Προς το περιεχόμενο

Μήκος καλωδίου τηλεφώνου και Ethernet

Etokounoapoepae_77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, να ρωτήσω ρε παιδιά, έχει σημασία πόσο μήκος είναι το καλώδιο τηλεφώνου από την πρίζα προς το μόντεμ?

Τι είναι καλύτερο, μακρύτερο τηλεφώνου η μακρύτερο Ethernet?

Σε PS5 με 100αρα wind σε μοντεμ ZYXEL.

Ευχαριστώ έκ τόν προτέρων!!!

Επεξ/σία από Etokounoapoepae_77
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, Etokounoapoepae_77 είπε

Καλησπέρα, να ρωτήσω ρε παιδιά, έχει σημασία πόσο μήκος είναι το καλώδιο τηλεφώνου από την πρίζα προς το μόντεμ?

Εγω με 50αρα γραμμη εχω γυρω στα 15 μετρα καλωδιο απο το πριζακι μέχρι το δωματιο που εχω αλλο πριζακι και μετα 1 μετρο καλωδιο μεχρι το ρουτερ. Μου συχρονίζει απο τα 48500 μεχρι 49999, αναλογα μετα κεφια της NOVA

3 ώρες πριν, Basilhs1982 είπε

Μακρύτερο Ethernet.

Ευχαριστώ, βλέπω όμως κάτι σε cat.5,cat6 και πάει εως cat 8.1 ξέρετε τις διαφορές και τι πρέπει να πάρω εγώ?

On 11/10/2022 at 15:39, Etokounoapoepae_77 said:

μακρυτερο ethernet.cat5e αν και ελαχιστη διαφορα με το cat6 σε τιμη και αποσταση μεγιστη 100 μετρα

Στις 12/10/2022 στις 1:40 ΠΜ, Basilhs1982 είπε

Cat5e και καθάρισες.

εε σημερα δεν υπαρχει λογος. Ιδιες τιμες ειναι. CAT6 ή CAT6a ετσι για το γαμώτο και για να υπάρχει.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, andreaspA είπε

εε σημερα δεν υπαρχει λογος. Ιδιες τιμες ειναι. CAT6 ή CAT6a ετσι για το γαμώτο και για να υπάρχει.

Το πιστεύεις ότι το σκεφτόμουν τόσες μέρες πως και δεν έχει πεταχτεί κανείς ακόμα να το πετάξει. Για μια στιγμή πίστεψα ότι δεν βρισκόμουν στο ινσόμνια να φανταστείς... 🤣

Επεξ/σία από Basilhs1982

1 minute ago, Basilhs1982 said:

Το πιστεύεις ότι το σκεφτόμουν τόσες μέρες πως και δεν έχει πεταχτεί κανείς ακόμα να το πετάξει. Ινσόμνια φορ έβερ...

αναμεσα σε cat5e και cat6 ειδικα για λιγα μετρα η διαφορα τιμης ειναι αστεια.διαφορα εχει αν πας σε κουλουρα 305μετρα.απλα το Cat6 ειναι λιγο πιο δυσχρηστο και λιγο πιο χοντρο.

5 λεπτά πριν, Basilhs1982 είπε

Το πιστεύεις ότι το σκεφτόμουν τόσες μέρες πως και δεν έχει πεταχτεί κανείς ακόμα να το πετάξει. Για μια στιγμή πίστεψα ότι δεν βρισκόμουν στο ινσόμνια να φανταστείς... 🤣

Πηρα χτες ενα 10 μετρο cat6a. Μιλαμε για διαφορες της ταξης του 1-2€.
Αλλα δεν μου αρεσει σαν ποιοτητα. Κινεζικο καλωδιο. Προτιμω να παω Καυκα και να παρω 10 μετρα CAT6 της Nexans, να περασω και 2 φισάκια, και να ειναι κομπλε.

1 λεπτό πριν, poulinos είπε

αναμεσα σε cat5e και cat6 ειδικα για λιγα μετρα η διαφορα τιμης ειναι αστεια.διαφορα εχει αν πας σε κουλουρα 305μετρα.απλα το Cat6 ειναι λιγο πιο δυσχρηστο και λιγο πιο χοντρο.

Έλα ρε Πουλινος σοβαρά μιλάς;; Καλά που με ενημέρωσες γιατί δεν το΄ξερα ρε φίλε τόσα χρόνια ΙΤ δεν το γνώριζα.

