MikhailBakurin Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 hours ago, mihawk88 said: Να εκφράσω κ γω την απορία μου. Έκανα την αίτηση αλλά εκείνη τη μέρα μου έτυχε κάτι και τέλος πάντων δεν πήγα να "γράψω". Έκανα βλακεια σκέφτομαι τώρα τελευταία.. καθώς διαβάζω ότι μόνο οι "επιτυχοντες" θα μπορούν να κάνουν αίτηση σε μελλοντικούς διαγωνισμους. Τι να πω.. Ο συγκεκριμένος ήταν καλή ευκαιρία, γιατί όλοι πήγαιναν στα τυφλά και κάπως αδιάβαστοι. Τώρα θα αρχίσουν να συγκεκριμενοποιούν ύλες και προετοιμασίες τα φροντιστήρια, οπότε θα αυξηθεί πολύ κι ο ανταγωνισμός, καθώς θα δυσκολέψουν και τα θέματα έτσι. Εγώ πέταξα 78/100 στο δεύτερο σκέλος (89 στο πρώτο) πηγαίνοντας αδιάβαστος, δεύτερη μέρα covid19 αρνητικοποιημένος, με ένα κεφάλι σούπα. Απάντησα ό,τι θυμόμουν από τη σχολή, και το μεταπτυχιακό. Η μόνη μου προετοιμασία ήταν τις 2-3 μέρες που δεν είχα πυρετό, αλλά ήμουν ακόμα θετικός, να πάρω ένα βοήθημα Σαββάλα και να λύσω επιλεκτικά κάποια θέματα γνώσεων. Δε νομίζω ότι κάποιος με αυτά τα χαρ/κά θα μπορεί να πλασαριστεί τόσο (σχετικά) ψηλά το 2025. Χθες βγήκαν τα αποτελέσματα του C2 Γαλλικών μου. Τι με συμβουλεύετε να κάνω με το Μητρώο; Νομίζω η καλύτερη λύση είναι να ανεβάσω το B2 που έχω ήδη στην πλατφόρμα και να ανεβάσω και το C2 παίρνοντας σκρινσοτ τη φόρμα αποτελεσμάτων του Γαλλικού Ινστιτούτου, που περιέχει βαθμό, ον/μο, κωδικό υποψηφίου και ημερομηνία αποτελεσμάτων. Ή μήπως καλύτερο είναι να κάνω μόνο το δεύτερο; Φοβάμαι μη δει το "επίσημο" Β2 ο υπάλληλος που θα τσεκάρει αιτήσεις και δικαιολογητικά και πει "άστο καλύτερα" ως προς την αναγνώριση του "ανεπίσημου" C2. Πάντως, να περιμένω 1+ μήνα να μου στείλει το αργόσχολο Γαλλικό Υπ. Παιδείας πτυχίο, δεν παίζει σα σενάριο. Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2023 από MikhailBakurin 1
fast8 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 31/5/2023 στις 5:56 ΜΜ, MikhailBakurin είπε Είναι βασικό τυπικό προσόν το να έχει κάποιος ΚΑΙ μεταπτυχιακό ΚΑΙ 2η ξένη γλώσσα σε άριστο επίπεδο; Η ανθρωπογεωγραφία αυτών με τους οποίους έδινα μαζί , μου άφηνε την εντύπωση ότι επρόκειτο για ανθρώπους που ανήκουν στην "τυπικά" μορφωμένη γενιά μεταξύ 35-45 σήμερα: 1 προπτυχιακό, 1 ξένη γλώσσα. Άρα, θέλω να πω, θα λανσαριστώ πολύ πάνω, ίσως και πάνω από τη θέση 1500. Πως μπορείς απο την εμφάνιση κάποιου να ξέρεις τις σπουδές του, ειδικά όταν είναι ντυμένοι casual για μια εξέταση και όλοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης; Τέλος πάντων, μόνο απο το γεγονός ότι όσοι περιγράφεις είναι 10-20 χρόνια μεγαλύτεροι σου, τους