ, συμβαίνει το εξής.

Ταιριάζουν οι drivers που κατεβάζω λειτουργεί το WiFi, αλλά είναι αδύναμο.

Πρέπει να πειραματιστεις δηλαδή για τους σωστούς για να έχεις δυνατό σήμα.

Καταρχήν σ ευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκες.

Θα το κοιτάξω αυτό που μου γράφεις για το backup, αυτό χρειαζόμουν.

Θα το δω το βράδυ γιατί είμαι σε δουλειά τώρα.

Θα πάρω ssd απλά βαριέμαι το άνοιγμα του laptop.

4 giga ram έχω.

Και ακόμη μ αρέσουν πολύ τα 8αρια γι αυτό επιμένω λίγο μαυτα.

Σ ευχαριστώ ακόμη μια φορά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, manos04 είπε

Θα πάρω ssd απλά βαριέμαι το άνοιγμα του laptop.

Δεν ξέρω αν έχεις ξαναβάλει ssd σε λάπτοπ με μηχανικό δίσκο αλλά αν δεν το έχεις κάνει, κάντο τώρα και ενθουσιαστείς από την απόδοση. Τον μηχανικό δίσκο μπορείς με κανά 10άρικο να πάρεις μια usb θήκη και να τον κάνεις εξωτερικό.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι το γνωρίζω.

Εχω βάλει πρόσφατα σε desktop και είδα διαφορά.

Σ ευχαριστώ πάντως...

Επεξ/σία από manos04
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σ'ευχαριστώ  ''micos000'' για τις οδηγίες με τις εντολές. Ήταν κάτι που δεν το γνώριζα.

Όλα καλά με τους drivers.

Επεξ/σία από manos04
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...