Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι στην αναζήτηση μεταχειρισμένου λάπτοπ. Ελάχιστες απαιτήσεις είναι επεξεργαστής τουλάχιστον i3, οθόνη 15'', κάμερα-μικρόφωνο και μνήμη 4 gb όχι ενσωματωμένη και με δυνατότητα επέκτασης.

Θα ήθελα λίγο να μου παραθέσετε κάποια λάπτοπς που αποδείχθηκαν αξιόπιστα, βάσει εμπειρίας. Με λίγα λόγια δε χαλούν εύκολα με βλάβες όπως κάρτα γραφικών κλπ.

Τώρα είμαι κάτοχος ενός asus αλλά άρχισε να κάνει νερά με προβλήματα στη ram, η οποία δυστυχώς είναι ενσωματωμένη.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Οι RAM πάρα πολύ σπάνια χαλάνε. Για αυτό εξάλλου οι κατασκευαστές αποφάσισαν να τις ενσωματώσουν στη μητρική των λάπτοπ. Αν το λάπτοπ σου κάνει επανεκκινήσεις/μπλε οθόνες, μάλλον είναι θέμα drivers/software ή σπανιότερα δίσκου.

Δες στο support της asus αν έχει κάποιο πρόγραμμα για έλεγχο του hardware (όλοι οι κατασκευαστές δίνουν κάτι) και έλεγξε τη μνήμη και τα υπόλοιπα στοιχεία του hardware. 

Στο βασικό ερώτημά σου βέβαια δεν απάντησα, γιατί δεν έχω κάτι πολύ συγκεκριμένο να προτείνω, αλλά και γιατί χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες. Ψάχνεις για refurbished από μαγαζί, ή/και από ιδιώτη (αγγελίες εδώ κλπ). Επίσης τί budget έχεις;

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, ventalias είπε

Οι RAM πάρα πολύ σπάνια χαλάνε. Για αυτό εξάλλου οι κατασκευαστές αποφάσισαν να τις ενσωματώσουν στη μητρική των λάπτοπ. Αν το λάπτοπ σου κάνει επανεκκινήσεις/μπλε οθόνες, μάλλον είναι θέμα drivers/software ή σπανιότερα δίσκου.

Δες στο support της asus αν έχει κάποιο πρόγραμμα για έλεγχο του hardware (όλοι οι κατασκευαστές δίνουν κάτι) και έλεγξε τη μνήμη και τα υπόλοιπα στοιχεία του hardware. 

Στο βασικό ερώτημά σου βέβαια δεν απάντησα, γιατί δεν έχω κάτι πολύ συγκεκριμένο να προτείνω, αλλά και γιατί χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες. Ψάχνεις για refurbished από μαγαζί, ή/και από ιδιώτη (αγγελίες εδώ κλπ). Επίσης τί budget έχεις;

Έτρεξα το διαγνωστικό των windows και μου έβγαλε πρόβλημα στη μνήμη. Δεν έτρεξα κάποιο διαγνωστικό της asus.

Το θέλω μόνο για σερφάρισμα και λίγο office, μπάτζετ ως 200 ευρώ. Το κύριο μέλημά μου είνα να κρατήσει (όσο γίνεται) και γι' αυτό ρωτάω για αξιόπιστα λάπτοπ. Αν το αγοράσω και σε 6 μήνες χαλάσει, τότε είναι δώρο-άδωρο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Lanike71 είπε

Αν το αγοράσω και σε 6 μήνες χαλάσει

Αν το αγορασεις και χαλασει σε 6 μηνες , τοτε δεν πηρες λαπτοπ αλλα κουδουνιστρα. Τι ειναι τα λαπτοπς και να χαλανε μεσα σε 6 μηνες ? Ειτε εχει αστοχια υλικου και θα φανει σχετικα νωρις , ειτε θα εχει την λογικη φθορα απο την χρηση (την σωστη χρηση) σε βαθος χρονου. Οτιδηποτε αλλο δεν υφισταται σαν περιπτωση.

Αν μιλαμε για μεταχειρισμενα (refurbished ισως ?) απο μαγαζι , τοτε με 200 ευρω δεν παιρνεις και πολλα. Γενικως τα υπερκοστολογουν τα μεταχειρισμενα , ψαχνοντας για κοροιδα. Δες εδω ενα που σου βρηκα , λιγο πανω απο το μπατζετ σου.Με 3-4 κατοσταρικα ισως να βρεις κατι πιο αξιολογο.

Για την ιστορια , εχω παρει refurbished απο το καταστημα του λινκ , και βγηκε μια χαρα. Ειχε καποια θεματακια , που ηταν λογικα εως ενα σημειο (π.χ. φθορα μπαταριας) , αλλα σε γενικες γραμμες ηταν λες και ηταν καινουργιο. Και εχει καρφωμενη ραμ στην μητρικη και δεν αγχωνομαι ιδιαιτερα..δεν εχω δει ποτε καρφωμενη μνημη να χαλαει σε αντιθεση με τα sticks...

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mphxths είπε

Αν το αγορασεις και χαλασει σε 6 μηνες , τοτε δεν πηρες λαπτοπ αλλα κουδουνιστρα. Τι ειναι τα λαπτοπς και να χαλανε μεσα σε 6 μηνες ? Ειτε εχει αστοχια υλικου και θα φανει σχετικα νωρις , ειτε θα εχει την λογικη φθορα απο την χρηση (την σωστη χρηση) σε βαθος χρονου. Οτιδηποτε αλλο δεν υφισταται σαν περιπτωση.

Αν μιλαμε για μεταχειρισμενα (refurbished ισως ?) απο μαγαζι , τοτε με 200 ευρω δεν παιρνεις και πολλα. Γενικως τα υπερκοστολογουν τα μεταχειρισμενα , ψαχνοντας για κοροιδα. Δες εδω ενα που σου βρηκα , λιγο πανω απο το μπατζετ σου.Με 3-4 κατοσταρικα ισως να βρεις κατι πιο αξιολογο.

Για την ιστορια , εχω παρει refurbished απο το καταστημα του λινκ , και βγηκε μια χαρα. Ειχε καποια θεματακια , που ηταν λογικα εως ενα σημειο (π.χ. φθορα μπαταριας) , αλλα σε γενικες γραμμες ηταν λες και ηταν καινουργιο. Και εχει καρφωμενη ραμ στην μητρικη και δεν αγχωνομαι ιδιαιτερα..δεν εχω δει ποτε καρφωμενη μνημη να χαλαει σε αντιθεση με τα sticks...

Θα σου πω την εμπειρία μου, πήρα μία φορά ένα hp με προβληματική κάρτα γραφικών, μεταχειρισμένο φυσικά. Το γνωστό πρόβλημα που μετά ψήνεις τη μητρική κλπ. Οπότε, δεν είμαι να μπλέκω με τέτοια πάλι. Καλώς ή κακώς, υπάρχουν κάποια μοντέλα που φυσικά δεν τα ξέρω ότι έχουν παρελθόν, λόγω κατασκευής φυσικά.

Με 350 περίπου βρίσκω καινούριο hp g8 255 που με καλύπτει.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Με 350 περίπου βρίσκω καινούριο hp g8 255 που με καλύπτει.

Αν το βρισκεις σε αυτην την τιμη , καλοριζικο :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Ναι έχεις δίκιο, είναι χωρίς κάμερα όμως, δικό μου λάθος.

Οταν εγραψες HP G8 255 , εγω υπεθεσα κατι τετοιο. Για αυτο με παραξενεψε η τιμη που εγραψες.
Τωρα αυτο που λινκαρες και κοιτας , δεν ξερω... δεν ξερω ο επεξεργαστης τι ψαρια πιανει. Λογικα για δουλειες γραφειου θα ειναι αρκετος. Η wifi καρτα ειναι λιγο θεμα , με 1x1 καναλια , ισως δεν πιανει καλες ταχυτητες. Η ραμ θελει αναβαθμιση. Στις φωτος που εχει , δειχνει να εχει καμερα.

