zygorito Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε και το φραντσάιζ δεν δίνει ποσοστά στην εταιρία ;Εχεις ψάξει να δεις με τι όρους δίνουν την επωνυμία τους; Είχαν κλείσει καφέ αλυσίδας εδώ για αποδείξεις, νομίζω το 48ωρο λουκέτο (έχει κάνα 2-3 χρόνια). Βέβαια και εμένα ξέχναγε να μου δώσει απόδειξη όταν πλήρωνα cash καμιά φορά =D
Morosana Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Ρίσκο να επενδύσεις χρήματα σε κάτι που δεν είναι του γνωστικού σου πεδίου και δεν θα είσαι εκεί να ελέγχεις. Πως θα τσεκαρεις αν οι δικοί σου δουλεύουν σωστά, αν στις 10 παραγγελίες βάζουν τη μια στην τσέπη τους κτλ; Τι θα γίνει σε περίπτωση που κάποιος από τους συγγενείς σου που τους προοριζεις να κρατήσουν το μαγαζί θέλει να φύγει; Τέλος και πιο σημαντικό είναι ποιος θα μιλάει με τη μαμά εταιρεία, εσύ που έχεις βάλει τα λεφτά και δεν έχεις γνώση η ο γαμπρός που μπορεί να λέει σε όλα ναι γιατί η ζημια δεν θα βγαίνει από το παντελόνι του; Από εμπειρία σαν καταναλωτής με τόσες επιλογές σε καφέ οι περισσοτερες αλυσίδες φτιάχνουν από αδιάφορο έως κακό καφέ και πάντα προτιμώ no name μαγαζιά που θα δω στην ταμπέλα τους μια μαρκα καφέ της προτίμησης μου 2
vagos789 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Ενα τελευταιο σχολιο απο μενα.. Οι προοπτικες γενικα δεν ειναι καλες,αυξημενο κοστος ρευματος,αυξημενοι μισθοι και ελλειψη προσωπικου,η Ευρωπη θα μπει σε υφεση-ο Ελληνας θα πιει επιτελους κι ενα καφε απο το σπιτι δεν θα παιρνει 3 καφεδες απεξω,το κρατος κυνηγαει πλεον ηλεκτρονικα τις αποδειξεις... Θεωρω οτι μια αναλογη επιχειρηση σε ενα χρονο θα πωλειται φτηνοτερα
Doubt Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 15 ώρες πριν, 1comment είπε Το να βάλω υπάλληλο ή την αδερφή μου στο μαγαζί μου κι εγώ να μετακομίσω απέναντι στο καφε είναι μια πολύ λογική ιδέα. Και μάλλον πρέπει να τη σκεφτώ. Δυστυχώς αυτοί που λένε "όχι συγγενείς" έχουν δίκιο, σύμφωνα με πρόσφατο παράδειγμα στον ευρύτερο οικογενειακό μου χώρο.
mechpanos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Όλες οι παράμετροι που γράφτηκαν, φωνάζουν ΜΑΚΡΥΑ! >> Εν τω μεταξύ το franchise δεν το βλέπω σαν θετικό, στην επαρχία... Επαρχία μένω, και ξέρω. Το μεγαλύτερο λόγο παίζουν οι γνωριμίες και ο κοινωνικός κύκλος, αυτού που δουλεύει το μαγαζί. Το franchise σε εξαναγκάζει να αγοράζεις μέχρι και τις χαρτοπετσέτες από αυτούς, σε ότι κόστος σου πουν αυτοί... να έχεις συγκεκριμένες προδιαγραφές στο μαγαζί, όπως το θέλουν αυτοί, και με εξοπλισμό που σου πουλάνε αυτοί! Σου ορίζουν τι τιμές θα βάλεις και τι ποσότητες θα πάρεις, στις περισσότερες των περιπτώσεων... Όλο το κέρδος δικό τους, όλη η χασούρα δική σου. Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Και όλοι λένε "εύκολη δουλειά το καφέ"...και όσοι έχουν ανοίξει, κλαίνε με μαύρο δάκρυ. Όσο γρήγορα τα ανοίγουνε τόσο γρήγορα τα κλείνουνε. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2022 από mechpanos 1
tounion Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Ποσους καφέδες την τελευταία εβδομάδα έχετε πάρει στο χέρι όσοι σχολιάσετε στο θέμα ? Μαγαζί να ανοίξεις χωρίς να κάνεις ενα business plan? No bet αποτυχία ... Εδω δεν ξέρεις ούτε τα κόστη ποια είναι .. παρά μόνο έχεις την εντύπωση πως έχει πααααρα πολύ δουλειά και ένα φοβερό brand.. Εντωμεταξυ μακάρι να ήτανε σταθερά τα κόστη για να μπορείς να υπολογίσεις αλλά και πάλι κατά προσέγγιση θα πας ..