Σοβαρά τώρα, ναι οκ μικρή η διαφορά αλλά να πάει να πάρει cat6 για μέσα στο σπίτι του για να συνδέσει την κονσόλα;;;;;; WTF ρε σεις;; Να κερδίσει τι crossover ή να μην τσακίζει στις γωνίες ή θα το τρώει η βροχή;;;

1 λεπτό πριν, andreaspA είπε

Αλλα δεν μου αρεσει σαν ποιοτητα. Κινεζικο καλωδιο. Προτιμω να παω Καυκα και να παρω 10 μετρα CAT6 της Nexans, να περασω και 2 φισάκια, και να ειναι κομπλε.

Ναι και θα χάσει σε απόδοση η κονσόλα άμα είναι κινέζικο 🤣🤣🤣

5 minutes ago, Basilhs1982 said:

Έλα ρε Πουλινος σοβαρά μιλάς;; Καλά που με ενημέρωσες γιατί δεν το΄ξερα ρε φίλε τόσα χρόνια ΙΤ δεν το γνώριζα.

Σοβαρά τώρα, ναι οκ μικρή η διαφορά αλλά να πάει να πάρει cat6 για μέσα στο σπίτι του για να συνδέσει την κονσόλα;;;;;; WTF ρε σεις;; Να κερδίσει τι crossover ή να μην τσακίζει στις γωνίες ή θα το τρώει η βροχή;;;

bre βασιλη δεν ξερω τι δουλεια κανεις ουτε το εγραψα προσωπικα για σενα επειδη εκανα quote.100000 ατομα διαβαζουν το θεμα οποτε καλο ειναι να ξερουν ποιες οι διαφορες.οτι πχ μικρη διαφορα τιμης και οτι απλα ειναι πιο δυσκαμπτο.

στην πραξη ναι δεν θα εχει απολυτως καμια διαφορα α[ο την αλλη μπορει και εκει που θα παει να μην εχει ο αλλος cat5e.

8 minutes ago, andreaspA said:

την δουλεια του θα την κανει.λογικα εχει περασει καποια standards.απο την αλλη ναι μπορει να ειναι πολυκλωνο μπορει δεν ξερω τι. ο καυκας φερνει και panduit που εινα στο αγαπημενο μου μπλε.τα σπαει και σαν ποιοτητα και σαν αυτο που βλεπεις.

32 λεπτά πριν, Basilhs1982 είπε

Οχι. Κανει διακοπες το κινεζικο καλωδιο. 3 τριχες επιχαλκωμενο αλουμινιο, δεν ειναι το ιδιο με ενα σοβαρο χαλκινο καλωδιο.

27 λεπτά πριν, poulinos είπε

bre βασιλη δεν ξερω τι δουλεια κανεις ουτε το εγραψα προσωπικα για σενα επειδη εκανα quote.100000 ατομα διαβαζουν το θεμα οποτε καλο ειναι να ξερουν ποιες οι διαφορες.οτι πχ μικρη διαφορα τιμης και οτι απλα ειναι πιο δυσκαμπτο.

στην πραξη ναι δεν θα εχει απολυτως καμια διαφορα α[ο την αλλη μπορει και εκει που θα παει να μην εχει ο αλλος cat5e.

την δουλεια του θα την κανει.λογικα εχει περασει καποια standards.απο την αλλη ναι μπορει να ειναι πολυκλωνο μπορει δεν ξερω τι. ο καυκας φερνει και panduit που εινα στο αγαπημενο μου μπλε.τα σπαει και σαν ποιοτητα και σαν αυτο που βλεπεις.

Το panduit ειναι χειροτερο σε ολα απο το nexans. Το nexans γκρι που ειναι ελληνικό ή και το πορτοκαλί το βέλγικο ειναι άριστο καλώδιο.

2 minutes ago, andreaspA said:

Οχι. Κανει διακοπες το κινεζικο καλωδιο. 3 τριχες επιχαλκωμενο αλουμινιο, δεν ειναι το ιδιο με ενα σοβαρο χαλκινο καλωδιο.

Το panduit ειναι χειροτερο σε ολα απο το nexans. Το nexans γκρι που ειναι ελληνικό ή και το πορτοκαλί το βέλγικο ειναι άριστο καλώδιο.

τοσο χαλια κινεζικο πηρες?  ακομα και κατι 5 μετρα που ειχα δει μεσα σε εξοπλισμους huawei δεν ηταν τοσο χαλια. βεβαια η Huawei ειναι απο τις πολυ δυνατες κινεζικες.

εχω δει nexans αλλα λιγες φορες.γενικοτερα λογω δουλειας παιρνουμε panduit cat6. και γενικα υλικα panduit.δεν εχω καποιο παραπονο ουτε απο τα patch panel ουτε τα καλωδια ουτε τα keystones.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...