Bomber-21 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Δεν κάνουμε δουλειές με συγγενείς, πόσο μάλιστα με την αδερφή σου και το σύντροφο της. Νόμος! 10
DrLo Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 17 ώρες πριν, Dinos1973 είπε Αυτό σου γράφω….τα παιδιά θα πάνε υπάλληλοι άλλου και όχι αφεντικά στην δίκη τους δουλειά ……. Υπάρχει και το ενδεχόμενο κάποιοι άνθρωποι να μη θέλουν να γινουν CEO-ντελιβεράδες επειδή απλά και μόνο αυτό ήταν ο πατέρας τους. 1
notist Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 4 λεπτά πριν, DrLo είπε Υπάρχει και το ενδεχόμενο κάποιοι άνθρωποι να μη θέλουν να γινουν CEO-ντελιβεράδες επειδή απλά και μόνο αυτό ήταν ο πατέρας τους. Σωστό. Συμφωνώ. Φίλος και συμμαθητής μου είχε ο πατέρας του καφενείο ουζερί τα καλά χρόνια του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 80. Το μαγαζί πήγαινε τρένο τρελή δουλειά και χαρτοπαιξία φουλ. Προέκυψε θέση μόνιμη στο Δήμο και προσλήφθηκε. Όσα έπαιρνε το μήνα στο Δήμο τα έβγαζε το μαγαζί την ημέρα. Πέρασαν τα χρόνια ο πατέρας το πούλησε ευτυχώς,πήρε κάποια χρήματα και βγήκε στη σύνταξη. Τα καφενεία εκείνης της εποχής έσβησαν πλέον και όσα έχουν απομείνει δεν ξέρω αν βγάζουν ένα καλό μεροκάματο. Ο φίλος μου πλησιάζει και αυτός στη σύνταξη. Προτίμησε τη μόνιμη δουλειά στο Δήμο με μισθό βρέξει χιονίσει χωρίς την ανασφάλεια του ιδιωτικού τομέα, και όχι το καφενείο του πατέρα του . 1
kax54638 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Όταν ακούω ότι το τάδε μαγαζί είχε τρομερή δουλειά/τζίρο αλλά ο ιδιοκτήτης που δούλευε μέσα κουράστηκε ή ο συγγενής που το δούλευε μαζί του έφυγε και για αυτό τώρα την πουλάει την επιχείρηση πραγματικά απορώ. Δηλαδή αν όντως το μαγαζί έβγαζε καλά λεφτά δεν θα το κρατούσε και θα έβαζε μέσα μερικούς υπαλλήλους να το δουλέψουν; 1 1
1comment Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 33 λεπτά πριν, DrLo είπε Υπάρχει και το ενδεχόμενο κάποιοι άνθρωποι να μη θέλουν να γινουν CEO-ντελιβεράδες επειδή απλά και μόνο αυτό ήταν ο πατέρας τους. Μα είναι και λογικό. Τα παιδιά του όπως και ο ίδιος, τους βλέπω. Όλη μέρα τα κάνουν όλα. Από καφέ μέχρι ντελίβερι. Ο ίδιος είναι και μεγάλος, απορώ με τις αντοχές του. Πάντως ότι έχουν δουλειά αρκετή είναι το μόνο σίγουρο. Μόλις τώρα, kax54638 είπε Δηλαδή αν όντως το μαγαζί έβγαζε καλά λεφτά δεν θα το κρατούσε και θα έβαζε μέσα μερικούς υπαλλήλους να το δουλέψουν; Όχι, αν με τους εξτρα υπαλλήλους περιοριζόταν δραματικά το εισόδημα. Υποθετικά πάντα.
kax54638 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 24 λεπτά πριν, 1comment είπε Όχι, αν με τους εξτρα υπαλλήλους περιοριζόταν δραματικά το εισόδημα. Υποθετικά πάντα. Άρα αφού δεν μπορεί να καλύψει το κόστος 1-2 υπαλλήλων με βασικό μισθό καταλαβαίνεις πως εξ ορισμού δεν μιλάμε για πάρα πολλά λεφτά έσοδα.
1comment Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Καταρχήν ακόμα δεν έχω θετική απάντηση από αδερφή-γαμπρό. Οπότε δεν προχωράω. Δεν έχει νόημα να πάρω ένα μαγαζί, όσο κι αν βλέπω ότι δουλεύει φουλ, χωρίς να έχω χρόνο να είμαι μέσα. Ξέρω ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μου.