The_Judas Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Στις 10/10/2022 στις 4:30 ΜΜ, theace7 είπε Από κάποιον που μεγάλωσε σε οικογενειακή επιχείρηση εστίασης, όχι καφέ αλλά δεν εχει σημασία, ΠΟΤΕ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ (αδερφοι-ες, γαμπροι κτλ κτλ) ΜΑΖΙ. ΠΟΤΕ! Εκτός και να θες να μην μιλιέστε κάποια στιγμή. Εξαιρέσεις υπάρχουν. Αλλά λίγες, και οι εποχές είναι αγριες φιλε πράγματι είναι δύσκολο να κάνεις επιχείρηση με συγγενείς. πάντα θα υπάρχουν παράπονα , αυτός γιατί δεν μου δίνει περισσότερα είμαστε συγγενείς.. γιατί δεν μου δίνει την άδεια κλπ. Επίσης είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι συγγενείς σου θα το παίζουν αφεντικά με την τσέπη σου παρόλο που δεν είναι.
SabotazNic Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Στις 9/10/2022 στις 5:56 ΜΜ, hln3 είπε Για ποιο λόγο να δώσεις 40Κ χωρίς το όνομα; Για να βρεις έτοιμη την άδεια, τα ψυγεία και τους πάγκους; Ασχετο με το θεμα, αλλα ποσο πιστευεις οτι κοστιζει ενα επαγγελματικο ψυγειο? Μηχανη του καφε? Τραπεζια? Περα απο αυτο, αγοραζεις και την οποια πελατεια εχει ο αλλος. 21 ώρες πριν, 1comment είπε Το να βάλω υπάλληλο ή την αδερφή μου στο μαγαζί μου κι εγώ να μετακομίσω απέναντι στο καφε είναι μια πολύ λογική ιδέα. Και μάλλον πρέπει να τη σκεφτώ. Κανε οτι θελεις, αλλα παντα ενας το αφετικο και ολοι οι αλλοι υπαλληλοι με μισθους. Μονο αν βαλουν λεφτα (πχ αν δωσει 25κ η αδερφη σου), τοτε συνεταιροι
hln3 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε Ασχετο με το θεμα, αλλα ποσο πιστευεις οτι κοστιζει ενα επαγγελματικο ψυγειο? Μηχανη του καφε? Τραπεζια? Περα απο αυτο, αγοραζεις και την οποια πελατεια εχει ο αλλος. άσχετο με το θέμα δεν είναι Αν κάποιος τα έχει και θέλει να τα πουλήσει αν πιάσει 25% από οσο τα πήρε τυχερός θα είναι.
1comment Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Επανέρχομαι στο θέμα που είχα ξεκινήσει πριν ένα χρόνο και κάτι για τον επίλογο. Τελικά δεν έκανα τίποτα και το κατάστημα δεν κατάφερε να το πουλήσει. Το κατάστημα το παίρνει η μαμα εταιρία και τώρα το ανακαινίζει προκειμένου να το κάνει εταιρικό. Ξέρω ότι και η μαμα εταιρία έκανε κινήσεις προκειμένου να δώσει το franchise αλλά δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Ευτυχώς που δεν έκανα τη βλακεία να το πάρω γιατί ο "προκάτοχος" μέτραγε ζημιές τελευταία (έφτασε να διώξει όλους τους υπαλλήλους και να το κρατήσει μόνος). Γενικά καλό είναι να ψάχνουμε από πολλές μεριές την όποια επένδυση-αγορά επιχείρησης. 5 1
Dinos1973 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 8 minutes ago, 1comment said: Επανέρχομαι στο θέμα που είχα ξεκινήσει πριν ένα χρόνο και κάτι για τον επίλογο. Τελικά δεν έκανα τίποτα και το κατάστημα δεν κατάφερε να το πουλήσει. Το κατάστημα το παίρνει η μαμα εταιρία και τώρα το ανακαινίζει προκειμένου να το κάνει εταιρικό. Ξέρω ότι και η μαμα εταιρία έκανε κινήσεις προκειμένου να δώσει το franchise αλλά δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Ευτυχώς που δεν έκανα τη βλακεία να το πάρω γιατί ο "προκάτοχος" μέτραγε ζημιές τελευταία (έφτασε να διώξει όλους τους υπαλλήλους και να το κρατήσει μόνος). Γενικά καλό είναι να ψάχνουμε από πολλές μεριές την όποια επένδυση-αγορά επιχείρησης. Οπως ειχα γραψει τοτε, δεν χρειαζετε καποιος να ψαξει πολυ, δυστυχως δεν υπαρχουν την σημερινη ημερα ευκαιριες οταν καποιος πουλαει. Η πουλαει ακριβα η θελει να ξεφορτωθει το προβλημα..... Posted October 9, 2022 Εάν ήταν ευκαιρία και έβγαζε καλά λεφτά θα το κρατούσε και ο ίδιος. Φαντάρος ο γιος είναι 12 μήνες, μετά τι? Άνεργος? Η κόρη πήγε άλλου για δουλειά !! Μάθε που, θα σου δώσει τροφή για σκέψη. 1
Bitbit Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 7 minutes ago, Dinos1973 said: Οπως ειχα γραψει τοτε, δεν χρειαζετε καποιος να ψαξει πολυ, δυστυχως δεν υπαρχουν την σημερινη ημερα ευκαιριες οταν καποιος πουλαει. Η πουλαει ακριβα η θελει να ξεφορτωθει το προβλημα..... Ακριβώς αυτό, φίλος σκεφτόταν να κάνει παρόμοια κινηση με εταιρεία courier. Όμως δεν έκανε την κίνηση, τον πρόλαβε ένας άλλος και πήρε το κατάστημα. Τελικά μπήκε μέσα και το έκλεισε νύχτα και τώρα μου λέει πάλι καλά που δε το πήρα.
