Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Macosj είπε

Στην Αθήνα είστε. Όλοι οι Έλληνες θέλουν την άνεση με το αυτοκίνητο. Να παίρνετε δίκυκλα, 340 μέρες τον χρόνο ήλιο έχει αυτή η πολη. 

και να παιζεις τη ζωη σου κορωνα-γραμματα καθε μερα, οσο προσεκτικος και να εισαι.

η μονη λυση ειναι καμερες σε ολα τα φαναρια να ριχνουν προστιμα αυτοματα και δημοτικη αστυνομια να δινει πονο. δυστυχως, ο ελληνας νοοτροπια δεν αλλαζει, η καγκουρια και ο ωχαδερφισμος περναει απο γενια σε γενια οσο δεν υπαρχει παιδεια.

μονο  απο φοβερα καταλαβαινει, οσο πιο πολυ τον τσουζει η τσεπη τοσο μαζευεται. αν ειχαμε και ποινικο κωδικα της προκοπης θα βλεπαμε ακομα καλυτερα αποτελεσματα σε πολλους τομεις..

τεσπα

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@phanispal

Επίσης σε πολλές περιπτώσεις το διακύβευμα δεν είναι να είσαι νομοταγής (οπως ειρωνικά γραφεις) αλλά να είσαι άνθρωπος με συναίσθηση για τον διπλανό σου.**

Μιλαω για τα διπλο-τριπλο παρκαρίσματα, τις ραμπες αμεα, τις διαγραμμίσεις τυφλών και πόσα άλλα. 

Αλλα εσενα κολλησε το μυαλό σου τωρα. Κινέζικα σου φαίνονται αυτά. 

** Να προσπαθείς έστω να εισαι. Ακομα και οταν καποια φορα δεν το καταφερεις. Άνθρωποι είμαστε. 

Επεξ/σία από Twisted_Metal
  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, kinq1 είπε

Γιατί οι κάτοικοι του κολωνακίου να έχουν "θέσεις κατοίκων" κι εγώ που μένω στην κυψέλη να μην έχω, αλλά οι κάτοικοι κολωνακίου μπορούν να έρθουν στη γειτονιά μου και να παρκάρουν όπου γουστάρουν τζάμπα ενώ εγώ δεν μπορώ να κάνω το ίδιο στη γειτονιά τους; Πληρώνω κάθε χρόνο τα ίδια τέλη κυκλοφορίας για τη χρήση του δρόμου...

Γιατι στο Κολωνάκι υπάρχουν γραφεία, καταστήματα και πολύ εστίαση με αποτέλεσμα οι μόνιμοι να μην βρίσκουν να παρκάρουν. Υποψιάζομαι πως στην Κυψέλη δεν βρίσκεις να παρκάρεις λόγω μονίμων κατοίκων και όχι λόγω επιχειρήσεων. Μην τα βλέπετε όλα ταξικά. Ήμαρτον. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Αυτή την απορία, την είχα και εγώ για καιρό. Μερικές σκέψεις : ενδεχομένως να σχετίζεται με το γεγονός ότι στο Κολωνάκι, εκτός από κατοικίες, υπάρχει αυξημένος αριθμός επιχειρήσεων, νοσοκομεία, άλλοι φορείς. Επομένως, μια μικρή βάση την έχει. Άλλωστε, οι θέσεις αυτές, δεν είναι "ονομαστικές" (όπως των Α.μ.ε.Α. επί παραδείγματι), αλλά γενικά "κατοίκων". 

8 λεπτά πριν, james01gr είπε

Γιατι στο Κολωνάκι υπάρχουν γραφεία, καταστήματα και πολλή εστίαση με αποτέλεσμα οι μόνιμοι να μην βρίσκουν να παρκάρουν. Υποψιάζομαι πως στην Κυψέλη δεν βρίσκεις να παρκάρεις λόγω μονίμων κατοίκων και όχι λόγω επιχειρήσεων. Μην τα βλέπετε όλα ταξικά. Ήμαρτον

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, csontheline είπε

Λέγεται "κέντρο πόλης" και τείνει να υπάρχει παντού.

Κεντρο πολης ειναι και ο Αλιμος? Γιατι και εκει εχει θεσεις μονιμων κατοικων.

14 ώρες πριν, lector είπε

Η αληθεια ειναι οτι, αν οντως τα προστιμα ηταν 10 ευρω και ημουν ξερω γω σε κανα κολωνακι, θα προτιμουσα να με γραψουν 10 ευρω για 3 ωρες (που "δικαιουσαι" μεχρι να σε ξαναγραψουν) παρα να δωσω 20-30 στα τοπικα ιδιωτικα που χτυπανε 10 ευρω το μισαωρο...

