Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 3 μήνες μετά...
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω την εντύπωση ότι είχε ειπωθεί προφορικά από πρωθυπουργό ή κάποιο άλλο υψηλόβαθμο πρόσωπο, ότι όσοι περάσουν το 50%, θα χρησιμοποιηθούν μελλοντικά σαν "δεξαμενή" για περεταιρω διαδικασίες διορισμών;

Φυσικά αναφέρομαι σε πιθανή προφορική δήλωση κι όχι κάποιο νόμο κτλ...

Δημοσ.

55% είναι.

Γενικά, δεν ξέρω τι άποψη έχετε οι λοιποί επιτυχόντες, εγώ είμαι περίπου στη θέση 2400 στους 9700 της γενικής σειράς. Αν όμως βάλω τυπικά προσόντα (τα οποία δεν έχουμε καταθέσει), λανσάρομαι τουλάχιστον στη θέση 1300 (και πάνω).

Οι εξαγγελίες για 1200 περίπου κάθε έτος προσλαμβανόμενους, με οδηγούν με μαθηματική βεβαιότητα μέσα, είτε φέτος, είτε του χρόνου, σωστά δε σκέφτομαι;  Ο μόνος τρόπος να κάνω λάθος υπολογισμό, είναι είτε οι προκηρύξεις θέσεων να είναι σαφώς λιγότερες, είτε τα τυπικά μου προσόντα να είναι περισσότερο κοινά από όσο νομίζω (2 ξένες γλώσσες σε επίπεδο C2, μεταπτυχιακό, εργασιακή εμπειρία 1-2 ετών, ανάλογα αν θα αναγνωριστεί μία πιο ιδιαίτερη σύμβαση παροχής επιστημονικής συμβουλευτικής ως επιχειρηματική δραστηριότητα, πιστοποιητικό υπολογιστών ΧΩΡΙΣ βάσεις δεδομένων).

Ποια η άποψή σας;

Δημοσ.
Στις 30/5/2023 στις 4:37 ΜΜ, MikhailBakurin είπε

55% είναι.

Γενικά, δεν ξέρω τι άποψη έχετε οι λοιποί επιτυχόντες, εγώ είμαι περίπου στη θέση 2400 στους 9700 της γενικής σειράς. Αν όμως βάλω τυπικά προσόντα (τα οποία δεν έχουμε καταθέσει), λανσάρομαι τουλάχιστον στη θέση 1300 (και πάνω).

Οι εξαγγελίες για 1200 περίπου κάθε έτος προσλαμβανόμενους, με οδηγούν με μαθηματική βεβαιότητα μέσα, είτε φέτος, είτε του χρόνου, σωστά δε σκέφτομαι;  Ο μόνος τρόπος να κάνω λάθος υπολογισμό, είναι είτε οι προκηρύξεις θέσεων να είναι σαφώς λιγότερες, είτε τα τυπικά μου προσόντα να είναι περισσότερο κοινά από όσο νομίζω (2 ξένες γλώσσες σε επίπεδο C2, μεταπτυχιακό, εργασιακή εμπειρία 1-2 ετών, ανάλογα αν θα αναγνωριστεί μία πιο ιδιαίτερη σύμβαση παροχής επιστημονικής συμβουλευτικής ως επιχειρηματική δραστηριότητα, πιστοποιητικό υπολογιστών ΧΩΡΙΣ βάσεις δεδομένων).

Ποια η άποψή σας;

Τα βασικά τυπικά προσόντα (πτυχίο, μεταπτυχιακό, ξένη γλώσσα, η/υ) τα έχουν πάρα πολλοί. Επίσης, από τη στιγμή που σαν προϋπηρεσία πιθανόν να μετρά κάθε είδους εργασία (όχι μόνο συναφής με το αντικείμενο) επίσης πολλοί θα παρουσιάσουν αρκετά χρόνια. Τέλος, ένα 30%+ των θέσεων θα πάει σε ειδικές κατηγορίες (Αμεα, πολύτεκνοι, κτλ).

Η θέση 2400 σημαίνει ότι δύσκολα θα μπεις με την 1η φουρνιά των προκηρύξεων που θα βγουν μέχρι το Σεπτέμβρη. Αναμένονται ωστόσο και άλλες προκηρύξεις το 24 και το 25 κι εκεί έχεις καλές ελπίδες.

Εγώ είμαι στους πρώτους 1300 της γενικής και στους πρώτους 40 του βασικού μου πτυχίου (Ψυχολογίας) και ίσως να μπορώ να μπω και σε ειδική κατηγορία. Όμως θα ψάξω θέση μόνο κοντά στον τόπο μου. Εσύ σκέφτεσαι να πας οπουδήποτε; Γιατί τότε ανεβάζεις τις πιθανότητες σου.

• Like 1
Δημοσ.

Είναι βασικό τυπικό προσόν το να έχει κάποιος ΚΑΙ μεταπτυχιακό ΚΑΙ 2η ξένη γλώσσα σε άριστο επίπεδο; Η ανθρωπογεωγραφία αυτών με τους οποίους έδινα μαζί , μου άφηνε την εντύπωση ότι επρόκειτο για ανθρώπους που ανήκουν στην "τυπικά" μορφωμένη γενιά μεταξύ 35-45 σήμερα: 1 προπτυχιακό, 1 ξένη γλώσσα. Άρα, θέλω να πω, θα λανσαριστώ πολύ πάνω, ίσως και πάνω από τη θέση 1500.

Το θέμα της εμπειρίας με έχει μπερδέψει. Εγώ είμαι μικρός (27 ετών) και έχω 2 έτη εμπειρίας με μία περίεργη σύμβαση (παροχή επιστημονικού έργου ως επιχειρηματική δραστηριότητα), 1 έτος μαύρο που φαντάζομαι δε θα μπορέσω να το δικαιολογήσω, κι άλλο 1,5 έτος πρακτική άσκηση (μπορώ να πάρω κάποιο χαρτί από το πανεπιστήμιο επ' αυτού) . Πέραν του στρατού φυσικά (9 μήνες). Έχεις ψάξει εσύ (ή άλλος) να βρεις κάποιο ΦΕΚ ή εγκύκλιο για το τί αναγνωρίζεται από αυτά ως εμπειρία και πώς; Το μόνο καλό, είναι ότι αναγνωρίζουν ως 5 χρόνια εμπειρίας μοριοδοτούμενα, άρα δεν μας "ρίχνουν" εμάς τους μικρούς τόσο, που δεν έχουμε προλάβει να πολυεργαστούμε.

Ως προς την πρώτη φουρνιά, προφανώς δεν αναμένω εκεί πρόσληψη - δε θέλω κιόλας, καθώς κυνηγάω πολύ - πολύ σοβαρότερο διαγωνισμό. Είναι όμως πολύ ωραίο αποκούμπι η σχετικά καλή θέση μου στον ΑΣΕΠ. Και ναι, θα πήγαινα εύκολα μακριά - μη σου πω το προτιμώ κιόλας. Ειδικά στους τόπους καταγωγής μου, Κρήτη/Λέσβο, ή σε ορισμένες περιοχές της Β. Ελλάδας, όπως η Καβάλα, η Χαλκιδική και η Θεσσαλονίκη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, MikhailBakurin είπε

Είναι βασικό τυπικό προσόν το να έχει κάποιος ΚΑΙ μεταπτυχιακό ΚΑΙ 2η ξένη γλώσσα σε άριστο επίπεδο; Η ανθρωπογεωγραφία αυτών με τους οποίους έδινα μαζί , μου άφηνε την εντύπωση ότι επρόκειτο για ανθρώπους που ανήκουν στην "τυπικά" μορφωμένη γενιά μεταξύ 35-45 σήμερα: 1 προπτυχιακό, 1 ξένη γλώσσα. Άρα, θέλω να πω, θα λανσαριστώ πολύ πάνω, ίσως και πάνω από τη θέση 1500.

Το θέμα της εμπειρίας με έχει μπερδέψει. Εγώ είμαι μικρός (27 ετών) και έχω 2 έτη εμπειρίας με μία περίεργη σύμβαση (παροχή επιστημονικού έργου ως επιχειρηματική δραστηριότητα), 1 έτος μαύρο που φαντάζομαι δε θα μπορέσω να το δικαιολογήσω, κι άλλο 1,5 έτος πρακτική άσκηση (μπορώ να πάρω κάποιο χαρτί από το πανεπιστήμιο επ' αυτού) . Πέραν του στρατού φυσικά (9 μήνες). Έχεις ψάξει εσύ (ή άλλος) να βρεις κάποιο ΦΕΚ ή εγκύκλιο για το τί αναγνωρίζεται από αυτά ως εμπειρία και πώς; Το μόνο καλό, είναι ότι αναγνωρίζουν ως 5 χρόνια εμπειρίας μοριοδοτούμενα, άρα δεν μας "ρίχνουν" εμάς τους μικρούς τόσο, που δεν έχουμε προλάβει να πολυεργαστούμε.