Κατα τα αλλα , καλοριζικο :) 

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, mphxths είπε

Οταν εγραψες HP G8 255 , εγω υπεθεσα κατι τετοιο. Για αυτο με παραξενεψε η τιμη που εγραψες.
Τωρα αυτο που λινκαρες και κοιτας , δεν ξερω... δεν ξερω ο επεξεργαστης τι ψαρια πιανει. Λογικα για δουλειες γραφειου θα ειναι αρκετος. Η wifi καρτα ειναι λιγο θεμα , με 1x1 καναλια , ισως δεν πιανει καλες ταχυτητες. Η ραμ θελει αναβαθμιση. Στις φωτος που εχει , δειχνει να εχει καμερα.

Κατα τα αλλα , καλοριζικο :) 

Δεν είμαι ο καλύτερος στα περί ποιότητας του hardware. Αν θεωρήσω αξιόπιστα τα συγκριτικά επεξεργαστών, είναι ίδια απόδοση με ένα i3 γενιάς 2. Υπεραρκετό για ένα σερφάρισμα. Καλά που μου είπες για το wifi, ήταν κάτι που δε θα το σκεφτόμουν ποτέ.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, ventalias είπε

Οι RAM πάρα πολύ σπάνια χαλάνε. Για αυτό εξάλλου οι κατασκευαστές αποφάσισαν να τις ενσωματώσουν στη μητρική των λάπτοπ.

Τι λες; Αλήθεια; Μετά τους ανεμιστήρες και τους δίσκους (hdd και ssd), τα τρίτα μεγαλύτερα ποσοστά αστοχίας είναι σε ραμ. Χαλάνε και από μόνες του, αναλόγως την παρτίδα των τσιπ τους. Οι χάλια θερμοκρασίες των περισσότερων laptop που μένουν χρόνια ασυντήρητα τις βοηθάνε να χαλάνε πολύ πιο γρήγορα.

10 ώρες πριν, Lanike71 είπε

Θα ήθελα λίγο να μου παραθέσετε κάποια λάπτοπς που αποδείχθηκαν αξιόπιστα, βάσει εμπειρίας. Με λίγα λόγια δε χαλούν εύκολα με βλάβες όπως κάρτα γραφικών κλπ

Σε μεταχειρισμένο laptop τώρα ή πας σε πολύ παλιό, πολύ φτηνό (από core 2 duo <100 ευρώ, μέχρι i3/i5 πρώτης ή δεύτερης γενιάς <200 ευρώ) ή αλλιώς αφήνεις τα μεταχειρισμένα και πας σε καινούργιο με ryzen όπως αυτό που κοιτάς.

Στα μεταχειρισμένα των φτηνότερων σειρών κάθε εταιρίας, η κατάσταση τους εξαρτάται περισσότερο από τη χρήση που του έκαναν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες τους. Τα φτηνά ήταν πάντα φτηνά, αλλά περνώντας τα χρόνια βρήκαν τρόπους να τα φτηνήνουν ακόμα περισσότερο από άποψη ποιότητας κατασκευής. Αν έπαιζαν games ή έκαναν βαριές εργασίες σε τέτοια laptop, συνήθως τα χάλαγαν. Αν παρ' όλα αυτά ξεχώριζα μια μάρκα που ακόμα και τα φτηνά της, εκείνης της προ δεκαετίας περιόδου αποδείχθηκαν λίγο πιο αξιόπιστα από τα υπόλοιπα, θα έλεγα Acer.

Υπολόγισε και το κόστος της μπαταρίας του κάθε μεταχειρισμένου laptop που κοιτάς. Κάποια θέλουν πενηντάευρο για καινούργια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...