Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ δεν είμαι αρνητικός για δύο λόγους. 1 λες ότι το μαγαζί έχει πολύ δουλειά και 2, ο κόσμος να χαλάσει (που για εκεί πάμε) πάλι ο Έλληνας θα βγει έξω να πιει έναν καφέ και να κάνει παρέα. Η δική μου άποψη είναι ότι ο ιδιοκτήτης το πουλάει γιατί με την τιμή του ηλεκτρικού και του αερίου έχουν πάει στον Θεό και φυσικά το οποιοδήποτε κέρδος έχει μειωθεί πολύ. Ζήτα λοιπόν να δεις τα πάγια που πληρώνει και τράβα στον λογιστή σου να υπολογίσεις πόσο θα πληρώνεις για όλο το πακέτο, πάγια, υλικά, φορολογία, μισθούς, ενοίκια. Μετά αποφάσισε.

• Like 3
  • Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, anax111 είπε

Η δική μου άποψη είναι ότι ο ιδιοκτήτης το πουλάει γιατί με την τιμή του ηλεκτρικού και του αερίου έχουν πάει στον Θεό και φυσικά το οποιοδήποτε κέρδος έχει μειωθεί πολύ. Ζήτα λοιπόν να δεις τα πάγια που πληρώνει και τράβα στον λογιστή σου να υπολογίσεις πόσο θα πληρώνεις για όλο το πακέτο, πάγια, υλικά, φορολογία, μισθούς, ενοίκια. Μετά αποφάσισε.

Και δεν το πουλάει λίγα. Μπορεί το brand να κοστίζει 100-150Κ, αλλά αν είχε δυσκολευτεί τόσο που να μην του άφηνε ένα καλό μηνιάτικο, θα το δινε ένα 20αρικο ως no name cafe. Τώρα το δίνει 50 όπως είναι ή 40 ως no name. Όποιος "μπαίνει μέσα" από λογ/σμους ρεύματος και αναδουλειά, πουλάει την επιχείρηση όσο όσο και αν μη τι άλλο την βάζει και σε αγγελίες. 

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, 1comment είπε

Και δεν το πουλάει λίγα. Μπορεί το brand να κοστίζει 100-150Κ, αλλά αν είχε δυσκολευτεί τόσο που να μην του άφηνε ένα καλό μηνιάτικο, θα το δινε ένα 20αρικο ως no name cafe. Τώρα το δίνει 50 όπως είναι ή 40 ως no name. Όποιος "μπαίνει μέσα" από λογ/σμους ρεύματος και αναδουλειά, πουλάει την επιχείρηση όσο όσο και αν μη τι άλλο την βάζει και σε αγγελίες. 

Έπρεπε να έχεις κάνει κίνηση χθες, αν είναι όλα έτσι όπως μας τα περιγράφεις δεν θα αργήσει να βρει νέο ιδιοκτήτη.. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

Εάν ήταν ευκαιρία και έβγαζε καλά λεφτά θα το κρατούσε και ο ίδιος. Φαντάρος ο γιος είναι 12 μήνες, μετά τι? Άνεργος? Η κόρη πήγε άλλου  για δουλειά !! Μάθε που, θα σου δώσει τροφή για σκέψη.

σωστά τα λες. δύσκολο θα ήταν να βρει υπάλληλο με τον βασικό μισθό;

αυτό σημαίνει ότι οποίος το πάρει πρέπει να δουλέψει και να ανεβάσει τον τζίρο ή  να μειώσει τα έξοδα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, salonika91 είπε

και μονο που δεν ξερεις την δουλεια μην ασχοληθεις

Αυτό σίγουρα λειτουργεί ανασταλτικά. 

19 λεπτά πριν, The_Judas είπε

αυτό σημαίνει ότι οποίος το πάρει πρέπει να δουλέψει και να ανεβάσει τον τζίρο ή  να μειώσει τα έξοδα.

Μα μου είπε κιόλας ότι καλό είναι όποιος το πάρει να είναι από την πόλη (αυτός δεν είναι) και να το δουλέψει και με την οικογένειά του μέσα και λίγους υπαλλήλους, όπως το χει κι αυτός. 

30 λεπτά πριν, Raylan είπε

Έπρεπε να έχεις κάνει κίνηση χθες, αν είναι όλα έτσι όπως μας τα περιγράφεις δεν θα αργήσει να βρει νέο ιδιοκτήτη.. 

Θα δείξει. Δεν έχω μάθε τους τζίρους αναλυτικά, οπτικά βλέπω ότι έχει δουλειά και μιλάμε για το μεγαλύτερο brand. Πιστεύω κι εγώ ότι δεν θα δυσκολευτεί να βρει... Εδώ ανοίγουν συνέχεια καφέ σε άκυρα σημεία. Το θέμα είναι ποιός θα του δώσει τόσο χρήμα. Τα καφέ που ανοίγουν τα βλέπω να τα δουλεύουν οι ιδιοκτήτες συν ένα ντελίβερι και λογικά θα είναι με δανεικές μηχανές καφε από την προμηθεύτρια εταιρία. Δηλαδή το πολύ με δαπάνη 10Κ. Μόνο κάποιος εντός εστίασης που να του περισσεύουν τόσα και να έχει προσωπικό χρόνο να ασχοληθεί. 

Βλέπω πιο πιθανό τελικά ή να το κρατήσει ή να το δώσει no name cafe σε μικρότερη τιμή από τα 40Κ που θέλει, ίσως 20-30. 

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, 1comment είπε

; Σκέφτομαι να βάλω το αγόρι της αδερφής μου μια βδομάδα μέσα να παρακολουθήσει τη δουλειά και να μου πει. 

Θα δεχτεί τσεκαδορο στο ταμείο?αφού η αδερφή σ είναι άνεργη θα πεις στον άλλον να πάρει αδεια? Παρολ αυτά με μια Δευτέρα+ τρίτη βγάζεις εικονα. (δηλ ολόκληρο vs μειωμενο ωράριο)

τα έξοδα /fees του μηνα θα τα μάθεις? Έσοδα vs τζίρο εχει μεγάλη διαφορά...αν ο άλλος έβγαζε 1-2χιλιάρικα κ ο λόγος είναι οτι δεν κολαγε ένσημα στα παιδιά τ + τα δικά του ε αυτά δεν είναι εσοδα

Το επιχειρειν τελειώνει όταν κάποιος αγοράζει θέση εργασίας ... Και δυστυχώς χωρίς real γνωσεις  εκεί γίνεται επικίνδυνο με τα χρεη (εφκα,εφορία,ΦΠΑ).μην ακούτε συμβούλους επιχειρήσεων+φυλλάδια φρανσιζε ...ιδιαίτερα όταν γράφουν κάτι 100k κόστος με χρόνο απόσβεσης 12 24μηνες ( κάντε την διαίρεση)

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
7 ώρες πριν, 1comment είπε

Αυτό σίγουρα λειτουργεί ανασταλτικά. 

Μα μου είπε κιόλας ότι καλό είναι όποιος το πάρει να είναι από την πόλη (αυτός δεν είναι) και να το δουλέψει και με την οικογένειά του μέσα και λίγους υπαλλήλους, όπως το χει κι αυτός. 

Το ερώτημά μου είναι ότι αν είναι τόσο καλάκαι φέρνει κέρδος και γιατί να το πουλήσει και να μην βάλει δύο υπαλλήλους με βασικό μισθό; Ολα τα καφέ με αναλώσιμους υπαλλήλους δουλεύουν...

• Like 1
Δημοσ.

εγω ειμαι ασχετος απο εστιαση:

βρε αδελφε οι 9,5 στους 10 εδω (και φανταζομαι ισως περισσοτεροι εξω) σου γραφουν να μη το τολμησεις, τι γραφεις και απαντας;

αν εσυ το εχεις παρει αποφαση (αποτι καταλαβα απο αυτα που γραφεις) και περιμενεις το σοι σου, πιασε τον ιδιοκτητη της επιχειρησης και συζητα και ασε το φορουμ.

Σα συμβουλη: οποσδηποτε λογιστη να ελεγξει τα οικονομικα στοιχεια επιχειρησης, ενοικιο μισθοδοσια κτλ αλλα ισως καλυτερα να μιλησεις αν γινεται απευθειας με ιδιοκτητη ακινητου για ενοικιο και υπαλληλους και επιχειρησης για μισθο.

Παντως και απο εμενα ειναι ενα ΟΧΙ

δε περναει η "επενδυση" στον αλλο γυρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή είχα γνωστούς που ήταν σε αντίστοιχο δίλημμα θα σου παραθέσω τι αντιμετώπισαν. Κατ' αρχάς σε τέτοια μαγαζιά δεν μπορείς να κρίνεις τζίρο γιατί παίζουν και μαύρα (άσχετα εάν η κάθε  αλυσίδα θέλει να τα χτυπάς όλα για να παίρνει ενδεχομένως ποσοστά) οπότε το νούμερο είναι πλασματικό. Επίσης με τα πάγια έξοδα να έχουν ανέβει δραματικά (πχ δεν μπορείς να κλείνεις ψυγεία) η ηλεκτροδότηση έχει σχεδόν διπλασιαστεί και πρέπει ή να μειώσεις από αλλού έξοδα ή να ανεβάσεις τιμές. Τέλος,  πρέπει να έχεις άτομο που να ξέρει να διαχειρίζεται το μαγαζί στο σύνολο του από παραγγελίες, εξυπηρέτηση, σημαντικό να γνωρίσει και να θυμάται τακτικούς πελάτες. Το τελευταίο είναι ίσως το πιο σημαντικό γιατί οι δημόσιες σχέσεις σίγουρα φέρνουν ένα σταθερό πυρήνα πελατείας.

Επεξ/σία από Billyrouf
Δημοσ.

Γενικά είναι δύσκολη περίοδος για ανοίγματα, ειδικά στην εστίαση όταν στην Ελλάδα επηρεάζονται από τα πάντα..

τώρα όσο για το άνοιγμα περισσότερο σαν δώρο στην αδερφή γαμπρό θα είναι παρά επένδυση, νομίζω πολύ δύσκολα θα μπορέσεις να κάνεις απόσβεση, απλά στην περίπτωση που έχουν όρεξη να το δουλέψουν θα τους προσφέρει ένα καλό σχετικά μεροκάματο.

Επίσης το ότι είναι franchise δεν είναι και απαραίτητα καλό, πχ αν χρησιμοποιούν δικά τους χαρμάνια θα είσαι εξαρτώμενος από την συγκεκριμένη ποιότητα (και κάνουν συχνά αλλαγές για να γλιτώσουν κόστος χωρίς να υπολογίζουν τους τζίρους της επαρχίας τόσο).

Όλα τα μαγαζιά μπορούν να δουλέψουν αν υπάρχει όρεξη και όλοι μπορούμε να μάθουμε αν θέλουμε. Σκέψου καλά και μην κάνεις βεβιασμένες κινήσεις επειδή ακούγετε σαν ευκαιρία.

Δημοσ.

Δεν υπαρχει μονολεκτικη απαντηση.

Μπορει μια επιχειρηση να ακμαζει στα χερια αλλου και στα δικα σου να πέθανει και αντιστροφα.

Το οτι δεν εχεις εμπειρια στον κλαδο και χρονο να διαθεσεις,ειναι σιγουρα δυο πολυ αρνητικα στοιχεια που δεν θα ηθελα να εχω σε ενα τετοιο ξεκινημα.

Οι συγγενεις επισης ειναι δικοπο μαχαιρι,μπορει να ειναι διπλα σου και να νοιαζονται οσο και εσυ,μπορει να πιστευουν οτι πρεπει να γινεται το δικο τους γιατι μεταξυ σας δεν υπαρχουν τα φυσικα ορια που υπαρχουν σε μια εργασιακη σχεση.

Δημοσ.

Ακούω όλες τις απόψεις και δεν είμαι αποφασισμένος, απλώς τονίζω τα θετικά. Σχετικά με το να βάλω λογιστή που λέτε πιο πάνω, αυτό δεν έχει κανένα νόημα γιατί όπως έγραψε κι ένας φίλος παίζουν πολλά "μαύρα" και το έχω διαπιστώσει κι εγώ (απόδειξη έχει να μου κόψει κανα δυο χρόνια). Απ' ότι κατάλαβα, αποδείξεις μόνο σε κάποια ντελίβερι κόβουν και στις κάρτες. Γι αυτό και έγραψα περί παρακολούθησης τζίρου και ναι, θα το δεχτεί (αν το αποφασίσω) γιατί μόνο έτσι θα συμφωνήσω. Επίσης, θα ζητήσω να δω τις μισθοδοσίες και λογ/σμους όλων των εξόδων. Τα fees του μήνα θα τα συζητήσω με την εταιρία προφανώς. Από κει και πέρα, σίγουρα θα κρατούσα το υπάρχον προσωπικό (άρα, δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή για τους πελάτες).

2 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Οι συγγενεις επισης ειναι δικοπο μαχαιρι,μπορει να ειναι διπλα σου και να νοιαζονται οσο και εσυ,μπορει να πιστευουν οτι πρεπει να γινεται το δικο τους γιατι μεταξυ σας δεν υπαρχουν τα φυσικα ορια που υπαρχουν σε μια εργασιακη σχεση.

Σίγουρα, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση συμφέρει και τους συγγενείς να πάει καλά η δουλειά για να τους κρατήσω. Άλλωστε θα τους έχω σαν υπαλλήλους. Αν δεν τους αρέσει να είναι σε μια μόνιμη δουλειά που στην ουσία αυτοί θα "φαίνονται" κι εγώ δεν θα μπλέκομαι στα πόδια τους καθώς θα είμαι στο δικό μου μαγαζί, τι να πω. Λες να προτιμήσουν η μία την ανεργία κι ο άλλος κάθε σεζόν να αλλάζει δουλειά; Θα δείξει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...