Ως προς την πρώτη φουρνιά, προφανώς δεν αναμένω εκεί πρόσληψη - δε θέλω κιόλας, καθώς κυνηγάω πολύ - πολύ σοβαρότερο διαγωνισμό. Είναι όμως πολύ ωραίο αποκούμπι η σχετικά καλή θέση μου στον ΑΣΕΠ. Και ναι, θα πήγαινα εύκολα μακριά - μη σου πω το προτιμώ κιόλας. Ειδικά στους τόπους καταγωγής μου, Κρήτη/Λέσβο, ή σε ορισμένες περιοχές της Β. Ελλάδας, όπως η Καβάλα, η Χαλκιδική και η Θεσσαλονίκη.

Αν μπεις στο σαιτ του ΕΦΚΑ και ζητήσεις βεβαίωση προϋπηρεσίας θα σου βγάλει ένα χαρτί που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στον ΑΣΕΠ. Μπορείς να πας εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες: https://www.asep.gr/guide/1E_2020/experienceproof.html

Το μητρώο ξεκίνα σιγά σιγά να φτιάχνεις. Ανέβασε πτυχίο, μεταπτυχιακό, ξένες γλώσσες, κτλ

Y.Γ. Να έχεις υπόψη σου πώς όπου πας θα έχεις ελάχιστο χρόνο παραμονής τα 2 έτη.

Επεξ/σία από yannis27gr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από ΕΦΚΑ δε βγάζει κάτι, γιατί ήταν σύμβαση επιχειρηματικής δραστηριότητας χωρίς έναρξη. Έχω όμως τη σύμβαση έργου στο σπίτι, και βλέπω ότι το μητρώο δίνει τη δυνατότητα να σκανάρεις και να ανεβάσεις όποιο αρχείο θες.

Αρχίζω και ανεβάζω σιγά σιγά πραγματάκια, ακολουθώντας τη συμβουλή σου. Πιστεύεις (εσύ, ή άλλος που διαβάζει το θέμα) ότι έχει κάποιο νόημα να ανεβάσω επιστημονικές δημοσιεύσεις μου (1 εξ αυτών σε διεθνές συνέδριο! ) και διακρίσεις (πχ 3η θέση σε πανελλαδικό ρητορικό διαγωνισμό), ή δεν έχει κάποιο νόημα να κάτσω να σκανάρω και να ανεβάζω πράγματα που συνήθως ΔΕΝ μπαίνουν σε προκηρύξεις;

Για χρόνο παραμονής δε με νοιάζει, είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι θα είμαι μια χαρά. Ούτε κάνας τρελός παρτι άνιμαλ - εξοδιάρης είμαι, σχέση που θα με ακολουθήσει έχω, οι φίλοι μου είναι ούτως ή άλλως στο εξωτερικό όλοι, μου αρκεί να έχω ό,τι και στην Αθήνα: σπίτι με αξιοπρεπές ίντερνετ, ένα σουπερμαρκετ στο 10λεπτο οδήγησης, ένα γυράδικο κι ένα φαρμακείο. Σε 10 χρόνια που θα είμαι 37, πιθανότατα θα με απασχολούν κι άλλα πράγματα, αλλά τότε πιθανότατα δε θα είμαι επαρχία.

Επεξ/σία από MikhailBakurin
Δημοσ.
Στις 3/6/2023 στις 11:52 ΠΜ, MikhailBakurin είπε

Από ΕΦΚΑ δε βγάζει κάτι, γιατί ήταν σύμβαση επιχειρηματικής δραστηριότητας χωρίς έναρξη. Έχω όμως τη σύμβαση έργου στο σπίτι, και βλέπω ότι το μητρώο δίνει τη δυνατότητα να σκανάρεις και να ανεβάσεις όποιο αρχείο θες.

Αρχίζω και ανεβάζω σιγά σιγά πραγματάκια, ακολουθώντας τη συμβουλή σου. Πιστεύεις (εσύ, ή άλλος που διαβάζει το θέμα) ότι έχει κάποιο νόημα να ανεβάσω επιστημονικές δημοσιεύσεις μου (1 εξ αυτών σε διεθνές συνέδριο! ) και διακρίσεις (πχ 3η θέση σε πανελλαδικό ρητορικό διαγωνισμό), ή δεν έχει κάποιο νόημα να κάτσω να σκανάρω και να ανεβάζω πράγματα που συνήθως ΔΕΝ μπαίνουν σε προκηρύξεις;

Για χρόνο παραμονής δε με νοιάζει, είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι θα είμαι μια χαρά. Ούτε κάνας τρελός παρτι άνιμαλ - εξοδιάρης είμαι, σχέση που θα με ακολουθήσει έχω, οι φίλοι μου είναι ούτως ή άλλως στο εξωτερικό όλοι, μου αρκεί να έχω ό,τι και στην Αθήνα: σπίτι με αξιοπρεπές ίντερνετ, ένα σουπερμαρκετ στο 10λεπτο οδήγησης, ένα γυράδικο κι ένα φαρμακείο. Σε 10 χρόνια που θα είμαι 37, πιθανότατα θα με απασχολούν κι άλλα πράγματα, αλλά τότε πιθανότατα δε θα είμαι επαρχία.

Όχι, δεν έχει νόημα να ανεβάσεις οτιδήποτε δεν θα χρησιμοποιηθεί για το διορισμό. Δεν είναι ότι θα περάσεις από συνέντευξη. Ανέβασε αυτά που απαιτούνται και δίνουν μόρια και τελείωσες.

Ο χρόνος παραμονής είναι και λίγο σχετικός. Μπορεί να διοριστείς κάπου που δεν σου αρέσει και να βρεις κάποιον που θέλει να πάει εκεί οπότε θα κάνετε αμοιβαία μετάθεση. Το σημαντικό είναι να μπεις, τα υπόλοιπα διορθώνονται.

Το βασικό πρόβλημα, τουλάχιστον στην αρχή, είναι ο χαμηλός μισθός. Ο ΠΕ ξεκινά με περίπου 800€ τον 1ο χρόνο γιατί γίνονται πολλές κρατήσεις. Σταδιακά αυτό θα ανέβει αλλά για αρχή τα 800 είναι χαμηλό νούμερο, ειδικά αν πας σε ξένο μέρος κι έχεις να πληρώσεις ενοίκια, κτλ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, yannis27gr είπε

Ο ΠΕ ξεκινά με περίπου 800€ τον 1ο χρόνο γιατί γίνονται πολλές κρατήσεις. Σταδιακά αυτό θα ανέβει αλλά για αρχή τα 800 είναι χαμηλό νούμερο, ειδικά αν πας σε ξένο μέρος κι έχεις να πληρώσεις ενοίκια, κτλ

Ναι ε; Άρα, με το μεταπτυχιακό, γύρω στα 850 θα ξεκινάω... Θεωρούσα ότι θα είναι παραπάνω ο πρώτος, να πω την αλήθεια. Όχι πολύ παραπάνω βέβαια, γύρω στα 900-950. Ως πόσο μένουν αυτές οι κρατήσεις; Τον πρώτο χρόνο ή τα πρώτα 2-3;

Τελοσπάντων, έχω ιδιόκτητα σπίτια στους τόπους καταγωγής μου, οπότε θα δηλώσω αυτούς αν είναι. Κρήτη βέβαια, δε νομίζω να παίρνει κάποιο μπόνους. Το νησί είναι δημογραφικά εύρωστο, ο κόσμος του θέλει να μένει σε αυτό, οπότε θεωρώ δε θα βάλουν κριτήρια εντοπιότητας, εκτός πια κι αν η θέση αφορά πολύ απομονωμένα σημεία, όπως τα Σφακιά, ή η Σητεία - που κι εκεί αμφιβάλλω αν γίνεται σε τμήμα νομού να βάλεις κριτήρια "άγονης γραμμής".

Οπότε το bet μου είναι η Λέσβος, νησί που δεν προτιμάνε ούτε οι ντόπιοι, αλλά για να μείνεις 1-2 χρόνια, είναι εξαιρετικό. Βέβαια, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις - θες κι εσύ να κάνεις αντίστοιχου τύπου αιτήσεις, και η Σάμος και η Χίος, στα περισσότερά τους σημεία, έχουν ακόμα πολύ φθηνά ενοίκια, σε σχέση πχ με τις Κω, Ρόδο, που πλέον οριακά πλησιάζονται (δεν είναι Κυκλάδες, αλλά έχουν δει σοβαρή αύξηση τιμών! ).

