Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

απευθείας στο θέμα:

αρχές καλοκαιριού ξαφνικά σβήνει η οθόνη του υπολογιστή και δουλεύει Τέρμα η 1660 ti που έχω (καινούργια μόλις τέσσερις μήνες δουλειάς και τα λοιπά).

πίστευα είναι μεμονωμένο γεγονός και έτσι δεν έδωσε σημασία αλλά συχνά πυκνά ιδίως όταν έκανα browsing το πάθαινε και δεν έχει σημασία πόσο καιρό είχα ανοιχτό τον υπολογιστή μπορεί να συνέβαινε στη μία ώρα μπορείς τις 5:00 μπορεί και στο πρώτο μισάωρο.

αυτό το φαινόμενο συνεχίστηκε μέχρι που αποφάσισα να τρέξω κάποια διαγνωστικά και καθώς η πρώτη υποψία ήταν η κάρτα γραφικών έτρεξα stress test όπως το aida64 και το fun mark.

ιδίως το ida  έφτασε σε μνήμες επεξεργαστή και κάρτα σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες αλλά δεν κολλούσε ο υπολογιστής.

μετά έτρεξα το Μέμ86 , την πρώτη φορά μου έβγαλε κάποια error στη μνήμη όταν είχα και τα δύο sticks μέσα. οπότε άνοιξα τον υπολογιστή και τα δοκίμασα ένα-ένα και κατά παράξενο τρόπο δεν μου έβγαλε κανένα error.

θα ξανά έτρεξα δύο φορές μετά μαζί ξανά και πάλι κανένα error.

άλλαξα κάρτα γραφικών μήπως τελικά αυτή είχε πρόβλημα και έβαλα μία 2060 super που είχα ενός έτους. πάλι το ίδιο πρόβλημα όμως αυτή τη φορά αν π.χ. παίζει κάποιο τραγούδι στον υπολογιστή συνεχίζει να παίζει άσχετα με το αν σβήνει η οθόνη και δουλεύει Τέρμα η κάρτα στους ανεμιστήρες όμως δεν βλέπω και δεν μπορώ να κάνω τίποτα ούτε να κλείσω το πρόγραμμα με κάποια συντόμευση πληκτρολογίου ούτε τίποτα μόνο reset.

παραθέτω σαν συνημμένο το log του open hardware monitor μήπως και κάποιος βγάλει άκρη.

ακόμη και επεξεργαστή άλλαξα από τον 2600 στον 1600 μήπως και φταίει αυτό.

η μητρική που έχω είναι tomahawk για ΑΜ4 και όταν ανοίγω τον υπολογιστή ανοίγουν για λίγο τα led του ez debug, για τις μνήμες και την κάρτα γραφικών και μετά σβήνουν αλλά από ότι διάβασα στο forum Το πρόβλημα είναι να είναι μόνιμα ανοιχτές.

σκέφτηκα κάποια στιγμή ότι μπορεί να ρθει το pci slot και έτσι έβαλα την κάρτα 2060 στο κάτω-κάτω slot αλλά πάλι τα ίδια.

εννοείται ότι όλα τα drivers μου είναι στην τελευταία έκδοση και να έχουμε υπόψιν ότι μέχρι Ιούνιο όλα λειτουργούσαν χωρίς κανένα πρόβλημα.

επίσης στον υπολογιστή μου έχω και linux όπου πίστευα ότι μπορεί τελικά να είναι προβληματική η εγκατάσταση των windows αλλά τελικά μου το έκανε και στο linux .

2022-10-07 19_47_16-System Information.jpg

2022-10-07 19_47_31-System Information1.jpg

openhardwaremonitor-v0.9.6.7z

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις κάνει πολλούς ελέγχους και καθόλου στην τύχη και μπράβο σου για αυτό.

31 λεπτά πριν, embrance είπε

μετά έτρεξα το Μέμ86 , την πρώτη φορά μου έβγαλε κάποια error στη μνήμη όταν είχα και τα δύο sticks μέσα. οπότε άνοιξα τον υπολογιστή και τα δοκίμασα ένα-ένα και κατά παράξενο τρόπο δεν μου έβγαλε κανένα error.

