Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

με όσα έγραψες, ένα μεγαλοπρεπέστατο όχι. 

και έτσι όπως σου τα λέει να είναι, αν δε το δουλέψεις εσύ ο ίδιος να είσαι από πάνω τουλάχιστον για 12μήνες μέχρι να ρολάρει, η ζημιά είναι σίγουρη. ειδικότερα αν βάλεις μέσα και συγγενείς....πας μαθηματικά για μεγάλους μπελάδες στη ζωή σου.

• Like 2
  • Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε

Καλή ιδέα αυτό που είπες με το άτομο που θα στείλεις να κόψει κίνηση. Μια τακτική που θα έκανα, θα πλήρωνα άτομο να βρίσκεται όλη μέρα εκεί να παραγγέλνει που και που έναν καφέ ή κάτι άλλο, να καταγραφεί αναλυτικά πόσοι πελάτες μπήκαν και πέρασαν από το ταμείο η κάθισαν στα τραπέζια για 1 εβδομάδα, θα τον πλήρωνα μεροκαματο συν ότι παραγγείλει με τις αποδείξεις. Κανονικός κατάσκοπος. 

Αυτό εννοείται ότι θα το ζητήσω να γίνει αν σιγουρευτώ να το κάνω. Δεν δίνω τέτοια εποχή ένα τέτοιο ποσό έτσι για να το πετάξω. Επειδή όμως το μαγαζί μου είναι σχεδόν απέναντι και βλέπω την κίνηση, γνωρίζω ότι έχει πολλή δουλειά. Όσες φορές κοιτάω πάντα έχει κόσμο μέχρι το μεσημέρι (μετά έχει ησυχία καθώς όλοι κλείνουμε) και το ντελίβερι είναι συνέχεια στο μηχανάκι, συν τον ιδιοκτήτη και το γιο που συχνά τους βλέπω κι αυτούς στο μηχανάκι. Το καλοκαίρι συνήθως περίμενα σε ουρά 3-4 ατόμων να εξυπηρετηθώ και δεν έπαιρναν μόνο καφέ αλλά οι λογ/σμοι ήταν 5ευρα-8ευρα. 

Θέλω να ακούσω γνώμες και τζίρους από άτομα στο χώρο των καφε-ντελίβερι (όχι φαγάδικα, εστιατόρια). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, 1comment είπε

Αυτό εννοείται ότι θα το ζητήσω να γίνει αν σιγουρευτώ να το κάνω. Δεν δίνω τέτοια εποχή ένα τέτοιο ποσό έτσι για να το πετάξω. Επειδή όμως το μαγαζί μου είναι σχεδόν απέναντι και βλέπω την κίνηση, γνωρίζω ότι έχει πολλή δουλειά. Όσες φορές κοιτάω πάντα έχει κόσμο μέχρι το μεσημέρι (μετά έχει ησυχία καθώς όλοι κλείνουμε) και το ντελίβερι είναι συνέχεια στο μηχανάκι, συν τον ιδιοκτήτη και το γιο που συχνά τους βλέπω κι αυτούς στο μηχανάκι. Το καλοκαίρι συνήθως περίμενα σε ουρά 3-4 ατόμων να εξυπηρετηθώ και δεν έπαιρναν μόνο καφέ αλλά οι λογ/σμοι ήταν 5ευρα-8ευρα. 

Θέλω να ακούσω γνώμες και τζίρους από άτομα στο χώρο των καφε-ντελίβερι (όχι φαγάδικα, εστιατόρια). 

Επίσης, κόψε χονδρικά πόσα τμ είναι το κατάστημα και ψάξε για ενοίκια αντίστοιχων μαγαζιών στην περιοχή. 

Δεν ξέρω την αγορά ακινήτων και ειδικά στο μέρος σου, αλλά τα 900 ευρώ για ενοίκιο για κατάστημα σε μέρος κεντρικό έστω και επαρχία μου φαίνονται λίγα, εκτός αν μιλάμε για κανένα χωριό. 