Δημοσ.

Σύμφωνα με αυτό που παρέθεσες, αφορά ΜΟΝΟ μόνιμους κατοίκους των περιοχών αυτή η μοριοδότηση. Άρα εγώ, δημοτολόγιο σε μεγάλο δήμο της Αθήνας, δεν δικαιούμαι αυτή την έξτρα μοριοδότηση, ακόμα κι αν θέλω διακαώς να πάω. Καλά δεν κατάλαβα;

(το αστείο είναι ότι το χωριό καταγωγής μου στην Κρήτη, από το οποίο μετέφερε ο πατέρας μου πριν καμιά 10ετία τα εκλογικά μου δικαιώματα, εντάσσεται σε μικρό ορεινό δήμο με πληθυσμό κάτω των 3.500 κατοίκων. Το αν θα προκηρυχθεί εκεί θέση, είναι άλλη ιστορία, αλλά είναι τέλεια ειρωνία που αν δεν είχα μεταφερθεί, θα ήμουν σε μία από τις 4-5 περιοχές του νησιού που θεωρούνται εμπίπτουσες στις ευνοϊκές διατάξεις που παραθέτετε! )

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Σύμφωνα με αυτό που παρέθεσες, αφορά ΜΟΝΟ μόνιμους κατοίκους των περιοχών αυτή η μοριοδότηση. Άρα εγώ, δημοτολόγιο σε μεγάλο δήμο της Αθήνας, δεν δικαιούμαι αυτή την έξτρα μοριοδότηση, ακόμα κι αν θέλω διακαώς να πάω. Καλά δεν κατάλαβα;

(το αστείο είναι ότι το χωριό καταγωγής μου στην Κρήτη, από το οποίο μετέφερε ο πατέρας μου πριν καμιά 10ετία τα εκλογικά μου δικαιώματα, εντάσσεται σε μικρό ορεινό δήμο με πληθυσμό κάτω των 3.500 κατοίκων. Το αν θα προκηρυχθεί εκεί θέση, είναι άλλη ιστορία, αλλά είναι τέλεια ειρωνία που αν δεν είχα μεταφερθεί, θα ήμουν σε μία από τις 4-5 περιοχές του νησιού που θεωρούνται εμπίπτουσες στις ευνοϊκές διατάξεις που παραθέτετε! )

Η μοριοδοτηση ναι, τώρα αν εσύ θελήσεις να δηλώσεις αυτές τις περιοχές για τοποθέτηση να ξέρεις πως έχει 10ετη υποχρεωτική παραμονή.

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, dionisis1925 είπε

Η μοριοδοτηση ναι, τώρα αν εσύ θελήσεις να δηλώσεις αυτές τις περιοχές για τοποθέτηση να ξέρεις πως έχει 10ετη υποχρεωτική παραμονή.

Νομίζω ότι η 10ης παραμονή είναι μόνο αν κάνεις χρήση της εντοπιότητας. Ειδάλλως, είναι διετής η παραμονή όπως και σε κάθε άλλο μέρος.

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Να εκφράσω κ γω την απορία μου. Έκανα την αίτηση αλλά εκείνη τη μέρα μου έτυχε κάτι και τέλος πάντων δεν πήγα να "γράψω". 

Έκανα βλακεια σκέφτομαι τώρα τελευταία.. καθώς διαβάζω ότι μόνο οι "επιτυχοντες" θα μπορούν να κάνουν αίτηση σε μελλοντικούς διαγωνισμους. 

Τι να πω.. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mihawk88 είπε

Να εκφράσω κ γω την απορία μου. Έκανα την αίτηση αλλά εκείνη τη μέρα μου έτυχε κάτι και τέλος πάντων δεν πήγα να "γράψω". 

Έκανα βλακεια σκέφτομαι τώρα τελευταία.. καθώς διαβάζω ότι μόνο οι "επιτυχοντες" θα μπορούν να κάνουν αίτηση σε μελλοντικούς διαγωνισμους. 

Τι να πω.. 

Σε 2 χρόνια είναι σχεδιασμένο να γίνει ο επόμενος διαγωνισμός. Οπότε μπορείς να πάρεις μέρος σε εκείνον και να μπεις στη δεξαμενή επιτυχόντων απ' όπου θα γίνονται οι διορισμοί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...