Γι αυτο η λυση ειναι αφαιρεση πινακιδων για μερικους μηνες, να δεις για ποτε αδειαζουν οι δρομοι και απο παρκαρισμενα και απο κινηση.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, phanispal είπε

Οι οδηγοί που φορτώνουν και ξεφορτώνουν και αναγκάζονται να παρκάρουν παράνομα και να κλείνουν δρόμους να τις κόψουν κι αυτοί τις μαλακίες τους;

Πολύ άστοχη σύγκριση.

Βέβαια εσυ είσαι και της άποψης ότι οποίος κλείνει ένα νόμιμο πάρκινγκ επειδή δεν βρίσκει άλλου,πολύ καλά κάνει.

Οταν σε κλείσει και εσένα κάποιος για κάνα 2ωρο και θέλεις να φύγεις,πάρε ταξι.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Black Demis είπε

Παρκόμετρο γισ θέση κάτοικου δεν υφίσταται, στην Γερμανία γίνεται αφαίρεση πινακίδας και της κρατάνε για αρκετό καιρό γισ κάτι τέτοιο. Άλλο να παρκάρεις σε μια θέση parking και να μην κόψεις χαρτί (να μην πληρώσεις) και άλλο να ''κλέψεις'' μια θέση από κάποιον.

Κανονικά επρπε να είναι 400 ευρω για να μην το ξανά κάνει κανείς

Δεν υπάρχει αφαίρεση πινακίδας εκεί,είναι είτε πρόστιμο,έφοσων δεν κλείνεις κάποιον ή σήκωμα με γερανό και εκατοντάδες ευρώ πρόστιμο αν παρκάρεις σε ράμπες,διαβάσεις,εξόδους πάρκινγκ.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Twisted_Metal είπε

@phanispal

Επίσης σε πολλές περιπτώσεις το διακύβευμα δεν είναι να είσαι νομοταγής (οπως ειρωνικά γραφεις) αλλά να είσαι άνθρωπος με συναίσθηση για τον διπλανό σου.**

Μιλαω για τα διπλο-τριπλο παρκαρίσματα, τις ραμπες αμεα, τις διαγραμμίσεις τυφλών και πόσα άλλα. 

Αλλα εσενα κολλησε το μυαλό σου τωρα. Κινέζικα σου φαίνονται αυτά. 

Δηλαδή ο TS επέδειξε έλλειψη (εν) συναίσθησης για κάποιο ΑΜΕΑ, τυφλό κ.λπ.;

Όχι, απλά έπιασε μια θέση από κάποιον κάτοικο για λίγα λεπτά (απ' ότι είπε), που θα μπορούσε να την έχει πιάσει και κάποιος άλλος.

22 λεπτά πριν, Twisted_Metal είπε

** Να προσπαθείς έστω να εισαι. Ακομα και οταν καποια φορα δεν το καταφερεις. Άνθρωποι είμαστε.

Άρα τελικά σε κάποιες περιπτώσεις αρκεί η προσπάθεια; Γιατί αυτοί εδώ μέσα που αναφέρω δε χαμπαριάζουν από υποπεριπτώσεις, παρανόμησες; Στην πυρά χωρίς μα και μου.

6 λεπτά πριν, jmmys είπε

Πολύ άστοχη σύγκριση.

Βέβαια εσυ είσαι και της άποψης ότι οποίος κλείνει ένα νόμιμο πάρκινγκ επειδή δεν βρίσκει άλλου,πολύ καλά κάνει.

Οταν σε κλείσει και εσένα κάποιος για κάνα 2ωρο και θέλεις να φύγεις,πάρε ταξι.

Καθόλου άστοχη σύγκριση. 

Εδώ μέσα κάποιοι συγκεκριμένοι επιδεικνύουν πολύ συγκεκριμένη αντιμετώπιση για οποιασδήποτε φύσεως παρανομία.

Γιατί αν είναι κάποια να δικαιολογούνται γιατί έτσι μας βολεύει, καλή τύχη στο να βγάλουμε άκρη πού τελικά θα τραβήξουμε τη γραμμή.

Και δεν είπα πουθενά ότι καλά κάνει οποιοσδήποτε που δε συμμορφώνεται με τον ΚΟΚ, πόσω μάλλον αν κλείνει και πάρκινγκ. Είπα απλά ότι με τέτοια ρυμοτομία και τόσο κόσμο σε μια πόλη σαν την Αθήνα ειδικά, είσαι αφελής αν περιμένεις να μη συμβαίνουν αυτά. Πώς αυτό συνεπάγεται ότι θεωρώ ότι καλά κάνουν, εσύ το ξέρεις.

Δημοσ.

@dimgko Φανταζομαι νωρις θα εκανες την δουλεια σου, σωστα? 

Η μονη μου παρατηρηση στις θεσεις μονιμων κατοικων, θα ηταν να μπορουν να παρκαρουν 9πμ-5μμ οι υπολοιποι χωρις ποινη. Οπως ειναι αντιστοιχτα τα παρκινγκ στα κεντρα πολεων με καρτα που πχ μετα τις 9 το βραδυ, ή Κυριακες ειναι ελευθερα (αφου τα καταστηματα ειναι κλειστα)

Δημοσ.
16 ώρες πριν, vasilllis είπε

ΥΓ Διαφωνω βεβαια με το σκεπτικο να εχουν οι κατοικοι συγκεκριμενων περιοχων την δυνατοτητα να παρκαρουν μονο αυτοι.Θεωρω οτι ειναι αδικια.

Πίστευα ακριβώς το ίδιο μέχρι που έζησα στο Παγκράτι. Μένω κοντά στη Βαρνάβα, με περίπου... 3.000 μπαρ σε ακτίνα 300 μέτρων. Το ένα εξ αυτών μόνο φέρνει κάθε βράδυ 100 αμάξια. Εγώ γυρίζω από δουλειά και πρέπει να κάνω περίπου 45 λεπτά βόλτες, για να το αφήσω σε απόσταση 500-1000 μέτρων από το σπίτι μου. Αφού δεν λαμβάνεται κανένα άλλο μέτρο για την άκρατη "ανάπτυξη" της εστίασης στην περιοχή, ναι θα έπρεπε να υπάρχουν θέσεις κατοίκων. 

• Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Η μονη μου παρατηρηση στις θεσεις μονιμων κατοικων, θα ηταν να μπορουν να παρκαρουν 9πμ-5μμ οι υπολοιποι χωρις ποινη. Οπως ειναι αντιστοιχτα τα παρκινγκ στα κεντρα πολεων με καρτα που πχ μετα τις 9 το βραδυ, ή Κυριακες ειναι ελευθερα (αφου τα καταστηματα ειναι κλειστα)

Σκέψου οτι το έφαγα στις 10:53 πμ.
Αλλά ναι, σε κάτι τέτοιο θα συμφωνούσα. Έστω και για πιο λίγες ώρες, γιατί όντως υπάρχει σοβαρό θέμα πάρκινγκ εκεί. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kinq1 είπε

Γιατί οι κάτοικοι του κολωνακίου να έχουν "θέσεις κατοίκων" κι εγώ που μένω στην κυψέλη να μην έχω, αλλά οι κάτοικοι κολωνακίου μπορούν να έρθουν στη γειτονιά μου και να παρκάρουν όπου γουστάρουν τζάμπα ενώ εγώ δεν μπορώ να κάνω το ίδιο στη γειτονιά τους; Πληρώνω κάθε χρόνο τα ίδια τέλη κυκλοφορίας για τη χρήση του δρόμου...

Όπου έχει θέσεις επί πληρωμή και με χρονικό περιορισμό, έχει και θέσεις μονίμων κατοίκων. Αν το σκεφτείς λίγο, θα καταλάβεις πως δεν γίνεται αλλιώς.

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

δεν δουλευουν ολοι 9-5

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Macosj είπε

Στην Αθήνα είστε. Όλοι οι Έλληνες θέλουν την άνεση με το αυτοκίνητο. Να παίρνετε δίκυκλα, 340 μέρες τον χρόνο ήλιο έχει αυτή η πολη. Αλλά όχι, προτιμά να είναι στο αυτοκίνητο, με καφεδαρα και μουσική ο Έλληνας. Θέλεις να σταματήσεις? Κανένα πρόβλημα αλαρμ και έκλεισες μια λωρίδα, άλλωστε 1-2 λεπτά θα κάνεις εσύ και άλλοι 1 εκατομμύριο 

Να παίρνετε δίκυκλα να γίνουμε Καμπότζη. Όχι πως είμαστε μακριά από αυτή την εικόνα βέβαια...

Τα πόδια μας να παίρνουμε, το ποδήλατό μας και τα ΜΜΜ. Όσο αυτό είναι επιτεύξιμο.  

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...