δίνει τουλάχιστον τα 5 μόρια της εργασιακής εμπειρίας που εσύ δεν τα έχεις. Απο την περιγραφή σου, φαίνεται να έχεις 4.5 - 5.5 μόρια, ανάλογα την εμπειρία που θα σου αναγνωριστεί (μεταπτυχιακό 2 μόρια, 2 ξένες γλώσσες σε C2 επίπεδο 1.5 μόρια, 1-2 χρόνια εμπειρία 1-2 μόρια). Απο τα περισσότερα polls στο Internet υπολογίζουμε πως ο μέσος όρος των μορίων που έχουν οι υποψήφιοι είναι 6.5+, το οποίο είναι λογικό αν σκεφτείς πόσοι έχουν τα 5 μόρια της εμπειρίας και ότι μιλάμε για ανθρώπους που θέλουν να μπουν στο δημόσιο, οπότε μαζεύουν μεταπτυχιακά, γλώσσες και λοιπά χαρτιά. Το 6.5+ μόρια το θεωρώ αξιόπιστη πρόβλεψη, γιατί το παρακολούθησα να πιάνει αυτή την τιμή στα polls απο τους πρώτους 10 ανθρώπους που ψηφίσανε και παρέμεινε εκεί για περισσότερο απο 150 ακόμα ανθρώπους, στατιστικό δεδομένο που δείχνει πως σε αυτή την τιμή σταθεροποιήτε. Απο την στιγμή που έχεις λιγότερα μόρια απο τον μέσο όρο, τότε στατιστικά μιλώντας, αντί να ανέβεις στην κατάταξη θα κατέβεις, εφόσον θα σε προσπεράσουν περισσότεροι απο αυτούς που θα προσπεράσεις εξαιτίας των μορίων. Οπότε λογικά απο την σειρά 2400 που έχεις, λογικά θα βρεθείς κάπου στην 2900. Δεν λέω πως δεν είναι εφικτό να μπεις στο δημόσιο, απλά δυσκολότερο. Έχεις αρκετές ελπίδες όμως, ειδικά αν δηλώσεις καμία Λέσβο που οι περισσότεροι θα θέλουν να αποφύγουν. Στις 28/6/2023 στις 3:34 ΜΜ, MikhailBakurin είπε Ο συγκεκριμένος ήταν καλή ευκαιρία, γιατί όλοι πήγαιναν στα τυφλά και κάπως αδιάβαστοι. Τώρα θα αρχίσουν να συγκεκριμενοποιούν ύλες και προετοιμασίες τα φροντιστήρια, οπότε θα αυξηθεί πολύ κι ο ανταγωνισμός, καθώς θα δυσκολέψουν και τα θέματα έτσι. Εγώ πέταξα 78/100 στο δεύτερο σκέλος (89 στο πρώτο) πηγαίνοντας αδιάβαστος, δεύτερη μέρα covid19 αρνητικοποιημένος, με ένα κεφάλι σούπα. Απάντησα ό,τι θυμόμουν από τη σχολή, και το μεταπτυχιακό. Εδώ μας λες άλλα, με βαθμολογία 83,5 θα έπρεπε να είσαι στους 50 πρώτους, όχι στους 2400 πρώτους, οπότε κάπου έχεις κάνει κάποιο λάθος, ίσως τυπογραφικό. Με 83.5 είσαι σίγουρα μέσα, χωρίς τα επιπλέον μόρια. Όπως και να έχει, έχεις δίκιο, ο διαγωνισμός αυτός ήταν μια ευκαιρία. Δεν πιστεύω να είναι ο επόμενος τόσο εύκολος. Ειδικά για τους ΤΕ, σχεδόν όσοι πέρασαν την βάση, έχουν την δυνατότητα να διοριστούν. Όσοι προλαβαν πρόλαβαν απο 2025 θα θέλει πολύ περισσότερο διάβασμα. Πολλά φροντιστήρια θα ξεκινήσουν απο τώρα την προετοιμασία, με μπούσουλα αυτόν τον διαγωνισμό. Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2023 από fast8
MikhailBakurin Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 14 hours ago, fast8 said: Πως μπορείς απο την εμφάνιση κάποιου να ξέρεις τις σπουδές του, ειδικά όταν είναι ντυμένοι casual για μια εξέταση και όλοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης; Τέλος πάντων, μόνο απο το γεγονός ότι όσοι περιγράφεις είναι 10-20 χρόνια μεγαλύτεροι σου, τους δίνει τουλάχιστον τα 5 μόρια της εργασιακής εμπειρίας που εσύ δεν τα έχεις. Απο την περιγραφή σου, φαίνεται να έχεις 4.5 - 5.5 μόρια, ανάλογα την εμπειρία που θα σου αναγνωριστεί (μεταπτυχιακό 2 μόρια, 2 ξένες γλώσσες σε C2 επίπεδο 1.5 μόρια, 1-2 χρόνια εμπειρία 1-2 μόρια). Απο τα περισσότερα polls στο Internet υπολογίζουμε πως ο μέσος όρος των μορίων που έχουν οι υποψήφιοι είναι 6.5+, το οποίο είναι λογικό αν σκεφτείς πόσοι έχουν τα 5 μόρια της εμπειρίας και ότι μιλάμε για ανθρώπους που θέλουν να μπουν στο δημόσιο, οπότε μαζεύουν μεταπτυχιακά, γλώσσες και λοιπά χαρτιά. Το 6.5+ μόρια το θεωρώ αξιόπιστη πρόβλεψη, γιατί το παρακολούθησα να πιάνει αυτή την τιμή στα polls απο τους πρώτους 10 ανθρώπους που ψηφίσανε και παρέμεινε εκεί για περισσότερο απο 150 ακόμα ανθρώπους, στατιστικό δεδομένο που δείχνει πως σε αυτή την τιμή σταθεροποιήτε. Για λίνκαρε τα πολλς που λες, λογαριασμέ 3 μηνυμάτων, να δω κι εγώ τι γίνεται! Πάντως το αν ένας άνθρωπος έχει υψηλές πιθανότητες να έχει μεταπτυχιακό, 2 ξένες γλώσσες σε άψογο επίπεδο, κι όχι απλά ένα πτυχίο που πήρε όταν εγώ γεννιόμουν, την εποχή των αραχτών αγελάδων, με 0 εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα, does REALLY tell. Το άκουγα και από τις συζητήσεις εντός αιθούσης τη μέρα της εξέτασης. ''Εγώ εδώ και 10 χρόνια πηγαινοφέρνω τα παιδιά στο σχολείο και ασχολούμαι με το σπίτι" ήταν η φάση των περισσότερων γυναικών εκεί, δυστυχώς, γιατί ζούμε σε σεξιστική ακόμα κοινωνία. Δε νομίζω ότι πρόλαβε κάποια να συλλέξει 5 έτη ΑΠΟΔΕΙΞΙΜΗΣ εμπειρίας. Ίσως 1 ή 2 μαξ. Για τους λάτρεις της στατιστικής, σε μια περαντζάδα που έκανα καπνίζοντας μεταξύ των σχολικών τάξεων εξεταζομένων, τουλάχιστον το 70-80% των υποψηφίων, ανήκε στο γυναικείο βιολογικό φύλο. Όσον αφορά τη Λέσβο, που τυγχάνει να έχω ιδιόκτητο σπίτι, αλλά και άλλες πιο "εξωτικές" περιοχές, έχεις δίκιο. Πώς θα δηλώσουν τέτοιοι άνθρωποι, στα 40-45 τους, με στημένες ζωές και οικογένειες, να ξεσπιτωθούν, ως πρώτη επιλογή; Υπό αυτή την έννοια, όσοι πετύχαμε στις τελείως YOLO ηλικίες (κάτω από 30), έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα να πάμε όπου να'ναι, και σε 3-5-6 χρόνια (που ελπίζουμε να έχουμε τελειώσει και το διδακτορικό) να μετακινηθούμε είτε σε πιο "περιζήτητη" επαρχία, είτε σε αστικό κέντρο.
fast8 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε Για λίνκαρε τα πολλς που λες, λογαριασμέ 3 μηνυμάτων, να δω κι εγώ τι γίνεται! Πάντως το αν ένας άνθρωπος έχει υψηλές πιθανότητες να έχει μεταπτυχιακό, 2 ξένες γλώσσες σε άψογο επίπεδο, κι όχι απλά ένα πτυχίο που πήρε όταν εγώ γεννιόμουν, την εποχή των αραχτών αγελάδων, με 0 εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα, does REALLY tell. Το άκουγα και από τις συζητήσεις εντός αιθούσης τη μέρα της εξέτασης. ''Εγώ εδώ και 10 χρόνια πηγαινοφέρνω τα παιδιά στο σχολείο και ασχολούμαι με το σπίτι" ήταν η φάση των περισσότερων γυναικών εκεί, δυστυχώς, γιατί ζούμε σε σεξιστική ακόμα κοινωνία. Δε νομίζω ότι πρόλαβε κάποια να συλλέξει 5 έτη ΑΠΟΔΕΙΞΙΜΗΣ εμπειρίας. Ίσως 1 ή 2 μαξ. Για τους λάτρεις της στατιστικής, σε μια περαντζάδα που έκανα καπνίζοντας μεταξύ των σχολικών τάξεων εξεταζομένων, τουλάχιστον το 70-80% των υποψηφίων, ανήκε στο γυναικείο βιολογικό φύλο. Όσον αφορά τη Λέσβο, που τυγχάνει να έχω ιδιόκτητο σπίτι, αλλά και άλλες πιο "εξωτικές" περιοχές, έχεις δίκιο. Πώς θα δηλώσουν τέτοιοι άνθρωποι, στα 40-45 τους, με στημένες ζωές και οικογένειες, να ξεσπιτωθούν, ως πρώτη επιλογή; Υπό αυτή την έννοια, όσοι πετύχαμε στις τελείως YOLO ηλικίες (κάτω από 30), έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα να πάμε όπου να'ναι, και σε 3-5-6 χρόνια (που ελπίζουμε να έχουμε τελειώσει και το διδακτορικό) να μετακινηθούμε είτε σε πιο "περιζήτητη" επαρχία, είτε σε αστικό κέντρο. Καλά μην αρπάζεσαι ψηλέ, κουβέντα κάνουμε. Και εγώ έδωσα στον διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός με ενδιαφέρει και ασχολούμαι μαζί του. Ούτε υπάρχει λόγος να έχεις σύνδρομο καταδίωξης, δεν έκανα λογαριασμό για να στην πω, μετά από βλάβη στο σκληρό, έχασα κωδικούς από παλιούς λογαριασμούς, από email ανάκτησης κτλ, απο εδώ και πέρα, αυτός είμαι. Υπάρχει μια στρατιά από κόσμο που θέλει να μπει στο δημόσιο και η στρατηγική τους για να το πετύχουν αυτό πριν τον 2Γ/2022 ήταν να μαζεύουν μόρια με μεταπτυχιακά, γλώσσες κτλ. Κυριολεκτικά χιλιάδες που δηλώνανε σε κάθε προκήρυξη του ΑΣΕΠ, δηλώσανε και στον 2Γ. Οι περισσότεροι μένανε έξω όχι γιατί δεν είχαν μεταπτυχιακό και γλώσσα, αλλά γιατί χάνανε από άλλους με παιδιά , εμπειρία (είχε πολλούς περιορισμούς η εμπειρία πριν τον 2Γ) κτλ. Το σχόλιο σου για τις γυναίκες το βρήκα λίγο σεξιστικό, παρόλο που κατηγορείς την κοινωνία για σεξισμό. Η αλήθεια είναι ότι κάποιος πρέπει να προσέχει τα μικρά παιδιά από την στιγμή που υπάρχουν. Αν δεν είναι η γυναίκα ή οι παππούδες ή η TV/computer, θα πρέπει να είναι ο άντρας.Τώρα εσύ αν προτιμάς, όταν παντρευτείς στείλε την γυναίκα για μεροκάματο και κάτσε σπίτι να προσέχεις τα μικρά, σε υποστηρίζω σε αυτό. Όντως πολλές γυναίκες που μείνανε σπίτι, μόλις μεγαλώσουν κάπως τα μικρά λένε να ψάξουν για δουλειά και το δημόσιο είναι πάντα μια καλή ιδέα. Στους πίνακες με τους επιτυχόντες στην 407 κατηγορία διεκπεραίωσης, δεν παρατήρησα σε καμία περίπτωση 70-80% γυναίκες, είναι όπως περιμέναμε περίπου 50-50. Όμως το λάθος που κάνεις είναι να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τον μέσο όρο ή/και τους πολλούς. Λάθος. Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να συγκρίνεις τον εαυτό σου με το καλύτερο 2% των υποψηφίων γιατί αυτοί είναι που θα πάρουν τις θέσεις στην γενική κατηγορία (την 407), όχι το υπόλοιπο 98%. Ακόμα και αν αφαιρέσουμε τις μισές θέσεις που πάνε στις ειδικές κατηγορίας και τους υποψήφιους που θα αρνηθούν διορισμό, εσύ παίζεις με το πάνω 2%. Έτσι, όσους τουρίστες και να είδες στο εξεταστικό δεν αλλάζει κάτι. Η Σούλα, η Τούλα, ο Μάκης που πήγανε απροετοίμαστοι, χωρίς χαρτιά και απλά πήγανε για να νοιώσουν καλύτερα με τον εαυτό τους και πως κάτι κάνουν στην ζωή τους, δεν αλλάζουν τα δεδομένα. Στατιστικά περίπου 1 άτομο ανά εξεταστική αίθουσα περνάει στην γενική κατηγορία και 1 σε ειδική κατηγορία . Αν εσύ είσαι εσύ αυτός ο ένας, καλώς, όλοι οι υπόλοιποι απλά προσπαθήσανε. Εγώ ακόμα και αν έγραψα στο πρώτο 0.75% των υποψηφίων, δεν αισθάνομαι 100% σίγουρος,τουλάχιστον για την γεωγραφική περιοχή και ειδικότητα που θέλω (Θεσσαλονίκη). Τελικά πόσο έγγραψες; Ακόμα και αν πήρες κατάταξη 2400, είναι παρά πολύ καλή επίδοση, απλά δεν είναι ότι σίγουρα θα σε πάρουν, γιατί είπαμε, ο διαγωνισμός, αν και η ύλη εύκολη, ήταν άκρως ανταγωνιστικός. Spoiler Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2023 από fast8
MikhailBakurin Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Kαλά, σε δείγμα 118 ατόμων (1) , σε σάητ (2) που αφορά το upper tier (3) των επιτυχόντων αναφέρεσαι. 0 στατιστική αξιοπιστία. Μην πω και υπό του μηδενός. Σεξιστική είναι η κοινωνία γιατί δε δίνει σοβαρές άδειες μητρότητας το κράτος, γιατί δεν υπάρχει καθολική πρόσβαση σε Β/Ν σταθμούς, γιατί πρώην κοπέλα μου έκλαιγε όταν μπήκε Ιατρική με τη σκέψη "δε θα απολαύσω πολύ το επάγγελμα, θα πρέπει να κάνω και να φροντίσω παιδιά". Γιατί δλδ αυτός είναι ο αναμενόμενος κοινωνικός ρόλος για μία γυναίκα, να μείνει άνεργη και ψιλοκακομοίρα ανατρέφοντας παιδιά, ακόμα και αν είναι γεννημένη πριν 27 έτη. Δεν έχει σημασία τι έγραψα και που κατετάγην, υπάρχει σκόπιμο τυπογραφικό λάθος στους βαθμούς για να μην είμαι traceable, όπως και η πραγματική κατάταξή μου (πάνω, αλλά όχι πολύ πάνω, από αυτή τη 200άδα που έχω ήδη αναφερθεί). Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2023 από MikhailBakurin
jumpmaster Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Στις 28/6/2023 στις 3:34 ΜΜ, MikhailBakurin είπε Χθες βγήκαν τα αποτελέσματα του C2 Γαλλικών μου. Τι με συμβουλεύετε να κάνω με το Μητρώο; Νομίζω η καλύτερη λύση είναι να ανεβάσω το B2 που έχω ήδη στην πλατφόρμα και να ανεβάσω και το C2 παίρνοντας σκρινσοτ τη φόρμα αποτελεσμάτων του Γαλλικού Ινστιτούτου, που περιέχει βαθμό, ον/μο, κωδικό υποψηφίου και ημερομηνία αποτελεσμάτων. Ή μήπως καλύτερο είναι να κάνω μόνο το δεύτερο; Φοβάμαι μη δει το "επίσημο" Β2 ο υπάλληλος που θα τσεκάρει αιτήσεις και δικαιολογητικά και πει "άστο καλύτερα" ως προς την αναγνώριση του "ανεπίσημου" C2. Πάντως, να περιμένω 1+ μήνα να μου στείλει το αργόσχολο Γαλλικό Υπ. Παιδείας πτυχίο, δεν παίζει σα σενάριο. Από τον τρόπο που ρώτας, μάλλον δεν έχεις εμπειρία από αιτήσεις στο ΑΣΕΠ. Φτιάχνεις το μητρώο σου, αλλά το μητρώο δεν μπαίνει αυτόματα ολόκληρο σε μια αίτηση. Πρέπει κάθε φορά και για κάθε διαγωνισμό να επισυνάπτεις τα σχετικά δικαιολογητικά για κάθε αίτηση που κάνεις ("επίκληση από μητρώο"). Δηλαδή 1. Θα κάνεις μια καταχώρηση στο μητρώο για το Β2 αφού το έχεις. 2. Θα κάνεις μια καταχώρηση στο μητρώο για το Γ2 μέχρι να σου έρθει το πτυχίο, με κάποιο άλλο έγγραφο. Λογικά μπορείς να ζητήσεις από το Γαλλικό Ινστιτούτο μια βεβαίωση ότι είσαι επιτυχών και να την παραλάβεις σχετικά γρήγορα με κόστος 10 ευρώ (Δες στο https://www.ifg.gr/eksetaseis/vevaioseis/ πάρε τηλ, στείλε mail και ρώτα). Μια τέτοια βεβαίωση λογικά περνάει. Ένα σκρινσοτ όχι. Στην ακραία περίπτωση που είναι η τελευταία μέρα αιτήσεων και δεν έχεις τίποτα στα χέρια σου (ούτε πτυχίο, ούτε επίσημη βεβαίωση) βάζεις το σκρινσοτ, κοτσάρεις μια υπεύθυνη δήλωση και πας στην ενορία να ανάψεις κανά κερί. Τώρα, μέχρι να επικαλεστείς από το μητρώο κάτι σε μια αίτηση αυτό παραμένει επεξεργάσιμο. Άρα όταν όντως παραλάβεις το πτυχίο Γ2 και εφόσον δεν έχεις επικαλεστεί μέχρι τότε την καταχώρηση (2) σε κάποια αίτηση, την επεξεργάζεσαι αφαιρείς τη βεβαίωση και προσθέτεις το πτυχίο. Αν έχεις επικαλεστεί σε αίτηση την καταχώρηση (2), αυτή δεν μπορεί πλέον να την επεξεργαστείς, οπότε κάνεις μια καινούρια καταχώρηση στο μητρώο (νο. 3) και βάζεις εκεί το πτυχίο. Αν χρειαστεί να κάνεις αίτηση πριν λάβεις το πτυχίο θα επικαλεστείς από το μητρώο τα (1) και (2). Έτσι αν δεν σου αναγνωρίσουν τη βεβαιωση για το Γ2, τουλάχιστον θα σου αναγνωρίσουν το Β2. Αν κάνεις αίτηση αφού λάβεις το πτυχίο θα επικαλεστείς από το μητρώο ΜΟΝΟ την καταχώρηση που έχει το Γ2 (ας πούμε την νο. 3) ΚΑΙ ΜΟΝΟ αυτή. (δηλαδή όχι την (1)). Και έτσι αποφεύγεις οποιαδήποτε πιθανότητα παρεξήγησης. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα