Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Screenshot_1.jpg.c830bd8b4eb6f478d88e8ce3358a51c6.jpg

έχω το συστημα αυτο και αντιμετωπίζω το εξής, είναι το δεύτερο καθαρό φορματ κ εγκατασταση win10 που κανω , μου κολλαει στα παιχνίδια και οχι όταν σερφαρω ή κανω δουλειες desktop office κτλ...

Δεν μπορω να καταλαβω τι συμβαινει.

Καμια παρομοια εμπειρια ή τι μπορει να φταιει ; ο m2 ανεβαζει πολύ θερμοκρασία δεν ξερω αν το προκαλει αυτος... αναγκαστικά reset και τον βρίσκω σε θερμοκρασίες 53 και 55 βαθμους

η vega 64 τον στριμωχνει μαζι με την ψυκτρα του επεξεργαστη η οποια ειναι η Noctua nh d15 αυτο το θηριο

ειμαι σε απογνωση, μια βοηθεια μηπως σκεφτω τι να κανω να σταματησει αυτο το προβλημα

ευχαριστω πολύ

• Like 1
Δημοσ.

Το παρουσιάζει σε όλα τα παιχνίδια ή σε κάποιο συγκεκριμένο;

Θερμοκρασίες(cpu,gpu) κατά τη διάρκεια έχεις ελέγξει;

Οι μνήμες είναι στα 2133; Έχεις περάσει κάποιο διαγνωστικό;

Mην είσαι τυχερός και υπάρχει κάποιο καταγεγραμένο σφάλμα στο event viewer;

Τρέχουν πράγματα γενικά στο backround:

• Like 1
Δημοσ.

Σε όλα τα παιχνίδια το ίδιο πρόβλημα.

3200mhz οι μνημες δεν τις τσεκαρα , τα προβληματα αρχισαν οταν αλλαξα κουτι εβαλα την ψυκτρα και τον m2

θα στειλω screenshots απο το event viewer σε φριζαρισμα παλι καποιο kernel power.... δεν εχω ιδεα απο αυτα...

στο background δεν τρεχει τίποτα απο ότι τρεχουν τα windows απο μονα τους

• Like 1
Δημοσ.

Οι μνήμες φαίνεται να τρέχουν στα 2133.

Αν έχεις ενεργοποιήσει το xmp και τρέχουν στα 3200 τότε κάνεις είτε διαγνωστικό έλεγχο μνημών, είτε δοκιμάζεις να απενεργοποιήσεις το xmp και να ελέγξεις αν συνεχίζει στο παρουσιάζει

Από θερμοκρασίες γενικά έχεις δει;

Μόνο κουτί άλλαξες; Ποιό έχεις τώρα; Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάποιο χαλαρό βύσμα;

Δημοσ.

Κάνει restarts από μόνο του και μετά με πετάει σε μια οθόνη και μου λέει να το αλλάξω στην προηγούμενη κατάσταση όταν ενεργοποιώ το xmp

48 mother
35 cpu
42 m2
75 gpu

image.png.304a4ac77341e3ebf948fa08dbdeaa48.pngποιο event να κοιτάξω ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπότε οι μνήμες ή ο Imc έχουν θέμα μάλλον.

Τροφοδοτικό ποιό αν επιτρέπεται; Είναι πολυκαιρισμένο;

Στο event viewer -> System και ψάχνεις για error (για να έχεις μια ιδέα)

Τρέξε ένα διαγνωστικό μνημών, κατά προτίμηση φτιάξε στικ και δούλεψε memtest

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.

Εϊναι ένα πρόβλημα που μπορεί να προέρθει εύκολα από τις μνήμες, εφόσον δεν σε αφήνει να ενεργοποιήσεις και το xmp μάλλον πετάνε σφάλματα.

Ξεκίνα με το διαγνωστικό και βλέπουμε, τα υπόλοιπα είναι απλά υποθέσεις.

'Ενα "κακό", έτοιμο να χαιρετήσει, τροφοδοτικό μπορεί επίσης να προκαλέσει τέτοια θέματα.

Από τη στιγμή που ξεκινάς να βρεις τη βλάβη μόνος, πρέπει να αρχίσεις να δοκιμάζεις δεύτερο hardware και να τρέξεις κάποια βασικά διαγνωστικά

Δημοσ.

Το διαγνωστικό δείχνει οτι οι μνημες είναι αριστες...

χειροκινητα ανεβασα τα mhz και το εφτασα στα 2733... πιο πανω δεν αφηνει η μητρικη ... δεν ξερω γιατι... και δεν μπορω να ανεβασω τα voltage των μνημων... :(

οταν μπορεσω θα δω τι θα γινει και θα ενημερωσω

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά το μόνο που κέρδισα ήταν να αυξήσω το χρόνο παιχνιδιού κατα 2 ώρες απο 10 λεπτά και μέτα κρας δεν δουλεύει ούτε το alt-ctrl-del.

θα κοιτάξω για αναβαθμιση ή καλύτερα θα κάνω νέο build. Ευχαριστώ πολύ πολύ όλους @nickol-usκαι @AmixRecklessγια το χρόνο σας. Δεν θέλω να το παιδέψω άλλο δεν μπορώ να καταλάβω γιατι η μητρική μου που την αναβαθμισα χθες το bios δεν κρατά το xmp.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Onoufris είπε

Τελικά το μόνο που κέρδισα ήταν να αυξήσω το χρόνο παιχνιδιού κατα 2 ώρες απο 10 λεπτά και μέτα κρας δεν δουλεύει ούτε το alt-ctrl-del.

θα κοιτάξω για αναβαθμιση ή καλύτερα θα κάνω νέο build. Ευχαριστώ πολύ πολύ όλους @nickol-usκαι @AmixRecklessγια το χρόνο σας. Δεν θέλω να το παιδέψω άλλο δεν μπορώ να καταλάβω γιατι η μητρική μου που την αναβαθμισα χθες το bios δεν κρατά το xmp.

- οι μνήμες είναι 4 στικ ή 2 ? 

- Ποιο τροφοδοτικό έχεις ? 

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαπητε φιλε απο την εμπειρια μου σε SSD δισκους(δεν ξερω αν οι Μ2 ειναι πιο ανεκτικοι σε θεματα θερμοκρασιας).

Αν εγω δω θερμοκρασια στον SSD κανοντας του ενα speed test με το CrystalDisk Mark σε μεγαλα αρχεια(4GB) και πιασει πανω απο 45-48 βαθμους ξερω οτι εχει προβλημα.

Κανε ενα τεστ τον σκληρο σου και δες απο το HardDisk Sentinel να δεις μηπως εχει καποιες βλαβες αλλα και πως ειναι απο θεμα υγειας, επιδοσεων και θερμοκρασιας.

Επισης προσπαθησε να κανεις παλι καθαρη εγκατασταση αλλα σε καινουργιο φορμαρισμενο φλασακι και να ξανακατεβασεις παλι τα Win10  και να τα βαλεις στο φλασακι σου με το Media Creation Tool.

https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10

Μου εχει τυχει παρα πολες φορες να φταιει το φλασακι και τα αρχεια της εγκαταστασης.

Δοκιμασε και ενημερωσε μας.

Επεξ/σία από kouross
Δημοσ.
Στις 14/10/2022 στις 5:43 ΜΜ, kouross είπε

Αγαπητε φιλε απο την εμπειρια μου σε SSD δισκους(δεν ξερω αν οι Μ2 ειναι πιο ανεκτικοι σε θεματα θερμοκρασιας).

Αν εγω δω θερμοκρασια στον SSD κανοντας του ενα speed test με το CrystalDisk Mark σε μεγαλα αρχεια(4GB) και πιασει πανω απο 45-48 βαθμους ξερω οτι εχει προβλημα.

Κανε ενα τεστ τον σκληρο σου και δες απο το HardDisk Sentinel να δεις μηπως εχει καποιες βλαβες αλλα και πως ειναι απο θεμα υγειας, επιδοσεων και θερμοκρασιας.

Επισης προσπαθησε να κανεις παλι καθαρη εγκατασταση αλλα σε καινουργιο φορμαρισμενο φλασακι και να ξανακατεβασεις παλι τα Win10  και να τα βαλεις στο φλασακι σου με το Media Creation Tool.

https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10

Μου εχει τυχει παρα πολες φορες να φταιει το φλασακι και τα αρχεια της εγκαταστασης.

Δοκιμασε και ενημερωσε μας.

εως και 70 βαθμους ειναι όρια για m2 αν και πιστευω ότι η εκκινηση 41 βαθμοι πιστευω οτι γινεται απο το στριμωγμα της μικρης μητρικης μου ψυκτρα και καρτα γραφικων . Αφου ολος ο ζεστος αερας και απο την ψηκτρα και απο την καρτα γραφικων εκτονώνεται γυρω στον m2. Δεν ειναι απο τον m2 to hardisk Sentinel δειχνει 100% υγεια και κανενα προβλημα .

καθαρη εγκατασταση εχει γινει με γνησια τα windows 10 pro, ολοι οι οδηγοι ειναι ενημερωμενοι απο τα site του κατασκευαστη δεν χρησιμοποιω προγραμματα μαζι ενημερωσεις οδηγων μια και απο την εμπειρια μου προκαλουν συγχυσεις .

Γενικα ηδη ετοιμαζομαι για αναβαθμιση οποτε.. θα ειμαι πιο προσεκτικος στο επομενο build

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...