Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, rus είπε

Απ οτι φαινεται ενας μηνυτης μπορει να μηνυσει οποιον του κατεβει. Ηξερα ενα διαχειριστη που ειχε κανει αγωγη σε καποια ενοικο για απληρωτα κοινοχρηστα, η οποια ομως δεν ηταν ιδιοκτητρια του διαμερισματος αλλα φιλοξενουμενη.

Θα πρεπει συνεπως πρωτου στοιχειοθετηθει μια μηνυση να ελεγχεται εαν ειναι ορθη.

Ο κατηγορούμενος πάραυτα πρέπει να επισημάνει την μη ορθότητα της υπόθεσης στο δικαστήριο, διαφορετικά θα βγει απόφαση εις βάρος του ασχέτος του γεγονότος.

• Like 2
  • Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Ηξερε ονομα επώνυμο και έψαξαν και έκατσε σε εσένα η μπίλια.

Βάλε να ψάξεις μέσα απο το 11888 να δεις πόσοι με το ίδιο ονοματεπώνυμο υπάρχουν.Ψάξε και στο internet το ονομα σου.

Έτσι πρέπει να έγινε. Υπάρχει ένας συνονόματος στο Facebook, που μένει Αθήνα και άμα δεις την φάτσα καταλαβαίνεις αμέσως.

Το τραγικό είναι ότι αν κάνεις δηλαδή μήνυση σε ένα Νίκο Κούκο, πάει η Ελληνική αστυνομία μάλλον και υποθέτει στην τύχη ότι εσύ θα είσαι, συμπληρώνει τα στοιχεία και σου κάνει κλήτευση.

Και πρέπει η μάνα μου να διαβάσει ότι με κατηγορούν για ναρκωτικά, να πληρώσω δικηγόρο και να κάτσω να ψάξω στοιχεία από το 2017 ότι δεν είμαι ελέφαντας.

Τραγικά πράγματα δηλαδή. Όταν έχω άλλα νέα θα ενημερώσω γιατί πραγματικά είναι για γέλια η κατάσταση.

• Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Narayan είπε

Ο κατηγορούμενος πάραυτα πρέπει να επισημάνει την μη ορθότητα της υπόθεσης στο δικαστήριο, διαφορετικά θα βγει απόφαση εις βάρος του ασχέτος του γεγονότος.

To θεμα ειναι να μη χρειαστει ενας ασχετος με την υποθεση να φτασει στο δικαστηριο.  Δεν υπαρχουν τροποι?

Σημ. "πάραυτα" σημαινει αμεσως

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, rus είπε

To θεμα ειναι να μη χρειαστει ενας ασχετος με την υποθεση να φτασει στο δικαστηριο.  Δεν υπαρχουν τροποι?

Σημ. "πάραυτα" σημαινει αμεσως

Στην δική μου περίπτωση μου ήρθε μόνο η κλήτευση για το δικαστήριο με ημερομηνία κτλ, χωρίς να αναφέρει τον λόγο. Επίσης γράφει ότι μου έχει ανακοινωθεί και είμαι ενήμερος για την μήνυση από το 2020, πράγμα που δεν έγινε ποτέ. Αν μου είχε έρθει η μήνυση στην τελική θα είχα χρόνο μέχρι το δικαστήριο, έστω να την βρω αυτήν που με κατηγορεί να της πω ότι είμαι άλλος χαχαχα.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, gorilas13 είπε

Στην δική μου περίπτωση μου ήρθε μόνο η κλήτευση για το δικαστήριο με ημερομηνία κτλ, χωρίς να αναφέρει τον λόγο. Επίσης γράφει ότι μου έχει ανακοινωθεί και είμαι ενήμερος για την μήνυση από το 2020, πράγμα που δεν έγινε ποτέ. Αν μου είχε έρθει η μήνυση στην τελική θα είχα χρόνο μέχρι το δικαστήριο, έστω να την βρω αυτήν που με κατηγορεί να της πω ότι είμαι άλλος χαχαχα.

Μπορεί το 2020 να έχει ενημερωθει ο σωστός άνθρωπος και να έστειλαν σε λάθος ,εσένα,την κλήτευση

Δημοσ.

Απο οτι ξερω αυτός που χάνει την δίκη πληρώνει τα δικαστικά έξοδα. Εαν κερδίσεις την δίκη τοτε θα σου πληρώσει τον δικηγόρο σου. 

Δημοσ.

Διαφωνω οτι ΕΣΥ πρεπει να αποδειξεις οτι δεν εισαι αυτος που αναφερει η μυνηση/αγωγη.
Δηλαδη εαν πως εγω σε αγωγη μου οτι ο Χ εδω μεσα ειναι κλεφτης αυτος θα πρεπει να αποδειξει οτι δεν ειναι κλεφτης; Ηξερα οτι εω που κανω την αγωγη πρεπει να αποδειξω οτι ο Χ εχει κλεψει.
Οποτε η μυνητρια θα πρεπει να αποδειξει οτι εσυ εισαι αυτος που κανει την πρεζα και της ξαφρισε το σπιτι.
Νομιζω οτι το πιο ευκολο ειναι να βρεις την μυνητρια μεσω του δικηγορου και να επικοινωνησεις μαζι της να εξηγησεις οτι τα τσακαλια εχουν στειλει το χαρτι στον λαθο ανθρωπο....

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, safridia είπε

Διαφωνω οτι ΕΣΥ πρεπει να αποδειξεις οτι δεν εισαι αυτος που αναφερει η μυνηση/αγωγη.
Δηλαδη εαν πως εγω σε αγωγη μου οτι ο Χ εδω μεσα ειναι κλεφτης αυτος θα πρεπει να αποδειξει οτι δεν ειναι κλεφτης; Ηξερα οτι εω που κανω την αγωγη πρεπει να αποδειξω οτι ο Χ εχει κλεψει.
Οποτε η μυνητρια θα πρεπει να αποδειξει οτι εσυ εισαι αυτος που κανει την πρεζα και της ξαφρισε το σπιτι.
Νομιζω οτι το πιο ευκολο ειναι να βρεις την μυνητρια μεσω του δικηγορου και να επικοινωνησεις μαζι της να εξηγησεις οτι τα τσακαλια εχουν στειλει το χαρτι στον λαθο ανθρωπο....

Δεν έχεις καταλάβει το point που παίζει σε αυτή την περιπτωση.

Προφανώς και η άλλη πρέπει να αποδείξει πως ο πραγματικός κατηγορούμενος την έκλεψε. 

Μέχρι τότε, πρέπει εσύ να αποδείξεις ότι δεν είσαι το πραγματικό άτομο που κλήθηκε και κατηγορείται. 

Διοτι ασχέτως του τι θα καταφερει να αποδείξει η άλλη, εσύ θα θεωρείσαι ο πραγματικός κατηγορούμενος. 

Γιατί ο καθένας που καλείται στο δικαστήριο μπορεί να επικαλεστει πως ειναι άσχετος και δεν έχει σχέση με το πραγματικό πρόσωπο που πρέπει να βρίσκεται εκεί. 

Τώρα το τι και πως τα γνωρίζει καλύτερα ένας δικηγόρος. 

• Like 1
Δημοσ.

Μόλις βγεις αθώος τις τραβάς μια μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και τότε πραγματικά θα τις πάρεις τα έπιπλα σε μετρητά να τα φας στο ξωτερικο σουβλάκια. 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πιθανοτερο ειναι οτι το λάθος δεν το εχει κανει αυτη αλλα το αθανατο Ελληνικο δημοσιο με το οποιο φυσικα δεν ξεμπλέκεις ευκολα.

Επεξ/σία από filipprin
  • Like 4
Δημοσ.
13 ώρες πριν, paylidis είπε

Και σε εμενα υπαρχει ατομο με ιδιο ονοματεπωνυμο, πατρωνυμο και έτος γεννησης αλλα διαφορετική πολη (κοντινη ομως). Το ανακαλυψα οταν πηγα να βγαλω διαβατηριο...

Εγω οταν πηγα να κανω γνησιο υπογραφης στο τμημα πριν 4 χρονια,μου ειπε ο αστυνομικος εκει οτι εχω απαγορευση εξοδου απο την χωρα και με ρωτουσε τι εγκλημα εχω κανει!Λεω μου κανεις πλακα.Μου λεει στο κομπιουτερ φαινεσαι οτι εχεις απαγορευση εξοδου απο την χωρα!Οτι να'ναι.Μου ειπε να παω στα δικαστηρια να βγαλω ακρη για το λαθος αλλα εγω δεν πηγα,το εχω αφησει ετσι.Οταν χρειαστει να βγω εξωτερικο θα ασχοληθω.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, gustom2008 είπε

Εγω οταν πηγα να κανω γνησιο υπογραφης στο τμημα πριν 4 χρονια,μου ειπε ο αστυνομικος εκει οτι εχω απαγορευση εξοδου απο την χωρα και με ρωτουσε τι εγκλημα εχω κανει!Λεω μου κανεις πλακα.Μου λεει στο κομπιουτερ φαινεσαι οτι εχεις απαγορευση εξοδου απο την χωρα!Οτι να'ναι.Μου ειπε να παω στα δικαστηρια να βγαλω ακρη για το λαθος αλλα εγω δεν πηγα,το εχω αφησει ετσι.Οταν χρειαστει να βγω εξωτερικο θα ασχοληθω.

Λάθος που το έχεις αφήσει.Θα σου σκάσει και θα τρέχεις.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Λάθος που το έχεις αφήσει.Θα σου σκάσει και θα τρέχεις.

Ρωτησα εναν φιλο μου αστυνομικο και μου ειπε να μην τρεξω εγω για την γραφειοκρατια.Να παω να βγαλω διαβατηριο και θα τρεξει η αστυνομια μονη της τα διαδικαστικα για την διορθωση του λαθους.Απλα δεν ασχοληθηκα ουτε διαβατηριο να βγαλω.Καποια στιγμη θα παω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, gustom2008 είπε

Ρωτησα εναν φιλο μου αστυνομικο και μου ειπε να μην τρεξω εγω για την γραφειοκρατια.Να παω να βγαλω διαβατηριο και θα τρεξει η αστυνομια μονη της τα διαδικαστικα για την διορθωση του λαθους.Απλα δεν ασχοληθηκα ουτε διαβατηριο να βγαλω.Καποια στιγμη θα παω.

Ασχολησου από τώρα γιατί αυτά δεν λυνονται από την μία μέρα στην άλλη. Άσε τι λέει ο αστυνομικος και ρώτα δικηγόρο. Άμα πας να βγεις εξωτερικό δεν θα σου πουν απλά πως δεν μπορείς να βγεις και τράβα στην ταδε υπηρεσία να πεις ότι έχεις λαθος, θα σε συλλάβουν και θα σε πάνε μέσα μέχρι να γίνει διακριβωση και μετά θα πρέπει να βρεις δικηγόρο άμεσα για όλα τα προηγούμενα συν το θέμα της αποφυλάκισης από το κρατητηριο.

Το λάθος δεν γνωρίζεις αν το έχει κάνει η αστυνομία η το δικαστήριο εξ' αρχής. Ενδέχεται να είναι εξ' αρχής που σημαίνει πως θα εμφανίζεται σαν κατηγορούμενος που έγινε το δικαστήριο εν άγνοια σου και σε καταδίκασε. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, geo9419 είπε

Απο οτι ξερω αυτός που χάνει την δίκη πληρώνει τα δικαστικά έξοδα. Εαν κερδίσεις την δίκη τοτε θα σου πληρώσει τον δικηγόρο σου. 

Μα δεν είναι δίκη του η υπόθεση

2 ώρες πριν, makis269 είπε

Μόλις βγεις αθώος τις τραβάς μια μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και τότε πραγματικά θα τις πάρεις τα έπιπλα σε μετρητά να τα φας στο ξωτερικο σουβλάκια. 

Για το λάθος του δημοσίου? Αν η τύπισσα έκανε μήνυση στην τύχη ναι, αλλά κατά 99% κάποιος δημόσιος υπάλληλος τα έκανε μπάχαλο

1 ώρα πριν, gustom2008 είπε

Spoiler

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...