Μηπως συμφώνησε 900 δηλωμενα και τα υπόλοιπα στο χέρι του ιδιοκτήτη. Δεν ξέρω αν τα νούμερα που θα σου πει είναι αληθή. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.

Θα βάλεις όλα τα λεφτά και το άγχος για ένα μαγαζί που ακόμα θα βλέπεις οπτικά από μακριά;

με τέτοια νοοτροπία 100% όχι.

δεν υπάρχει δίκη σου δουλειά που θα στην τρέξει με το καλημέρα άλλος με μισθό υπαλλήλου και θα πάει καλά. ΕΙΔΙΚΑ όταν κανείς σας δεν έχει ξανακάνει την ίδια ακριβώς δούλεια για 10ετια. Αν είχες έμπειρο συνεργάτη και τη έπαιζες investor με ποσοστά και οι τους σας, τότε ίσως και να…

Μην μπλέκεις.

• Like 1
Δημοσ.

εχω ακουσει απο ανθρωπο που πηρε μαγαζι οτι ο προηγουμενος το ξεφωρτώθηκε γιατι εβγαζε κατω απο 1000 το μηνα. ετσι απλα, ο ανθρωπος βρεθηκε με ενα μαγαζι που βγαζει μια χαρα λεφτα ενω ο προηγουμενος ειχε εσοδα και ακινητα που τα χιλια του ηταν ψιχουλα. θελω να πω οτι αν βγαζει λιγα για εκεινον, για εσας μπορει να ειναι μια χαρα.

παντως η τιμη πωλησης ειναι χαμηλη οπότε μίλα καλύτερα με το franchise. ισως αυτος ξερει κατι που δεν ξερεις για επερχομενα σχεδια του franchise και δεν θα στα πει. 

Δημοσ.

Έχε υπόψη σου ότι τα έξοδα όλων ανεβαίνουν.

Η τιμή καφέ, ζάχαρης και όλων των σχετικών επίσης.

Οπότε αν αναλογιστείς ότι η ήδη μειωμένη πελατεία του τελευταίου διαστήματος θα μειωθεί περαιτέρω θα σε συμβουλευα να μην κάνεις καμιά κίνηση και να κρατήσεις το αποθεματικό που έχεις για τις έκτακτες περιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν.

Φιλικά 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Επίσης, κόψε χονδρικά πόσα τμ είναι το κατάστημα και ψάξε για ενοίκια αντίστοιχων μαγαζιών στην περιοχή. 

Δεν ξέρω την αγορά ακινήτων και ειδικά στο μέρος σου, αλλά τα 900 ευρώ για ενοίκιο για κατάστημα σε μέρος κεντρικό έστω και επαρχία μου φαίνονται λίγα, εκτός αν μιλάμε για κανένα χωριό. 

Μηπως συμφώνησε 900 δηλωμενα και τα υπόλοιπα στο χέρι του ιδιοκτήτη. Δεν ξέρω αν τα νούμερα που θα σου πει είναι αληθή. 

Τα ενοίκια αυτά είναι στην περιοχή. Είναι επαρχία. Εμένα πολλά μου φάνηκαν τα 900 για το μέγεθος του καταστήματος (συγκρίνω και με το δικό μου). 

55 λεπτά πριν, dstilio είπε

Θα βάλεις όλα τα λεφτά και το άγχος για ένα μαγαζί που ακόμα θα βλέπεις οπτικά από μακριά;

με τέτοια νοοτροπία 100% όχι.

δεν υπάρχει δίκη σου δουλειά που θα στην τρέξει με το καλημέρα άλλος με μισθό υπαλλήλου και θα πάει καλά. ΕΙΔΙΚΑ όταν κανείς σας δεν έχει ξανακάνει την ίδια ακριβώς δούλεια για 10ετια. Αν είχες έμπειρο συνεργάτη και τη έπαιζες investor με ποσοστά και οι τους σας, τότε ίσως και να…

Μην μπλέκεις.

Σ ευχαριστώ. 

36 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

εχω ακουσει απο ανθρωπο που πηρε μαγαζι οτι ο προηγουμενος το ξεφωρτώθηκε γιατι εβγαζε κατω απο 1000 το μηνα. ετσι απλα, ο ανθρωπος βρεθηκε με ενα μαγαζι που βγαζει μια χαρα λεφτα ενω ο προηγουμενος ειχε εσοδα και ακινητα που τα χιλια του ηταν ψιχουλα. θελω να πω οτι αν βγαζει λιγα για εκεινον, για εσας μπορει να ειναι μια χαρα.

παντως η τιμη πωλησης ειναι χαμηλη οπότε μίλα καλύτερα με το franchise. ισως αυτος ξερει κατι που δεν ξερεις για επερχομενα σχεδια του franchise και δεν θα στα πει. 

Ότι έχει κι άλλη πηγή έχει (σύνταξη). Πάντως αν έβγαζε τόσο λίγα δεν θα το κράταγε 13 χρόνια. Και τον έκοψα να μην καίγεται να το πουλήσει (δεν υπάρχει αγγελία σε κανένα site όπως χρυσή ευκαιρία κλπ, έψαξα). Αν δεν πάρει τα 50 ή 40 no name δεν το δίνει. Αυτό εισέπραξα. Αν καιγόταν, θα είχε βάλει αγγελίες στα site, θα έβαζε κι ένα χαρτί στην πόρτα "πωλείται η επιχείρηση" και θα το έδινε no name το πολύ ένα 20αρικο θεωρώ. 

Δημοσ.

Πιστευω απο οσα λες... Την πηρες την αποφαση σου!  Εισαι με το ενα ποδι μεσα, οτι κ να σου πουν εδω περα. Εγω σου ευχομαι καλη τυχη και αν και ο οβολος μου στο θεμα ειναι λιγοστος θα στον πω. 

Λατρευω καπουτσινο. Καθε μερα επινα 2 τουλαχιστον στην εργασια μου, τετοιο καιρο.  2x 2.60€ + κανενα τυροκουλουρο.  κανα 7αρι €.

150€-170€ σε πρωινο τον μηνα εβγαινε (κερνουσα καμια φορα). Νταξ, ειχα , εχω κ τα δινω. Τωρα δεν... Τα εκοψα. Φιλτρου και καψουλες κανενα νες κ φραπε στο τζαμπε.

Βλεπεις πονανε τα καυσιμα (εβαζα 40-50€ κ τωρα βαρανε 90€) , πονανε οι λογαριασμοι (δινω τον μηνα , οτι εδινα πριν το 2μηνο), πονανε τα τροφιμα ( 50-80€ στο σουπερ , γυρνας σπιτι κ αναρωτιεσαι αυριο τι τρωμε). 

Δεν ξερω! φανταζομαι οτι εχεις παρομοιες εμπειριες. Αυτο θα με κρατουσε πισω αν ημουν στην θεση σου. Βεβαια εσυ εχεις μαγαζι , εγω καμια σχεση με αυτα τα πραγματα.. ξερεις τα ρισκα κ αν πιστευεις οτι αξιξει καντο κ καθε επιτυχια. Βαλε κ καμια πεινιατα μια στο τοσο, καμια προσφορα! 😁

• Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.

Δες τον εκκαθαριστικό λογαριασμό του ρεύματος και θα καταλάβεις, αν δεν αυξηθούν όλα 50% και παραπάνω μπαίνουν ξεκάθαρα μέσα. 2 φούρνοι στην περιοχή μου άλλαξαν ιδιοκτησία με συνοπτικές διαδικασίες και οι καινούριοι που τους πήραν "ευκαιρία" κλαίνε με μαύρο δάκρυ τώρα από τα έξοδα.

• Like 4
Δημοσ.

Εντελώς business oriented κουβέντα: 

1) Η τιμή πώλησης - με τα δεδομένα που ξέρουμε απο αυτά που μας λες - φαίνεται ευκαρία. 

2) Ολοι μας μα ΟΛΟΙ μας ξέρουμε οτι ο καφές είχε, έχει και θα έχει μέλλον ΟΤΙ και να γίνει. Και 3ευρώ να πάει ο καφές, πάλι θα παίρνουμε καφέ απ'εξω όλοι μας.

3) Μπορεί όντως ο άνθρωπος να το πουλάει για αυτούς τους λόγους που λέει. Τα παιδιά του πολύ πιθανόν να μην θέλουν να είναι μαγαζάτορες, μπορεί να θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα που σπούδασαν, μπορεί 1002 πράματα. 

4) Δικό σου μαγαζί έχεις, καταλαβαίνεις οτι δεν θα βγάλεις τρομερά λεφτά απο εταιρεία franchise. Ταβάνι θα φτάσεις να παίρνεις στην τσέπη σου κανα 2αρι στην καλύτερη. 

5) Ψιλοκακός ο τρόπος που θέλεις να το δουλέψεις και φαντάζομαι θα το καταλαβαίνεις και εσύ. Εαν θες να το κάνεις για να δώσεις μια θέση εργασίας στην αδερφή σου οκ πάω πάσο, απλά business is business. Γενικά προσοχή με τέτοια "οικογενοιακά σχήματα" όλοι έχουμε μια κακή ιστορία που χάλασαν σπίτια. 

6) Εννοείται μιλάς με την μαμα εταιρεία να δεις τι γίνεται και εννοείται ζητάς κανονικά οικονομικά στοιχεία απο τον ιδιοκτήτη. 

• Like 3
Δημοσ.

Αφού έχεις ήδη αποφασίσει τι θα κάνεις, το thread τι το άνοιξες; 

Οι απαντήσεις σου τουλάχιστον αυτό δείχνουν. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, TOMVLACH είπε

παρτο φιλε με κλειστα τα ματια.. follow your heart.. η καταλληλοτερη περιοδος για επενδυση...

Πως το ξέρεις ότι είναι η καταλληλοτερη περίοδος για επένδυση; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, HateMe είπε

Αφού έχεις ήδη αποφασίσει τι θα κάνεις, το thread τι το άνοιξες; 

Οι απαντήσεις σου τουλάχιστον αυτό δείχνουν. 

Καθόλου δεν έχω αποφασίσει. Καταρχήν περιμένω το οκ από αδερφή-γαμπρό γιατί χωρίς αυτούς να είναι μέσα, δεν το κάνω μόνο με υπαλλήλους. Αν μου πουν το οκ ότι δέχονται, ο ένας να φύγει κιόλας από τη δουλειά του και να πάει για εκπαίδευση στον καφέ, τότε θα πιάσω τον ιδιοκτήτη για πιο σοβαρή κουβέντα. 

28 λεπτά πριν, leonidas_fs είπε

Εντελώς business oriented κουβέντα: 

1) Η τιμή πώλησης - με τα δεδομένα που ξέρουμε απο αυτά που μας λες - φαίνεται ευκαρία. 

2) Ολοι μας μα ΟΛΟΙ μας ξέρουμε οτι ο καφές είχε, έχει και θα έχει μέλλον ΟΤΙ και να γίνει. Και 3ευρώ να πάει ο καφές, πάλι θα παίρνουμε καφέ απ'εξω όλοι μας.

3) Μπορεί όντως ο άνθρωπος να το πουλάει για αυτούς τους λόγους που λέει. Τα παιδιά του πολύ πιθανόν να μην θέλουν να είναι μαγαζάτορες, μπορεί να θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα που σπούδασαν, μπορεί 1002 πράματα. 

4) Δικό σου μαγαζί έχεις, καταλαβαίνεις οτι δεν θα βγάλεις τρομερά λεφτά απο εταιρεία franchise. Ταβάνι θα φτάσεις να παίρνεις στην τσέπη σου κανα 2αρι στην καλύτερη. 

5) Ψιλοκακός ο τρόπος που θέλεις να το δουλέψεις και φαντάζομαι θα το καταλαβαίνεις και εσύ. Εαν θες να το κάνεις για να δώσεις μια θέση εργασίας στην αδερφή σου οκ πάω πάσο, απλά business is business. Γενικά προσοχή με τέτοια "οικογενοιακά σχήματα" όλοι έχουμε μια κακή ιστορία που χάλασαν σπίτια. 

6) Εννοείται μιλάς με την μαμα εταιρεία να δεις τι γίνεται και εννοείται ζητάς κανονικά οικονομικά στοιχεία απο τον ιδιοκτήτη. 

Έχεις δίκιο σε όλα. Θέλει ψάξιμο πριν πάρω την απόφαση. Πιστεύω ότι αν στον ίδιο αφήνει ένα 2αρι, θα το είχε δώσει από την εποχή του κορονοιου (που η δουλειά έπεσε κατακόρυφα) γιατί βάλε και τις βενζίνες του κάθε μέρα (μένει αλλού) συν ότι είναι 55αρης. Χώρια και η σύνταξη που παίρνει οπότε δεν θα έμενε χωρίς εισόδημα. (μην αρχίσετε να ρωτάτε πώς παίρνει σύνταξη σε τέτοια ηλικία - έκανε ένα επάγγελμα που γίνεται αυτό). Κατά τη γνώμη μου και με την εικόνα που έχω από απέναντι, θεωρώ ότι του αφήνει τουλάχιστον 3-4Κ. Απλά ο άνθρωπος χωρίς τα παιδιά του θα αναγκαστεί να πάρει συν 2 εργαζόμενους με ικα οπότε τα βάζει κάτω και βλέπει ότι θα του μένουν ελάχιστα για την κούραση που τραβάει πάνω-κάτω όλη μέρα στο μαγαζί να κάνει από καφέ μέχρι συνεισφορά στο ντελίβερι. Εγώ που είμαι πολύ μικρότερος δεν ξέρω αν θα τα έκανα όλα αυτα. 

38 λεπτά πριν, Klausx είπε

Δες τον εκκαθαριστικό λογαριασμό του ρεύματος και θα καταλάβεις, αν δεν αυξηθούν όλα 50% και παραπάνω μπαίνουν ξεκάθαρα μέσα. 2 φούρνοι στην περιοχή μου άλλαξαν ιδιοκτησία με συνοπτικές διαδικασίες και οι καινούριοι που τους πήραν "ευκαιρία" κλαίνε με μαύρο δάκρυ τώρα από τα έξοδα.

Αν μιλήσω με τον άνθρωπο, σίγουρα θα του ζητήσω λογ/σμους ρεύματος γιατί ξέρω ότι σε μαγαζιά με ψυγεία και φούρνους βαράνε. Καμία σχέση με το δικό μου μαγαζί που πληρώνω κάτω από 100Ε.

48 λεπτά πριν, ifaist είπε

Πιστευω απο οσα λες... Την πηρες την αποφαση σου!  Εισαι με το ενα ποδι μεσα, οτι κ να σου πουν εδω περα. Εγω σου ευχομαι καλη τυχη και αν και ο οβολος μου στο θεμα ειναι λιγοστος θα στον πω. 

Δεν την έχω πάρει την απόφαση χωρίς σύμφωνη γνώμη αδερφής-γαμπρού ο οποίος θα πρέπει να φύγει από τη δουλειά του αν συμφωνήσει. Εννοείται κι εγώ έχω μπει σε μεγάλες οικονομίες παρότι μου περισσεύουν γιατί πάντα είμουν αυτής της νοοτροπίας. Το brand είναι πολύ μεγάλο, το μεγαλύτερο στο χώρο του καφέ και με συνεχή ανοίγματα νέων καταστημάτων παρά την κρίση που διανύουμε. Αυτό μου προσφέρει μια ασφάλεια, η απειρία μου από την άλλη με δειλιάζει και το γεγονός ότι δεν θα προλαβαίνω να είμαι μέσα. 

8 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Πως το ξέρεις ότι είναι η καταλληλοτερη περίοδος για επένδυση; 

Η αλήθεια είναι ότι σε διπλανό θέμα "επένδυση με 50-100Κ" όλοι σχεδόν έλεγαν ότι λόγω πληθωρισμού είναι η κατάλληλη περίοδος για επένδυση και όχι για να κρατάς λεφτά στην άκρη γιατί χάνουν την αξία τους. 

Επεξ/σία από 1comment

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...