_Theo_ Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Τσίμπησα χθες την S2721DGFA στα 367 €. Άψογη την προτείνω ανεπιφύλακτα!!
vdanasto Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Στις 13/10/2022 στις 4:55 ΜΜ, Desouler είπε Πριν προχωρησετε με αγορα του S2721DGFA, επειδη και εγω το κοιτουσα ριξτε μια ματια στα σχολια σε αμαζον και rtings (link) για την κουραση που προκαλει στα ματια σε πολλους χρηστες Επιβεβαιώνω, είχα το ίδιο πρόβλημα με τη συγκεκριμένη και δυστυχώς αναγκάστηκα (με βαριά καρδιά) να την αλλάξω.
StavrosD Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Έχω την Dell 3008wfp. Δεν έχω παρατηρήσει καμμένα pixel αλλά και να έχει δεν σκοπεύω να το ψάξω αφού δεν με ενοχλεί κάτι. 6pixel σε οθόνη 4k είναι λίγο πάνω από 1pixel se full HD. Δεν είναι και άσχημα σαν ποσοστό. 6 στα 8.294.400 είναι κάτω από 1 στο εκατομμύριο. Ιδιαίτερα στις μικρές οθόνες όπου είναι αυξημένα και τα ppi η πιθανότητα να ενοχλεί ένα pixel είναι ασήμαντη.
_Theo_ Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 16 λεπτά πριν, vdanasto είπε Επιβεβαιώνω, είχα το ίδιο πρόβλημα με τη συγκεκριμένη και δυστυχώς αναγκάστηκα (με βαριά καρδιά) να την αλλάξω. Σε εμένα πάντως μια χαρά μου φαίνεται το ακριβώς αντίθετο, ξεκούραστη. 4 λεπτά πριν, StavrosD είπε Έχω την Dell 3008wfp. Δεν έχω παρατηρήσει καμμένα pixel αλλά και να έχει δεν σκοπεύω να το ψάξω αφού δεν με ενοχλεί κάτι. 6pixel σε οθόνη 4k είναι λίγο πάνω από 1pixel se full HD. Δεν είναι και άσχημα σαν ποσοστό. 6 στα 8.294.400 είναι κάτω από 1 στο εκατομμύριο. Ιδιαίτερα στις μικρές οθόνες όπου είναι αυξημένα και τα ppi η πιθανότητα να ενοχλεί ένα pixel είναι ασήμαντη. Είναι υποκειμενικό αυτό που λες. Ο άλλος πληρώνει και ΑΠΑΙΤΕΙ η οθόνη του να είναι άψογη. 2
jobous Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Σκέφτομαι την DELL Monitor U2722DE για να αλλάξω πλέον την δεκαπεντίας ΕΙΖΟ S2031 , που την βλέπω σε αρκετά καλή τιμή στα 407 (θα αγοραστεί και με τιμολόγιο) και θα προτιμούσα απο αγορά απο την Dell. Θα πήγαινα στην ¨αντίστοιχη¨ της EIZO (σχεδόν ίδια specs) αλλά να πω την αλήθεια τα λεφτά είναι πολλά (795), σχεδόν διπλάσια τιμή και παρότι έχω άλλη μία 24άρα EIZO δεν θα πάρω αυτή την φορά. Άποψη κανείς για την συγκεκριμένη ?? Ποιότητα ??
Ntinaras Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 32 λεπτά πριν, jobous είπε Σκέφτομαι την DELL Monitor U2722DE για να αλλάξω πλέον την δεκαπεντίας ΕΙΖΟ S2031 , που την βλέπω σε αρκετά καλή τιμή στα 407 (θα αγοραστεί και με τιμολόγιο) και θα προτιμούσα απο αγορά απο την Dell. Θα πήγαινα στην ¨αντίστοιχη¨ της EIZO (σχεδόν ίδια specs) αλλά να πω την αλήθεια τα λεφτά είναι πολλά (795), σχεδόν διπλάσια τιμή και παρότι έχω άλλη μία 24άρα EIZO δεν θα πάρω αυτή την φορά. Άποψη κανείς για την συγκεκριμένη ?? Ποιότητα ?? πολλα λεφτα μου φαινονται για αυτα τα specs.
vdanasto Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 6 ώρες πριν, jobous είπε Σκέφτομαι την DELL Monitor U2722DE για να αλλάξω πλέον την δεκαπεντίας ΕΙΖΟ S2031 , που την βλέπω σε αρκετά καλή τιμή στα 407 (θα αγοραστεί και με τιμολόγιο) και θα προτιμούσα απο αγορά απο την Dell. Θα πήγαινα στην ¨αντίστοιχη¨ της EIZO (σχεδόν ίδια specs) αλλά να πω την αλήθεια τα λεφτά είναι πολλά (795), σχεδόν διπλάσια τιμή και παρότι έχω άλλη μία 24άρα EIZO δεν θα πάρω αυτή την φορά. Άποψη κανείς για την συγκεκριμένη ?? Ποιότητα ?? Αυτήν πήρα ως αντικατάσταση της S2721DGFA. Πολύ ξεκούραστη στη χρήση.
jobous Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 6 ώρες πριν, Ntinaras είπε πολλα λεφτα μου φαινονται για αυτα τα specs. Για ποιο λόγο το λες ??? Τι ακριβώς πρέπει να κοιτάμε σε αυτά τα λεφτά ?? Μιλάμε για 27' και όχι 4Κ , όπως επίσης όχι gaming.
Tasos_Kaim Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 7 ώρες πριν, jobous είπε Σκέφτομαι την DELL Monitor U2722DE για να αλλάξω πλέον την δεκαπεντίας ΕΙΖΟ S2031 , που την βλέπω σε αρκετά καλή τιμή στα 407 (θα αγοραστεί και με τιμολόγιο) και θα προτιμούσα απο αγορά απο την Dell. Θα πήγαινα στην ¨αντίστοιχη¨ της EIZO (σχεδόν ίδια specs) αλλά να πω την αλήθεια τα λεφτά είναι πολλά (795), σχεδόν διπλάσια τιμή και παρότι έχω άλλη μία 24άρα EIZO δεν θα πάρω αυτή την φορά. Άποψη κανείς για την συγκεκριμένη ?? Ποιότητα ?? Το μόνιτορ είναι εκπληκτικό ξεκούραστο με τα πιο ζωηρά χρώματα λόγω και 10bit πανελ. Οσο αφορά την σειρά απευθείνεται σε επαγγελματίες, και σε αυτην την τιμή θα την αγόραζα και εγώ με κλειστά τα μάτια. Επίσης άν έχεις κάποιο λάπτοπ με συνδεσμολογία type -c σου λύνει τα χέρια σε home office χρήση λόγω της φόρτισης εως 90w και των θυρών που σου προσφέρει (ethernet, usb hub κλπ)
Fotia Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 H Eizo 15ετιας πάντως βλέπω ακόμα υποστηρίζεται ... https://www.eizoglobal.com/support/db/products/model/S2031W#tab01
Ntinaras Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 9 ώρες πριν, Tasos_Kaim είπε Το μόνιτορ είναι εκπληκτικό ξεκούραστο με τα πιο ζωηρά χρώματα λόγω και 10bit πανελ. Οσο αφορά την σειρά απευθείνεται σε επαγγελματίες, και σε αυτην την τιμή θα την αγόραζα και εγώ με κλειστά τα μάτια. Επίσης άν έχεις κάποιο λάπτοπ με συνδεσμολογία type -c σου λύνει τα χέρια σε home office χρήση λόγω της φόρτισης εως 90w και των θυρών που σου προσφέρει (ethernet, usb hub κλπ) δεν ειναι καθαρο 10bit
jobous Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Αν είχα την δυνατότητα θα πήγαινα στην EIZO (FlexScan EV2795, 769 € τελικά), πραγματικά, αφού με έχουν βγάλει ασπροπρόσωπο συν τα 5 χρόνια εγγύηση που δεν τα έχω χρειαστεί ακόμα πουθενά, συν την ποιοτητά της (μιλάμε πάντα για all around , δουλειά γραφείου συν μηχανικού) Απλά πλέον η 20 άρα είναι μικρή και αρχίζει και με κουράζει σε μεγάλο βαθμό. Πρόσεξα λοιπόν ότι η U2722DE πρέπει να φοράει το ίδιο πάνελ (απλά στην EIZO αναφέρει 8 bits , όπως αναφέρει και ο @Ntinaras παραπάνω) και έχουν και ίδια specs σαν σύνολο. Επομένως μια καλή επιλογή είναι να κινηθώ προς αυτήν, αφού και η διαφορά τιμής είναι σεβαστή και δεν θέλω να πάω σε 4Κ. Ευχαριστώ για τις απόψεις.
StavrosD Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, _Theo_ είπε Σε εμένα πάντως μια χαρά μου φαίνεται το ακριβώς αντίθετο, ξεκούραστη. Είναι υποκειμενικό αυτό που λες. Ο άλλος πληρώνει και ΑΠΑΙΤΕΙ η οθόνη του να είναι άψογη. Όταν ήμουν φοιτητής είχα και εγώ αυτό το κόλλημα μέχρι που είδα από κοντά οθόνες με καμμένα πίξελ. Θυμάμαι όταν παίρναμε καινούργια οθόνη τρέχαμε ειδικές καρτέλες με πίξελ (R,G,B) ώστε να εντοπίσουμε τα καμένα. Αν είναι κολλημένο στο ΟΝ είναι ενοχλητικό στις ταινίες και στις σκοτεινές σκηνές στα παιχνίδια αλλά για δουλειά γραφείου δεν ενοχλεί. Το always on πίξελ χάνεται στο λευκό φόντο του word, excel, IDE. Τα καμμένα μαύρα pixel είναι ανεπαίσθητα, ιδιαίτερα σε 4Κ οθόνη. Σχεδόν σε όλες τις οθόνες που βλέπω καθημερινά η τυπική βρωμιά που υπάρχει πάνω τους φαίνεται πολύ πιο έντονα από μερικά μαύρα πίξελ. Πρέπει να είναι κολημμένα πολλά γειτονικά πίξελ για να φανούν. Για κάθε οθόνη που βγαίνει από την γραμμή παραγωγής υπάρχει κάποιο κόστος. Το κόστος των ελαττωματικών που δεν θα πουληθούν επιβαρύνει την τιμή αυτών που θα πουληθούν. Όσο περισσότερες είναι εκτός προδιαγραφών, τόσο ακριβότερα θα πληρώσουμε το προϊόν. Αυξάνοντας τα επιτρεπτά καμένα πίξελ μειώνεται η τιμή του προϊόντος. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2022 από StavrosD 2
Arkin Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Η oled ultrawide θα έρθει ποτέ από εδώ? Εντάξει είναι πανάκριβη ακόμα αλλά μόνιμα βγάζει μη διαθεσιμότητα.
_Theo_ Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 22 λεπτά πριν, StavrosD είπε Όταν ήμουν φοιτητής είχα και εγώ αυτό το κόλλημα μέχρι που είδα από κοντά οθόνες με καμμένα πίξελ. Θυμάμαι όταν παίρναμε καινούργια οθόνη τρέχαμε ειδικές καρτέλες με πίξελ (R,G,B) ώστε να εντοπίσουμε τα καμένα. Αν είναι κολλημένο στο ΟΝ είναι ενοχλητικό στις ταινίες και στις σκοτεινές σκηνές στα παιχνίδια αλλά για δουλειά γραφείου δεν ενοχλεί. Το always on πίξελ χάνεται στο λευκό φόντο του word, excel, IDE. Τα καμμένα μαύρα pixel είναι ανεπαίσθητα, ιδιαίτερα σε 4Κ οθόνη. Σχεδόν σε όλες τις οθόνες που βλέπω καθημερινά η τυπική βρωμιά που υπάρχει πάνω τους φαίνεται πολύ πιο έντονα από μερικά μαύρα πίξελ. Πρέπει να είναι κολημμένα πολλά γειτονικά πίξελ για να φανούν. Για κάθε οθόνη που βγαίνει από την γραμμή παραγωγής υπάρχει κάποιο κόστος. Το κόστος των ελαττωματικών που δεν θα πουληθούν επιβαρύνει την τιμή αυτών που θα πουληθούν. Όσο περισσότερες είναι εκτός προδιαγραφών, τόσο ακριβότερα θα πληρώσουμε το προϊόν. Αυξάνοντας τα επιτρεπτά καμένα πίξελ μειώνεται η τιμή του προϊόντος. Σωστό αυτό που λες. Αλλά σκέψου και τον άλλο που δίνει ένα σεβαστό ποσό να ανοίγει το κουτί και να βλέπει την οθόνη του να έχει 3-4 καμμένα pixel. Αυτό δεν είναι αποδεκτό. Πάντως ναι, αυτό που λες είναι λογικό. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα