Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, _Theo_ είπε

Σε εμένα πάντως μια χαρά μου φαίνεται το ακριβώς αντίθετο, ξεκούραστη. 

Μια απ τα ίδια και κυριολεκτικά ΛΙΩΝΩ σχεδόν όλη μέρα τον τελευταίο καιρό γιατί ασχολούμαι με κάτι πραγματάκια (+ gaming) και αναγκαστικά κάθομαι σίγουρα πάνω από 12ωρο.
Καμία ενόχληση. 

Επεξ/σία από HateMe
  • Like 1
  • Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, HateMe είπε

Μια απ τα ίδια και κυριολεκτικά ΛΙΩΝΩ σχεδόν όλη μέρα τον τελευταίο καιρό γιατί ασχολούμαι με κάτι πραγματάκια (+ gaming) και αναγκαστικά κάθομαι σίγουρα πάνω από 12ωρο.
Καμία ενόχληση. 

Το πρόβλημα παρατηρηρειται νομίζω αν ενεργοποιήσεις το HDR, χωρίς να είμαι σίγουρος, μπορεί να διορθώνεται με κάποιο τρόπο. Πάντως είναι τρομερή οθόνη, από τις καλύτερες στα 1440p.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Το πρόβλημα παρατηρηρειται νομίζω αν ενεργοποιήσεις το HDR, χωρίς να είμαι σίγουρος, μπορεί να διορθώνεται με κάποιο τρόπο. Πάντως είναι τρομερή οθόνη, από τις καλύτερες στα 1440p.

Δεν το έχω καν ενεργοποιημένο για την ώρα.

Θα το τσεκάρω κάποια στιγμή όμως.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Ntinaras είπε

image.png.fe606161096cf2771ebde549a9fed6f1.png

δεν ειναι καθαρο 10bit

έχεις δίκιο φίλε μου @Ntinaras το θυμώμουν λάθος.

4 ώρες πριν, Arkin είπε

Η oled ultrawide θα έρθει ποτέ από εδώ? Εντάξει είναι πανάκριβη ακόμα αλλά μόνιμα βγάζει μη διαθεσιμότητα. 

Ήρθαν μερικές στην Ελλάδα απο τον επίσημο εισαγωγέα, και με την σειρά προτεραιώτητας που έχει δημιουργηθεί εξυπηρετούνται.

Δημοσ.

Η s2721dgfa δεν έχει sRGB mode. Καλή τύχη λοιπόν. Την ώρα που δεν παίζεις παιχνίδια ή δεν βλέπεις ταινίες βίντεο δεν παλεύεται από τα έντονα χρώματα, λόγο έλλειψης sRGB. Είχε ένα color profile η dell που το γυρνάει σε sRGB αλλά δουλεύε μόνο στο browser. Την είχα και την άλλαξα δεν ξέρω αν έχουν προσθεσει κάτι με αναβάθμιση πλέον.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, chris_g92 είπε

Η s2721dgfa δεν έχει sRGB mode. Καλή τύχη λοιπόν. Την ώρα που δεν παίζεις παιχνίδια ή δεν βλέπεις ταινίες βίντεο δεν παλεύεται από τα έντονα χρώματα, λόγο έλλειψης sRGB. Είχε ένα color profile η dell που το γυρνάει σε sRGB αλλά δουλεύε μόνο στο browser. Την είχα και την άλλαξα δεν ξέρω αν έχουν προσθεσει κάτι με αναβάθμιση πλέον.

Στο επίσημο site λέει ότι έχει 133% sRGB colour gamut. Μήπως είχες το HDR ανοιχτό; Μόνο έτσι παρατηρούνται έντονα χρώματα αλλά το λέω με επιφύλαξη διότι μπορεί να χρειάζεται κάποια ρύθμιση.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, _Theo_ είπε

Στο επίσημο site λέει ότι έχει 133% sRGB colour gamut. Μήπως είχες το HDR ανοιχτό; Μόνο έτσι παρατηρούνται έντονα χρώματα αλλά το λέω με επιφύλαξη διότι μπορεί να χρειάζεται κάποια ρύθμιση.

Με HDR off ήμουν, έχουν θέμα τα windows με οθόνες μεγάλου χρηματικού εύρους σε εφαρμογές γραφείου ( τύπου browser)  για αυτό και πολλές έχουν sRGB mode

Δημοσ.
Στις 20/10/2022 στις 10:02 ΠΜ, StavrosD είπε

Όταν ήμουν φοιτητής είχα και εγώ αυτό το κόλλημα μέχρι που είδα από κοντά οθόνες με καμμένα πίξελ.

Θυμάμαι όταν παίρναμε καινούργια οθόνη τρέχαμε ειδικές καρτέλες με πίξελ (R,G,B) ώστε να εντοπίσουμε τα καμένα.

Αν είναι κολλημένο στο ΟΝ είναι ενοχλητικό στις ταινίες και στις σκοτεινές σκηνές στα παιχνίδια αλλά για δουλειά γραφείου δεν ενοχλεί. Το always on πίξελ χάνεται στο λευκό φόντο του word, excel, IDE. 

Τα καμμένα μαύρα pixel είναι ανεπαίσθητα, ιδιαίτερα σε 4Κ οθόνη. Σχεδόν σε όλες τις οθόνες που βλέπω καθημερινά η τυπική βρωμιά που υπάρχει πάνω τους φαίνεται πολύ πιο έντονα από μερικά μαύρα πίξελ. Πρέπει να είναι κολημμένα πολλά γειτονικά πίξελ για να φανούν.

Για κάθε οθόνη που βγαίνει από την γραμμή παραγωγής υπάρχει κάποιο κόστος. Το κόστος των ελαττωματικών που δεν θα πουληθούν επιβαρύνει την τιμή αυτών που θα πουληθούν. Όσο περισσότερες είναι εκτός προδιαγραφών, τόσο ακριβότερα θα πληρώσουμε το προϊόν. Αυξάνοντας τα επιτρεπτά καμένα πίξελ μειώνεται η τιμή του προϊόντος.

Αν ήταν έτσι η LG θα κόστιζε διπλάσια από την dell.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Dell στις καλές σειρές έχει zero bright pixel policy.

Η LG σε αρκετές σειρές επιτρέπει μέχρι 12, δηλαδή στην αλλάζει από 13 και πάνω.

https://www.lg.com/ca_en/products/documents/LG LCD Monitor Pixel Policy.pdf

image.png.44f7645f6ea4b7ceb96a0d462e309bb0.png

Ο πίνακας είναι από το έγγραφο από το site της lg. Αν τώρα κάποιο κατάστημα δίνει καλύτερη εγγύηση αυτό είναι θέμα του καταστήματος.

Επεξ/σία από StavrosD
Δημοσ.

Για τις οθόνες που προέρχονται από την LG Hellas ισχύει το "0 pixel" αρκεί να γίνει η αγορά από το επίσημο δίκτυο. Βέβαια πληρώνεις ένα σημαντικό premium σε σχέση με τις παραεισαγωγής.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, rsttls είπε

Από 339€, σε μια βδομάδα 367€ και σε 2 εβδομάδες 399€ η πτώση τιμών της Dell...

είπαμε για "ανγωστο χρονικό διάστημα" δεν αναγράφονταν ως προσφορές έτσι και αλλιώς. Παρατήρηση δική μου ήταν.

Μπορεί να ήταν για συγκεκριμένο αριθμό τεμαχίων ή κάποια παρτίδα.

Φιλικά πάντα.

Δημοσ.

Κατι συνηθισμενο πλεον .

Οι τιμες σε ολα τα προιόντα λόγω πληθωρισμού , εφοδιαστικής αλυσίδας αλλάζουν συστηματικά .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...