Αν κλείσεις το XMP (disable) μήπως περνάει και με τις δύο μνήμες επάνω το memtest;

Δημοσ.
22 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Έχεις κάνει πολλούς ελέγχους και καθόλου στην τύχη και μπράβο σου για αυτό.

Αν κλείσεις το XMP (disable) μήπως περνάει και με τις δύο μνήμες επάνω το memtest;

το ανεφερα οτι το δοκιμασα και με τις δυο και μι αμια το τεστ.

21 ώρες πριν, nickol-us είπε

Έχω συναντήσει παρόμοιο πρόβλημα από κακό τροφοδοτικό, έχε το στα υπόψιν για δοκιμή

αυτο θα δοκιμασω τωρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Προβληματικό τροφοδοτικό.

ή

2. Πρόβλημα με το XMP και ζόρισμα του controller του Ryzen 5 1600. Απενεργοποίησε το XMP και άστο να δουλεύουν οι μνήμες στα 2133MHz. Αν δεν το ξανακάνει, τότε ξέρεις τι φταίει.

Επεξ/σία από duffyduck
  • Like 4
Δημοσ.

Από οτι φαίνεται μνήμες είναι, οπως λεει ο @duffyduck. Αν παιζουν σωστα στα 2133, κέρασε τες λιγο παραπάνω ρεύμα, ίσως και λίγο τον controler της cpu όταν τις βάλεις manual στην επιθυμητή ταχύτητα. Μήπως της εκανες κανα bios update και μουλάρωσε με το xmp απο εκει και έπειτα?

Δημοσ.

Τροφοδοτικό ο πρώτος ύποπτος. Υπάρχει καμιά φορά περίπτωση "αδύναμης" θέσης μνήμης. Το MemTest καλό είναι να τρέχει με την ίδια μνήμη σε διαφορετικές θέσεις αν θέλεις να φτάσεις ως τέρμα τον έλεγχο. Μερικές φορές υπάρχουν και...  ανεξήγητα φαινόμενα 😀 στα μηχανήματα του διαβόλου που αγαπάμε.

Δημοσ.

Ο,τι λένε παρα πάνω φίλε...

Πρώτα μνήμες στο χαλαρό 2133 και αν το ξανα κάνει δοκίμασε άλλο τροφοδοτικό..

Αν και τα 2 δεν.. τότε μάλλον κάτι μαγικό παίζει με την μητρική...

• Like 1
Δημοσ.

Απενεργοποιησε xmp.

Αν εχεις 1 ζευγαρι μνημων στις θεσεις πχ 1-3 δοκιμασε στις θεσεις 2-4.

Τελος Δοκιμασε και με ενα ντιμακι μνημης σε ολες τις θεσεις μη και τυχον καποια θεση της μητρικης ειναι ελαττωματικη.

Τροφοδοτικο δεν ειναι σιγουρα.

ΕΙναι ή μνημες και θεσεις μητρικης ή θερμοκρασιες μητρικης με  θερμοκρασια καρτας γραφικων.

Μπορεις να δοκιμασεις μια απλη καρτα γραφικων χωρις εξτρα τροφοδοσια?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kouross είπε

Τροφοδοτικο δεν ειναι σιγουρα.

Μην είσαι τόσο σίγουρος, μιλάω εκ πείρας για περιστατικό που έχω βιώσει. Κακό τροφοδοτικό που δούλευε φαινομενικά κανονικά, είχε σκασμένο πυκνωτή, κάποια τάση ερχόταν χωρίς φίλτρο και πέταγαν σφάλματα οι μνήμες. Μόλις αλλαχτηκε το τροφοδοτικό το πρόβλημα έφτιαξε, μετά από επέμβαση είδα τον σκασμένο πυκνωτή.

Δεν ξέρω πόσο συχνό ή σπάνιο μπορεί να είναι, απλά μην είσαι απόλυτος ότι το τροφοδοτικό δεν φταίει.

• Like 3
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Μην είσαι τόσο σίγουρος, μιλάω εκ πείρας για περιστατικό που έχω βιώσει. Κακό τροφοδοτικό που δούλευε φαινομενικά κανονικά, είχε σκασμένο πυκνωτή, κάποια τάση ερχόταν χωρίς φίλτρο και πέταγαν σφάλματα οι μνήμες. Μόλις αλλαχτηκε το τροφοδοτικό το πρόβλημα έφτιαξε, μετά από επέμβαση είδα τον σκασμένο πυκνωτή.

Δεν ξέρω πόσο συχνό ή σπάνιο μπορεί να είναι, απλά μην είσαι απόλυτος ότι το τροφοδοτικό δεν φταίει.

Αν δεν δοκιμασε αλλαγη τροφοδοτικου ισως να εχεις και δικιο ή αν δεν ειναι καποιο αξιοπιστο PS, αλλα  με τετοια καρτα πιστευω οτι θα εχει καλο τροφοδοτικο.

Παντως σε εμενα παρομοιο ακριβως προβλημα με FX8300 και HD5470 ηταν θεμα με μνημες..ουτε η αλλαγη μητρικης βοηθησε ουτε η αλλαγη τροφοδοτικου που εκανα.

Να μας απαντηση ο φιλος τι τροφοδοτικο φοραει στο συστημα του.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, kouross είπε

Αν δεν δοκιμασε αλλαγη τροφοδοτικου ισως να εχεις και δικιο ή αν δεν ειναι καποιο αξιοπιστο PS, αλλα  με τετοια καρτα πιστευω οτι θα εχει καλο τροφοδοτικο.

Παντως σε εμενα παρομοιο ακριβως προβλημα με FX8300 και HD5470 ηταν θεμα με μνημες..ουτε η αλλαγη μητρικης βοηθησε ουτε η αλλαγη τροφοδοτικου που εκανα.

Να μας απαντηση ο φιλος τι τροφοδοτικο φοραει στο συστημα του.

Μα φυσικά τίποτα απ'οσα λες δεν αποκλείω, απλά μην αποκλείεις το τροφοδοτικό.

Η συζήτηση που κάνουμε ίσως να είναι και άσκοπη αφού ο ts δε φαίνεται να παρακολουθεί το νήμα που συντηρούμε ενώ δύσκολα κάποιος θα ψάξει να βρει λύση μέσω αναζήτησης, όλοι επιλέγουν την ευκολία του νέου νήματος

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.

Corsair TX850M, 850W 80+ Gold Certified PSU

Για σους ρωτησαν.Μετεφερα τα παντα σε αλλη ΜΟΒΟ και προς το παρων ολα καλα. Σχεςδον (εχω καποια θεματα με τον ηχο και πριν λιγο παφωσε για μερικα δευτερολεπτα το συστημα)

Στυο μεσο διαστημα θα βαλω ενα ιδιο τροφοδοτικο που εχω να δοκιμασω μηπως αυτο ειναι τελικα.

ΥΓ θα παω ετσι καια λλιως ενα αλλο ζευγαρι μνημες που θελω να δοκιμασω μηπως ειναι αυτο.

Δημοσ.
Στις 15/10/2022 στις 1:11 ΜΜ, embrance είπε

Corsair TX850M, 850W 80+ Gold Certified PSU

Για σους ρωτησαν.Μετεφερα τα παντα σε αλλη ΜΟΒΟ και προς το παρων ολα καλα. Σχεςδον (εχω καποια θεματα με τον ηχο και πριν λιγο παφωσε για μερικα δευτερολεπτα το συστημα)

Στυο μεσο διαστημα θα βαλω ενα ιδιο τροφοδοτικο που εχω να δοκιμασω μηπως αυτο ειναι τελικα.

ΥΓ θα παω ετσι καια λλιως ενα αλλο ζευγαρι μνημες που θελω να δοκιμασω μηπως ειναι αυτο.

Δοκιμασε σε παρακαλω να κανεις απενεργοποιηση το Cool & Quiet ή CnQ δεν ξερω πως θα σου το εχει μεσα απο το Bios στο τμημα του Overclock νομιζω.

Δοκιμασε το και πες μας αν εχει παλι freezing.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...