Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Εχω φαει τετοια κληση στη Θεσσαλονικη. Οοοοολος ο δρομος διπλοπαρκαρισμενα και η μονη κληση σε μενα σε θεση κατοικων. Αυτος που ειχε παρκαρει και με ειχε κλεισει δεν ειχε παρει κληση.

Αφού έχεις αθηναϊκέεεεες πινακιιίδεεεες ..... τι δεν καταλαβαίνεις ;  :D :D :D

• Απαντ. 144
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
23 ώρες πριν, james01gr είπε

Λογικά για να πηγαίνεις στο Κολωνάκι να παρκάρεις είτε πας σε ακριβό εστιατόριο είτε πας για ακριβά ψώνια οπότε επίσης έχεις το ανάλογο εισόδημα για να βρίσκεσαι εκεί. 

Οχι απαραιτητα. Εγω πηγαινω τακτικα στο κολωνακι διοτι εχω πελατες εκει να εξυπηρετησω, δεν εχω το εισοδημα ουτε να μεινω εκει ουτε να ψωνισω εκει. 

9 ώρες πριν, spectaculator είπε

οι δήμοι αποφεύγουν να τα στείλουν στις ΔΟΥ γιατί τότε τα χρήματα πάνε στη τσέπη του κράτους κι όχι των δήμων

Τι θες να πεις δηλαδη, οτι οι δημοι ριχνουν κλησεις για εισπρακτικους λογους και οχι επειδη ενδιαφερονται να παταξουν την παρανομια...; Μπα δεν το πιστευω. 

Δημοσ.
Στις 11/10/2022 στις 5:39 ΜΜ, dimgko είπε

Καλησπέρα σας,

έχω μια απορία, πριν κανά εξάμηνο/οκτάμηνο, είχα παρκάρει σε χώρο στάθμευσης ορισμένης κατηγορίας οχημάτων "ΚΑΤΟΙΚΟΙ" και το πρόστιμο ήταν 10 Ευρώ.

Σήμερα, επειδή ήθελα να αφήσω κάτι χαρτιά στην σχολή μου (Γουδή), πάρκαρα στον ακριβώς πιο πάνω δρόμο για 10-15 λεπτά, πάλι σε χώρο στάθμευσης ορισμένης κατηγορίας οχημάτων "ΚΑΤΟΙΚΟΙ" και το πρόστιμο είναι 40 Ευρώ. Γιατί τότε είχα πληρώσει μόνο 10 Ευρώ και τώρα πρέπει να πληρώσω 40; Επίσης μήπως υπάρχει κανένας τρόπος να κάνω ένσταση για να τα γλυτώσω;

Γιατι δεν βαζεις μυαλο χαχσ

Δημοσ.

Εγω εχω την απορια, οι μονιμοι κατοικοι γιατι να εχουν καβατζωμενες θεσεις παρκινγκ?

Μονο σε εμενα φερνει κατι σαν τις πλαστικες καρεκλες/μηχανακια κτλ που αφηνουν αλλα στο νομιμο?

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, giorgos_kel είπε

Υπάρχουν θέσεις για επισκέπτες που περνεις κάρτα από το περίπτερο ή μέσο app από το κινητό. Αυτές που λένε για μόνιμους κατοίκους είναι για τους κατοιυ της περιοχής που καταβάλουν τέλος κάθε χρόνο στο δήμο κ έχουν κάρτα. Σαν κάτοικος του δήμου θα σου πω ότι ούτε εγώ μπορώ. Α παρκάρω όπου θέλω αλλατ μόνο εντός της ζώνης που είναι το σπίτι μου. Έχει 6 ζώνες μονίμων κατοίκων ο δήμος Αθηναίων. Επίσης δεν μπορώ να παρκάρω κάτω από το σπίτι μου γιατί είναι θέσεις για επισκέπτες. 

Το πρόστιμο ήταν κάποια στιγμή μεγαλύτερο, μετά  μικρότερο κ τώρα πάλι στα 40.

10 ήταν στις θέσεις επισκεπτών κ τώρα έχει πάει στα 20

Δηλαδή στις θέσεις επισκεπτών, τι χρειάζεται να έχω; 

Δημοσ.
Στις 12/10/2022 στις 1:57 ΜΜ, andreaspA είπε

Ειμαι 45 χρονων. Οδηγώ με δίπλωμα απο τα 18 και μία ημέρα. Δεν εχω πληρώσει ΠΟΤΕ κληση δημοτικης αστυνομιας. Δεν μου εχει ερθει ΠΟΤΕ στην εφορια. Αντιθετα κατα καιρους μου ερχονται κατι παλιοχαρτα στο σπιτι που μου ζητάνε λεφτά γιατι πριν 20 χρονια πάρκαρα παράνομα.

Ακομα και αν εχει αλλαξει κατι, και καταφερνει ενα Ν.Π.Δ.Δ να βεβαιώνει χρέη στην εφορία και μαλιστα εχει ξεκινησει απο τις κλησεις για παρκάρισμα και οχι για τα απλήρωτα ΤΑΠ, ας παει στην εφορία λοιπόν. Αν και όταν πάει θα την πληρώσω.

Αυτό έλεγα και εγώ αλλά τις πλήρωσα δίπλα μετά από 15 χρόνια, ο Δήμος μπλόκαρε όλους τους λογαριασμούς μου για το ποσό, και ξεμπλοκαρίστηκαν μόλις το τράβηξε, προσπαθούσα με τον λογιστή να καταλάβω εάν ήταν η εφορία, αλλά μέσω τις τράπεζας με ενημέρωσαν ότι ήταν ο Δήμος….

1 ώρα πριν, imr είπε

Εγω εχω την απορια, οι μονιμοι κατοικοι γιατι να εχουν καβατζωμενες θεσεις παρκινγκ?

Μονο σε εμενα φερνει κατι σαν τις πλαστικες καρεκλες/μηχανακια κτλ που αφηνουν αλλα στο νομιμο?

Γιατί απλά είναι μόνιμοι κάτοικοι…… και θα πρέπει να έχουν και έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους άλλους που απλά επισκέπτονται την περιοχή, είναι κοινή λογική !

12 ώρες πριν, Alexrose είπε

Τελικά άμα αφήσεις να πάει εφορία το πρόστιμο, έχει και προσαύξηση ή όχι? 

Δεν πηγαίνει εφορία, η οικονομική υπηρεσία του δήμου μέσω του αφμ σου θα μπλοκάρει το ποσό σε οποιαδήποτε τράπεζα έχεις λογαριασμό, και μετά θα το τραβήξει, έχει συμβεί σε εμένα μετά από περίπου 15 χρόνια για 2 κλήσεις σε δήμο τις επαρχίας !

Δημοσ.
Στις 11/10/2022 στις 8:07 ΜΜ, poulinos είπε

αν θελει ο γιατρος ναι.μετα θελει ενσταση και αν το δεχτουν

Και αν τα καταφέρει , προτείνω να τον συγχαρούμε όλοι και φυσικά να τον μιμηθούμε.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, libera είπε

Και αν τα καταφέρει , προτείνω να τον συγχαρούμε όλοι και φυσικά να τον μιμηθούμε.

Η πιθανοτητα να αποδεκτει καποιος τετοια ενσταση ειναι μηδενικη. Εγω παρκαρα πριν χρονια σε θεση επισκεπτη το απογευμα εχοντας εφημερια και αργησα 30 λεπτα να σηκωσω το αυτοκινητο το επομενο πρωι γιατι ημουν σε επειγον περιστατικο στην εφημερια μου (δηλαδη αντι 9 το σηκωσα 9.30 ας πουμε). Αν δεν ζητησεις να μιλησεις ο ιδιος με υπευθυνο ή αν δεν ξερεις καποιο, οι κλησεις δεν διαγραφονται. Αδικος κοπος.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, lector είπε

Οχι απαραιτητα. Εγω πηγαινω τακτικα στο κολωνακι διοτι εχω πελατες εκει να εξυπηρετησω, δεν εχω το εισοδημα ουτε να μεινω εκει ουτε να ψωνισω εκει. 

Τι θες να πεις δηλαδη, οτι οι δημοι ριχνουν κλησεις για εισπρακτικους λογους και οχι επειδη ενδιαφερονται να παταξουν την παρανομια...; Μπα δεν το πιστευω. 

Διάβασε σωστά! Έγραψα πως αποφεύγουν να στείλουν τις κλήσεις στις ΔΟΥ γιατί σε αυτή την περίπτωση την κλήση την εισπράττει το κράτος και όχι ο δήμος. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Πέρα από αυτό και συν τοις άλλοις και τα πρόστιμα αποτελούν πόρο εσόδων για τους δήμους. Πέρα από αυτό όμως δεν θα έπρεπε να γκρινιάζει κανείς για την παρανομία που κάνει είτε θα φάει φάπα για εισπρακτικούς είτε όχι λόγους. Επιλογές και συνέπειες.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, k_w_t είπε

Ξερω και τις δυο περιοχες..

Ο κουμπαρος μου εχει καταστημα στην Προκλου...

Απλα στο Κουκακι δεν ειναι τοσο εντονο το βραδυ αλλα εχουμε 1002 αλλα προβληματα.

Τουριστικα λεωφορεια που κλεινουν τους δρομους,παραστασεις στο Ηρωδειο που παρκαρουν οπου βρουν.

Γενικα ενα χαος...

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο Κουκάκι (φίλος αγαπημένος μένει Ερεχθείου) είναι ότι ήταν η πρώτη «πρωτεύουσα» αυτής της κατάρας, του Airbnb, στην Αθήνα. Τεράστια ζημιά. 

• Like 2
Δημοσ.
14 ώρες πριν, dimgko είπε

Δηλαδή στις θέσεις επισκεπτών, τι χρειάζεται να έχω; 

Καρτα που αγοράζεις συνήθως από περίπτερο. Μοιάζει με ξυστό. Ξύνεις την ώρα και την ημερομηνία κ την αφήνεις σε εμφανές μέρος. Ή καταιβαζεις το app του δήμου κ πληρωνεις μέσο του app. Όταν ελέγξει ο δημοτικός αστυνομικός την πινακίδα σου βλέπει ότι έχεις πληρώσει μέσο app. Αλλιώς βλέπει στο αμάξι την κάρτα από το περίπτερο. Αν τίποτα από τα δύο δεν ισχύει σε γράφει (ή αν έχεις ξύσει λάθος την κάρτα ή έχει περάσει η ώρα από το app)

• Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, giorgos_kel είπε

Καρτα που αγοράζεις συνήθως από περίπτερο. Μοιάζει με ξυστό. Ξύνεις την ώρα και την ημερομηνία κ την αφήνεις σε εμφανές μέρος. Ή καταιβαζεις το app του δήμου κ πληρωνεις μέσο του app. Όταν ελέγξει ο δημοτικός αστυνομικός την πινακίδα σου βλέπει ότι έχεις πληρώσει μέσο app. Αλλιώς βλέπει στο αμάξι την κάρτα από το περίπτερο. Αν τίποτα από τα δύο δεν ισχύει σε γράφει (ή αν έχεις ξύσει λάθος την κάρτα ή έχει περάσει η ώρα από το app)

To χαζο ειαι οτι ο καθε δημος κανει το δικο του deal, δηλαδη μπορει σε 4 δημους να εχει 4 διαφορετικα app για να κανεις κρατηση. 

Τουλαχιστον για κεντρο το athenspass ειναι αρκετα καλό, το χρησιμοποίησα πρώτη φορα  πριν απο εναν μηνα, την εφαμρογη την ειχα καιρο αλλα τωρα χρειαστηκε, πηρα credits, το location το βρισκει αυτοματα πατας επόμενο και την διαρκεια , 1 ωρα σταθευση. Ευκολο. Θυμαμαι παλια με τα περιπτερα και τα ξυστο. Παναγια μου !!!!!!!!!

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

Αυτό έλεγα και εγώ αλλά τις πλήρωσα δίπλα μετά από 15 χρόνια, ο Δήμος μπλόκαρε όλους τους λογαριασμούς μου για το ποσό, και ξεμπλοκαρίστηκαν μόλις το τράβηξε, προσπαθούσα με τον λογιστή να καταλάβω εάν ήταν η εφορία, αλλά μέσω τις τράπεζας με ενημέρωσαν ότι ήταν ο Δήμος….

Γιατί απλά είναι μόνιμοι κάτοικοι…… και θα πρέπει να έχουν και έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους άλλους που απλά επισκέπτονται την περιοχή, είναι κοινή λογική !

Δεν πηγαίνει εφορία, η οικονομική υπηρεσία του δήμου μέσω του αφμ σου θα μπλοκάρει το ποσό σε οποιαδήποτε τράπεζα έχεις λογαριασμό, και μετά θα το τραβήξει, έχει συμβεί σε εμένα μετά από περίπου 15 χρόνια για 2 κλήσεις σε δήμο τις επαρχίας !

Αν είναι δυνατόν! !

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Alexrose είπε

Αν είναι δυνατόν! !

και όμως!  και το αστειο ηταν οτι νομιζα ηταν η εφορεια (εαν και δεν εχω οφειλές) και έτρεχε ο λογιστής στην εφορεια κα να του λενε οτι δεν υπαρχει οφειλή! η τραπεζα επιβεβαιωσε οτι ειναι ο δήμος! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...