Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Περισσότερες από δέκα Κινέζικες εταιρείες προστέθηκαν πρόσφατα στη «μαύρη λίστα» των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και μία από αυτές αποτελεί μεγάλη έκπληξη καθώς πρόκειται για τον μεγαλύτερο κατασκευαστή drones στον κόσμο.

Όπως έγινε γνωστό, το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών πρόσθεσε δεκατρείς νέες κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της DJI Technology στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ που περιλαμβάνει ήδη μεγάλα ονόματα όπως η Huawei. Αυτή η «μαύρη λίστα» περιλαμβάνει εταιρείες με -υποτιθέμενους- δεσμούς με τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό, δηλαδή της ένοπλες δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ανοίγοντας το δρόμο για απαγορεύσεις, κυρώσεις και περιορισμούς στις δραστηριότητές τους.

Η DJI Technology με έδρα τη Shenzhen, στην Κίνα, εταιρεία η οποία εκτιμάται ότι ελέγχει περισσότερο από το ήμισυ της παγκόσμιας αγοράς των εμπορικών drones, όπως αναφέραμε βρίσκεται μεταξύ των δεκατριών εταιρειών που προστέθηκαν στη «μαύρη λίστα» που δημοσιοποιήθηκε από το Πεντάγωνο την περασμένη Τετάρτη.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Jazeera, η «μαύρη λίστα» δίνει στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών την εξουσία να επιβάλει κυρώσεις σε εταιρείες που θεωρείται ότι έχουν διασυνδέσεις με τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό της Κίνας. Τα νέα έρχονται ένα περίπου χρόνο αφότου το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται σε Αμερικανικούς πολίτες να διαπραγματεύονται μετοχές της DJI Technology και επτά ακόμη Κινεζικών εταιρειών εξαιτίας της φερόμενης εμπλοκής τους στην παρακολούθηση της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων στην περιοχή Xinjiang της Κίνας.

Μερικές ακόμη γνωστές εταιρείες που προστέθηκαν στην «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ είναι η BGI Genomics Co, μία εταιρεία που πραγματοποιεί γενετικές δοκιμές, CRRC Corp, η οποία κατασκευάζει συρμούς τρένων και η Zhejiang Dahua Technology που κατασκευάζει εξοπλισμό επιτήρησης και έχει έδρα την Hangzhou, που βρίσκεται στην επαρχία Zhejiang. Η «μαύρη λίστα» περιλαμβάνει περισσότερες από 60 Κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων και των Huawei Technology και SMIC (κατασκευαστής ημιαγωγών).

Ο Charles Rollet, αναλυτής στην ερευνητική ομάδα επιτήρησης IPVM με έδρα την Pennsylvania σχολίασε ότι η κίνηση κατά της DJI αποτελεί προειδοποίηση προς τους επενδυτές ώστε να απομακρυνθούν από την εταιρεία. «Η DJI είχε ήδη προστεθεί από το Υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών στη λίστα των Κινεζικών Στρατιωτικών-Βιομηχανικών Εταιρειών από τον Δεκέμβριο του 2021 με αποτέλεσμα να αποκλειστούν οι Αμερικανικές επενδύσεις στην εταιρεία. Έτσι, η πρόσφατη προσθήκη στη λίστα και του Υπουργείου Άμυνας επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θεωρεί ότι η DJI συνεισφέρει στον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό της Κίνας». Ο Charles Rollet επίσης σημειώνει ότι η DJI έλαβε χρηματοδότηση από ένα κρατικό ταμείο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με την ονομασία «China Chengtong».

Ο Adam Lisberg, εκπρόσωπος της DJI Technology δήλωσε ότι η εταιρεία ήταν η μόνη εταιρεία κατασκευής drones που αποθάρρυνε τη στρατιωτική χρήση των προϊόντων της και αντιτάχθηκε στη συμπερίληψή της στη «μαύρη λίστα». «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να προστεθεί η DJI στη λίστα του Υπουργείου Άμυνας με τις Κινεζικές στρατιωτικές εταιρείες» δήλωσε ο Adam Lisberg στο Al Jazeera. «Η DJI δεν εμπίπτει σε καμία κατηγορία που ορίζει ο νόμος για να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα. Η DJI δεν είναι μία στρατιωτική εταιρεία στη Κίνα, στις Ηνωμένες Πολιτείες ή οπουδήποτε αλλού. Η DJI δεν έχει ποτέ σχεδιάσει ή κατασκευάσει στρατιωτικής κλάσης εξοπλισμό και δεν έχει διαθέσει ή πουλήσει ποτέ τα προϊόντα της για στρατιωτική χρήση σε καμία χώρα. Αντιθέτως, ανέκαθεν αναπτύσσαμε προϊόντα που ωφελούν την κοινωνία και σώζουν ζωές. Είμαστε έτοιμοι να αμφισβητήσουμε επίσημα τη συμπερίληψή μας στη λίστα».


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, ucode είπε

το κεφαλαιο κανει οτι θελει δεν εχει κυρωσεις στους ιδους κ βρισκει "αιτιες" στους αλλους καλα κανει ο πουτιν μονο ετσι θα παμε μπροστα αν κ σημαινει back-forward
Κρίση σε ολα για WW3

Πέστα μωρή Ελλάδα να μην τα λέω εγώ. Απο αποψάρες στο Ελλάδα άψωγα πάμε δεν μπορώ να πω.

  • Like 5
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποιοι έχουν βάλει στόχο να φτωχείνει ο πλανήτης. :devil:

ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω.

Επεξ/σία από neo80
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Η.Π.Α. και μας σώζουν από τα οργάνωμένα συμφέροντα κατασκοπίας των Κινέζων...

  • Like 2
Δημοσ.

Οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει εδώ και 2 χρόνια ότι θέλουν να μεταφέρουν την παραγωγή εντός ΗΠΑ ή σε φιλικές χώρες.

Προσωπική άποψη 
Από εκεί και πέρα  έστω και προσχηματικά θα μπλοκάρουν την αγορά της Κίνας που είναι πιο ανταγωνιστική λόγω χαμηλότερου κόστους ακόμα και με τα έξοδα μεταφοράς με την ενεργειακή και εφοδιαστική κρίση. Παρεπιπτόντως αυτή είχε ήδη ξεκινήσει από τα τέλη 2020.

Κανείς μας δεν θέλει παγκόσμιο πόλεμο αλλά δυστυχως έχουμε μπει σε τροχιά. Μακάρι να συνετιστούν βρίσκοντας μια συμφωνία και να το αποφύγουμε. 

  • Like 2
Δημοσ.

Ποιοι μιλάνε για παρακολουθήσεις...!!!!!!!!

το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται σε Αμερικανικούς πολίτες να διαπραγματεύονται μετοχές της DJI Technology και επτά ακόμη Κινεζικών εταιρειών εξαιτίας της φερόμενης εμπλοκής τους στην παρακολούθηση της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων στην περιοχή Xinjiang της Κίνας.

  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, xristos97 είπε

Το τικτοκ ποτε;

Κάτσε να βγει κάνα τρις πρώτα. Όταν έχει Αμερικανους επενδυτές δεν είναι "επικίνδυνη" η εταιρεία. 

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον Κάτι ήξερε η dji και απέσυρε από το google play την εφαρμογή Και την ανέβασε στο site της για android.. Να δούμε με appstore τι θα γίνει.. 

Επεξ/σία από Sakm
Δημοσ.

Καλά που είμαστε "Αμερικανάκια" και ότι παράγουμε εμείς σπίρτα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, καύσιμα για πυραύλους, χρυσό , βρακιά, σλιπ, τσιπ, κλπ. κλπ. κλπ. ΔΕΝ μπαίνουν σε μαύρες λίστες φεύγουν όλα στο διεθνές εμπόριο κονομάμε καλά σαν Έλληνες και ζούμε πλουσιοπάροχα και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. ΖΗΤΩΩΩΩΩΩ.

Δημοσ.

Το όλο θέμα με τις Κινεζικες εταιρίες είναι τα υπόλοιπα κράτη πώς θα τα διαχειριστούν.Αν η Νότια Αμερική δέχεται πιέσεις και η Ευρώπη είναι κλασσικά το που...(σκυλάκι) της Αμερικής το βάρος πέφτει στα Ασιατικά κράτη κατά βάση με νούμερο ένα την αγορά της Ινδίας.Θα καταλήξουμε με τεχνολογικά δύο κόσμους όσο η Αμερική συνεχίζει αυτή την πολιτική της.Σίγουρα τον απλό πολίτη όπως είμαστε εμείς δεν τον εξυπηρετεί πουθενά όλο αυτό το πρόβλημα.Μετά τα καλύτερα Android κινητά θα μας κόψουν και τα καλύτερα drones.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...