sphinxgr Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Απλά τα πράγματα. Ζητάς ισολογισμό των τελευταίων ετών και ξέρεις τι γίνεται. Χωρίς αριθμούς, δεν γίνεται τίποτα. Επίσης σε αυτά τα μαγαζιά δεν βγάζεις παθητικό εισόδημα. Ουσιαστικά αγοράζεις μια θέση εργασίας για σένα. Τέλος αφού οι τιμές των καφέδων και τα έξοδα γενικά ανεβαίνουν, αμφιβάλλω αν υπάρχει αύξηση κερδών σε τέτοια μαγαζιά. Ο καφές τείνει να γίνει είδος πολυτελείας. Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2022 από sphinxgr
rapidrag Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 κάνε έναν κόπο να διαβάσεις το παρακάτω https://iliaspapageorgiadis.com/o-xrisos-kanonas-pos-anoigoun-kai-pos-kleinoun-ta-kafe-stin-ellada/ 1
papapontikas Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Θα πέσει περονοσπορος στον χώρο της εστίασης αυτό το χειμώνα. Και αυτό γιατί από την μια πλευρά έχεις το ρεύμα που θα πάει στο θεό (και ποσό θα αντέχει το κράτος να επιδοτεί ειδικά επιχειρήσεις), και από την άλλη ο πληθωρισμός που ήδη έχει αναγκάσει πολλούς να σφίξουν το ζωνάρι και που θα κάνει την κατάσταση πιο δύσκολη όσο περνάει ο καιρός. Αν προσθέσεις σε αυτό το γεγονός ότι οδεύουμε προς μια παγκόσμια ύφεση προς τα μέσα του 2023 (ίσως και νωρίτερα αν τινάξει τα πέταλα το Η.Β.) τότε θα σε συμβούλευα να κανείς κραττει...
vagos789 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Δεν ειναι λανθασμενα οσα αναγραφονται στο link,αλλα μπορω να διαβεβαιωσω δυο πραγματα 1)Οι συμβουλοι οσο καλοι και τιμιοι και αν ειναι (που δεν ειναι παντα),ειναι δυσκολο να ξερουν περισσοτερα απο εναν που εχει κανει απλως μια αξιοπρεπη ερευνα. 2)Ειναι ψιλοαπιθανο να μεινεις εντος του αρχικου προυπολογισμου,οσο προσεκτικος και εμπειρος και αν εισαι, σχεδον παντα θα χρειαστει να δωσεις περισσοτερα απο οσα ειχες υπολογισει.Πχ τωρα με τον πληθωρισμο η κατασταση ξεφυγε σε ολους.Επισης ειναι πιθανο να χρειαστεις περισσοτερο χρονο για να αποσβεσεις την επενδυση.
Narayan Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Αν τυχόν το όνομα του franchise παραπέμπει σε πολύ ψηλό βουνό, μακριά. Δεν μπορώ να πω περισσότερα δυστυχώς για νομικούς λόγους.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Narayan είπε Αν τυχόν το όνομα του franchise παραπέμπει σε πολύ ψηλό βουνό, μακριά. Δεν μπορώ να πω περισσότερα δυστυχώς για νομικούς λόγους. Κιλιμάντζαρο; Υ.Γ. Συγγνώμη και πάλι,δεν άντεξα... Καλή συνέχεια... Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2022 από ChrisOnceMore
SOCRATIS1000 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Θα σου πω κατι εγω με την καποια μικρη εμπειρια που εχω [εχω κλεισει 2 μαγαζια ,τωρα εχω ενα που παει καλα]... Οποιος σου πει δινω μαγαζι ,η βγαινω σε συνταξη και κλεινω το μαγαζι γιατι κουραστηκα,Ειναι ψευτης... Αν το μαγαζι βγαζει λεφτα καλα ,θα παρει εναν υπαλληλο,θα βαλει τον κουνιαδο του τον μπατζανακι του ,την φιλη της κορης του κτλ κτλ..Δεν πετας ενα μαγαζι ενω παει.. Η μπαινει μεσα ο κυριος που το δινει,η απλα βγαζει λιγοτερα απο την συνταξη του η απο την αλλη δουλεια που θελει να ασχοληθει τωρα και δεν αξιζει ο κοπος να το τρεχει..Αυτα τα κουραστηκα οταν το ακους ,μεγαλη προσοχη αν το παρεις ,ξεψαχνισε το και πηγαινε και κοβε βολτα απεξω Επισης franchise επιχειρηση με ονομα να εχει εναν ντελιβερα ,κατι δεν παει καθολοοοοουυ καλα 6
DrLo Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 4 ώρες πριν, notist είπε Σωστό. Συμφωνώ. Φίλος και συμμαθητής μου είχε ο πατέρας του καφενείο ουζερί τα καλά χρόνια του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 80. Το μαγαζί πήγαινε τρένο τρελή δουλειά και χαρτοπαιξία φουλ. Προέκυψε θέση μόνιμη στο Δήμο και προσλήφθηκε. Όσα έπαιρνε το μήνα στο Δήμο τα έβγαζε το μαγαζί την ημέρα. Πέρασαν τα χρόνια ο πατέρας το πούλησε ευτυχώς,πήρε κάποια χρήματα και βγήκε στη σύνταξη. Τα καφενεία εκείνης της εποχής έσβησαν πλέον και όσα έχουν απομείνει δεν ξέρω αν βγάζουν ένα καλό μεροκάματο. Ο φίλος μου πλησιάζει και αυτός στη σύνταξη. Προτίμησε τη μόνιμη δουλειά στο Δήμο με μισθό βρέξει χιονίσει χωρίς την ανασφάλεια του ιδιωτικού τομέα, και όχι το καφενείο του πατέρα του . Δε το λέω με την έννοια της εξασφάλισης ή ούτε καν της χρηματικής αμοιβής. Μπορεί να μη γουστάρει ρε παιδί μου ο άλλος. Να θέλει που λέει ο λόγος να γίνει ψαράς, πιλότος, νταλικέρης, προγραματιστής, δικηγόρος, δάσκαλος, παπάς ή ότιδήπτοε άλλο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα