Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόνο που από 4 πήγε 18ος σε περιουσία στον κόσμο με αυτά που έκανε, λέει κάτι. Αν πάλι του είπε καμιά νεράιδα ότι θα αναστηθείς από τις στάχτες σου με αυτή την επιχειρηματική δράση στο τέλος, αυτός ξέρει.

Κατά τα άλλα αντισταθείτε. Θα χάσετε την ανθρώπινη υπόσταση σας. Δεν θα έχετε λόγο να ζείτε στην πραγματική ζωή, δεν θα γυμνάζεστε, δεν θα υπάρχει κοινωνικοποίηση τίποτα. Μην και βάλει υπηρεσία ο Ζουκι να σας φέρνει και φαγητό έτοιμο, αφού το παραγγέλνεις στο meta, για να μην χρειάζεται να κάνεις log off να πας super market.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Δεν είναι ακριβώς μεγάλος επιχειρηματίας. Κλεμμένη ιδέα, όταν τα social ήταν ακόμη στις αρχές και υπήρχε χώρος. Αλλά όπως και να έχει, από τα μερικά εκατομμύρια που ανέφερες αρχικά μέχρι τα εκατοντάδες δις που έχασε είναι μία διαφορά αρκετή. Αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω βλέποντας την εταιρεία του να κατρακυλά, νομίζω, άποψή μου πάντα, ότι δεν θα έκανε τις ίδιες κινήσεις.

Ίσως να μην τις έκανε. Ίσως να είναι όντως το μέλλον αλλά το timing να μην ήταν καλό για αυτήν την κατρακύλα (κάτι όμως που μπορεί να αλλάξει και να έρθουν όλα τούμπα αν επιμείνει από τη μια μέρα στην άλλη). Δεν πάμε όμως με το αν και αυτό έγινε πάει. Ναι έχεις δίκιο είναι πολλά τα λεφτά, αλλά δεν τον λυπάμαι κιόλας. Απλά η εταιρεία του κοστίζει λιγότερα δις. Πάλι δις είναι. Δεν μπορώ να καταλάβω ποια η διαφορά του να έχεις 1 δις για παράδειγμα με το να έχει 3 δις (παράδειγμα ειναι πόσο μάλλον στα περισσότερα. πάλι δις ειναι.). Και εγώ στη θέση του θα δοκίμαζα νέες ιδέες και θα ρίσκαρα μια νέα καινοτομία. Όλοι οι επιχειρηματίες θέλουν να βγάζουν λεφτά, όπως και αυτός φαντάζομαι, αλλά όταν πρόκειται για τόσα λεφτά δε νομίζω ότι τα βάφεις και μαύρα που έχασες μερικά έστω και αν αυτά είναι τα 2/3. Δεν έχω τα λεφτά του για να ξέρω πως σκέφτεται αλλά δε νομίζω να τον πείραξαν τόσο τα λεφτά που έχασε, συγκριτικά με την ιδέα που δεν του έχει βγει μέχρι στιγμής. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Πως ακριβώς έχει καλύτερο pixel fill ratio όταν μιλάμε για μία lcd με mini led για back light που προφανώς και είναι εκαντοντάδες φορές λιγότερα από τα pixel.

τα backlight led (που στην περίπτωση του quest pro είναι γύρω στα 500) είναι άσχετα με τα pixels ενός LCD panel. Να το πω πιο απλά, τα pixel ενός oled πανελ είναι μικρές κουκίδες που απέχουν πολύ μεταξύ τους, αυτό όσοι έχουμε oled VR μας βγάζει τα μάτια κοιτώντας το στην ουσία από μόλις μερικά εκατοστά και σε μεγέθυνση. Το micro led είναι σχεδόν στην ίδια φάση. To LCD πανελ με mini led οπίσθιο φωτισμό όμως έχουν πολύ καλύτερο fill ratio τα pixel τους οπότε σε VR η εμπειρία απογειώνεται. 

Εως τώρα την καλύτερη εμπειρία VR την πρόσφεραν σαφώς τα LCD πάνελ άλλα με φοβερές υποχωρήσεις σε contrast και χρώμα. Τώρα με τα mini led panels δεν υπάρχουν πλέον αυτά τα μειονεκτήματα (εξακολουθούν να χάνουν σε contrast από τα oled μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, έναστρος ουρανός για παράδειγμα). Γιαυτό λέω φοβερή επιλογή και φοβερή αναβάθμιση συνολικής εμπειρίας αν ισχύουν αυτά που διαβάσαμε.

Εκτος από αυτά τα oled σε vr έχουν και ένα ακόμα τεραστιο θέμα που είναι η διάταξη των RGB pixels, άλλα μην το αναλύσουμε τωρα.

Δημοσ.

Έχω αλλάξει όλα τα μοντέλα της meta απο το πρώτο έως το quest 2.Όλα είχαν μια πολύ λογική τιμή.Αυτό είναι πλέον πολύ ακριβο αν δεν κάνω λάθος θα κοστίζει περίπου 1300€

Και το Quest 2 καλο ειναι μου φτανει!

56 λεπτά πριν, tegonikos είπε

τα pixel ενός oled πανελ είναι μικρές κουκίδες που απέχουν πολύ μεταξύ τους, αυτό όσοι έχουμε oled VR μας βγάζει τα μάτια κοιτώντας το στην ουσία από μόλις μερικά εκατοστά και σε μεγέθυνση.

Εγώ πάντως θυμάμαι το PS VR να έχει μονιμως αναμμένα pixels σαν σκόνη σε ολόκληρη την οθόνη όταν υπήρχε μαύρο και έπρεπε απλά να μην τα δίνεις σημασία.Έτσι ήταν από την κατασκευή του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, tegonikos είπε

Δεν τα μπερδεύω φίλε μου, για mini led μιλάω και οχι μled. H κορυφαία επιλογή για VR εξαιτίας της σημαντικής διαφοράς στο pixel fill ratio υπερ του, ίσως η κρισιμότερη παράμετρος σε τέτοιες εφαρμογές. Ασε που από εικόνα επίσης παντού καλύτερη και με contrast/μαύρο πολύ κοντά στην oled στην πράξη. Aυτά μέχρι να εξελιχθεί (να χωράνε τα pixel δηλαδή σε τόσο μικρή επιφάνεια) και να γίνει πιο προσιτή η microled, μετά πάπαλα οτιδήποτε άλλο.

Βασικά με αυτά που διάβασα στα specs του quest pro θα μιλάμε για την καλύτερη εμπειρία VR που είχαμε ποτέ.

Εαν δεν μιλαμε για true blacks τοτε οχι, να μου λειπουν τα ξεθωριασμενα μαυρα...

Επεξ/σία από TsironakosMix
Δημοσ.
5 ώρες πριν, tegonikos είπε

τα backlight led (που στην περίπτωση του quest pro είναι γύρω στα 500) είναι άσχετα με τα pixels ενός LCD panel. Να το πω πιο απλά, τα pixel ενός oled πανελ είναι μικρές κουκίδες που απέχουν πολύ μεταξύ τους, αυτό όσοι έχουμε oled VR μας βγάζει τα μάτια κοιτώντας το στην ουσία από μόλις μερικά εκατοστά και σε μεγέθυνση. Το micro led είναι σχεδόν στην ίδια φάση. To LCD πανελ με mini led οπίσθιο φωτισμό όμως έχουν πολύ καλύτερο fill ratio τα pixel τους οπότε σε VR η εμπειρία απογειώνεται. 

Εως τώρα την καλύτερη εμπειρία VR την πρόσφεραν σαφώς τα LCD πάνελ άλλα με φοβερές υποχωρήσεις σε contrast και χρώμα. Τώρα με τα mini led panels δεν υπάρχουν πλέον αυτά τα μειονεκτήματα (εξακολουθούν να χάνουν σε contrast από τα oled μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, έναστρος ουρανός για παράδειγμα). Γιαυτό λέω φοβερή επιλογή και φοβερή αναβάθμιση συνολικής εμπειρίας αν ισχύουν αυτά που διαβάσαμε.

Εκτος από αυτά τα oled σε vr έχουν και ένα ακόμα τεραστιο θέμα που είναι η διάταξη των RGB pixels, άλλα μην το αναλύσουμε τωρα.

Οκ τώρα κατάλαβα σε τι αναφέρεσαι.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, TsironakosMix είπε

Εαν δεν μιλαμε για true blacks τοτε οχι, να μου λειπουν τα ξεθωριασμενα μαυρα...

εκτός του οτι σε vr το τελευταίο που σε νοιάζει είναι τα true blacks όπως τα ονομάζεις αν τα pixels είναι σαν κορόμηλα με ένα γήπεδο απόσταση μεταξύ τους, με τα mini leds έχουμε ΚΑΙ true blacks στο 99% των περιπτώσεων (μιας και το local diming περνάει σε άλλο level ), νομίζω σε καλύπτει και σε αυτόν τον τομέα. Δεν είναι τυχαία η επιλογή τους στο καλύτερο VR που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

6 ώρες πριν, akmakas είπε

Έχω αλλάξει όλα τα μοντέλα της meta απο το πρώτο έως το quest 2.Όλα είχαν μια πολύ λογική τιμή.Αυτό είναι πλέον πολύ ακριβο αν δεν κάνω λάθος θα κοστίζει περίπου 1300€

Και το Quest 2 καλο ειναι μου φτανει!

Εγώ πάντως θυμάμαι το PS VR να έχει μονιμως αναμμένα pixels σαν σκόνη σε ολόκληρη την οθόνη όταν υπήρχε μαύρο και έπρεπε απλά να μην τα δίνεις σημασία.Έτσι ήταν από την κατασκευή του.

ε ναι, γιαυτό λέω η mini led LCD είναι η απόλυτη λύση. Σε απλή LCD είχες τρομερή έλλειψη contrast, αυτό που περιγράφεις βασικά, στα mini led panels η συμπεριφορά τους σε contrast μοιάζει αυτό των oled χωρίς τα μύρια μειονεκτήματα τους. win win φάση..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...