Morosis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 35 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Οπως ειχα γραψει τοτε, δεν χρειαζετε καποιος να ψαξει πολυ, δυστυχως δεν υπαρχουν την σημερινη ημερα ευκαιριες οταν καποιος πουλαει. Η πουλαει ακριβα η θελει να ξεφορτωθει το προβλημα..... Posted October 9, 2022 Εάν ήταν ευκαιρία και έβγαζε καλά λεφτά θα το κρατούσε και ο ίδιος. Φαντάρος ο γιος είναι 12 μήνες, μετά τι? Άνεργος? Η κόρη πήγε άλλου για δουλειά !! Μάθε που, θα σου δώσει τροφή για σκέψη. Καλησπερα,να πω την γνωμη μου?Υπαρχει πολυ ανταγωνισμος, ειδικα στα καταστημα take away καφε αλλα πιστευω οτι αμα ανοιξει καποιος που ξερει την δουλεια,εχει δουλεψει χρονια μπαριστα η διανομη(η κ τα 2 τελος παντων) και τα λεφτα που θα χρησιμοποιησει για να το ανοιξει ειναι δουλεμενα,εχει ενα 60-75% να πετυχει(προσωπικη αποψη αυτα που λεω) 8/10 που ανοιξαν τετοια μαγαζια χωρις να εχουν ιδεα απλα επειδη ειχαν καποια λεφτα η τους ηρθαν απο κληρονομιες π.χ ,απετυχαν και ουτε χρονο δεν κρατησαν
Dinos1973 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 17 minutes ago, Morosis said: Καλησπερα,να πω την γνωμη μου?Υπαρχει πολυ ανταγωνισμος, ειδικα στα καταστημα take away καφε αλλα πιστευω οτι αμα ανοιξει καποιος που ξερει την δουλεια,εχει δουλεψει χρονια μπαριστα η διανομη(η κ τα 2 τελος παντων) και τα λεφτα που θα χρησιμοποιησει για να το ανοιξει ειναι δουλεμενα,εχει ενα 60-75% να πετυχει(προσωπικη αποψη αυτα που λεω) 8/10 που ανοιξαν τετοια μαγαζια χωρις να εχουν ιδεα απλα επειδη ειχαν καποια λεφτα η τους ηρθαν απο κληρονομιες π.χ ,απετυχαν και ουτε χρονο δεν κρατησαν Είναι λάθος το θέμα που αναφέρεστε. Το θέμα είναι ευκαιρίες που θεωρητικά παρουσιάζονται αλλά στην ουσία εμπίπτουν στις παραπάνω διαπιστώσεις, ότι οποίος πουλά, η πουλά ακριβά η θέλει να ξεφορτωθεί πρόβλημα, τουτέστιν δεν υπάρχουν ευκαιρίες για να επενδύσεις τα χρήματα σου σε υπάρχων μαγαζιά, τα οποία πωλούνται! Το να στήσεις απο την αρχή κάτι καινούργιο είναι άλλο θέμα!
1comment Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 1 ώρα πριν, Dinos1973 είπε Οπως ειχα γραψει τοτε, δεν χρειαζετε καποιος να ψαξει πολυ, δυστυχως δεν υπαρχουν την σημερινη ημερα ευκαιριες οταν καποιος πουλαει. Η πουλαει ακριβα η θελει να ξεφορτωθει το προβλημα..... Βλέποντας το αρχικό μου ποστ ή ακόμα και τον τίτλο, τώρα καταλαβαίνω πόσο λάθος το σκεφτόμουν παρότι και τότε έβλεπα τη μειωμένη κίνηση που είχε κλπ. Γενικώς όλα θέλουν πιο ώριμη σκέψη. Πάντως δεν περίμενα ότι θα το πάρει η εταιρία αν βλέπει ότι το κατάστημα δεν είναι κερδοφόρο και με δεδομένο ότι έψαχνε για franchise συνεργάτη όλο αυτό το διάστημα. Πιο λογικό θα ήταν να το αφήσει να κλείσει εκτός αν η εταιρία δεν ήθελε να χάσει το brand της σε μια μεγάλη πόλη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα