Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, primeragt είπε

Τι λογική είναι αυτή; Έχεις λεφτά πλήρωσε εσύ για να μην πληρώσει ο άλλος; Καινούργια;;;

Κοινωνικη δικαιοσυνη λεγεται, δεν ειναι καινουρια ιδεα, την εχουν σκεφτει αλλοι πολυ πιο πριν απο μενα. 

• Confused 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, The_Judas είπε

κάποια στιγμή μπορεί να σου έρθουν με προσαευξήσεις, έτυχε το ίδιο και σε έναν φίλο μου. Εκτός και αν είσαι σε κανένα δήμο που έχουν χάσει το αρχείο.

Δεν γινεται να σου ερθει προστιμο διοικητικο με προσαυξησεις. Ούτε της τροχαιας οι κλήσεις για σταθμευση, γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει κανενα αποδεικτικο ότι έχω παραλαβει την βεβαιωση. Βεβαιωση παραβασης που στεκεται στον υαλοκαθαριστηρα δεν αποδεικνυει ότι ενημερώθηκα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, kinq1 είπε

Γιατί οι κάτοικοι του κολωνακίου να έχουν "θέσεις κατοίκων" κι εγώ που μένω στην κυψέλη να μην έχω, αλλά οι κάτοικοι κολωνακίου μπορούν να έρθουν στη γειτονιά μου και να παρκάρουν όπου γουστάρουν τζάμπα ενώ εγώ δεν μπορώ να κάνω το ίδιο στη γειτονιά τους; Πληρώνω κάθε χρόνο τα ίδια τέλη κυκλοφορίας για τη χρήση του δρόμου...

Μια χαρά βλέπω θέσεις κατοίκων στην κυψέλη

Δηλαδή, προς Γαλάτσι 😇

Επεξ/σία από Maurikycli
Δημοσ.
1 ώρα πριν, lector είπε

Για να ειναι καποιος μονιμος κατοικος κολωνακιου, λογικα θα εχει το αναλογο εισοδημα ωστε να μισθωσει θεση σε ιδιωτικο παρκινγκ και οχι να καταλαβει θεση στο δημοσιο δρομο που θα μπορουσε να ειναι χρησιμη σε καποιον επισκεπτη (πχ. εργαζομενο) που δεν εχει το αναλογο εισοδημα.

χαχαχαχ τέλειο!

απο το κακο στο χειροτερο πάμε

49 λεπτά πριν, lector είπε

Κοινωνικη δικαιοσυνη λεγεται, δεν ειναι καινουρια ιδεα, την εχουν σκεφτει αλλοι πολυ πιο πριν απο μενα.

για τον Μουσουλίνι λες;

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, lector είπε

Πολύ μυστήρια ιδέα, ανεφαρμοστη βέβαια στην πράξη. Κοινωνική δικαιοσύνη δεν είναι, ζητάς να γυρίσουν ανάποδα οι φυσικοί νόμοι βασικά.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, lector είπε

Για να ειναι καποιος μονιμος κατοικος κολωνακιου, λογικα θα εχει το αναλογο εισοδημα ωστε να μισθωσει θεση σε ιδιωτικο παρκινγκ και οχι να καταλαβει θεση στο δημοσιο δρομο που θα μπορουσε να ειναι χρησιμη σε καποιον επισκεπτη (πχ. εργαζομενο) που δεν εχει το αναλογο εισοδημα. 

Λογικά για να πηγαίνεις στο Κολωνάκι να παρκάρεις είτε πας σε ακριβό εστιατόριο είτε πας για ακριβά ψώνια οπότε επίσης έχεις το ανάλογο εισόδημα για να βρίσκεσαι εκεί. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, andreaspA είπε

Ειμαι 45 χρονων. Οδηγώ με δίπλωμα απο τα 18 και μία ημέρα. Δεν εχω πληρώσει ΠΟΤΕ κληση δημοτικης αστυνομιας. Δεν μου εχει ερθει ΠΟΤΕ στην εφορια. Αντιθετα κατα καιρους μου ερχονται κατι παλιοχαρτα στο σπιτι που μου ζητάνε λεφτά γιατι πριν 20 χρονια πάρκαρα παράνομα.

Ακομα και αν εχει αλλαξει κατι, και καταφερνει ενα Ν.Π.Δ.Δ να βεβαιώνει χρέη στην εφορία και μαλιστα εχει ξεκινησει απο τις κλησεις για παρκάρισμα και οχι για τα απλήρωτα ΤΑΠ, ας παει στην εφορία λοιπόν. Αν και όταν πάει θα την πληρώσω.

Εγώ είπα απλά ότι πηγαίνει ΠΙΑ. Το έγραψα κιόλας το πια.

Όταν πάει λοιπόν θα το πληρώσεις δε διαφωνούμε κάπου.

Επεξ/σία από SakafliaC
Δημοσ.

Κριτικη σκεψη 0 απο μερικους.Θεωρω τυχαιο παραδειγμα το Κολωνακι.Ακομα και για αυτο ομως υπαρχουν διπλα νοσοκομεια που εφημερευουν για τον μεσο-μικρο Ελληνα που δεν παει στο εστιατοριο.

Επίσης στην κυψελη εχει να παρκαρεις αλλα στον Πειραια δεν εχει.Δεν ειδα εκει να κανουν θεσεις για δημοτες.

11 ώρες πριν, Rebirth είπε

Πίστευα ακριβώς το ίδιο μέχρι που έζησα στο Παγκράτι. Μένω κοντά στη Βαρνάβα, με περίπου... 3.000 μπαρ σε ακτίνα 300 μέτρων. Το ένα εξ αυτών μόνο φέρνει κάθε βράδυ 100 αμάξια. Εγώ γυρίζω από δουλειά και πρέπει να κάνω περίπου 45 λεπτά βόλτες, για να το αφήσω σε απόσταση 500-1000 μέτρων από το σπίτι μου. Αφού δεν λαμβάνεται κανένα άλλο μέτρο για την άκρατη "ανάπτυξη" της εστίασης στην περιοχή, ναι θα έπρεπε να υπάρχουν θέσεις κατοίκων. 

Να γινει για ολους τους κατοικους ομως και οταν θα φευγουμε απο το σπιτι μας να το παρκαρουμε στον αξονα...Θεωρεις οτι εχει λογική αυτο?Η θεωρεις οτι στην δουλεια σου που παρκαρεις εσυ 8 ωρες δεν ενοχλεις?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Shinji ikari είπε

Πολύ μυστήρια ιδέα, ανεφαρμοστη βέβαια στην πράξη. Κοινωνική δικαιοσύνη δεν είναι, ζητάς να γυρίσουν ανάποδα οι φυσικοί νόμοι βασικά.

Ποιοί είναι οι φυσικοί νόμοι για εσένα;

Δημοσ.
14 ώρες πριν, kinq1 είπε

Γιατί οι κάτοικοι του κολωνακίου να έχουν "θέσεις κατοίκων" κι εγώ που μένω στην κυψέλη να μην έχω, αλλά οι κάτοικοι κολωνακίου μπορούν να έρθουν στη γειτονιά μου και να παρκάρουν όπου γουστάρουν τζάμπα ενώ εγώ δεν μπορώ να κάνω το ίδιο στη γειτονιά τους; Πληρώνω κάθε χρόνο τα ίδια τέλη κυκλοφορίας για τη χρήση του δρόμου...

Γιατί στο Κολωνάκι έχεις εταιρείες, πρεσβείες, διάφορους οργανισμούς, δικηγόρους, γιατρούς, εμπορική αγορα, χώρους διασκέδασης και ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της πόλης (Ευαγγελισμός). Άσε που δίπλα έχεις την Βουλή και την αγορά του Συντάγματος.

Στην Κυψέλη τι ακριβώς έχεις? Δε το λέω ειρωνικά, αλλά σκέψου λίγο αν δεν έμενες Κυψέλη θα είχες πολλούς λόγους για να πας εκεί?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λίγο φίλε, να κάνω τη δουλίτσα μου και το παίρνω.

Το ανέλυσαν και άλλοι παραπάνω. Αυτό έχει καταστρέψει όλους τους δρόμους. Και να σου πω και κάτι; Ίσως και την κοινωνία ολόκληρη.

Για να μπήκαν αυτοί οι περιορισμοί κάποιος λόγος υπήρχε. Ακριβώς, λίγες θέσεις, πολλά αυτοκίνητα. Είχε γίνει επανάσταση θυμάμαι, κυρίως από εμάς τους κατοίκους. Τόσο ηλιθιοι.

Μιλάμε ότι πριν από αυτή τη φάση, πήγαινα το αυτοκίνητο για πλύσιμο μετά από 1 ώρα γύρω γύρω. Και καθαρό και τζάμπα πάρκινγκ για κάνα τρίωρο. Παραπάνω δε με άφηνε γιατί είμαστε πολλοί οι έξυπνοι φαίνεται.

Το που μπήκαν οι θέσεις έγινε βάσει μελέτης για την μέγιστη ζήτηση θέσεων στάθμευσης. Σε σχέση με τους λόγους για τους οποίους σταθμεύεις.

Ούτε για δικαιοσύνη, κοινωνική, φυσική ή συμπαντικη ούτε γιατί ο ξάδερφος μένει Κολωνάκι και θέλει θέση. Προφανώς έχει το γκαράζ του ο ξάδερφος.

Μην παρκάρετε στις θέσεις κατοίκων. Βάλτε το σε μια άσπρη και όλα καλά.

Αυτή είναι και η διαφορά στα δύο πρόστιμα. Κάτοικοι μπλε 40 - παρκόμετρα - λευκές θέσεις δηλαδή 10. Ορίστε, έχουμε παρκόμετρα, γιατί γκρινιάζετε;

Επίσης προσπαθήστε να σκεφτείτε λίγο έξω από τον εαυτό σας. Δείτε το σύνολο και ερμηνευστε μετά.

Επεξ/σία από SilverCloak
  • Like 5
Δημοσ.
13 ώρες πριν, lector είπε

Παραπανω σημασια αν και οι δυο εμπλεκομενοι πληρωνουν τους φορους τους με τη διαβαθμιση συντελεστων που εχει ο νομος παρα ετσι δωρεαν παρκινγκ ο πιο φτωχος.

Σε χωρα (προφανως οχι η Ελλαδα)  με τεραστια φοροαποφυγη "κοινωνικη δικαιοσυνη" δεν υπαρχει γιατι ο "πλουσιος" κατοικος μπορει να εχει κοινωνικο τιμολογιο,κοινωνικο τουρισμο...

• Like 1
Δημοσ.
Στις 11/10/2022 στις 7:31 ΜΜ, dimgko είπε

Δεν είπα ότι αντιλέγω σε αυτό, αλλά όπως στην Γερμανία υπάρχει το παρκόμετρο, θα έπρεπε να υπάρχει και εδώ. Γιατί να δώσω 5-7 ευρώ σε πάρκινγκ, για μια δεκάλεπτη δουλειά;  Επιπροσθέτως, και για μισθό Ελλάδος, τα 40 ευρώ τα θεωρώ υπερβολικά. Δεν είναι οτι είχα κλείσει τον δρόμο ή ενοχλούσα κάποιον. 

Υπάρχουν θέσεις για επισκέπτες που περνεις κάρτα από το περίπτερο ή μέσο app από το κινητό. Αυτές που λένε για μόνιμους κατοίκους είναι για τους κατοιυ της περιοχής που καταβάλουν τέλος κάθε χρόνο στο δήμο κ έχουν κάρτα. Σαν κάτοικος του δήμου θα σου πω ότι ούτε εγώ μπορώ. Α παρκάρω όπου θέλω αλλατ μόνο εντός της ζώνης που είναι το σπίτι μου. Έχει 6 ζώνες μονίμων κατοίκων ο δήμος Αθηναίων. Επίσης δεν μπορώ να παρκάρω κάτω από το σπίτι μου γιατί είναι θέσεις για επισκέπτες. 

Το πρόστιμο ήταν κάποια στιγμή μεγαλύτερο, μετά  μικρότερο κ τώρα πάλι στα 40.

10 ήταν στις θέσεις επισκεπτών κ τώρα έχει πάει στα 20

Δημοσ.

Εντωμεταξυ το να μιλαμε για προβλημα παρκινγκ σε δυο απο τις καλυτερες περιοχες οσο αφορα τα ΜΜΜ καθημερινη ειναι κωμικο.

• Like 1
Δημοσ.

Για όσους λένε ότι δεν πάει στην εφορεία το πρόστιμο να ξέρουν ότι έχει γίνει αλλαγή στο νομό. όταν υπερβεί από τις προσαυξήσεις το ποσό των 300€ τότε πάει στην εφορεία 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...