Προς το περιεχόμενο

MacBook pro freezes

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από macodin,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δες τα support documents.

https://support.apple.com/el-gr/HT201250

https://support.apple.com/el-gr/guide/disk-utility/dskutl1040/mac

Σύμφωνα με το Terminal report αλλά και του αξιόπιστου DriveDX ο δίσκος δεν έχει θέμα.

Δοκίμασε λοιπόν να τον ελαφρώσεις από περιττές εφαρμογές, διπλότυπα ή ογκώδη αρχεία. Αν τα panics επιμείνουν, νομίζω ότι το μηχάνημα πρέπει να πάει στο service.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, epinki είπε

Δες τα support documents.

https://support.apple.com/el-gr/HT201250

https://support.apple.com/el-gr/guide/disk-utility/dskutl1040/mac

Σύμφωνα με το Terminal report αλλά και του αξιόπιστου DriveDX ο δίσκος δεν έχει θέμα.

Δοκίμασε λοιπόν να τον ελαφρώσεις από περιττές εφαρμογές, διπλότυπα ή ογκώδη αρχεία. Αν τα panics επιμείνουν, νομίζω ότι το μηχάνημα πρέπει να πάει στο service.

5 εφαρμογές έχω εγκατεστημένες. Δεν έχω τίποτα μέσα 

Και 80gb εικόνες και βίντεο στο photos που συγχρονίζει με το iPhone 

Εχω κάνει τις πρώτες βοήθειες στα κομμάτια του δίσκου δεν έβγαλε κάποιο σφάλμα 

Service δεν πάει ποτέ τίποτα από το ονοματεπώνυμο μου. Εγώ είμαι το service 

Δημοσ.

Καλημέρα.

Φαίνεται ότι κάπου έχουμε εξαντλήσει τις πρακτικές που θα μπορούσαν να επιλύσουν το θέμα.

Ο δίσκος, παρά τις αντικρουόμενες διαγνώσεις φαίνεται ότι είναι εν τάξει. Αφού δε κατά την χρήση των Windows partition δεν προκύπτει panic, δεν φαίνεται να συντρέχει θέμα με την logic board. Όμως σύμφωνα με το άρθρο μπορεί να συντρέχει κάτι τέτοιο. Στην περίπτωση σου λοιπόν υπάρχει μια ακόμη αντίφαση.

Φίλε μου, δεν γνωρίζω κάτι άλλο που θα μπορούσε να βοηθήσει, πάντως όπως και να έχει παραμένων στην διάθεση σου.

Όσο αφορά ιδιαίτερα τις φωτογραφίες & videos, εικάζω ότι τα έχεις στο Cloud. Αν όχι, σταμάτησε την χρήση του μηχανήματος και ενεργοποίησε το Time Machine. Ο κίνδυνος είναι ορατός το μηχάνημα κάποια στιγμή να μην ανοίγει πλέον οπότε όλα τα data σου θα χαθούν.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, epinki είπε

Καλημέρα.

Φαίνεται ότι κάπου έχουμε εξαντλήσει τις πρακτικές που θα μπορούσαν να επιλύσουν το θέμα.

Ο δίσκος, παρά τις αντικρουόμενες διαγνώσεις φαίνεται ότι είναι εν τάξει. Αφού δε κατά την χρήση των Windows partition δεν προκύπτει panic, δεν φαίνεται να συντρέχει θέμα με την logic board. Όμως σύμφωνα με το άρθρο μπορεί να συντρέχει κάτι τέτοιο. Στην περίπτωση σου λοιπόν υπάρχει μια ακόμη αντίφαση.

Φίλε μου, δεν γνωρίζω κάτι άλλο που θα μπορούσε να βοηθήσει, πάντως όπως και να έχει παραμένων στην διάθεση σου.

Όσο αφορά ιδιαίτερα τις φωτογραφίες & videos, εικάζω ότι τα έχεις στο Cloud. Αν όχι, σταμάτησε την χρήση του μηχανήματος και ενεργοποίησε το Time Machine. Ο κίνδυνος είναι ορατός το μηχάνημα κάποια στιγμή να μην ανοίγει πλέον οπότε όλα τα data σου θα χαθούν.

Μια υπόθεση είναι ότι μπορεί να φταίει ο δίσκος 

αλλη υπόθεση είναι μήπως φταίει κάτι από το λογισμικό 

οι φωτό και τα βίντεο έχω ένα αρχείο σε έναν εξωτερικό δίσκο. Το αρχείο από το photos. 
δεν έχω τίποτα άλλο μέσα στο μηχάνημα 

κι αν κάτι πάθει δεν θα χάσω τίποτα από μέσα. Τι να το κάνω το time machine backup? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tasos19s είπε

κι αν κάτι πάθει δεν θα χάσω τίποτα από μέσα. Τι να το κάνω το time machine backup? 

Κατά βάση μπορείς να επαναφέρεις το σύστημα σου με όλες τις ρυθμίσεις και τα data σου σε ελάχιστο χρόνο.

Διαφορετικά πηγαίνεις αναγκαστικά πλέον σε clean install.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, epinki είπε

Κατά βάση μπορείς να επαναφέρεις το σύστημα σου με όλες τις ρυθμίσεις και τα data σου σε ελάχιστο χρόνο.

Διαφορετικά πηγαίνεις αναγκαστικά πλέον σε clean install.

ε καλά εντάξει άλλο αυτό. 5 πράγματα γνωρίζω. είχα τον iMac του 2011 μέχρι πέρυσι και δεν είχε χρειαστεί ούτε επαναφορά να κάνω ποτέ. Κι αυτό τώρα το MacBook εάν όντως δεν έχει πρόβλημα ο δίσκος, δεν θα χρειαστεί ποτέ να το πειράξω 

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε μου το πρόβλημα παραμένει μετά από το safe boot;

Εάν ναι τότε υποψιάζομαι πως στο δημιουργεί το photos app. Υπάρχει περίπτωση να έχεις κάποιες ή κάποια αλλοιωμένη φώτο ή βίντεο.

Δεν χάνεις τίποτα, εάν το πρόβλημα υπάρχει μετά από το safe boot που έκανες, να τρέξεις μια επιδιόρθωση στην βιβλιοθήκη του photo app:

https://support.apple.com/en-us/HT204967

Επίσης ίσως βοηθήσει αν διαγράψεις αυτά τα αρχεία από την βιβλιοθήκη του συστήματος: 

com.apple.mediaanalysisd.plist

ίσως είναι αλλοιωμένα 

Επεξ/σία από macodin
Δημοσ.
13 ώρες πριν, macodin είπε

Εάν ναι τότε υποψιάζομαι πως στο δημιουργεί το photos app. Υπάρχει περίπτωση να έχεις κάποιες ή κάποια αλλοιωμένη φώτο ή βίντεο.

Δεν χάνεις τίποτα, εάν το πρόβλημα υπάρχει μετά από το safe boot που έκανες, να τρέξεις μια επιδιόρθωση στην βιβλιοθήκη του photo app:

Επίσης ίσως βοηθήσει αν διαγράψεις αυτά τα αρχεία από την βιβλιοθήκη του συστήματος: 

ίσως είναι αλλοιωμένα 

Δεν μου το έκανε ξανά αλλά πιστεύω θα ξανά συμβεί 

Ναι έχω θέματα με το photos 

Άσε που κάθε φορά που κάνω συγχρονισμό με το iPhone, μου περνάει 3-4-5-6 φορές τις ίδιες και τις ίδιες φωτό 

Και σίγουρα έχω πετύχει και κάποια αρχεία που όπως λες έχουν πρόβλημα 

Θα το ψάξω αυτό που είπες το απόγευμα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, macodin είπε

ίσως είναι αλλοιωμένα 

έκανα πολλα πράγματα. αρχικά κατέβασα μια εφαρμογή και έσβησα όλες τις διπλές τριπλές και παραπάνω, φωτογραφίες που μου δημιουργεί συνέχεια το photos κάθε φορά που κάνω συγχρονισμό με το iPhone.

μετά έσβησα οριστικά όλες αυτές τις παραπάνω φωτογραφιες

τέλος έκανα όπως μου είπες και μια επιδιόρθωση της βιβλιοθηκης

τώρα να δούμε πως θα πάει αν ξανά πάθω το ίδιο πρόβλημα 

Επεξ/σία από Tasos19s
Δημοσ.
Στις 12/10/2022 στις 8:34 ΜΜ, macodin είπε

ίσως είναι αλλοιωμένα 

φαίνεται ότι μετά από αυτό που μου πρότεινες και τις διορθώσεις που έκανα στην βιβλιοθήκη φωτογραφιών έχει μέρες που δεν μου ξανά εμφάνισε το προβλημα

τώρα ένα άλλο θέμα που έχω αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει.

το λαπτοπ μου έχει πληκτρολόγιο αλλά όχι αγγλικό. είναι βασικά τα γράμματα αγγλικά αλλά τα σύμβολα οι παρενθέσεις και αυτά είναι γερμανικών προδιαγραφών 

μπορώ να βάλω από πάνω κάποιο αυτοκόλλητο η κάτι να βάλω ώστε να γίνει κανονικά αγγλικό γιατί πολλές φορές ψάχνω κάτι σύμβολα και δεν τα βρίσκω. άλλου τα γράφει και άλλου είναι τα περισσότερα 

Δημοσ.

Αν είναι μόνο για τα σύμβολα μπορείς να χρησιμοποιείς το εικονικό, πατώντας φερ' ειπείν το κομάντ ή το αλτ ή συνδυασμούς κτλπ, και να βλέπεις πού είναι αυτό που θέλεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, macodin είπε

Αν είναι μόνο για τα σύμβολα μπορείς να χρησιμοποιείς το εικονικό, πατώντας φερ' ειπείν το κομάντ ή το αλτ ή συνδυασμούς κτλπ, και να βλέπεις πού είναι αυτό που θέλεις

Δεν υπάρχουν αυτοκόλλητα; Να βρω να βάλω να τελειώνω 

Δημοσ.

για αυτοκόλλητα δεν ξέρω φίλε μου, ίσως να υπάρχουν θα σου πουν οι άλλοι, υπάρχουν σίγουρα όμως πολλές μικρές βιοτεχνίες που κανουν τέτοια , φέιγ βολάν, αυτοκόλλητα κτλπ και θα μπορούσες, αν δεν βρεις τελικά, να πας σε αυτές, με ένα πληκτρολόγιο όπως το θέλεις (την φωτό του) και να ζητήσεις και μάλιστα με το καλύτερο υλικό, κόλλα κτλπ που έχουν, στο μέγεθος ακριβώς που έχουν τα πλήκτρα σου.

Μέχρι τότε μπορείς να έχεις το εικονικό, το οποίο κάθεται πάντα μπροστά στην οθόνη, σε κάποια γωνία σε σμίκρυνση (πως γράφεται αυτό;), και να κάνεις την δουλειά σου σχετικά άνετα, χωρίς να το ανοίγεις και να το κλείνεις.

Να συμπληρώσω, γιατί δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός, πως δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς το εικονικό με το ποντίκι, το κανονικό θα χρησιμοποιείς, απλά κάθε που θέλεις ένα σύμβολο θα πατάς, πάντα στο κανονικό σου πληκτρολόγιο, το κομάντ ή το άλτ ή συνδυασμούς και στο εικονικό θα βλέπεις την ίδια στιγμή τα σύμβολα που είναι από κάτω, οπότε και ξέρεις που να πατήσεις. Δεν είναι και τόσο μεγάλη φασαρία στην πράξη, προσωρινά πάντα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, macodin είπε

για αυτοκόλλητα δεν ξέρω φίλε μου, ίσως να υπάρχουν θα σου πουν οι άλλοι, υπάρχουν σίγουρα όμως πολλές μικρές βιοτεχνίες που κανουν τέτοια , φέιγ βολάν, αυτοκόλλητα κτλπ και θα μπορούσες, αν δεν βρεις τελικά, να πας σε αυτές, με ένα πληκτρολόγιο όπως το θέλεις (την φωτό του) και να ζητήσεις και μάλιστα με το καλύτερο υλικό, κόλλα κτλπ που έχουν, στο μέγεθος ακριβώς που έχουν τα πλήκτρα σου.

Μέχρι τότε μπορείς να έχεις το εικονικό, το οποίο κάθεται πάντα μπροστά στην οθόνη, σε κάποια γωνία σε σμίκρυνση (πως γράφεται αυτό;), και να κάνεις την δουλειά σου σχετικά άνετα, χωρίς να το ανοίγεις και να το κλείνεις.

Να συμπληρώσω, γιατί δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός, πως δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς το εικονικό με το ποντίκι, το κανονικό θα χρησιμοποιείς, απλά κάθε που θέλεις ένα σύμβολο θα πατάς, πάντα στο κανονικό σου πληκτρολόγιο, το κομάντ ή το άλτ ή συνδυασμούς και στο εικονικό θα βλέπεις την ίδια στιγμή τα σύμβολα που είναι από κάτω, οπότε και ξέρεις που να πατήσεις. Δεν είναι και τόσο μεγάλη φασαρία στην πράξη, προσωρινά πάντα.

Είναι μια προσωρινή λύση αυτό που λες 

Εγω ψάχνω μια μόνιμη λύση 

Θα μπορούσε πχ να έχει και μικρά ελληνικά στα κανονικά πλήκτρα όπως έχουν όλοι οι υπολογιστές 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...