theace7 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Από κάποιον που μεγάλωσε σε οικογενειακή επιχείρηση εστίασης, όχι καφέ αλλά δεν εχει σημασία, ΠΟΤΕ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ (αδερφοι-ες, γαμπροι κτλ κτλ) ΜΑΖΙ. ΠΟΤΕ! Εκτός και να θες να μην μιλιέστε κάποια στιγμή. Εξαιρέσεις υπάρχουν. Αλλά λίγες, και οι εποχές είναι αγριες φιλε Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2022 από theace7 9
alfaeffe Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Narayan είπε Αν τυχόν το όνομα του franchise παραπέμπει σε πολύ ψηλό βουνό, μακριά. Δεν μπορώ να πω περισσότερα δυστυχώς για νομικούς λόγους. Αλλαξε προμηθευτη η ΔΙ.ΑΣ.; Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2022 από alfaeffe 1
xsterg Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Άλλος ένας που θα βάλει τα κλάματα. Όλα λάθος, θα έβαζα τίτλο εγώ. Όλα λάθος τα έχεις στο μυαλό σου. Είσαι η ιδανική περίπτωση αποτυχίας. Ακόμη και τώρα να την γλυτώσεις σίγουρα θα βρεθούν λαμογια στον δρόμο σου που θα σε ξεψειρισουν. Την ιστορία αυτή την έχω ακούσει άπειρες φορές και έχω δει αρκετούς που έχασαν χρήματα σε περιπτώσεις που από την αρχη φαίνονταν απάτες. Αλήθεια γιατί δεν ασχολείσαι με κάποιου άλλου είδους επιχείρηση? Νομίζετε όλοι ότι θα φτιάχνετε καφέδες με κόστος 0,10€ και θα τους πουλάτε 1,70€ και θα πλούτισετε? Ασχολήσου με κάτι άλλο, παραγωγικό. Άνοιξε κατάστημα με ηλεκτρολόγικα, υδραυλικά, ξυλουργικα, συνεργείο, η κάτι άλλο. Το ξέρω ότι δεν θα είναι γκομενοπαγιδα αλλά εάν είσαι σωστός και εργατικός θα σου φέρει ένα σοβαρό εισόδημα. 4
leonidas_fs Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 6 ώρες πριν, kax54638 είπε Άρα αφού δεν μπορεί να καλύψει το κόστος 1-2 υπαλλήλων με βασικό μισθό καταλαβαίνεις πως εξ ορισμού δεν μιλάμε για πάρα πολλά λεφτά έσοδα. Μην ξεχνάς οτι ο βασικό μισθός του υπαλλήλου, στον εργοδότη βγαίνει περίπου 1100€ με ασφάλειες, ένσημα, άδειες, έξτρα μισθούς κτλ. 2 υπάλληλοι έξτρα βγάινουν 2,500€ τον μηνα = 30,000€ τον χρόνο.
Moderators stormrain Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 9 ώρες πριν, 1comment είπε Σχετικά με το να βάλω λογιστή που λέτε πιο πάνω, αυτό δεν έχει κανένα νόημα Bαλε λογιστη. Μιλα οπωσδηποτε με τον λογιστη σου, πρωτα απ'οά ειναι ο καταλληλοτερος για να σε συμβουλευσει, αλλα περα απο αυτο, αν εισαι ειδικα σε επαρχιακη πολη, θα εκπλαγεις απο το τι ακουγεται οff the record αναμεσα σε οσους ασχολουνται με εναν Χ κλαδο. Βαλε. Λογιστη. 3 ώρες πριν, theace7 είπε Από κάποιον που μεγάλωσε σε οικογενειακή επιχείρηση εστίασης, όχι καφέ αλλά δεν εχει σημασία, ΠΟΤΕ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ (αδερφοι-ες, γαμπροι κτλ κτλ) ΜΑΖΙ. ΠΟΤΕ! Εκτός και να θες να μην μιλιέστε κάποια στιγμή. Εξαιρέσεις υπάρχουν. Αλλά λίγες, και οι εποχές είναι αγριες φιλε Αυτο. Εχω δει αδερφια να σφαζονται, αλλα και παλι, πες πως με την αδερφη του ο ts ειναι cool, και μονο που ο φιλος της θα παραιτηθει απο μια δουλεια για να μπει στη φαση, ενδεχομενως να υπαρξουν θεματα στο μελλον. Τα παντα γραπτα αν αποφασισεις και τιποτα απολυτως στο μιλητο, με εμφαση στο ποιος παιρνει τις αποφασεις. 3 ώρες πριν, SOCRATIS1000 είπε Θα σου πω κατι εγω με την καποια μικρη εμπειρια που εχω [εχω κλεισει 2 μαγαζια ,τωρα εχω ενα που παει καλα]... Οποιος σου πει δινω μαγαζι ,η βγαινω σε συνταξη και κλεινω το μαγαζι γιατι κουραστηκα,Ειναι ψευτης... Αν το μαγαζι βγαζει λεφτα καλα ,θα παρει εναν υπαλληλο,θα βαλει τον κουνιαδο του τον μπατζανακι του ,την φιλη της κορης του κτλ κτλ..Δεν πετας ενα μαγαζι ενω παει.. Η μπαινει μεσα ο κυριος που το δινει,η απλα βγαζει λιγοτερα απο την συνταξη του η απο την αλλη δουλεια που θελει να ασχοληθει τωρα και δεν αξιζει ο κοπος να το τρεχει..Αυτα τα κουραστηκα οταν το ακους ,μεγαλη προσοχη αν το παρεις ,ξεψαχνισε το και πηγαινε και κοβε βολτα απεξω Επισης franchise επιχειρηση με ονομα να εχει εναν ντελιβερα ,κατι δεν παει καθολοοοοουυ καλα Επισης αυτο. Δεν παιζει καποιος να εχει ενα μαγαζι Χ ειδους και να εχει κουραστει να βγαζει χρηματα. Απλα δεν γινεται. Ή μαλλον γινεται, αλλα δεν γινεται σε καμια περιπτωση μπαμ κι εξω, δηλαδη ο αλλος ακομα και τα παιδια του να μην θελουν να ακολουθησουν θα το τρεξει λιγο μονος του, ακομα και for the sake of it, δεν εχω ακουσει ποτε καποιον να φευγει με αυτον τον τροπο. Επιπλεον, αν ηταν τοσο ευκαιρια η φαση, σιγουρα θα το κρατουσαν οι υπαλληλοι (εχει συμβει πολλακις) ή καποιοι γνωστοι τους, δυσκολακι να φτασει η ειδηση στο απεναντι καταστημα αν δεν ειστε πολυ φιλοι. Που αν ησασταν δεν θα σκεφτοσουν κατα ποσο θα ισχυουν αυτα που λεει. Και για μια τελευταια φορα @1comment. Παρε λογιστη. Εισαι στο εμποριο, ξερεις ηδη τις λαμογιες που εχουν κανει πολλοι καταστηματαρχες και τα πιστολια που ριχνουν και πως κοιτανε να ξεφορτωθουν ευθυνες, ο καλυτερος να σε συμβουλεψει ειναι ο λογιστης σου. ΕΝΤΙΤ: Τωρα θυμηθηκα πως δεν θα μπορεις (και λογικο) λογω ωραριων να εισαι συνεχεια μεσα εσυ στο μαγαζι. Πιο λογικο θα μου φαινοταν να εβαζες καποιον υπαλληλο στο ηδη υπαρχον μαγαζι σου, που ξερεις καλα την δουλεια, αρα μπορεις να ελεγχεις πληρως το τι γινεται και εσυ να εισαι στο καφε, παρα να βαλεις κοσμο σε ενα μαγαζι που δεν εχεις ιδεα απο τον τροπο λειτουργιας του και χειρισμου του. Just sayin' 3
Maurikycli Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 20 ώρες πριν, 1comment είπε Η αλήθεια είναι ότι σε διπλανό θέμα "επένδυση με 50-100Κ" όλοι σχεδόν έλεγαν ότι λόγω πληθωρισμού είναι η κατάλληλη περίοδος για επένδυση και όχι για να κρατάς λεφτά στην άκρη γιατί χάνουν την αξία τους. Θα σου έρθει ο δημιουργός του θέματος να βάλει τα λεφτά!
andreaspA Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 9/10/2022 στις 11:49 ΜΜ, 1comment είπε θεωρώ ότι του αφήνει τουλάχιστον 3-4Κ O Frendo στο πλαστικο κοστίζει 1€ με ποτηρακι, καλαμακι, γαλα, ζαχαρη. Πόσο πουλάει στην επαρχία? 1,60 ? 1,70 ? Για να βγαζει 3000€ ο επενδυτής που θα βάλει τα 50κ + μισθοδοσια + ενοίκιο + ρευμα + λοιπα = 3000+4000+900+1000+1000 = 9900€ με 0,7€ μεικτό κέρδος σε καθε καφέ = 14142τεμ / 30 ημέρες = 471 καφέδες την ημέρα. 4000 ειναι η μισθοδοσια για 4 ατομα με βασικο μισθο και δώρα 900 ενοίκιο 1000 ρευμα 1000 λοιπά έξοδα, βλάβες, ζημιές Αυτα ειναι χοντρικα και μπακαλίστικα σε συζήτηση καφενείου. Οποιο νούμερο δεν σου αρέσει, αλλαξε το και ξανακάνε διαίρεσεις και πολλαπλασιασμούς. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2022 από andreaspA 3
1comment Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Narayan είπε Αν τυχόν το όνομα του franchise παραπέμπει σε πολύ ψηλό βουνό, μακριά. Δεν μπορώ να πω περισσότερα δυστυχώς για νομικούς λόγους. Όχι, καμία σχέση! 6 ώρες πριν, SOCRATIS1000 είπε Θα σου πω κατι εγω με την καποια μικρη εμπειρια που εχω [εχω κλεισει 2 μαγαζια ,τωρα εχω ενα που παει καλα]... Οποιος σου πει δινω μαγαζι ,η βγαινω σε συνταξη και κλεινω το μαγαζι γιατι κουραστηκα,Ειναι ψευτης... Αν το μαγαζι βγαζει λεφτα καλα ,θα παρει εναν υπαλληλο,θα βαλει τον κουνιαδο του τον μπατζανακι του ,την φιλη της κορης του κτλ κτλ..Δεν πετας ενα μαγαζι ενω παει.. Η μπαινει μεσα ο κυριος που το δινει,η απλα βγαζει λιγοτερα απο την συνταξη του η απο την αλλη δουλεια που θελει να ασχοληθει τωρα και δεν αξιζει ο κοπος να το τρεχει..Αυτα τα κουραστηκα οταν το ακους ,μεγαλη προσοχη αν το παρεις ,ξεψαχνισε το και πηγαινε και κοβε βολτα απεξω Επισης franchise επιχειρηση με ονομα να εχει εναν ντελιβερα ,κατι δεν παει καθολοοοοουυ καλα Αν έμπαινε μέσα, όπως ξαναείπα θα το έβαζε σε αγγελίες, θα το έγραφε και στο τζάμι και σίγουρα θα το έδινε λιγότερο από 50Κ. Θα το έδινε 20Κ χωρίς την επωνυμία. Να πουλήσει δηλαδή τα μηχανήματα, ψυγεία κλπ. Αυτός το δίνει 40 χωρίς επωνυμία. Δεν είναι μικρό το ποσό, μην γελιόμαστε. Ο άνθρωπος μπορεί όντως με την αύξηση των εξόδων και με το γεγονός ότι χάνει γιο-κόρη από το μαγαζί (έξτρα υπάλληλοι) να τα βάζει κάτω και να βλέπει ότι θα του μένουν ψίχουλα. Σύνταξη παίρνει εδώ και πολλά χρόνια. Για το ντελίβερι που λες, βοηθάει και αυτός. Παλιότερα είχε και δεύτερο άτομο 3 χρόνια πίσω. Δεν υπάρχει κανένα μαγαζί με δύο ντελίβερι πλην των σουβλατζίδικων εδώ. 3 ώρες πριν, xsterg είπε Ασχολήσου με κάτι άλλο, παραγωγικό. Άνοιξε κατάστημα με ηλεκτρολόγικα, υδραυλικά, ξυλουργικα, συνεργείο, η κάτι άλλο. Το ξέρω ότι δεν θα είναι γκομενοπαγιδα αλλά εάν είσαι σωστός και εργατικός θα σου φέρει ένα σοβαρό εισόδημα. Φίλε μου έχω ήδη μαγαζί (εμπορικό) και μάλιστα επιτυχημένο 8 χρόνια ακριβώς. Για δεύτερο το σκέφτομαι... 1 ώρα πριν, andreaspA είπε O Frendo στο πλαστικο κοστίζει 1€ με ποτηρακι, καλαμακι, γαλα, ζαχαρι. Πόσο πουλάει στην επαρχία? 1,60 ? 1,70 ? Για να βγαζει 3000€ ο επενδυτής που θα βάλει τα 50κ + μισθοδοσια + ενοίκιο + ρευμα + λοιπα = 3000+4000+900+1000+1000 = 9900€ με 0,7€ μεικτό κέρδος σε καθε καφέ = 14142€ / 30 ημέρες = 471 καφέδες την ημέρα. 4000 ειναι η μισθοδοσια για 4 ατομα με βασικο μισθο και δώρα 900 ενοίκιο 1000 ρευμα 1000 λοιπά έξοδα, βλάβες, ζημιές Αυτα ειναι χοντρικα και μπακαλίστικα σε συζήτηση καφενείου. Οποιο νούμερο δεν σου αρέσει, αλλαξε το και ξανακάνε διαίρεσεις και πολλαπλασιασμούς. Είναι μπακαλίστικος ο συλλογισμός. Ο διπλός καπουτσινο έχει 2.10 ή 2.20, δεν θυμάμαι. Οι τιμές που λες είναι για μονό. Επίσης εσύ μιλάς μόνο για καφέδες. Τις τυρόπιτες, μπουγάτσες, ζαμπονοτυρόπιτες που πουλάει φουλ για φουλ δεν βλέπω να τις μετράς (και δεν ξέρουμε τι κέρδος έχει). Πόσες φορές έχω πετύχει κάποιοι να κάνουν λογ/σμο 6ευρα μόνο με τυρόπιτες. 2 ώρες πριν, stormrain είπε Bαλε λογιστη. Μιλα οπωσδηποτε με τον λογιστη σου, πρωτα απ'οά ειναι ο καταλληλοτερος για να σε συμβουλευσει, αλλα περα απο αυτο, αν εισαι ειδικα σε επαρχιακη πολη, θα εκπλαγεις απο το τι ακουγεται οff the record αναμεσα σε οσους ασχολουνται με εναν Χ κλαδο. Βαλε. Λογιστη. Αυτο. Εχω δει αδερφια να σφαζονται, αλλα και παλι, πες πως με την αδερφη του ο ts ειναι cool, και μονο που ο φιλος της θα παραιτηθει απο μια δουλεια για να μπει στη φαση, ενδεχομενως να υπαρξουν θεματα στο μελλον. Τα παντα γραπτα αν αποφασισεις και τιποτα απολυτως στο μιλητο, με εμφαση στο ποιος παιρνει τις αποφασεις. Επισης αυτο. Δεν παιζει καποιος να εχει ενα μαγαζι Χ ειδους και να εχει κουραστει να βγαζει χρηματα. Απλα δεν γινεται. Ή μαλλον γινεται, αλλα δεν γινεται σε καμια περιπτωση μπαμ κι εξω, δηλαδη ο αλλος ακομα και τα παιδια του να μην θελουν να ακολουθησουν θα το τρεξει λιγο μονος του, ακομα και for the sake of it, δεν εχω ακουσει ποτε καποιον να φευγει με αυτον τον τροπο. Επιπλεον, αν ηταν τοσο ευκαιρια η φαση, σιγουρα θα το κρατουσαν οι υπαλληλοι (εχει συμβει πολλακις) ή καποιοι γνωστοι τους, δυσκολακι να φτασει η ειδηση στο απεναντι καταστημα αν δεν ειστε πολυ φιλοι. Που αν ησασταν δεν θα σκεφτοσουν κατα ποσο θα ισχυουν αυτα που λεει. Και για μια τελευταια φορα @1comment. Παρε λογιστη. Εισαι στο εμποριο, ξερεις ηδη τις λαμογιες που εχουν κανει πολλοι καταστηματαρχες και τα πιστολια που ριχνουν και πως κοιτανε να ξεφορτωθουν ευθυνες, ο καλυτερος να σε συμβουλεψει ειναι ο λογιστης σου. ΕΝΤΙΤ: Τωρα θυμηθηκα πως δεν θα μπορεις (και λογικο) λογω ωραριων να εισαι συνεχεια μεσα εσυ στο μαγαζι. Πιο λογικο θα μου φαινοταν να εβαζες καποιον υπαλληλο στο ηδη υπαρχον μαγαζι σου, που ξερεις καλα την δουλεια, αρα μπορεις να ελεγχεις πληρως το τι γινεται και εσυ να εισαι στο καφε, παρα να βαλεις κοσμο σε ενα μαγαζι που δεν εχεις ιδεα απο τον τροπο λειτουργιας του και χειρισμου του. Just sayin' Ξαναλέω. Δεν έχει νόημα να βάλω λογιστή γιατί ένα κομμάτι των εσόδων (ίσως το μεγαλύτερο) δεν φαίνεται. Πιο σωστό είναι να παρακολουθήσω εγώ τι γίνεται. Τα σκέφτομαι τα προβλήματα περί οικογενειακού. Δεν μου είπε ο άνθρωπος ότι βγάζει ΤΑ λεφτά και κουράστηκε. Μου είπε ότι κουράστηκε πήγαινε-έλα 13 χρόνια (μένει αλλού, είναι και μεγάλος) και πλέον αφού τα παιδιά του θα φύγουν, δεν θα έχει νόημα. Μου είπε μάλιστα ότι καλό είναι να το πάρει κάποιος να το δουλέψει οικογενειακά για να γλιτώνει υπαλλήλους, όπως έκανε ο ίδιος. Δεν προσπάθησε να μου ωραιοποιήσει καταστάσεις (δεν του είπα ότι ενδιαφέρομαι). Ήταν ειλικρινής. Εγώ όμως είμαι απέναντι και βλέπω τι δουλειά έχει και σε συνάρτηση με το τεράστιο brand γνωστό πολλά χρόνια, το σκέφτομαι. Οι υπάλληλοι πώς να το κρατήσουν αφού ζητάει 50Κ; Λες να είχαν στην άκρη αυτό το ποσό και να δούλευαν κάνοντας όλη μέρα καφέ όρθιοι και στο μηχανάκι; Εγώ πάντως δεν θα το κανα, εκτός αν είμουν άνεργος. Το να βάλω υπάλληλο ή την αδερφή μου στο μαγαζί μου κι εγώ να μετακομίσω απέναντι στο καφε είναι μια πολύ λογική ιδέα. Και μάλλον πρέπει να τη σκεφτώ. Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2022 από 1comment
Moderators stormrain Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 31 λεπτά πριν, 1comment είπε Ξαναλέω. Δεν έχει νόημα να βάλω λογιστή γιατί ένα κομμάτι των εσόδων (ίσως το μεγαλύτερο) δεν φαίνεται. Πιο σωστό είναι να παρακολουθήσω εγώ τι γίνεται. Τα σκέφτομαι τα προβλήματα περί οικογενειακού. Δεν μου είπε ο άνθρωπος ότι βγάζει ΤΑ λεφτά και κουράστηκε. Μου είπε ότι κουράστηκε πήγαινε-έλα 13 χρόνια (μένει αλλού, είναι και μεγάλος) και πλέον αφού τα παιδιά του θα φύγουν, δεν θα έχει νόημα. Μου είπε μάλιστα ότι καλό είναι να το πάρει κάποιος να το δουλέψει οικογενειακά για να γλιτώνει υπαλλήλους, όπως έκανε ο ίδιος. Δεν προσπάθησε να μου ωραιοποιήσει καταστάσεις (δεν του είπα ότι ενδιαφέρομαι). Ήταν ειλικρινής. Εγώ όμως είμαι απέναντι και βλέπω τι δουλειά έχει και σε συνάρτηση με το τεράστιο brand γνωστό πολλά χρόνια, το σκέφτομαι. Οι υπάλληλοι πώς να το κρατήσουν αφού ζητάει 50Κ; Λες να είχαν στην άκρη αυτό το ποσό και να δούλευαν κάνοντας όλη μέρα καφέ όρθιοι και στο μηχανάκι; Εγώ πάντως δεν θα το κανα, εκτός αν είμουν άνεργος. Το να βάλω υπάλληλο ή την αδερφή μου στο μαγαζί μου κι εγώ να μετακομίσω απέναντι στο καφε είναι μια πολύ λογική ιδέα. Και μάλλον πρέπει να τη σκεφτώ. Επεξ/σία πριν από 3 λεπτά από 1comment Εμενα εκει ειναι η διαφωνια μου στο κομματι του λογιστη. Λες πως ενα κομμάτι δεν φαίνεται κλπ. Ισχυει. Οι λογιστες τα ξερουν αυτα και τα υπολογιζουν και στο κατω κατω να στο πω κι ετσι, ο λογιστής σου μπορει να ξερει τον δικο του, ή να εχει πελατες αλλα καταστηματα του franchise. Δεν επιμενω πάντως, απλως σου λεω εγω τι θα εκανα και στο κατω κατω λογιστη εχεις ηδη, κρυφο θα του το κρατησεις? Οσο για τους υπαλλήλους, αν μια επιχείρηση είναι κερδοφορα, βρισκουν την ακρη. Προχειρα μου ερχονται ηδη δύο γνωστες μου επιχειρήσεις χονδρικης δερματινων ειδών που για καποιους λογους επρεπε οι ιδιοκτήτες να την αφήσουν και την πηραν οι υπάλληλοι. Again, δικη μου εκτίμηση. Αλλα ναι, αν το αποφασίσεις νομιζω η πιο λογική προσέγγιση ειναι ατομο στο μαγαζι σου και εσυ να τρέξεις το καφε και απο κει και περα βλέπεις. 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 36 λεπτά πριν, 1comment είπε Όχι, καμία σχέση! Αν έμπαινε μέσα, όπως ξαναείπα θα το έβαζε σε αγγελίες, θα το έγραφε και στο τζάμι και σίγουρα θα το έδινε λιγότερο από 50Κ. Θα το έδινε 20Κ χωρίς την επωνυμία. Να πουλήσει δηλαδή τα μηχανήματα, ψυγεία κλπ. Αυτός το δίνει 40 χωρίς επωνυμία. Δεν είναι μικρό το ποσό, μην γελιόμαστε. Ο άνθρωπος μπορεί όντως με την αύξηση των εξόδων και με το γεγονός ότι χάνει γιο-κόρη από το μαγαζί (έξτρα υπάλληλοι) να τα βάζει κάτω και να βλέπει ότι θα του μένουν ψίχουλα. Σύνταξη παίρνει εδώ και πολλά χρόνια. Για το ντελίβερι που λες, βοηθάει και αυτός. Παλιότερα είχε και δεύτερο άτομο 3 χρόνια πίσω. Δεν υπάρχει κανένα μαγαζί με δύο ντελίβερι πλην των σουβλατζίδικων εδώ. Φίλε μου έχω ήδη μαγαζί (εμπορικό) και μάλιστα επιτυχημένο 8 χρόνια ακριβώς. Για δεύτερο το σκέφτομαι... Είναι μπακαλίστικος ο συλλογισμός. Ο διπλός καπουτσινο έχει 2.10 ή 2.20, δεν θυμάμαι. Οι τιμές που λες είναι για μονό. Επίσης εσύ μιλάς μόνο για καφέδες. Τις τυρόπιτες, μπουγάτσες, ζαμπονοτυρόπιτες που πουλάει φουλ για φουλ δεν βλέπω να τις μετράς (και δεν ξέρουμε τι κέρδος έχει). Πόσες φορές έχω πετύχει κάποιοι να κάνουν λογ/σμο 6ευρα μόνο με τυρόπιτες. Ξαναλέω. Δεν έχει νόημα να βάλω λογιστή γιατί ένα κομμάτι των εσόδων (ίσως το μεγαλύτερο) δεν φαίνεται. Πιο σωστό είναι να παρακολουθήσω εγώ τι γίνεται. Τα σκέφτομαι τα προβλήματα περί οικογενειακού. Δεν μου είπε ο άνθρωπος ότι βγάζει ΤΑ λεφτά και κουράστηκε. Μου είπε ότι κουράστηκε πήγαινε-έλα 13 χρόνια (μένει αλλού, είναι και μεγάλος) και πλέον αφού τα παιδιά του θα φύγουν, δεν θα έχει νόημα. Μου είπε μάλιστα ότι καλό είναι να το πάρει κάποιος να το δουλέψει οικογενειακά για να γλιτώνει υπαλλήλους, όπως έκανε ο ίδιος. Δεν προσπάθησε να μου ωραιοποιήσει καταστάσεις (δεν του είπα ότι ενδιαφέρομαι). Ήταν ειλικρινής. Εγώ όμως είμαι απέναντι και βλέπω τι δουλειά έχει και σε συνάρτηση με το τεράστιο brand γνωστό πολλά χρόνια, το σκέφτομαι. Οι υπάλληλοι πώς να το κρατήσουν αφού ζητάει 50Κ; Λες να είχαν στην άκρη αυτό το ποσό και να δούλευαν κάνοντας όλη μέρα καφέ όρθιοι και στο μηχανάκι; Εγώ πάντως δεν θα το κανα, εκτός αν είμουν άνεργος. Το να βάλω υπάλληλο ή την αδερφή μου στο μαγαζί μου κι εγώ να μετακομίσω απέναντι στο καφε είναι μια πολύ λογική ιδέα. Και μάλλον πρέπει να τη σκεφτώ. Μαζί με τα κανονικά βιβλία ζητά και τα δεύτερα βιβλία να σου δώσει για έλεγχο, τα "σωστά" μαγαζιά όλα τα κτυπά στο σύστημα αλλά δεν βγάζεις απόδειξη άρα αρχεία υπάρχουν για όλα, αν τώρα δεν τα κτυπάν στο σύστημα και απλά "μπαίνουν" στο ταμείο τότε μάλλον οι υπάλληλοι θα κτίζουν μεζονέτες στο όνομα του αφεντικού 5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Ειναι φραντσάιζ και έχει μαυρα; Εννοείται χώσε αυτά παίζουν περισσότερα μαύρα για να δίνουν λιγότερα λεφτά στη μαμά εταιρία
1comment Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 50 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Ειναι φραντσάιζ και έχει μαυρα; Μάλλον μπερδεύεις το franchise με το εταιρικό. Στο εταιρικό θα τα χτυπάνε όλα (υποθέτω).
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, 1comment είπε Μάλλον μπερδεύεις το franchise με το εταιρικό. Στο εταιρικό θα τα χτυπάνε όλα (υποθέτω). και το φραντσάιζ δεν δίνει ποσοστά στην εταιρία ;Εχεις ψάξει να δεις με τι όρους δίνουν την επωνυμία τους;
1comment Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 40 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε και το φραντσάιζ δεν δίνει ποσοστά στην εταιρία ;Εχεις ψάξει να δεις με τι όρους δίνουν την επωνυμία τους; Ναι, τα έχω κοιτάξει. Προφανώς θα μιλήσω και με την εταιρία πριν συμφωνήσω σε οτιδήποτε. 1
enrique19 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Και απο μενα οχι παραμυθια δεν τσουλαει πλεον..ειδαμε και τα μικελ..που κατεντησαν πλεον..και τα coffee isl.. επισης και ο καφες απο εκει που ειχε ο φρ εσπρεσσο 1.4 στο ξεκινημα πριν χρονα σε αυτα τα self service εχει παει 2 ευρω πλεον με κατι περιβαντολαγνους νομους 10 λεπτα το περιβαλλον 10 το πλαστικο και 10 η θειαμ η μαριγω.. κορεσμενη κατασταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα