Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο αυτόματος έχει 4 καλώδια. Η φάση είναι πως ενώ είναι ανοιχτά μόνιμα, αν πατήσω το μπουτον μπορεί μετά από δύο τρεις φορές να αρχίσει να μετράει και να σβήσουν τα φώτα. Για το ρελέ που λες εννοείς το ρελέ διαρροής;

Δημοσ.

Ήρθε ο ηλεκτρολόγος και μου είπε και αυτός το ίδιο. Πως τα led δημιουργούν το πρόβλημα. Το θέμα είναι πώς θα δω ποιος από τους διακόπτες δημιουργεί το θέμα; Να βγάζω έναν έναν και να παταω να δω αν δουλεύει σωστά;

Δημοσ.

Λίγο απίθανο το κόβω να φταίνε οι ενδεικτικές λυχνίες των μπουτόν. 

Μήπως ο αυτόματος έχει κάποια λειτουργία για μόνιμη θέση ΟΝ με παρατεταμένο πάτημα των μπουτόν;

Το έχεις τσεκάρει αυτό;

Δημοσ.

Ναι. Έχει θέση για συνέχεια On αλλά δεν το έχω σε αυτήν τη θέση. Έχω αλλάξει και αυτόματο μήπως έχει χαλάσει αυτός που ειχαμε που και αυτος ήταν καινούργιος ούτως ή άλλως (2 χρόνια).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, caveneo είπε

Ήρθε ο ηλεκτρολόγος και μου είπε και αυτός το ίδιο. Πως τα led δημιουργούν το πρόβλημα. Το θέμα είναι πώς θα δω ποιος από τους διακόπτες δημιουργεί το θέμα; Να βγάζω έναν έναν και να παταω να δω αν δουλεύει σωστά;

Αφαιρείς την επιστροφή για τα λεντ ή αλλάζεις μάρκα αυτόματου. 

Δημοσ.

Αυτόματο έχω αλλάξει και κάνει πάλι τα ίδια. Όταν λες επιστροφή των led τι ακριβώς να αφαιρέσω; Σε κάθε μπουτον είναι δύο καλωδια. Και στον αυτόματο πάνε τέσσερα.

Το led είναι ενσωματωμένο στο κύκλωμα του διακόπτη.

Δημοσ.
Στις 12/10/2022 στις 10:47 ΜΜ, caveneo είπε

Αυτόματο έχω αλλάξει και κάνει πάλι τα ίδια. Όταν λες επιστροφή των led τι ακριβώς να αφαιρέσω; Σε κάθε μπουτον είναι δύο καλωδια. Και στον αυτόματο πάνε τέσσερα.

Το led είναι ενσωματωμένο στο κύκλωμα του διακόπτη.

ωχ αρα ειναι κλασσικά επαγωγικο το λεντ οποτε δε μπορεις να αφαιρεσεις κατι

ο ηλεκτρολόγος που το ειδε τι προτεινε;

αυτοματο που αλλαξες εβαλες αλλη μαρκα/μοντελο ή την ιδια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι είναι επαγωγικό το led. Ο ηλεκτρολόγος τι να πει και αυτός! Τα είδε όλα! Και στο κατάστημα από όπου τα πήρα δεν μπόρεσαν να μου προτείνουν κάτι. Άλλη μάρκα αυτόματο έβαλα ένα από leroy merlin. Gacia. Τα ίδια ακριβώς έκανε. Ο ηλεκτρολόγος μου μού είπε να τους βγάλω όλους και να αρχίσω να τους δοκιμάζω έναν έναν. Χθες, αφού άφησα τα τέκνα στα σχολεία τους, από τις 08:30 που άρχισα να τους βγάζω, τελείωσα στις 12:40.

Τελικά, δεν είναι θέμα διακόπτη. Είναι θέμα καλωδίωσης της πολυκατοικίας, η οποία είναι και παλιά, άρα ό,τι να 'ναι καλωδίωση. Οι διακόπτες είναι όλοι λειτουργικότατοι. Αλλά όταν άρχισα να τους τοποθετώ έναν έναν στις θέσεις τους και να πατώ να δω αν κολλάει, διαπίστωσα πως σε εκείνη τη θέση όποιο διακόπτη έβαζα κολλούσε τον αυτόματο!!!! Στην αρχή χάρηκα με τον πρώτο, είπα εδώ είμαστε, βρήκαμε τον χαλασμένο. Αλλά, τζίφος, τελικά. Ε, λοιπόν, η λύση ήταν να συνδέσω κανονικά τον διακόπτη (άρα δεν ανάβει το led του διακόπτη). Σημείωση, για κάποιον λόγο, μόνο όταν τοποθετούσα τα καλώδια αντίστροφα από ό,τι λέει το σχεδιάγραμμα του διακόπτη, άναβε το led του. Στη θέση αυτή, που για κάποιον άγνωστο λόγο, δημιουργούταν το πρόβλημα, τα σύνδεσα κανονικά, όπως δείχνει στο σχεδιάγραμμα του διακόπτη (το σχεδιάγραμμα το έχω στο 1o post). Έτσι, παρόλο που το led είναι σβηστό, δεν δημιουργούσε πρόβλημα στον αυτόματο. Και έτσι συνέχισα, σε όλη την πολυκατοικία. Από τους 17 διακόπτες, 2 μόνο, τους σύνδεσα κανονικά ώστε να μην ανάβει το led. Για κάποιον λόγο, αναμμένο led σε αυτές τις δυο θέσεις κολλούσε τον αυτόματο. Go figure που λένε στο χωριό μου. Ο ηλεκτρολόγος, μου είπε, αφού βρήκα τι φταίει, να το αφήσω έτσι και να μην ασχοληθώ άλλο. Φτάνει. Έφαγα όλη την εβδομάδα να ασχολούμαι με την πολυκατοικία! Αυτά τα λίγα! Τα έγραψα σε περίπτωση που τύχει και σε κάποιον άλλον το ίδιο.

Επεξ/σία από caveneo
  • Like 3
Δημοσ.
9 ώρες πριν, caveneo είπε

Και γιατί μόνο στις συγκεκριμένες δύο θέσεις!!!! Ρητορικό ερώτημα! Ευχαριστώ όπως και να 'χει.

Δε βγάζεις άκρη. Ίσως έχει να κάνει με την αντίσταση των καλωδίων κάποια ενωση κλπ. Αφού βρήκες λύση όλα καλά!!

• Like 1
Δημοσ.
Στις 9/10/2022 στις 7:36 ΜΜ, caveneo είπε

Καλησπέρα. Σαν νέος διαχειριστής μπήκα στη διαδικασία να αλλάξω όλο το διακοπτικο υλικό της πολυκατοικίας καθώς και τα φωτιστικά της. Πήρα της lezard διακόπτες πρίζες και μπουτον κλιμακοστασίου. Άλλαξα τα πάντα ο ίδιος μου. Με τα μπουτον κλιμακοστασίου όμως έχω ένα θέμα. Τυχαίες στιγμές συμβαίνει να κολλάει και να μην σβήνει. Μέχρι και αυτόματο καινούργιο πήγα αγόρασα και έβαλα στον πίνακα και γινόταν το ίδιο. Ο πίνακας είναι καινούργιος δύο χρόνων και έχει υλικό της Hager μαζί με αντικεραυνικο της Raycap. Κάθε διακόπτης έχει δύο καλωδια από πίσω. Τα συνέδεσα όπως έπρεπε για να ανάψει και το led που έχει το μπουτον. Την επόμενη μέρα έβγαλα πάλι όλους τους διακόπτες και τους δοκίμασα με πολύμετρο για να δω αν κάποιος είναι κολλημένος. Σύνολο 17 διακόπτες, όλοι λειτούργησαν κανονικά.

Έχει κανείς κάποια ιδέα γιατί μου έχει σπάσει τα νευρα; 

lezard.jpg

Τσάμπα τα αγόρασες ολα αυτά και ταλαιπωρείσαι, μερικές φορές ειναι καλύτερα πρώτα να αναζητάς ποιο σύγχρονες λύσεις παρα να προσπαθείς να επιδιορθώσεις την αρχαιολογία.

Εγω απλά άλλαξα όλες τις λάμπες με led λαμπα με ενσωματωμένο αισθητήρα κίνησης.

Περισσότερο οικονομία κάνουμε γιατι δεν ανάβουν ολες οι λάμπες σε ολους τους ορόφους ταυτόχρονα και ποιο σύγχρονο είναι γιατι δεν χρειάζεται να πατάμε κουμπάκια ανάβουν αυτόματα...😉

• Like 1
Δημοσ.

Ενδιαφέρον και αυτό που γράφεις, αδερφέ. Απλώς σε εμάς ήταν ετοιμόρροπα μερικά. Είναι πάνω από 20 χρόνια στη θέση τους. Λάμπες, ο,τι να ναι! Άλλες bayonet, e14, e27. Πόσες φορές είχαν κόψει τα καλώδια από τα ντουί! Είχα καλέσει περιπολικό για καταγραφή των ζημιών. Άσε!!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...