geodimis Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Προσπαθώ να εκτυπώσω σχέδιο σε pdf χρησιμοποιώντας το autocad 2005 (κλίμακα 1000/50). Επιλέγω printer Adobe pdf ή Bulzip. Για paper size Α4 και Α3 μου εμφανίζεται στο plot scale η δυνατότητα mm/units. Με το που επιλέξω μεγαλύτερη διάσταση χαρτιού (Α2, Α1, Α0 ή φτιάξω δικό μου) αυτόματα το plot scale γυρνάει σε inch/units και δεν υπάρχει η δυνατότητα επιλογής mm/units. Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Έχω απεγκαταστήσει και επανεγκαταστήσει το autocad αλλά δεν έχω βρει λύση. Επισυνάπτω print screen Καμία ιδέα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
micos000 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Δε γνωρίζω κάτι ιδιαίτερο αλλά η πιο απλή λύση που μπορώ να σκεφτώ είναι να κάνεις την μετατροπή mm>inch και να το βάλεις στο πρώτο πεδίο. π.χ. 1000 mm=39.37 inch (39.37007874 για την ακρίβεια) https://www.rapidtables.com/convert/length/mm-to-inch.html?x=1000
nautilus7 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Λογικά κάποιο πρόβλημα με το χαρτί σου είναι. Οι μονάδες αντιστοιχούν στις διαστάσεις του χαρτιού. Αν το χαρτί ειναι ορισμένο σε mm, θα δεις mm στο autocad. Για κοίταξε μέσα απο τις ιδιότητες του εκτυπωτή, πώς ειναι ορισμένο το συγκεκριμένο χαρτί.
mercator84 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Πριν την εκτύπωση πάνε format - units και δες σε τι ειναι το σχέδιό σου. Αλλιώς φτιάξε ένα δικό σου χαρτί με τις διαστάσεις που θέλεις και ονόμασέ το αλλιώς.
tzitzikas2 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) δοκίμασε και τον dopdf printer. Σε autocad 2008 δουλεύει μια χαρά. Επίσης δοκίμασε αντί για 1000:50 να γράψεις 1:0.05. επιπλέον να γνωρίζεις οτι δεν γίνεται να εκτυπώσεις κάτι σε κλίμακα σε ότι μέγεθος φύλλου θες. Μπορεί να μην γίνεται. Σε autocad 2017 που δουλεύω εγώ δεν γίνεται π.χ το 1:50 κλίμακα μα το καταφέρω σε όλα τα μεγέθη (A4, A3 κτλ). Μπορεί να το κάνει μόνο σε ένα πολλές φορές ή σε κάποια μεγέθη να φαίνεται πολύ μικρό ή να φάινεται τμήμα του σχεδίου. Θα πρέπει το σχέδιο να είναι σχεδιασμένο για κλίμακα και το περίγραμμα φυσικά. Αν δεν σε ενδιαφέρει κλίμακα τότε άσε το Fit to paper τσεκαρισμένο και κάνε window (με τσεκαρισμένο το center the plot) και λογικά θα εκτυπώνει σε ότι διάσταση θες. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2022 από tzitzikas2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα