Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δημοτική = Κλάιν μαιν

Εκτός φυσικά και σου πάρουν πινακιδες που το συνηθίζουν τώρα πια που έχω δει.

Επεξ/σία από mp123
  • Confused 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Doubt είπε

Έκανε ένσταση μέσω email με την "άδεια κυκλοφορίας" του ιδίου (πόσο ξένα φαίνονται όλα αυτά και δεν έχουν περάσει 2 χρόνια καλά καλά) με υπογραφές/σφραγίδες δημόσιας υπηρεσίας και την απέρριψαν συνοπτικά.

ΣτΠ (όχι του Κ) και δεν θα πλήρωνα, μέχρι νεωτέρας.

Εκτός και αν η υπόθεση δεν έχει ακριβώς έτσι (π.χ. τον έπιασαν χωρίς βεβαίωση κυκλοφορίας, η οποία και εκδόθηκε εκ των υστέρων κ.λπ.). Τα τελευταία αποτελούν υποθέσεις, για να μην παρεξηγηθώ. 

Δημοσ.

Θυμάμαι λίγα χρόνια πριν όταν έφτιαχναν δρόμους και πεζοδρόμια κι είχαν ξηλώσει πινακίδες στο Γουδή κι έριχναν πίσσα στη Μικράς Ασίας και στις κάθετες πριν βγεις Παπαδιαμαντοπούλου, που ανήκει δήμο Ζωγράφου κι όχι δήμο Αθηναίων, για κάνα 4μηνο που δεν είχαν βάψει μπλε πάρκαρε ο καθένας όπου ήθελε. Τότε ήταν εξαφανισμένη η δημοτική αστυνομία. Επίσης με μαγικό τρόπο είχε μετακινηθεί κι η πινακίδα για τα ταξί από τα 10 μέτρα από τη στάση λίγο πριν την είσοδο της ιατρικής!

Spoiler

Αναδρομή στο παρελθόν, δε βοηθά κάπου στον ts 😋

• Like 2
Δημοσ.
14 ώρες πριν, dimgko είπε

Δεν είπα ότι αντιλέγω σε αυτό, αλλά όπως στην Γερμανία υπάρχει το παρκόμετρο, θα έπρεπε να υπάρχει και εδώ. Γιατί να δώσω 5-7 ευρώ σε πάρκινγκ, για μια δεκάλεπτη δουλειά;  Επιπροσθέτως, και για μισθό Ελλάδος, τα 40 ευρώ τα θεωρώ υπερβολικά. Δεν είναι οτι είχα κλείσει τον δρόμο ή ενοχλούσα κάποιον. 

Παρκόμετρο γισ θέση κάτοικου δεν υφίσταται, στην Γερμανία γίνεται αφαίρεση πινακίδας και της κρατάνε για αρκετό καιρό γισ κάτι τέτοιο. Άλλο να παρκάρεις σε μια θέση parking και να μην κόψεις χαρτί (να μην πληρώσεις) και άλλο να ''κλέψεις'' μια θέση από κάποιον.

Κανονικά επρπε να είναι 400 ευρω για να μην το ξανά κάνει κανείς

Δημοσ.
11 ώρες πριν, getty είπε

Πάντως, όταν τα πάρκινγκ στο Σύνταγμα χρεώνουν 18-20€ για 8ωρο, αν η παράνομη σταθμευση κοστιζει 10€, αφήνεις και 2€ στον δημοτικό αστυνομικό για τον κόπο του και την τιμή.

η να πληρωσει ακομη καλυτερα 0,5 την ωρα που κοστιζει η σταθμευση στις θεσεις μη κατοικων

Δημοσ.
3 ώρες πριν, geomrk είπε

Λίγο άσχετο με το θέμα αλλά μιας που πιάσαμε τα ιδιωτικά παρκινγκ,τι γίνεται με τις αποδείξεις σε αυτά;; Που δεν έχω δει ποτέ παρκαδόρο με POS αλλά τυχαίως δεν έχω βρεθεί και εγώ χωρίς 5 ευρώ μετρητό π.χ. Δηλαδή στην περίπτωση του να μην έχω μετρητά πάνω μου τι θα μου πούνε; Το IBAN ή τον αριθμό τους για IRIS;;  😁

Πριν 20 μέρες πλήρωσα σε παρκινγκ με κάρτα ,χαμηλά στην Κηφισίας κοντά στον Σκλαβενίτη.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, dimgko είπε

Δεν είπα οτι κακώς έκανε και με έγραψε.. καλά έκανε ο άνθρωπος (Τώρα μεγάλη συζήτηση σχετικά με τους δρόμους και το θέμα πάρκινγκ στην Αθήνα).  Απλώς αυτό που ρώτησα και δεν έχει απαντηθεί μέχρι στιγμής, είναι, γιατί την προηγούμενη φορά είχα πληρώσει 10 ευρώ και τώρα πρέπει 40; Δεν γράφει κάτι διαφορετικό στο πρόστιμο απ' το προηγούμενο. 

10 ευρω ειναι στη λευκη διαγραμμιση αν δεν εχεις πληρωσει. 40 ειναι στην μπλε που ειναι για κατοικους αν δεν εισαι κατοικος

παντως γενικα πλεον κοβουν ασταματητα κλησεις και μάλλον καλα κανουν. Ειδικα αν εισαι κοντα σε νοσοκομειο εχουν καθε μερα ατομο. Εμενα με γραψαν μια φορα στη Μιχαλακοπουλου ενω ειχα και εισιτηριο αλλα σβηστηκε μετα απο ενσταση(ήταν online εισιτηριο)

• Like 2
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, tcktcktck είπε

10 ευρω ειναι στη λευκη διαγραμμιση αν δεν εχεις πληρωσει. 40 ειναι στην μπλε που ειναι για κατοικους αν δεν εισαι κατοικος

παντως γενικα πλεον κοβουν ασταματητα κλησεις και μάλλον καλα κανουν. Ειδικα αν εισαι κοντα σε νοσοκομειο εχουν καθε μερα ατομο. Εμενα με γραψαν μια φορα στη Μιχαλακοπουλου ενω ειχα και εισιτηριο αλλα σβηστηκε μετα απο ενσταση(ήταν online εισιτηριο)

Να υπηρχε και διαγραμμιση τι καλα που θα ηταν γιατι εχει σβηστει απο παντου

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, dimgko είπε

Καλησπέρα σας,

έχω μια απορία, πριν κανά εξάμηνο/οκτάμηνο, είχα παρκάρει σε χώρο στάθμευσης ορισμένης κατηγορίας οχημάτων "ΚΑΤΟΙΚΟΙ" και το πρόστιμο ήταν 10 Ευρώ.

Σήμερα, επειδή ήθελα να αφήσω κάτι χαρτιά στην σχολή μου (Γουδή), πάρκαρα στον ακριβώς πιο πάνω δρόμο για 10-15 λεπτά, πάλι σε χώρο στάθμευσης ορισμένης κατηγορίας οχημάτων "ΚΑΤΟΙΚΟΙ" και το πρόστιμο είναι 40 Ευρώ. Γιατί τότε είχα πληρώσει μόνο 10 Ευρώ και τώρα πρέπει να πληρώσω 40; Επίσης μήπως υπάρχει κανένας τρόπος να κάνω ένσταση για να τα γλυτώσω;

Επειδη δουλευα εκει γυρω, καποιοι δρομοι ειναι με παρκομετρο και καποιο ΚΑΤΟΙΚΩΝ. Στο παρκομετρο τρως 10ευρω και στων κατοικων 40. Οποτε την επομενη που θα θελησεις να παρκαρεις παρανομα, επελεξε το παρκομετρο. Τωρα πληρωσε το και ασε τα χαρτια γιατρων κλπ. Ολοι εχουμε φαει μια κληση για παρκαρισμα καπου καποτε.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε

ΣτΠ (όχι του Κ) και δεν θα πλήρωνα, μέχρι νεωτέρας.

Εκτός και αν η υπόθεση δεν έχει ακριβώς έτσι (π.χ. τον έπιασαν χωρίς βεβαίωση κυκλοφορίας, η οποία και εκδόθηκε εκ των υστέρων κ.λπ.). Τα τελευταία αποτελούν υποθέσεις, για να μην παρεξηγηθώ. 

Παρκάρισμα ήταν σε μια άδεια Αθήνα, νομίζω σε θέση κατοίκων.

Για να τα λέμε όλα, αυτές είναι "καρφωτές" από άτομα της γειτονιάς που έχουν hotline με δημοτική αστυνομία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Macosj είπε

Στην Αθήνα είστε. Όλοι οι Έλληνες θέλουν την άνεση με το αυτοκίνητο. Να παίρνετε δίκυκλα, 340 μέρες τον χρόνο ήλιο έχει αυτή η πολη. Αλλά όχι, προτιμά να είναι στο αυτοκίνητο, με καφεδαρα και μουσική ο Έλληνας. Θέλεις να σταματήσεις? Κανένα πρόβλημα αλαρμ και έκλεισες μια λωρίδα, άλλωστε 1-2 λεπτά θα κάνεις εσύ και άλλοι 1 εκατομμύριο 

τσουβαλιασετα ολα μπας και σωσεις το παραμύθι σου.

Επεξ/σία από great
  • Like 2
Δημοσ.

Γιατί οι κάτοικοι του κολωνακίου να έχουν "θέσεις κατοίκων" κι εγώ που μένω στην κυψέλη να μην έχω, αλλά οι κάτοικοι κολωνακίου μπορούν να έρθουν στη γειτονιά μου και να παρκάρουν όπου γουστάρουν τζάμπα ενώ εγώ δεν μπορώ να κάνω το ίδιο στη γειτονιά τους; Πληρώνω κάθε χρόνο τα ίδια τέλη κυκλοφορίας για τη χρήση του δρόμου...

• Like 7
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kinq1 είπε

Γιατί οι κάτοικοι του κολωνακίου να έχουν "θέσεις κατοίκων" κι εγώ που μένω στην κυψέλη να μην έχω, αλλά οι κάτοικοι κολωνακίου μπορούν να έρθουν στη γειτονιά μου και να παρκάρουν όπου γουστάρουν τζάμπα ενώ εγώ δεν μπορώ να κάνω το ίδιο στη γειτονιά τους;

Αυτή την απορία, την είχα και εγώ για καιρό. Μερικές σκέψεις : ενδεχομένως να σχετίζεται με το γεγονός ότι στο Κολωνάκι, εκτός από κατοικίες, υπάρχει αυξημένος αριθμός επιχειρήσεων, νοσοκομεία, άλλοι φορείς. Επομένως, μια μικρή βάση την έχει. Άλλωστε, οι θέσεις αυτές, δεν είναι "ονομαστικές" (όπως των Α.μ.ε.Α. επί παραδείγματι), αλλά γενικά "κατοίκων". 

Υ. Γ. Δεν μένω Κολωνάκι, ούτε ασπάζομαι τη συγκεκριμένη λογική. Προσπαθώ απλώς, να αποκωδικοποιήσω τους αντικειμενικούς λόγους. 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, kinq1 είπε

Γιατί οι κάτοικοι του κολωνακίου να έχουν "θέσεις κατοίκων" κι εγώ που μένω στην κυψέλη να μην έχω, αλλά οι κάτοικοι κολωνακίου μπορούν να έρθουν στη γειτονιά μου και να παρκάρουν όπου γουστάρουν τζάμπα ενώ εγώ δεν μπορώ να κάνω το ίδιο στη γειτονιά τους; Πληρώνω κάθε χρόνο τα ίδια τέλη κυκλοφορίας για τη χρήση του δρόμου...

Λέγεται "κέντρο πόλης" και τείνει να υπάρχει παντού.

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, phanispal είπε

Είπε αυτός που κάθε φορά που πάει κάπου για δουλειές/ψώνια τα σκάει σε πάρκινγκ.

Δεν καταλαβαίνω πως ειναι μειωτικό αυτο. Αν και στην περίπτωσή μου ουτε αυτο ισχύει. 

Στο 99% των περιπτώσεων πάω πεζός η με ΜΜΜ.

Που θες να καταλήξεις ομως δεν κατάλαβα. 

Α οκ... τωρα ειδα τις υπόλοιπες απαντήσεις σου.

Καλα εκανα και δεν σε πηρα στα σοβαρά, εξ αρχής. 

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...