Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Έχω 20 διαφορετικούς φορτιστές και καλώδια για κινητά android και iphone.

Θέλω ενα μετρητή που να μου λέει πόσα watt βγάζει ο καθε συνδιασμός αυτών.Δοκίμασα κάτι application αλλά λένε ότι ναναι και δεν τα εμπιστεύομαι.

δε ξέρω αν υπάρχει αυτό που θέλω αν ναι πείτε μου πως θα το ψάξω η αν έχετε κανένα λινκ.

υπόψην τα καλώδια που θέλω να τεσταρω είναι

usb - usb type c 

usb - lightning 

usb type c - usb type c 

usb type c - lighting

Ευχαριστώ 

Δημοσ.

18 λεπτά πριν, Hamurabi είπε

Θέλω ενα μετρητή που να μου λέει πόσα watt βγάζει

συνήθως οι φορτιστές γράφουν τάση εξόδου και amper η ma φόρτισης  Αν πολλαπλασιάσεις αυτά τα δυο έχεις τα watt  πχ 5,2 v x 500ma = 2,6 watt

Δημοσ.

Ναι απλά αν ο φορτιστής ας πούμε είναι 80watrκαι ένα καλώδιο που υποστηρίζει η δεν υποστηρίζει fast charging και είναι για 20 watt και το κινητό υποστηρίζει ως 19watt πόσα θαναι τελικά τα watt που φορτίζει;

Είναι δυνατόν να μην υπάρχουν όργανα που να μετράνε πόσα watt οutput έχει ένας φορτιστής ;

1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Λενε επάνω ποσα watt ειναι, δεν υπάρχει οργανο που να μετράει watt στον αέρα, μόνο κάτω από κατανάλωση 

Δε θέλω να μετράει στον αερα,θέλω να του συνδέω τον φορτιστή ο οποίος 0ροφσνως θαναι στο ρεύμα κ να βλέπω ζωντανά πόσα βγάζει 

Update: τελικά μάλλον απαντάω εγώ στον εαυτό μου.

Αυτό δεν κάνει αυτά που ζητάω;

https://www.skroutz.gr/s/33401123/Atorch-J7-c-BL-Συσκευή-Ελέγχου-Ορθής-Λειτουργίας-Θύρας-USB-με-12-Λειτουργίες.html

Δημοσ.

στο oneplus πάντως με το warp charge, οταν συνδεσα μετρητή τέτοιο που λες, το κινητό δεν μπορούσε να κάνει την γρήγορη του φόρτιση οπότε είναι ρίσκο το τι θα πάρεις και το αν θα παίξει να ξέρεις.

σε samsung και σε Powerbanks λειτουργεί κανονικά ο μετρητής αυτός με το QC3.0 και άνω πρότυπα που έχουν.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Hamurabi είπε

Θέλω ενα μετρητή που να μου λέει πόσα watt βγάζει ο καθε συνδιασμός αυτών

Ορίστε (κοστίζει βέβαια):

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Hamurabi είπε

Έχω 20 διαφορετικούς φορτιστές και καλώδια για κινητά android και iphone.

Θέλω ενα μετρητή που να μου λέει πόσα watt βγάζει ο καθε συνδιασμός αυτών.Δοκίμασα κάτι application αλλά λένε ότι ναναι και δεν τα εμπιστεύομαι.

δε ξέρω αν υπάρχει αυτό που θέλω αν ναι πείτε μου πως θα το ψάξω η αν έχετε κανένα λινκ.

με τις δικες μου γνωσεις, αυτα που διαβαζω δειχνουν ανθρωπο που δεν εχει γνωσεις στα ηλεκτρονικα. Δεν εχει καμια σημασια οτι υπαρχουν ηλεκτρονικοι με πτυχιο, υπαρχουν και ανθρωποι που εχουν τα ηλεκτρονικα ως hobby. Εαν ησουν σε αυτη την κατηγορια δεν θα ρωτουσες, θα ηξερες. Εαν δεν ξερεις, το εχεις στην κατοχη σου τον απαραιτητο εξοπλισμο, τρια πραγματα μπορει να συμβουν. Να κανεις ζημια, να μην ξερεις τι να μετρησεις ή αυτο που μετρας τι οφελος μπορει να εχεις στην πραξη.

Η αγορα ενος οργανου usb meter ανεξαρτητα το ποσο ακριβο ειναι, γι 'αυτο που θελεις να κανεις δεν φτανει. Θελεις υποχρεωτικα και ενα φορτιο, κατα προτιμηση ηλεκτρονικο. Ανολογα την ποιοτητα και των δυο, το κοστος θα ειναι απο 50 € εως και πανω απο 100€.

Ριξε μια ματια σε αυτο το βιντεο, για να δεις μερικα βασικα. Οχι ολα, αυτα θα τα βρεις μπροστα σου οταν αρχισεις να μετρας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, lneam είπε

με τις δικες μου γνωσεις, αυτα που διαβαζω δειχνουν ανθρωπο που δεν εχει γνωσεις στα ηλεκτρονικα. Δεν εχει καμια σημασια οτι υπαρχουν ηλεκτρονικοι με πτυχιο, υπαρχουν και ανθρωποι που εχουν τα ηλεκτρονικα ως hobby. Εαν ησουν σε αυτη την κατηγορια δεν θα ρωτουσες, θα ηξερες. Εαν δεν ξερεις, το εχεις στην κατοχη σου τον απαραιτητο εξοπλισμο, τρια πραγματα μπορει να συμβουν. Να κανεις ζημια, να μην ξερεις τι να μετρησεις ή αυτο που μετρας τι οφελος μπορει να εχεις στην πραξη.

Η αγορα ενος οργανου usb meter ανεξαρτητα το ποσο ακριβο ειναι, γι 'αυτο που θελεις να κανεις δεν φτανει. Θελεις υποχρεωτικα και ενα φορτιο, κατα προτιμηση ηλεκτρονικο. Ανολογα την ποιοτητα και των δυο, το κοστος θα ειναι απο 50 € εως και πανω απο 100€.

Ριξε μια ματια σε αυτο το βιντεο, για να δεις μερικα βασικα. Οχι ολα, αυτα θα τα βρεις μπροστα σου οταν αρχισεις να μετρας.

Φιλε μου δεν ειπα εγω οτι εχω γνωσεις σε ηλεκτρονικα.computer science εχω σπουδασει αλλα αυτα που ρωταω δεν υπηρχαν στις σπουδες μου.

δηλαδη για να βαλω τον φορτιστη του κινητου μου στη πριζα και να δω απλως ποσο ρευμα δινει θελω τοσες πολλες εξιδικευμενες γνωσεις και ειναι τοσο πολυπλοκο? 

αυτο που εχω βαλει στο λινκ απο πανω δειχνει οτι συνδεεις φορτιστη και κινητο και σου δειχνει live ποσο ρευμα δινει. τι παραπανω χρειαζεται;

Y.Σ. το ειδα το βιντεο, τι θα πρεπε να δω που δεν καταλαβαινω δηλαδη?δεν ειδα κατι που να μην το κατανοω

Αποτι βλεπω απτα reviews στο amazon αυτο που εχω βαλει στο λινκ , αυτο το πραγματακι δινει αυτο ακριβως που ζηταω απλα βαζοντας το αναμεσα στο wall charger και στο cable. Και το καταφερνουν απο παιδακια μεχρι νοικοκυρες. οποτε μαλλον προβαλεις μια μεγαλη πολυπλοκοτητα χωρις λογο φιλε Ineam ή απλα δεν εχεις καταλαβει τι ζηταω.

Επεξ/σία από Hamurabi
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό εδώ νομίζω πως χρειάζεσαι, μη περιμένεις τρελή ακρίβεια, άλλα θα την κάνεις την δουλειά σου πιστεύω, υπάρχουν και ένα σωρό βίντεο, για να το δεις σε λειτουργία, θα χρειαστείς και ένα PD3.0 USB trigger για να μετρήσεις συσκευές ή καλώδια PD. Υπάρχουν και αυτά 1, 2, 3 με ελεγχόμενο φορτίο, τα δυο πρώτα έχουν τσιμπημένη τιμή αλλά αξίζουν.

Επεξ/σία από mafiozoskotsos
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Xristaras12 είπε

στο oneplus πάντως με το warp charge, οταν συνδεσα μετρητή τέτοιο που λες, το κινητό δεν μπορούσε να κάνει την γρήγορη του φόρτιση οπότε είναι ρίσκο το τι θα πάρεις και το αν θα παίξει να ξέρεις.

σε samsung και σε Powerbanks λειτουργεί κανονικά ο μετρητής αυτός με το QC3.0 και άνω πρότυπα που έχουν.

η απαντηση σου ευκολα λεγεται και παραπληροφοριση, αφου βασιζεται στην αγνοια. Προσωπικα το γνωριζω το θεμα και να σε ενημερωσω πως εκτος της oneplus, τυχανει να γνωριζω και αλλες εταιρεις οπως η huawei, xiaomi που και αυτες εχουν την ιδια φιλοσοφια φορτισης. Αυτες, ισως και αλλες που δεν τις ξερω, εαν λειτουργουν την ταχυφορτιση με βυσμα του φορτιστη USB A, αυτο ειναι USB 3. Εαν λοιπον συνδεσεις οργανο που δεν εχει και τα 2 βυσματα, εισοδος - εξοδος με τα παραπανω pins, απλα δεν λειτουργει η ταχυφορτιση. Και εαν θελεις να μαθεις παραπανω πληροφοριες, παρε τον φορτιστη και το καλωδιο σου, και με ενα μεγενθυτικο φακο και δυνατο φωτισμο, δες τα βυσματα. Θα δεις στο βαθος - στο κεντρο - ενα παραπανω pin. Αριστερα και δεξια ειναι ασυνδετα, μονο αυτο θελει.

αυτο που θελω να πω ειναι πως δεν υπαρχει κανενα ρισκο, εαν γνωριζουμε. Αγοραζουμε αυτο που πρεπει ή δεν αγοραζουμε αφου ξερουμε οτι τιποτα δεν κανει. Στην περιπτωση σου αγορασες κατι λαθος. Αυτο ειχε usb 2 βυσματα

φθηνο οργανο με usb 3 ports

https://www.aliexpress.com/item/32880908871.html

HTB1y8R4apzsK1Rjy1Xbq6xOaFXa6.jpg

https://www.aliexpress.com/item/32804740758.html

https://www.aliexpress.com/item/32388082261.html

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...