greekgreek Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δεν αλλάζω από 80D σε 800D . Απλά συζητούσα με κάποιον με 80D για αγορά,το ανέφερα πιο πριν, τελικά δεν την πήρα. Την 2000D έχω ακόμη. 1
greekgreek Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 16 λεπτά πριν, konkarien είπε Μας έχεις μπερδέψει....🤣 Εδώ έχω μπερδευτεί εγώ ο ίδιος 😂 Αστειεύομαι φυσικά, έχω μιλήσει με κάποιους για κάμερες ,σχεδόν τα βρήκαμε με κάποιον με 80D, αλλά όταν μου έστειλε φώτο του φακού που ήταν μαζί με την κάμερα και ήταν μέσα στη σκόνη ,έκανα πίσω και δεν έγινε η συνάντηση. Σκέφτηκα ότι δεν τα πολυπρόσεχε. Το έγραψα και πιο πριν. 1
babisskg Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, greekgreek είπε Εδώ έχω μπερδευτεί εγώ ο ίδιος 😂 Αστειεύομαι φυσικά, έχω μιλήσει με κάποιους για κάμερες ,σχεδόν τα βρήκαμε με κάποιον με 80D, αλλά όταν μου έστειλε φώτο του φακού που ήταν μαζί με την κάμερα και ήταν μέσα στη σκόνη ,έκανα πίσω και δεν έγινε η συνάντηση. Σκέφτηκα ότι δεν τα πολυπρόσεχε. Το έγραψα και πιο πριν. Μείνε όσο περισσότερο μπορείς με την 2000D ...... θα αποδειχθεί καλή δασκάλα ! 2
greekgreek Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πήρα μεταχειρισμένη την Canon DSLR 800D. Ο τύπος μου έλεγε ότι είχε βγάλει μόνο καμιά 10αριά φωτογραφίες, το οποίο δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα ,ο αύξων αριθμός στις φωτογραφίες που έβγαλα άρχισε από το 96. Ήδη με τις φωτογραφίες που έβγαλα ,στην επιστροφή, το πήγα στο 276. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2022 από greekgreek 1
babisskg Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 10 λεπτά πριν, greekgreek είπε Πήρα μεταχειρισμένη την Canon DSLR 800D. Ο τύπος μου έλεγε ότι είχε βγάλει μόνο καμιά 10αριά φωτογραφίες, το οποίο δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα ,ο αύξων αριθμός στις φωτογραφίες που έβγαλα άρχισε από το 96. Ήδη με τις φωτογραφίες που έβγαλα ,στην επιστροφή, το πήγα στο 276. Καλορίζικη και καλές λήψεις ! 1
highpriest Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 34 λεπτά πριν, greekgreek είπε Πήρα μεταχειρισμένη την Canon DSLR 800D. Ο τύπος μου έλεγε ότι είχε βγάλει μόνο καμιά 10αριά φωτογραφίες, το οποίο δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα ,ο αύξων αριθμός στις φωτογραφίες που έβγαλα άρχισε από το 96. Ήδη με τις φωτογραφίες που έβγαλα ,στην επιστροφή, το πήγα στο 276. Καλοδούλευτη! Εκανες μια ουσιαστική αναβάθμιση απο την 2000D. Βλέποντας αυτά που ανεβάζεις στο νημα φωτογραφιών, θα σου έλεγα να επενδυσεις σε έναν τηλεφακό για το σύστημα σου. Θα ευχαριστηθείς πολύ περισσότερο τις φώτο πουλιών που παίρνεις. 3
greekgreek Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Σας Ευχαριστώ! Το έχω σκοπό ,μάλιστα κοιτούσα ταυτόχρονα και για τηλεφακό , είπα να πάρω πρώτα καλύτερη κάμερα . Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2022 από greekgreek
greekgreek Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Έχει κάποιος άποψη για τον Sigma 50-150mm F2.8 EX DC OS APO HSM ;
highpriest Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, greekgreek είπε Έχει κάποιος άποψη για τον Sigma 50-150mm F2.8 EX DC OS APO HSM ; Εναν παρόμοιο δεν έχεις τώρα σε εστιακό μήκος; Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2022 από highpriest 1
greekgreek Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Νόμιζα ότι είναι full frame για αυτό την ψάχνω. Αν είναι crop ,έχω παρόμοιο όπως σωστά γράφεις , τον 18-135. Δεν έχω βρει τι είναι ,full frame ή crop .
highpriest Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, greekgreek είπε Νόμιζα ότι είναι full frame για αυτό την ψάχνω. Αν είναι crop ,έχω παρόμοιο όπως σωστά γράφεις , τον 18-135. Δεν έχω βρει τι είναι ,full frame ή crop . Η γρήγορη απάντηση είναι πως δεν χρειάζεσαι αυτόν τον φακό. Νομίζω χρειάζεσαι λίγο μελέτη για το τι σημαίνουν τα εστιακά μηκη και πως συμπεριφέρονται σε διαφορετικού τύπου σενσορα μηχανές. Αυτός ο φακός που αναφέρεις, δεν θα σου δώσει κάτι αισθητά διαφορετικό απο αυτόν που έχεις. Μάλιστα θα χάσεις και τα ευρυγώνια σου. Τα εστιακά μηκη των φακών δεν αλλάζουν. Αλλάζει το τι βλέπει ο σένσορας σου και πόσο επιφάνεια απο το γυαλί του φακού καταγράφει. Υπο αυτή την έννοια ένας 50mm σε FF είναι επίσης 50mm σε crop αν τον βάλεις με έναν αντάπτορα. Απλά εσυ βλέπεις εστιασμένο το κέντρο του ανάλογα με τον σένσορα που έχει η μηχανή σου. Αν θυμάμαι καλά η δική σου έχει crop factor 1,6, αρα βλέπεις μεν τα 50mm του φακού, αλλά εστιασμένα δίνουν ένα οπτικό αποτέλεσμα που προσομειώνει τα 80mm μιας FF. Τουλάχιστον σε μηκος, επειδή αλλάζουν ανάλογα και όλα τα υπόλοιπα του τριγώνου έκθεσης. Δες κι αυτό το βιντεάκι. Θα σε βοηθήσει. 1
pifilos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, greekgreek είπε Νόμιζα ότι είναι full frame για αυτό την ψάχνω. Αν είναι crop ,έχω παρόμοιο όπως σωστά γράφεις , τον 18-135. Δεν έχω βρει τι είναι ,full frame ή crop . Δεν έχει σημασία. Ο, τι φακό και να βάλεις μπροστά είτε για full frame είτε για aps-c το crop factor υπάρχει. 1
Dr_73 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, greekgreek είπε Έχει κάποιος άποψη για τον Sigma 50-150mm F2.8 EX DC OS APO HSM ; Τον βρίσκεις φθηνά αυτόν ; Αν ναι , πάρτον . Αν όχι , πες πόσο τον βρίσκεις, να δούμε αν υπάρχει κάτι καλύτερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα