Επισκέπτης Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Μηπως η κλιση των 10 ευρο ηταν για θεση επισκεπτων? Πρόστιμα Σε όποιον σταθμεύει το όχημά του στις θέσεις επισκεπτών χωρίς την καταβολή του προβλεπόμενου τέλους στάθμευσης ή έχοντας υπερβεί τον χρόνο στάθμευσης του καταβληθέντος τέλους ή τον μέγιστο χρόνο δυνατότητας στάθμευσης (3ωρο), επιβάλλεται πρόστιμο που ανέρχεται στα 20€ (το οποίο μπορεί να καταβληθεί με έκπτωση 50% εντός 10 ημερών). Σε όποιον σταθμεύει το όχημά του στις θέσεις κατοίκων χωρίς ειδικό σήμα κατοίκου ή στις ειδικές θέσεις, επιβάλλεται πρόστιμο που ανέρχεται στα 80€ (το οποίο, επίσης, μπορεί να καταβληθεί με έκπτωση 50% εντός 10 ημερών).
tasanton Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Έχει δίκιο ο φίλος. Πάρκαρε σε θέση με ξεκάθαρη σήμανση για μόνιμους κατοίκους και - αφού έφαγε πρόστιμο - σωστά αναρρωτιέται γιατί να το πληρώσει. Δεν υπάρχουν λόγια. Απλά για την ιστορία, αν κάτι κυνηγούν οι δημοτικοί αστυνόμοι είναι τέτοια κελεπούρια. Γράφουν όσο μπορούν. 3
solution1 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Στη Θεσσαλονίκη (τουλάχιστον), το πρόστιμο είναι διπλάσιο για παρκάρισμα σε μπλε διαγράμμιση (κάτοικος) απ' ότι σε λευκή (επισκέπτη) χωρίς κάρτα Επίσης νομίζω ότι η έκπτωση 50% για πληρωμή εντός 10ημέρου, έχει καταργηθεί προ πολλού 1
getty Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Πάντως, όταν τα πάρκινγκ στο Σύνταγμα χρεώνουν 18-20€ για 8ωρο, αν η παράνομη σταθμευση κοστιζει 10€, αφήνεις και 2€ στον δημοτικό αστυνομικό για τον κόπο του και την τιμή. 1
dimgko Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, tasanton είπε Έχει δίκιο ο φίλος. Πάρκαρε σε θέση με ξεκάθαρη σήμανση για μόνιμους κατοίκους και - αφού έφαγε πρόστιμο - σωστά αναρρωτιέται γιατί να το πληρώσει. Δεν υπάρχουν λόγια. Απλά για την ιστορία, αν κάτι κυνηγούν οι δημοτικοί αστυνόμοι είναι τέτοια κελεπούρια. Γράφουν όσο μπορούν. Δηλαδή, αν δεν μπορεί να βρει κάποιος να παρκάρει για να ψωνίσει απο σούπερ μάρκετ ή να πάρει κάποιο φάρμακο απ το φαρμακείο, να μην μπορεί να παρκάρει για 5-10 λεπτά εκεί; Τι; Να αναγκαστεί να το βάλει σε πάρκινγκ και να πληρώσει έξτρα 5-10 ευρώ; Θα μπορούσε σε αυτούς τους δρόμους να λέει με παρκομέτρο μαξ 20-30 λεπτά ή μόνιμοι κάτοικοι. Να το πληρώσω το πρόστιμο, δεν αντιλέγω σε αυτό, απλώς το θεωρώ λίγο ηλίθιο το να φάει κάποιος 40 ευρώ πρόστιμο, επειδή το έβαλε για να κάνει την δουλειά του για 5-10 λεπτά. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2022 από dimgko 2 3
Δημοφιλής ανάρτηση Twisted_Metal Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 "Να κάνω τη δουλειά μου για 5-10 λεπτά" ^ Αυτή η νοοτροπία ευθύνεται στο ότι δρόμοι και πεζοδρόμια είναι το απόλυτο ρδελομπού. 32
tasanton Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 15 λεπτά πριν, dimgko είπε Να το πληρώσω το πρόστιμο, δεν αντιλέγω σε αυτό, απλώς το θεωρώ λίγο ηλίθιο το να φάει κάποιος 40 ευρώ πρόστιμο, επειδή το έβαλε για να κάνει την δουλειά του για 5-10 λεπτά. Κοίτα, καλώς η κακώς οι κανόνες είναι συγκεκριμένοι και ξεκάθαροι. Εφόσον το αφήνεις σε μπλε διαγράμμιση, παίρνεις τα ρίσκα σου. Να σημειώσω εδώ ότι κάτοικοι μπορούν να φωνάξουν και τροχαία και να σου πάρουν και πινακίδες (συνέβη σε γνωστή μου στο Κολωνάκι, που κι αυτή 1-2 ωρίτσες έκανε τη δουλειά της). Δυστυχώς έτσι είναι. Οπότε ή γυρνάς γύρω γύρω μέχρι να βρεις κάτι, ή το αφήνει σε parking για 5-10 λεπτά με το ανάλογο τίμημα.
thanasis00 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Εμείς οι υπόλοιποι που πάμε με τα πόδια ή με τα μέσα σε γιατρούς είμαστε πιο χαζοί μάλλον... Πραγματικά δηλαδή το σκέφτηκες καθόλου πριν: 1) παρκάρεις σε θέση για μόνιμους κατοίκους 2) ποσταρεις εδώ μέσα ότι θες να σου σβηστεί μια κανονική κλήση Δε φτάνει που εν μέσω ακριβείας κλπ οι δρόμοι έχουν περισσότερη κίνηση από ποτέ, και εσύ θες να πας για τη δουλειά σου με το αμάξι, αλλά σου κακοπεφτει να πας 3-4 στενά πιο μακριά για να βρεις πάρκινγκ που δεν ανήκει σε μόνιμους κατοίκους. Πάντως αν όντως έκανες 10 λεπτά στη δουλειά που λες, είσαι τρομερά άτυχος που πέρασε τόσο σύντομα υπάλληλος της δημοτικής και σε έγραψε. Εκτός αν δεν ήσουν 10 λεπτά και έκατσες παραπάνω... 10 2
dimgko Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν είπα οτι κακώς έκανε και με έγραψε.. καλά έκανε ο άνθρωπος (Τώρα μεγάλη συζήτηση σχετικά με τους δρόμους και το θέμα πάρκινγκ στην Αθήνα). Απλώς αυτό που ρώτησα και δεν έχει απαντηθεί μέχρι στιγμής, είναι, γιατί την προηγούμενη φορά είχα πληρώσει 10 ευρώ και τώρα πρέπει 40; Δεν γράφει κάτι διαφορετικό στο πρόστιμο απ' το προηγούμενο. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2022 από dimgko
thanasis00 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 44 λεπτά πριν, dimgko είπε Δεν είπα οτι κακώς έκανε και με έγραψε.. καλά έκανε ο άνθρωπος (Τώρα μεγάλη συζήτηση σχετικά με τους δρόμους και το θέμα πάρκινγκ στην Αθήνα). Απλώς αυτό που ρώτησα και δεν έχει απαντηθεί μέχρι στιγμής, είναι, γιατί την προηγούμενη φορά είχα πληρώσει 10 ευρώ και τώρα πρέπει 40; Δεν γράφει κάτι διαφορετικό στο πρόστιμο απ' το προηγούμενο. Πάντως εδώ στο παρκάτω θέμα από τον Φεβρουάριο του 2022 πάλι 40 ευρώ ήταν. Πότε ήταν η προηγούμενη φορά που λες; Μήπως σε γράψανε για άλλο λόγο τότε.
txcellas Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Κανε ένσταση φίλε ts. Πες αυτά που είπες και εδώ και πολύ πιθανόν να στη σβήσουν. Έχεις 3 μέρες από την κλήση να κάνεις ένσταση, με έγραψαν και εμένα και το ξέρω
safridia Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Η χωριατικη αντιληψη μεγαλου μερους ειναι οτι αφου δεν υπαρχει θεση και δεν θες να πληρωσεις για σταθμευση στα αδεια οικοπεδα που δυναμικοι επιχειρηματιες εχουν μετατρεψει σε επιχειρησεις σταθμευσης που δεν σου παρεχουν καμια ασφαλεια τοτε ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ(αδικαιολογικα ακριβο συναρτηση του μισθου μας), εξαλου ετσι γινεται και στην Ευρωπη που μην ξεχναμε οτι ανηκουμε. Βεβαια ξεχναμε ηθελημενα οτι στην Ευρωπη εχουν σοβαρα ΜΜΜ οποτε εχεις πραγματικα εναλλακτικη, εδω στο Μετρο πας ΣΚ και βλεπεις κατι χρονους 15 και 20 λεπτα, τα λεωφορεια πανω απο 30 λεπτα. Τελευταια φορα που ειμουν Λονδινο περναγε λεωφορειο και εαν ειμουν στην απεναντι μερια δεν ετρεχα καν, σε λιγοτερο απο 5-7 λεπτα ειχε περασει το επομενο. Θλιψη αυτη η χωρα και οι κατα φαντασια νομοταγεις κατοικοι της 5 2 1
geomrk Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Λίγο άσχετο με το θέμα αλλά μιας που πιάσαμε τα ιδιωτικά παρκινγκ,τι γίνεται με τις αποδείξεις σε αυτά;; Που δεν έχω δει ποτέ παρκαδόρο με POS αλλά τυχαίως δεν έχω βρεθεί και εγώ χωρίς 5 ευρώ μετρητό π.χ. Δηλαδή στην περίπτωση του να μην έχω μετρητά πάνω μου τι θα μου πούνε; Το IBAN ή τον αριθμό τους για IRIS;; 😁
getty Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 @dimgko καλοπροαίρετα σου λέω ότι στη αντίθετη πλευρά υπάρχει ο μόνιμος κάτοικος που μπορεί να μην έχει 5 λεπτά (ραντεβού, παιδιά στο σχολείο, βαρεμάρα ) και κάποιος πρέπει να τον προστατέψει γιατί σύμφωνα με νόμο δικαιούται τη θέση κατα αποκλειστικότητα και εσύ, σύμφωνα με τον νόμο δεν δικαιούσαι δευτερόλεπτο.. Επίσης, κι εγώ θέλω 5 λεπτά και άλλοι 100 συμπολίτες μου ενδεχομένως, άρα τα δικά σου 5 λεπτά γίνονται πολύ εύκολα 500 λεπτά, δηλαδή ο μόνιμος κάτοικος δεν θα βρει να παρκάρει ποτέ. Γενικα υπάρχουν νόμοι και οι κοινωνίες λειτουργούν καλά όταν εφαρμόζονται είτε εθελοντικά ή μέσω αποτροπής (πρόστιμο). 5
andreaspA Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Μην ασχοληθείς ουτε με ένσταση, ούτε να πληρωσεις τιποτα. Δεν εχει κανενα τροπο ο Δημος να εισπραξει την κλήση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα